Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.909.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
10 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ovaj tjedan idem kupit graficku MSI GTX 1060 X 6G GAMING oce moc radit normalno sa ovim specifikacijama ? Samo mi odg treba da Vam više ne dosađujem sa pitanjima

maticna: ASR-H81M-HDS

proc: i5-4460

ram: 16GB

napajanje: Fortron Hyper 500W, 80+

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Hoce

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znam da imam jeftinije 2GB verziju, ali mene zanima za cifru od 1250kn, koja je bolja?

15 godina
protjeran

Ustedi jos 500kn i uzmi neusporedivo brze gtx 1060 3GB ili rx 470..

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
hegoo kaže...

Znam da imam jeftinije 2GB verziju, ali mene zanima za cifru od 1250kn, koja je bolja?

Ak baš moraš kupit zemi 460. Ak ne štedi za 470. Pa kad uštediš za nju dodaš još malo i pikneš 480 za manje od 2000kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 16:26 (BOOMboy).
10 godina
Lucidius kaže...

Hoce

Hvala

13 godina
neaktivan

Pozdrav

Nadogradio bi racunalo za dolazeci bf ili cod i kupio bih graficku..

Trenutno imam:

i5 -2500k  3,3 ghz

8 gb memorije

asrock p67 pro je maticna

r9 270x graficka

Razmisljam o gtx 1060 6g, da li je to kompatibilno sa sustavom posto mislim da maticnu nisam pretjerano skupo platio?

Da li je razlika u cijenama ovisno o proizvodjacu zbog boljeg hladjenja ili mogucnosti OC?

Hvala na pomoci...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 18:48 (jazojazo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
jazojazo kaže...

Pozdrav

Nadogradio bi racunalo za dolazeci bf ili cod i kupio bih graficku..

Trenutno imam:

i5 -2500k  3,3 ghz

8 gb memorije

asrock p67 pro je maticna

r9 270x graficka

Razmisljam o gtx 1060 6g, da li je to kompatibilno sa sustavom posto mislim da maticnu nisam pretjerano skupo platio?

Da li je razlika u cijenama ovisno o proizvodjacu zbog boljeg hladjenja ili mogucnosti OC?

Hvala na pomoci...

kompatibilna je, možda bi bilo dobro ocati procesor da bude što manji bn

što se tiče modela, više manje je sve to ok jer 1060 nije zahtjevna za ohladiti, kod ocanja nema znatne razlike

najbolja se pokazala msi gaming x verzija - najhladnija i najtiša, ocanje u vrhu

13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, zelim napomenuti da ja i ne zelim raditi OC. Naravno cilj mi je proci sto jeftinije ..

Recimo ova za samo 260 eura   https://geizhals.de/evga-geforce-gtx-1060-6gb-gaming-06g-p4-6161-kr-a1479076.html

Ili ova za 274 eura  https://geizhals.de/msi-geforce-gtx-1060-6gb-6gt-oc-v809-2205r-a1478879.html

A ova sto si ti predlozio je dosta skuplja https://geizhals.de/msi-geforce-gtx-1060-6gb-gaming-x-6g-v328-001r-a1478791.html

Razlika izmedju prve i trece je 70 eura??? Zasto?

11 godina

Ja bi od tih isao na MSI za 274 eura.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 21:06 (The_Fichek).
12 godina

da, ako nisi picajzla poput mene, ta jeftinija msi armor je sasvim ok

mislim da sam negdje vidio i test, nešto je toplija i nešto glasnija, ali tko nije silent frik poput mene trebao bi biti zadovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Di si to gledo, slobodno linkaj. Brijem da moze biti glasnija eventualno 1dB te vjerojatno i dalje tisa od MSI gaming 480..

15 godina

Ljudi, mislin se da uzmem, čak sutra, 980Ti (Matrix Platinum) sa Computer universea, ili 1070 Strix OC Edition. 980Ti 409 Eura, 1070 529. Pošto san radia zadnja 3 miseca nisan stiga sve popratit, koja je razlika, vidia sam da su tu li la, al ubuduće, driveri i to... Svaka pomoć dobrodošla :)

Hvala

12 godina
The_Fichek kaže...

Di si to gledo, slobodno linkaj. Brijem da moze biti glasnija eventualno 1dB te vjerojatno i dalje tisa od MSI gaming 480..

evo linkvi, oba s guru3d, trebali bi biti testovi u istim uvjetima

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_6gt_oc_review,1.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_gaming_x_review,1.html

4 stupnja toplija i 39 vs 37 decibela, što je skoro pa duplo glasnije

jbga, sad bi to trebalo isprobati uživo, jer gaming x je nečujna ili bar najtiša grafa ikad prema mnogim recenzentima (osim onih pasivnjača naravno), pa sad koliko je 2db glasnije teško je zamisliti bez uživo slušanja

zato i kažem - nešto toplija i nešto glasnija, za non-picajzle sasvim ok

11 godina

http://www.sengpielaudio.com/calculator-levelchange.htm

Brijem da za duplo glasniju grafu grafa treba biti 10dB glasnija. Znaci dB nema isto znacenje kod glasnoce, razine/jacine snage ili razine napona itd.

To se i poklapa s njihovim primjerima za glasnocu, ali da, trebalo bi biti primjetno tih 2dB  Fala za linkove :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 22:08 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

http://www.sengpielaudio.com/calculator-levelchange.htm

Brijem da za duplo glasniju grafu grafa treba biti 10dB glasnija. Znaci dB nema isto znacenje kod glasnoce, razine/jacine snage ili razine napona itd.

To se i poklapa s njihovim primjerima za glasnocu, ali da, trebalo bi biti primjetno tih 2dB  Fala za linkove :)

hm, dosad koliko sam bio upućen, svakih 3db je duplo glasnije

e sad, to bi naravno trebalo isprobati negdje uživo da mogu biti siguran...

zasad je sve to kod mene više-manje subjektivno, što baš i nije super preporuka za nekog tko se naziva silent frikom

but jebiga, meni je bitno da je što tiše, probam pa se uvjerim

17 godina
odjavljen

+10 dB is the level of twice the perceived volume or twice as loud (loudness) in psychoacoustics − mostly sensed.
+6 dB is the level of twice the (RMS) value of voltage respectively sound pressure − mostly measured ●
+3 dB is the level of twice the energy or power respectively intensity − mostly calculated.

Duplo glasnije nakon 10 db, nakon 3 db duplo kaj? ne kužim, potrošnja energije ili koji k.? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Duplo vise ulozene ili potrosene energije ili snage zavisi o cemu se prica, a snaga je integral energije po vremenu ili napon*struja..

Da je svakih 3dB duplo glasnije onda bi 60dB bilo avion, a ne "Normal conversation (3 feet)" kak su napisali..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 22:37 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen

Pa cijelo vrijeme mi je bilo skroz blesavo i nelogično da je svakih 3 db duplo glasnije ali nisam se htio mješati da ne ispadnem blesav 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Ovo zadnje kaj sam napiso je krivo pa sam zbriso. Koga zanima kaj je zvuk nek upiše u wiki "sound". Uglavnom, ta verzija MSI je bučnija prvenstveno radi drugačijih ventilatora i možda nema nekih elemenata koje možda ima MSI gaming da smanje vibracije.. Sad kad malo bolje vidim ima i manje lopatica, 11 naspram 14. Znači MSI gaming ima bolji statički pritisak, više provlači kroz taj radijator itd. Ventovi su na ovoj slabijoj verziji vjerojatno 90mm, a ne 100. Zato se ja i bojim da Gigabyte G1 nije dovoljno dobar kod npr. 480 jer mi po svemu liči kao ta slabija MSI verzija, makar kod 1060 nije tako bitno paziti na sitnice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 22:46 (The_Fichek).
15 godina

Opet...

Ljudi, mislin se da uzmem, čak sutra, 980Ti (Matrix Platinum) sa Computer universea, ili 1070 Strix OC Edition. 980Ti 409 Eura, 1070 529. Pošto san radia zadnja 3 miseca nisan stiga sve popratit, koja je razlika, vidia sam da su tu li la, al ubuduće, driveri i to... Svaka pomoć dobrodošla :)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za compute power, tj. kalkulacije, renderanje itd. je bolja 980Ti, a za gaming tak svejedno, pošto su vrlo izjednačene, ali možda bolje 1070 jer je novija i manje troši, makar mislim da Strix nije najpametniji odabir jer im ventilatori nisu na razini drugih brandova, a sve ostalo mislim da je top, ali ne opravdava cijenu. Po meni ima tolko boljih modela ispod 500 eura, npr. Gainward Phoenix ili Jetstream (nije bzvz 10 kolega s foruma kupilo Phoenix grafu), možda iChill 3x, EVGA SC, malo bliže 500 eura, ali i dalje ispod MSI Gaming itd. Asus stvarno ne opravdava nabijenu cijenu.

15 godina
The_Fichek kaže...

Za compute power, tj. kalkulacije, renderanje itd. je bolja 980Ti, a za gaming tak svejedno, pošto su vrlo izjednačene, ali možda bolje 1070 jer je novija i manje troši, makar mislim da Strix nije najpametniji odabir jer im ventilatori nisu na razini drugih brandova, a sve ostalo mislim da je top, ali ne opravdava cijenu. Po meni ima tolko boljih modela ispod 500 eura, npr. Gainward Phoenix ili Jetstream (nije bzvz 10 kolega s foruma kupilo Phoenix grafu), možda iChill 3x, EVGA SC, malo bliže 500 eura, ali i dalje ispod MSI Gaming itd. Asus stvarno ne opravdava nabijenu cijenu.

Hvala Fićek, uziman ovu Matrix 980 Ti, + par sitnica, s dostavom ispod 500 eura i GG :)

Ako ne nestane do ujutro.

9 godina
protjeran

Sa dostavom te ta grafa solo ispadne 445 eura oko cca 3330kn, ja bi nekak rađe za 400kn vise uzeo gtx 1070 kod nas, em imas noviju grafu i nesto jacu, em si miran sa garancijom i kasnije ti je lakse prodat grafu koja je kupljena kod nas nego vani.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ima na njusci neka firma u zg prodaju msi gtx 1070 za 3450kn...vec sam bio stavio link par puta!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina

Ma naručia Matrix Platinum 980 Ti. Kakva 1070 :D

Samo, naravno, jučer ih 3 komada dostupna za instant dostavu, danas ulazim naručit u 11 - An estimated dispatch date cannot be given. Naravno, zašto se ne bi tri komada prodala dok odspavam po noći. Klasika. 

Al svejedno sam naručia, pa ćemo vidit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To nije "pravi" Matrix Platinum jer kartica radi na 1000mhz kao referentna, moguce da ce se clockat kao Matrix Platinum al nije garantirano..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...

To nije "pravi" Matrix Platinum jer kartica radi na 1000mhz kao referentna, moguce da ce se clockat kao Matrix Platinum al nije garantirano..

Ma nek se ne kloka ništa dobro je. To je ova kartica - samo nek oni pošalju, dalje ćemo lako.

13 godina
protjeran
Kak mislis nije "pravi",? neznam sta rade s biosom i regulacijom no da bi se postigao veci overklok ln biosi su uredno na nizim taktovima, nekakva kombinacija svega toga u globalu daje veci overklok! 780 lightning sto sam imao takoder ln bios je imao najnize vrijednosti no zato oc ubija! Logicus javi dojmove sumnjam da se ijedna 1070 moze tome priblizit☺lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice