Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.902.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Da.. Sapphire Nitro 470 je best buy sa 2 venta za oko 1700kn. Iduća je MSI za 1900kn koja je blizu Nitro 480.

15 godina
The_Fichek kaže...

Da.. Sapphire Nitro 470 je best buy sa 2 venta za oko 1700kn. Iduća je MSI za 1900kn koja je blizu Nitro 480.

Čini mi se da bi cijene uskoro mogle pasti još malo jer kad pogledam UziShop oni imaju broj komada kod dobavljača ispisan. I sad je za MSI470 100 komada. Inače ih ima oko 5. Naravno ako je navedeni podatak točan :)

Ako vani cijene padaju valjda će i kod nas. 

11 godina

Šteta što nemaju MSI 480 4GB. Padaju, ali vrlo malo i to se baš ne odražava na naše tržište koliko ja vidim.

9 godina
neaktivan

jbg govorim kako je .. cuj 4g 50 kn pa da ima 2 kile paste nebi dao lipe  vise... kupio sam mx-4 stavio na proc i temperature su jos gore

12 godina
wcpapir kaže...

jbg govorim kako je .. cuj 4g 50 kn pa da ima 2 kile paste nebi dao lipe  vise... kupio sam mx-4 stavio na proc i temperature su jos gore

Ako ti neznaš promjenit termovodljivu pastu to ne znači da one ne valjaju nego znači da ti tribaš pomoć nekog stručnjaka koji zna.

12 godina
wcpapir kaže...

Kakve gluposti ti pricas, ajde da si rekao poslije promjene paste temperature su ostale iste i povjerovao bih ti, ali da su gore? Nema sanse, gore mogu biti jedino tvojom greskom ako nisi dobro vratio cooler ili si natobao previse paste ili jednostavno pricas gluposti jer nikada nisi ni mjenjao pastu.

14 godina
neaktivan
jazojazo kaže...

Cisto da napomenem da ne bi bilo da sam bezveze pitao :D

Kupio sam GeForce GTX1060 Phoenix GS 6 GB i sada joc cekam novi COD

Cijena je 296,47 eura uz besplatnu dostavu ( njemacka) sto mi odgovara jer cu je vec za vikend imati u ZG

http://www.digitalo.de/products/799743/Gainward-Grafikkarte-Nvidia-GeForce-GTX1060-Phoenix-GS-6-GB-GDDR5-RAM-PCIe-x16-HDMI-DisplayPort.html

Good pick!

Ja sam istu grafu naručio iz ComputerUniverse.de 14.09 i već je 16.09 bila u Zagrebu ;)

14 godina
wcpapir kaže...

ma te paste su nesto najgluplje ato postoji, bacanje para

Ma dobro ti kažeš, treba fino staviti pastu za zube, paste za zube ima svatko doma tako da ne treba trošiti novce bezveze.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
wcpapir kaže...

da, da bi stavio pastu moras biti strucnjak

jednostavno uzimaju lovu jazavcima koji misle da to nesto pomaze, to je za mene obicna glupost i bacanje para, bolje sa tih 50 kuna obrisat dupe

Pa ocito je za neke visa fizika kad im temperature skoce nakon nanosenja ;)

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Može prijedlog grafičke do nekih 1500-2000 kn.

Imam i5 4460 i 16 GB RAM-a.

Volio bi igrat u full HD bilo koje nove naslove na medium/high postavkama.

0 1 hvala 0
12 godina
freeware kaže...

Može prijedlog grafičke do nekih 1500-2000 kn.

Imam i5 4460 i 16 GB RAM-a.

Volio bi igrat u full HD bilo koje nove naslove na medium/high postavkama.

Sapphire Nitro RX480 4GB ~1.900kn

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Nešto mi izgleda "kašlje" Radeon HD7970... Što bi ja kupio trenutno u tome rangu?

Gledao sam:

- Gigabyte GF GTX1060 G1 GAMING, 6GB GDDR5

- Sapphire RX 480 Nitro OC ,8GB GDDR5

- Gigabyte GF GTX970 XTREME C, 4GB GDDR5

Ako ne, preporučite mi nešto do 3.000 kuna!

Hvala!

Battlefield 4: [G]Diretore_BB
14 godina
mabencic kaže...

Pozdrav svima!

Nešto mi izgleda "kašlje" Radeon HD7970... Što bi ja kupio trenutno u tome rangu?

Gledao sam:

- Gigabyte GF GTX1060 G1 GAMING, 6GB GDDR5

- Sapphire RX 480 Nitro OC ,8GB GDDR5

- Gigabyte GF GTX970 XTREME C, 4GB GDDR5

Ako ne, preporučite mi nešto do 3.000 kuna!

Hvala!

Idi na GTX 1060 6GB. Od modela je zasigurno najhvaljeniji MSI Gaming X model,evo i recenzije: http://www.pcekspert.com/clanak/msi-geforce-gtx1060-gaming-x-test/

+++ AMD Zen +++
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 21:37 (3n3m1).
12 godina
neaktivan

Ako ti nije bed naručit iz DE, navedene grafe nemaju što tražit pored ovog. Doduše, garancija je 2godine.

8 godina
neaktivan

Zdravo,

Planiram uzeti graficku hd 5770 ili 5850. Radije bih uzeo 5850, jer sam vidio da je dosta bolja a razlika je nekih 80-120 kn, polovne obadvije. Kupujem u BiH preko olx.ba Cijena je 90 KM i 120 KM.

Rezolucija je 1680x1050. Planiram igrati starije igre tipa cod mw2, 3, Crysis 1,2 Starcraft 2, GW2 itd.

Da li je ok grafika za tu rezoluciju i te igre. Znam da je 750ti ili neka druga  bolja itd ali je imam novac za ovaj rang, jer moram i napajanje mjenjati itd.

Procesor je dual core e8400.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
_mark0_69 kaže...

Ako ti nije bed naručit iz DE, navedene grafe nemaju što tražit pored ovog. Doduše, garancija je 2godine.

Lik ima monitor FullHD rezolucije i GTX 1060 6GB je previše za to,te grafe se i odlično OC pa vrlo lako budu za petama stock R9 Fury.

+++ AMD Zen +++
14 godina
Den_zen kaže...

Zdravo,

Planiram uzeti graficku hd 5770 ili 5850. Radije bih uzeo 5850, jer sam vidio da je dosta bolja a razlika je nekih 80-120 kn, polovne obadvije. Kupujem u BiH preko olx.ba Cijena je 90 KM i 120 KM.

Rezolucija je 1680x1050. Planiram igrati starije igre tipa cod mw2, 3, Crysis 1,2 Starcraft 2, GW2 itd.

Da li je ok grafika za tu rezoluciju i te igre. Znam da je 750ti ili neka druga  bolja itd ali je imam novac za ovaj rang, jer moram i napajanje mjenjati itd.

Procesor je dual core e8400.

Hvala

Uzmi definitivno HD5850 i grafa će biti skroz dobra za tu rezoluciju,inaće evo jedna HD5870 za 120KM: http://www.olx.ba/artikal/21871069/ati-radeon-5870-hd/

+++ AMD Zen +++
8 godina
neaktivan

Drug hvala puno, 

Znači bit će to ok. Samo se još mučim oko napojne, pošto imam 400W, nisam siguran koja mi treba 450, 500, 550, a planiram uzeti polovnu isto preko olx.

Našao sam Bequiet 450w, 500, 550. Gigatech 500w. I LcPower 550w. Sve su oko 50 KM..

Problem je što su polovne i nisu neke marke. BeQuiet mi se nešto najviše sviđa. Imam i linkove. Da li imaš prijedlog.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
_mark0_69 kaže...

Lik ima monitor FullHD rezolucije i GTX 1060 6GB je previše za to,te grafe se i odlično OC pa vrlo lako budu za petama stock R9 Fury.

Možda trenutno ne treba čak ni 1060 za fhd no noviji naslovi će biti samo zahtjevniji pa nema smisla "kažnjavat" se kupovinom skuplje a slabije grafe samo zato što trenutno može igrat sve. Ako ima napajanje za fury (koja se također može klokat) služit će mu duže od 1060.

13 godina

Uzmi 750 ti i ne mjenjaj napajanje pošto ta grafička ne zahtjeva ništa osim struje iz pci porta

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Koju grafičku odabrat ? MSI GTX 1060 i MSI Radeon RX 480 GAMING X 8GB i Gigabyte ima 4god garanciju razlika je oko 150 kn pa mi nije bitno

17 MSI GeForce GTX 1060 GamingX
10 RX 480 GAMING X 8G za dx12igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 19:09 (Ziga_ST).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

1.

ali linkao si dva ista

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

Eh, gdje su danas ovakve s curicama...

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
11 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Ziga_ST kaže...

Koju grafičku odabrat ? MSI GTX 1060 i MSI Radeon RX 480 GAMING X 8GB i Gigabyte ima 4god garanciju razlika je oko 150 kn pa mi nije bitno

Stari moj ovo su debelo prenabijene cijene. Za te pare izvana narucis R9 FURY NITRO.

10 godina
Lucidius kaže...
Ziga_ST kaže...

Stari moj ovo su debelo prenabijene cijene. Za te pare izvana narucis R9 FURY NITRO.

U kojem ducanu ?

9 godina
protjeran

https://www.caseking.de/en/sapphire-radeon-r9-fury-nitro-tri-x-oc-4096-mb-hbm-gcsp-133.html

EDIT:

Sad vidim da ti je napajanje preslabo i kuciste nema dovoljno potencijala za hladit grafu tih gabarita (250w TDP-a)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 21:44 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Lucidius kaže...

https://www.caseking.de/en/sapphire-radeon-r9-fury-nitro-tri-x-oc-4096-mb-hbm-gcsp-133.html

EDIT:

Sad vidim da ti je napajanje preslabo i kuciste nema dovoljno potencijala za hladit grafu tih gabarita (250w TDP-a)

Da, nista hvala u svakom slucaju

17 godina

Dečki, može preporuka za grafičku, trenutno imam Sapphire R7 240 Boost, 2GB DDR3 i ona je u HTPC-u gdje većinom gledam filmove u HD-u na tv-u SAMSUNG LED TV 60KS7002. Slika zastajkuje, šteka... koja bi bila preporuka...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice