Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.922.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Poz. Grafička je GeForce GT240 i raspal se vent. Sad sam uspel zaljepiti neki vent od starog napajanja , tek tolko da mi malo hladi. Ako može netko pomoći dal paše gore https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-l2-plus.html. Grafa je ko ova na slici. I može neka preporuka za neku grafu koja je bolja od ove moje a da ide na moju konfiguraciju ( pod moj pc ) a da je cijena od 400-500 za got. ili do 800 u dućanu da mogu ev. na rate. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Gogs kaže...

Poz. Grafička je GeForce GT240 i raspal se vent. Sad sam uspel zaljepiti neki vent od starog napajanja , tek tolko da mi malo hladi. Ako može netko pomoći dal paše gore https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-l2-plus.html. Grafa je ko ova na slici. I može neka preporuka za neku grafu koja je bolja od ove moje a da ide na moju konfiguraciju ( pod moj pc ) a da je cijena od 400-500 za got. ili do 800 u dućanu da mogu ev. na rate. Hvala.

Uzmi radije 750ti/260x  iz radnje radije cca 750-850kn sve ispod novo iz radnje manje vise nema smisla.

A sta mozes ti uraditi tu ako si spretan da malo ruke zaprljas, fino jedan 90mm vent ili cak 120mm, skines stari vent sa grafe(ostavis hladnjak naravno) i ako moze da se ukopi da ga fiksiras ili jednostavno ga mozes pricvrstiti plasticnim vezicama a to ce te kostati ~50kn, nece biti lijepo ali ce biti efikasno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Gogs kaže...

Prema njegovim specifikacijama paše

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 19:14 (nicky.sl).
17 godina
Ne isplati se tu stavljati neku jacu grafu jer je procesor preslab, ili gore pukni vent kao sta ti je receno ili kupi neki aftermarket cooler, taj artic pase na ti grafu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
nicky.sl kaže...
Lovac kaže...

Ja bi pričeka da vidim šta će bit s cijenama kad iziđe GTX 1070

Ma, da. Bila bi mi idealna kad bi imala normalnu cijenu. Btw. baš sam u najgorem trenu uzeo konfu, smjene generacija -.-

EDIT: Nisam nešto pratio skuplje GPU-e zadnje vrijeme, koja je finta s R9 Fury Nano? Čini se brza i štedljiva "na papiru".

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 19:36 (Lovac).
17 godina

ekipa, moze preporuka grafe do 2 soma kn. to mi je gornji limit.

preferiram amd no nemora bit. imam xfx 550W za rezervu ak ce zatrebat. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Iz dućana R9 380X, a polovno GTX 970.

12 godina
Lord_Marko kaže...

ekipa, moze preporuka grafe do 2 soma kn. to mi je gornji limit.

preferiram amd no nemora bit. imam xfx 550W za rezervu ak ce zatrebat. 

Definitivno r9 380x ako ćeš novu a i tvoje napajanje će ju dobro podnosit http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+380x

Ako ćeš polovnu da se nać r9 290(x) za te pare al bi ti uz nju preporučio i jače napajanje.

16 godina

Bolje mu je gledati GTX 970 zbog napajanja. Ili mu preporučaš R9 290 zato jer bolje stoji u DX12 igrama?

17 godina

e sad koju verziju :D

Sapphire nitro

Asus strix

ili 

Gigabyte G1 Gaming

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Izzy kaže...

Bolje mu je gledati GTX 970 zbog napajanja. Ili mu preporučaš R9 290 zato jer bolje stoji u DX12 igrama?

Preporučujem mu r9 380x novu iz dućana a ako već hoće polovnu onda r9 290 zato što ima 4gige rama za razliku od 970-ke koja ima 3.5+512 a i zato što već i vrabci na granama znaju da ja preferiram AMD grafe a i on čini mi se.

13 godina

Od 380X moja preporuka ti je uzet onu s 3 god gare, to ti je najbolji izbor.

12 godina

Sapphire ti je nešto brža od ovih dviju ali ima 2 god garancije dok ASUS i Giga imaju 3 god garancije, pa uzmi šta ti je draže ;)

12 godina
Lord_Marko kaže...

Sapphire nitro

Asus strix

ili 

Gigabyte G1 Gaming

Koju verziju čega? R9 380x ili r9 290 ili gtx970 ?

17 godina
nicky.sl kaže...

Preporučujem mu r9 380x novu iz dućana a ako već hoće polovnu onda r9 290 zato što ima 4gige rama za razliku od 970-ke koja ima 3.5+512 a i zato što već i vrabci na granama znaju da ja preferiram AMD grafe a i on čini mi se.

da dosad mi je 95% posto grafa bilo ati/amd i vjek zadovoljan. dok su mi 8 i 9 serije nvidia sve crkle...

nebih polovno posto 2k kn nije bas mali novac. sigurno je sigurno. a razliku 10fps vise/nema garancije po meni ne vrijedi.

Remzi kaže...

Od 380X moja preporuka ti je uzet onu s 3 god gare, to ti je najbolji izbor.

tak ce i vjerojatno bit

ibme74 kaže...

Sapphire ti je nešto brža od ovih dviju ali ima 2 god garancije dok ASUS i Giga imaju 3 god garancije, pa uzmi šta ti je draže ;)

asus mi nekako ljepsi :D

@nicky 380x

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 12:16 (Lord_Marko).
12 godina

I ja glasam za Asus Strix r9 380x

12 godina
nicky.sl kaže...
Lord_Marko kaže...

Sapphire nitro

Asus strix

ili 

Gigabyte G1 Gaming

Sapphire GTX970  ;)

Lord_Marko uzmi onda Asus :)

12 godina
ibme74 kaže...
nicky.sl kaže...
Lord_Marko kaže...

Sapphire nitro

Asus strix

ili 

Gigabyte G1 Gaming

Sapphire GTX970  ;)

Lord_Marko uzmi onda Asus :)

Ta gtxica debelo premašuje buđet jer košta oko 2900kn a kolega je reka da je njegova cijena 2000kn.

R9 380x Asus strix košta upravo oko 2000kn

12 godina

Nisi skontao post 

Kolega je pitao sto izabrati, Sapphire, Gigu ili Asus a ti ga pitas jel misli na r9 290, r9 380 ili GTX970, ja koliko znam ne postoji Sapphire GTX kartica :P

16 godina

A i ne postoji Nitro R9 290.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Izzy kaže...

A i ne postoji Nitro R9 290.

Istina ne postoji ali postoji 380-ka i 970-ka

16 godina

Ne postoji GTX 970 Nitro. Odnosno, Sapphire nije brand za Nvidiju. Sapphire Nitro je uveden sa R9 300 i Fury serijom.

12 godina
Izzy kaže...

Ne postoji GTX 970 Nitro. Odnosno, Sapphire nije brand za Nvidiju. Sapphire Nitro je uveden sa R9 300 i Fury serijom.

a en vam ćuka totalno ste me zbesirali mislija sam na Strix

12 godina

nicky jesi ti sinoć malo previše  ? :D

12 godina
ibme74 kaže...

nicky jesi ti sinoć malo previše  ? :D

e da barem jesam ali nisam jer drma me temperatura evo već treći dan

9 godina
neaktivan

haha a jbga to jedino imam 
a internet mi kenjavica

9 godina
neaktivan

Pozz svima na forumu

trebao bi pomoc oko odabira graficke kartice

imam malo starije racunalo intel core 2 quad 6600 2.4 ghz , 4 gb Rama i graficku ge force 9800 gt

zamijenio bi je jer mi ne podrzava direct x 11 pa me zanima mogu li staviti koju noviju karticu mislim neku gigabyte ge force staviti

na ovakvo racunalo i kako to provjeti da mi bude kompatibilno.

mogu li jos dodati 4 gb rama usput kad vec nesto dogradujem

Hvala svima unaprijed na odgovorima

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cipe kaže...

Pozz svima na forumu

trebao bi pomoc oko odabira graficke kartice

imam malo starije racunalo intel core 2 quad 6600 2.4 ghz , 4 gb Rama i graficku ge force 9800 gt

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=209111

obavezno kupi jos 4gb rama + gtx 750 ce ti skok biti ogroman!

sve iznad gtx 750 nema smisla s tvojom konfom!

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
Znaci nema mi smisla uzimat gtx 950 ili 960 sa ovom konfiguracijom,hoci li moci s ovom koji si mi predlozio igrad call of duty i slicne ratne igre novijeg datuma

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cipe kaže...
Znaci nema mi smisla uzimat gtx 950 ili 960 sa ovom konfiguracijom,hoci li moci s ovom koji si mi predlozio igrad call of duty i slicne ratne igre novijeg datuma

problem je u procesoru koji je pazi sad:

star 10 godina iako ces moci sve pokrenuti svaku izaslu igru frame rate ce ti biti po meni jako slab! no evo isao sam 

na
cisto i radi sebe da vidim kak se vrti, ak je tebi ovo dovoljno svi sretni!

inace ak vec mislis dati cca 900kn za gpu onda rade odaberi 750 Timodel( dosta jaci)! ne brini radi jednog venta kartica se drzi na cca 70°c!

Ako mislis uskoro preci na neku noviju generaciju cpu-a onda slobodno uzmi gtx950 koja je drasticno jaca od 750ti modela! ili jos bolje ako imas nekoga s gtx950 pa probaj kak kod tebe radi! no ja osobno nebi jer se za 1200kn kupi ploca s novijim i5(polovni, naravno to sto imas prodas i namiris razliku:)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 23:21 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice