Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
E sad pitam sta je najbolje uz nju
13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
filipos6 kaže...

ili kada gledam za system requirements nakon sta ukucam graficku i procesor kod memorije pita multi-gpu da ili ne http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=23714&game=Forza%20Motorsport%206:%20Apex

Šta trebaš / tražiš, jel kupuješ grafičku karticu ili što ?

Ako da, koliko love imaš? da li kupuješ isključivo novo? koje napajanje i procesor imaš ?

vidis da lova nije problem, vec pametkako vam se da samo...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 19:15 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
Jer tu je o laptopu a ja sam nadogradio ram na 16 gb i kupio bih intel procesor i7 i ovu graficku i pitam jel bi to radilo i trebam li sto jos kupiti u smislu napajanja ili tako nesto
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

paše sve, samo kad budes naguravo u taj laptop pripazi! ili kaj vec..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

U kojem smislu nagurat

11 godina

Ne mozes nadograditi laptop sa desktop grafickom i procesorom, a bome se laptopi vrlo tesko nadograde i laptop procesorom ili laptop grafickom.

Ti znaci imas laptop ili stolno racunalo? Na nadogradnju laptopa ti je najbolje zaboravit, osim ako ne mislis nadograditi RAM memoriju.

Ako imas stolni ilitiga desktop komp, onda ova "rasprava" ima smisla. U tom slucaju moras napisati sto trenutno imas od konfiguracije i kolko novaca mislis uloziti u nadogradnju i koja je namjena/razlog nadogradnje, ako zelis bilokakvu preporuku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 19:28 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Imam laptop i mislim ga nadogradit jer kad je kupljen je bio super sve je mogo pokretat a sad je proslo vremena i mislio sam ga nadogradit jer izlazr nove igre itd ali znam da neki procesori ne pasu u laptope i graficke pa pitam za savjet i ne mislim nista puno jer graficku mislim na onom linku sta sam prije stavio(samo razmisljam jer nisam neki ekspert) i jos me zanima dali pase neka 290x i 390x u laptop

12 godina

Ajd sokole slikaj ti i ovdje stavi sliku šta ti u biti nadograđuješ?

Il zbilja neznaš razliku između laptopa i desktop računala il nas gadno zayebavaš

Moj PC  
10 0 hvala 1
12 godina

Čekaj, ti bi ugradio R9 390X u laptop?

9 godina
neaktivan

Kuzim ja razliku al kako citam na netu i nekim stranicama neki kazu da pase 390x ili 290x pa me zbunilo i tu sam onda pitao

12 godina
filipos6 kaže...

Kuzim ja razliku al kako citam na netu i nekim stranicama neki kazu da pase 390x ili 290x pa me zbunilo i tu sam onda pitao

E pa krivo si čita jer ne pašu ni te grafe ni taj i7 šta si naveo.

Kako ti je kolega već napisao laptopi se teško i nikako daju nadogradit, jedino možeš eventualno memoriju a procesor je izvedivo ako je ta serija laptopa imala i jače procesore od tvog ali tu se postavlja pitanje hlađenja a grafu zaboravi.

Uostalom koji laptop je u pitanju?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 19:41 (nicky.sl).
9 godina
neaktivan

E hvala jer je i meni bilo cudno puno hvala jer bi se inace zaje...

11 godina
neaktivan

Dobri su mi ovi zajebanti nedjeljom poslije rucka.Hvala kolega filipos6,bas se nasmijah 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 19:56 (centis).
Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nema na cemu 

12 godina
odjavljen

Možda bi mu i ovo pomoglo:

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
skorvy kaže...

Možda bi mu i ovo pomoglo:

A mi budale kupujemo RAM 

10 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam pitanje jedno vezano uz grafičku karticu Gigabyte R9 390 G1 gaming 8 GB, naime uzeo sam neki dan tu karticu, na njoj svijetli plavo svijetlo "windforce" pise, i takoder silent i stop. E sad, windforce stalno svijetli, dok silent i stop svijetle kad se ventilatori ugase, a cim se upale, one se ugase. Kad igram igrice one se ugase i ventilatori rade, a ovako su stalno ugaseni. Jell to sad normalno da su skoro stalno tako ugaseni ? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
boki707 kaže...

Pozdrav. Imam pitanje jedno vezano uz grafičku karticu Gigabyte R9 390 G1 gaming 8 GB, naime uzeo sam neki dan tu karticu, na njoj svijetli plavo svijetlo "windforce" pise, i takoder silent i stop. E sad, windforce stalno svijetli, dok silent i stop svijetle kad se ventilatori ugase, a cim se upale, one se ugase. Kad igram igrice one se ugase i ventilatori rade, a ovako su stalno ugaseni. Jell to sad normalno da su skoro stalno tako ugaseni ? Hvala

To je ok, (0dB Semi-Passive Dual 90mm Fan)

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina

Pozdrav, zamolio bih za savjet u vezi kupovine nove grafičke kartice. Cifra bi bila 3.000 kn.

Ostatak kompa:

MBO: ASRock 970DE3/U3S3

CPU: AMD FX 8320

RAM: 12 GB

GPU: GTX 760

PSU: CorsairCX 600

Komp je uglavnom za igranje. Monitor je neki LG Full HD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

gtx 970, g1, wf3, phoenix! ostalo izbjegavaj!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Zašto bi izbjegavao MSI model, pa to je najbolji model GTX 970-ke.

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina

Zakaj ne MSI i Asus? 

Point-X

Ja bih ti preporucio da sacekas sa kupovinom jer uskoro izlaze nove grafe. AMD Polaris 10 ce biti predstavljena na Computexu 1.5. i bit ce tog ranga kojeg ti je Stjepanj preporucio, ali jeftinija i vjerojatno vise future-proof. Nvidia ce vjerojatno dati odgovor na tu grafu sredinom ili krajem 6.mj u obliku gtx 1060Ti ili slicne graficke. Sve bi moglo povuci za sobom snizenje gtx 970 i r9 390, tak da mislim da kupovina grafe, pogotovo tako skupe, sad nije pametna odluka, makar ne pucas na zahtjevne rezolucije, ali svejedno. Kupnjom nove grafe bi trebao biti miran na dugo dugo na FHD rezoluciji.

14 godina

Koliko se sjećam kod nas sniženja teško idu, nekako se naši tome opiru. Samo više neće nabavljat "stare" grafe i rasprodavat će zalihe koje imaju po sličnim cijenama koje su i sada. Nisu baš vični poštenim rasprodajama i uvijek će se naći neko tko ne prati situaciju i kupit će novu staru grafu.

16 godina
itomic009 kaže...

Koliko se sjećam kod nas sniženja teško idu, nekako se naši tome opiru. Samo više neće nabavljat "stare" grafe i rasprodavat će zalihe koje imaju po sličnim cijenama koje su i sada. Nisu baš vični poštenim rasprodajama i uvijek će se naći neko tko ne prati situaciju i kupit će novu staru grafu.

To i meni smeta kod naših. Pojavi se nova serija grafi a stara još drži cijenu.

12 godina
itomic009 kaže...

pa da, sjećam se da su neke trgovine držale gtx 770 bez sniženja i mjesecima nakon izlaska 970-ke, pa je bilo komičnih situacija da imaju čak i jeftinije modele 970 od zaostale 770

a sad, jesu li naišli na nekog tko je to kupio, nemam pojma

17 godina

Hehe tak je ADM-m imao jednu tinanticu black dugo na lageru po punoj cijeni i neznam jel se prodala a vec je dosla 9xx linija

P.s tonse zna desit kad se naruci bez kapare na ljepe oci rijeci skup hw i onda kupac odustane ili visom silom isto..pa ih o razumijem ...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Zaje... se lagano.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

Zaje... se lagano.

ne zajebavam se, rezistor r47 se zna rastaliti zbog lose pozicije na pcb-u kroz koji prolazi uzavreli zrak od vrm-ova(kao od šale prek 100°c, pogotovo u uzasnom kucistu s nikakvim airflowom)! na mojoj je bilo sve ok, no kod frenda se vec nazire da plastika nije vise kak je bila! to sranje nemaju ostali proizvodaci neznam zasto je msi to ugradio, nekuzim se toliko u el.elemente!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 17:35 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...

ne zajebavam se.........

Ovo nisam znao i to mi je prvi glas, hvala ti na informaciji.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran

nema na cemu!lp

Moj PC  
5 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice