Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ansha kaže...

Nemoj molim te s tim glupostima da to nisu grafe za 1080p. Moja je clockana na performanse 390X i u falloutu 4 imam dropove na 35fps...

zato je na stocku 970-tki  zakucanih 60! đabe ti i overklok na x model(tek na 4k je u rangu s 970-tkom,lol)!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 12:22 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Nemoj molim te s tim glupostima da to nisu grafe za 1080p. Moja je clockana na performanse 390X i u falloutu 4 imam dropove na 35fps... 

Previse ograniceno razmisljas, te kartice pokazuju svoj potencijal na grafama iznad 1080p.
A sto se tice Faillout 4, to je igra na engineu iz 2009 sto te to cudi da imas dropove? 
Jos jedan neoptimizovani vaginalni iscjedak iz gamerske industrije?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Daj chaselol fakat si vec naporan s tim da su te grafe za 1440p i slicne sheme...te grafe rade i na 320x240 najnormalnije ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

zato je na stocku 970-tki  zakucanih 60! đabe ti i overklok na x model(tek na 4k je u rangu s 970-tkom,lol)!

Nije ni na 980Ti zakucanih 60fps na 1080p, toliko je igra u qurcu. Problem je sta to neces primjetit u prvih par sati igre (imao sam 60 lock), tek kasnije dolaze lokacije koje kolju fps.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Previse ograniceno razmisljas, te kartice pokazuju svoj potencijal na grafama iznad 1080p.
A sto se tice Faillout 4, to je igra na engineu iz 2009 sto te to cudi da imas dropove? 
Jos jedan neoptimizovani vaginalni iscjedak iz gamerske industrije?

Koji potencijal? Potencijal za ne imat 60fps?

13 godina
neaktivan

Razlika izmedju high i ultra na 1080p je neprimjetna ili se bas moras dobro zagledati, dok se na 1440p lakse primjeti jer je to skoro pa 50% veca kvaliteta i vise piksela, zar ne?

Jedino ako tamo u podsvijesti ti ne brines sto nisi zakacio neku opciju na ultra a ono stoji high i to ti smeta da uzivas u igri, e to je vec ozbiljan problem 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

koja je dns best buy polovna grafa do 1000kn sa garancijom?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ibme74 kaže...

koja je dns best buy polovna grafa do 1000kn sa garancijom?

ja bi razmislio o ovoj kartici

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-gtx-660-direct-cu-oc-edition-2gb-gddr5-oglas-17155267

ili ovoj:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7870-dual-x-2gb-256-bit-gddr5-overclocked-oglas-16879563

pitaj za garanciju kod ove 7870!

lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 14:19 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Razlika izmedju high i ultra na 1080p je neprimjetna ili se bas moras dobro zagledati, dok se na 1440p lakse primjeti jer je to skoro pa 50% veca kvaliteta i vise piksela, zar ne?

Jedino ako tamo u podsvijesti ti ne brines sto nisi zakacio neku opciju na ultra a ono stoji high i to ti smeta da uzivas u igri, e to je vec ozbiljan problem 

Sta nisi u kontradiktornosti tu? Pa ako ne mogu igrati sve na ultra na 1080p, onda pogotovo necu moci na 1440p, a tamo je po tebi razlika izmedju high i ultra jos veca. 

Cinjenica je da se ne da igrati sve na ultra postavkama na 1080p sa 390/X/970/980 tako da su te kartice taman za 1080p.

12 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Sta nisi u kontradiktornosti tu? Pa ako ne mogu igrati sve na ultra na 1080p, onda pogotovo necu moci na 1440p, a tamo je po tebi razlika izmedju high i ultra jos veca. 

Cinjenica je da se ne da igrati sve na ultra postavkama na 1080p sa 390/X/970/980 tako da su te kartice taman za 1080p.

cinjenica je da ja igram sve igre na 1080p na ultra bez problema - u par igara nije sve na ultra ali ne zbog nedostatka GPU snage, vec zbog lose optimizacije/bugova 

sve igre osim witchera 3 na ultra idu prosjecno na 60FPS (vecina njih i na puno vise)

970 je taman za 1080p ako imas 144Hz monitor, tj mozes igrati u vise od 60FPSa..inace ne vidim potrebu za kupovati graficku od 3000kn za igrati na full hd rezoluciji i to vecinom manjkavih console portova

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 14:45 (Fanu).
15 godina
protjeran

Fallout 4 je u problematicnim djelovima dosta zahtjevniji od witchera... Crysis 3 ist ne mozes imat 60 lock ni blizu s navedenim grafama.. GTA V ne mos raspalit advanced settingse itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razlika izmedju High i Ultra @1080p

http://imgur.com/a/dEYk5

Jedino ako patis zbog e-peen reci ces da ima razlike izmedju ultra i high.

Razlika je jedino u sijenci texture identicne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jedna slika iz jedne jedine igre je tebi dokaz necega? Mogao si staviti i low, ne bi puno drugacije izgledalo u toj sceni.

Shvacam da je tebi ok igrat na medium ili sa 35-40fps, al nije svakome tako..

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Jedna slika iz jedne jedine igre je tebi dokaz necega? 

pa što se čudiš, njemu je razlika između gtx960 i r9 270 u 2-3 fps-a na 1080p

inače, ako nisi znao, sve igre na svim postavkama rade na 1080p na 55 fps-a i stvarno je nebitno jel imaš 55 ili 57 

14 godina
frenki1988 kaže...

Pozdrav svima

platinum ms-400 atx p4 - napajanje

Možeš uzeti GTX 750 Ti, Gigabyte, MSI modele, R7 260X XFX npr., ali trebaš svakako nadograditi napajanje

na FSP Hexa 400W.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Jedna slika iz jedne jedine igre je tebi dokaz necega? Mogao si staviti i low, ne bi puno drugacije izgledalo u toj sceni.

Shvacam da je tebi ok igrat na medium ili sa 35-40fps, al nije svakome tako..

Jedan primjer, sve su takve nema razlike izmedju ultra i high na 1080p 

Mozes dobiti koliko hoces screenshota bilo koje igre razlike izmedju ultra i high na 1080p nema ili je tako minorna da sluzi samo da "osramoti" sve i jedan gpu danas a kad pogledas gdje je ta razlika da je to smijesno i totalno nebitno.

@picajzla opet se drogiras 

14 godina

Za igrivost i zabavu u svakoj normalno igri je najmanje važeno jel high ili ultra.

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Za igrivost i zabavu u svakoj normalno igri je najmanje važeno jel high ili ultra.

Al je vazno da je 60fps, bar meni..

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
itomic009 kaže...

Al je vazno da je 60fps, bar meni..

ako igraš FPS ... možda. ali za sve ostale igre nije toliko bitno. MP je druga priča. ali tu veću ulogu igra latencija veze nego sličice po sekundi.

12 godina
neaktivan
Pozdrav! Dakle da ne duljim, planiram uskoro promijeniti grafičku. Trenutno imam ATI AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5.

Konfiguracija je sljedeća:
MoBo: ASRock B85 Pro4
CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHZ
8GB RAM
Napajanje: Chieftec GPS-550AB-A - 550W
Kućište: Zalman Z9 Plus

Znam da Chieftec nije najkvalitetnija tvrtka što se tiče napajanja, ali računalo sam kupio rabljeno u kompletu s periferijom i ostala mi je samo grafička i napajanje od toga, ostale sve komponente i kućište je novo (staro godinu dana, grafičkoj garancija istekla u 7. mjesecu).

Gledao sam par modela:
GeForce GTX 970
AMD R9 290X i
AMD R9 390

Ne razumijem se previše u grafičke, tj. od ove tri ja bi iskreno odabrao najjeftiniju koliko znam o njima. Zato mi treba preporuka. Prvo me zanimaju prednosti i mane ove 3 (ne zanima me dal je Nvidia ili AMD, tako da komentare "kupi AMD/Nvidiu jer je Nvidia/AMD smeće" ne morate ni pisati).
Ako se ne varam 390 je oko 2800kn, GTX970 oko 2700 (najjeftiniji model, tu me isto zanima razlika između različitih modela pod istim imenom), a R9 290X 100-200kn skuplja. 390 je cini mi se 8GB, nisam siguran da mi to treba?

Gledao sam također i R9 280X, R9 380 i GTX 960 kao jeftinije opcije, jer ne uzimam grafičku odmah, pa ne znam do koje cifre ću moći ići. Uglavnom, mislim da me ništa ispod te klase GTX 960 ili R9 280X ne zanima, a gornja granica bi bila 3000kn.

Full HD 1080p mi je sasvim u redu, 4K igranje me ne zanima do idućeg mijenjanja kompletne konfiguracije. Bilo bi lijepo da mi grafička može na high-ultra detaljima vrtiti igre bar iduće 2-3 godine.
Najzahtjevnije što sada igram je ARMA 3, GTA 5 i od novih naslova ove godine sam igrao Shadow of Mordor i vjerojatno će tu doći još Fallout 4.

Što se napajanja tiče, to imam u planu mijenjati uskoro, vjerojatno ću uzeti ponovo 550W ili 600W (mislim da mi za sve navedene grafičke odgovara, ispravite me ako sam u krivu), ali najvjerojatnije Corsair (tu isto može neka preporuka, ali nije nužno).

0 1 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

@picajzla opet se drogiras 

chaselol kaže...

Razlika u FPS u igrama @1080p je 2-3fps nekad u prednost 950 nekad za 270

ne, ne drogiram se, ovo si ti napisao

...ili te je mama potjerala na spavanje i preuzela  

12 godina
neaktivan

Od high end grafi ti ulazi u obzir jedino 970 jer ti Chieftec od 550W tesko izdrzi 290x/390. Ako ides na rang ispod onda uzmi 280x.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koje napajanje bi bilo onda ok za 290x i 390?
11 godina
neaktivan

Kolko ja znam 750w bi bilo best za takve graficke, 600-650w za 970 a mogla bi i tvoja proc mozda/valjda

opcije su ti ili 970, ili ulaganje u napajanje i 390 sto bi bilo naravno i dugorocnije ali dosta skuplje, a mozda ti je 280x najbolja opcija za iducih npr 1.5 godinu i najeftinija, sve zavisi kakav monitor imas i kolko novaca zelis dati. Meni 280x vrti sve najbolje igre u dobrih fpsima, osim npr far cry 4, gta je bio super, bf4 super.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 1:06 (Haremzg).
Moj PC  
0 3 hvala 1
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

pa što se čudiš, njemu je razlika između gtx960 i r9 270 u 2-3 fps-a na 1080p

chaselol kaže...

Razlika u FPS u igrama @1080p je 2-3fps nekad u prednost 950 nekad za 270

Druze nisi dobar nikako. 

950 nije isto sto i 960, znam da su slicni brojevi ali 5 nije 6. 

14 godina
chaselol kaže...

5 nije 6. 

Ali je jako blizu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
9 godina
ansha kaže...

Enormno hladnija od najhladnije 390ke? Moja 390-ka u gamingu ne moze preko 65C...

A i to da je 970-ka jaca je glupost jer varira od igre do igre, a iznad 1080p je 390-ka sigurno jaca..

Ako se smijem nadovezat...ofc da ne smatram.enormno hladnijom ali imam gtx 970 g1 verziju i jucer sam bas pratio u shadow od mordoru malo gejmanja grafa je bila na 50-53°C ....s obzirom da je stara znala prec i preko 75 (460 gtx 1gb :P)  ovo je jako zadovoljavajuce

12 godina
chaselol kaže..

Druze nisi dobar nikako. 

950 nije isto sto i 960, znam da su slicni brojevi ali 5 nije 6. 

u pravu si napisao sam 960, a mislio 950....

to je greška u pisanju

ali to nije bila bit posta

bit je da savjetuješ ljudima kako je svejedno koju će grafu uzeti, u ovom slučaju 950 i 270, jer je razlika kako ti kažeš u 2-3 fps-a na 1080p 

pa jest u jednoj igri, recimo witcheru i to ako je nafrljiš na max s hw, pa jedna ima 15 a druga 18 fps slideshow (bubam)

ali ako namjestiš postavke da na 950 daje 60 fps, na 270 ćeš dobiti 40 (otprilike), a tako i u 90% drugih igara

a to nisi rekao kolegi koji se dvoumi između te dvije grafe

to je ono što me smeta, jer ljudima daješ krive savjete, a nije tvoj novac u pitanju

ostavi se fanboyizma, ili se ostavi savjeta na forumu

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 9:49 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan
Haremzg, mozes mi pojasniti ovo za 280x i godinu i pol trajanja? To mislis na max postavke ili opcebito sposobnost pokretanja igara koje ce izlaziti?
12 godina
neaktivan
Ne mogu editirat post iz nekog razloga na mobitelu, pa pisem novi. Uglavnom, za cca 3000kn cu onda uzeti MSI GTX 970 Gaming. U slucaju da cu morati smanjiti budzet tu se sad dvoumim. R9 280X mi se cini bolja opcija od GTX 960, ali kolko vidim kod nas nema puno modela 280x u ponudi. XFX i mislim da sam vidio MSI u Uzi shopu. Ne znam kakva je situacija s GTX 960 modelima. Dal se isplati vise uzeti neki od njih? (Ne znam ni da li su svi 2gb ili ima i vecih)

Uglavnom, to mi je sad dvojba oko te nize klase plus dal ima jos koji bi mi igrao?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice