Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Alen_NA kaže...

Treba mi 3.5gb za GTA V i tu AMD nemogu sa 600W napajanjem a da dajem jos u novo napajanje pogodi koja me ispadne manje.

napajanje ti je i vise nego dovoljno kao i ostatak konfe za 280x, trebas biti poremecen da uzmes slabiju karticu tj gtx960! 280x ubija u gta5 s tim i5! gta v kad se napuni video memoriju uzeti iz sistemske..no tesko da ces doci do 3gb...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Znači treba mi grafa do max 2600kn može i rabljeno sa garancijom! Gaming, filmovi, rezolucija 1920x1080(možda kasnije prelazak na 1440p).

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Stjepanj kaže...
sseennoonn kaže...

lijepo stavio novu graaficku...stavio novi CPU cooler  upaalim sve raadi grafa tiha zadovoljajuca buka  (G1 Gaming GTX 970) sve divno kraasno...doooo pokretanja igree...prva dying light postavke coil whine....battlefield 3 cim fps predje preko 60 zuji u vrazju mater...sa Vsync On stanje se poboljsava dosta medjutim i dalje se cuje...u dying lightu sa ili bez Vsynca isti k... -.-' :@ :@ 

nosi kod frenda pa tamo probaj, cisto zbog promjene napajanja, pa onda javi dali cvili, ako da nosi na reklamaciju!lp

Ovu prvu koju sam imao su u servisu isprobali ugl da sad ne prepricavam sve dokazao sam da pišti i na njihovoj konfiguraciji i njihovom napajanju jer je moje proglaseno nevaljalim...tako da cekam odluku kad i ovu vratim da li ici na neki drugi model...asus strix ili nesto trece ili povrat love 

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Alen_NA kaže...

Treba mi 3.5gb za GTA V i tu AMD nemogu sa 600W napajanjem a da dajem jos u novo napajanje pogodi koja me ispadne manje.

napajanje ti je i vise nego dovoljno kao i ostatak konfe za 280x, trebas biti poremecen da uzmes slabiju karticu tj gtx960! 280x ubija u gta5 s tim i5! gta v kad se napuni video memoriju uzeti iz sistemske..no tesko da ces doci do 3gb...

Stjepko prekini dezinformirat ljude jer nemas ni najblazeg pojma o hardware-u. Navedeno "600W" napajanje isporucuje maksimalnih 420W na 12V railovima i nikako nije preporucljivo stavljat 280X na njega.

14 godina
ansha kaže...

Navedeno "600W" napajanje isporucuje maksimalnih 420W na 12V railovima i nikako nije preporucljivo stavljat 280X na njega.

Prva rečenica je nepotrebna, ne treba sada ulaziti u ekstremitete, ispravi kolegu i gotovo.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
protjeran

280x trosi jedva 200w, covjek ima i5...da grune unutra  i7 na 5ghz to bi radilo bez problema! Vrtio sam to na 350w napajanju, a on ima po tvome jos 70w viska...:p

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 19:00 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

280x trosi jedva 200w, covjek ima i5...da grune unutra  i7 na 5ghz to bi radilo bez problema! Vrtio sam to na 350w napajanju, a on ima po tvome jos 70w viska...:p

Ma taj Xilence nije nešto kvalitetan, ja ne bih riskirao i uložio bi novce u XFX 550W, a čovjek kako hoće, njegov PC, njegovi novci.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
protjeran

A nije ni teski šrot, ajde da govorimo o ms od 600w koje daje 165w ond uredu no ovo je dovoljno i nece imati ni najmanjih problema! Forumas ansha nije u zivotu isprobao vise od dvije plocice rama, tako da ako ce biti problema s napajanjem evo ja cu gore navedenom forumasu Alen_Na dati svoj xfx550( iako je i to za anshu "šrot")!

edit. ako je to ovaj model (SPS-XP600-135R) koji isporucuje 40A onda nema zaista nikavih briga!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 19:32 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Alen_NA kaže...

Jel ima tko kakva iskustva s ovom grafičkom http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16915.

Jeli glasna, jel ima kakvih grešaka u proizvodnji itd. Znam za 3.5gb rama i da postoji verzija s 3 ventilatora ali meni su dovoljna i 2 :D

Ovdje je testirana http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-nvidia-geforce-gtx-960-2gb-vs-4gb-review

gtx960 nema 3,5 gb ram-a, već 4gb - prema gore navedenom reviewu radi se o dosta dobroj kartici i najjeftinijoj varijanti 960-ke sa 4gb

Tread softly because you tread on my dreams.
11 godina
ElektričnaOvca kaže...
Alen_NA kaže...

Jel ima tko kakva iskustva s ovom grafičkom http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16915.

Jeli glasna, jel ima kakvih grešaka u proizvodnji itd. Znam za 3.5gb rama i da postoji verzija s 3 ventilatora ali meni su dovoljna i 2 :D

Ovdje je testirana http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-nvidia-geforce-gtx-960-2gb-vs-4gb-review

gtx960 nema 3,5 gb ram-a, već 4gb - prema gore navedenom reviewu radi se o dosta dobroj kartici i najjeftinijoj varijanti 960-ke sa 4gb

E to kralju to mi je trebalo nis drugo AMD/napajanja spike mi netrebaju.

15 godina
protjeran

Ne isporucuje 40A nego 35A maksimalno. 20A je maksimum svakog raila, a kombinirano opterecenje je max 35A.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

pa čovac se odlučio na vrlo dobru 960 za koju ne treba mijenjati napajanje i pametno je odlučio

u ovakvim situacijama s graničnim napajanjem se vidi prednost manje potrošnje grafe

što se tiče perfomansi to je sve vlo slično, pogotovo kad se iskoristi bolji oc potencijal koji opet kod te grafe nema toliki utjecaj na potrošnju i zagrijavanje

a i tih famoznih 4gb kako se vidi u testu ima svojih prednosti, jer nije svaka igra jednaka i negdje će tih 4gb dobro doći

u svakom slučaju "smart" odabir, pogotovo kod nekih koji uz slabije napajanje imaju još i slabiji proc i gdje 960 ne pati od cpu overheada kao 380

no kod nas je naravno još uvijek politika fanboyizma tko više voli zelene ili crvene, a to nije dobro kad se drugima savjetuje što kupiti za svoju lovu

i još jedna bitna stvar - nvidia drži 85 posto tržišta diskretnih kartica i možemo se ljutiti koliko hoćemo na developere igara, ali oni će u većini slučajeva naginjati zelenima i zato će nvidia u 90% posto igara imati prednost bez obzira je li hardverski nešto slabija, pogotovo s početka dok amd ne sredi drivere - a to kod njih nejde tako brzo

Moj PC  
6 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Ovako imam dvije varijante pitanja:

1. Zanima me koja bi grafička bila najbolja za ostatak moje konfe da nije bottleneck,

2. Koja grafička bi bila idealna kad bi CPU bio i5 750-760 OC-an

Hvala

Chill Now And Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
keky911 kaže...

Ovako imam dvije varijante pitanja:

1. Zanima me koja bi grafička bila najbolja za ostatak moje konfe da nije bottleneck,

2. Koja grafička bi bila idealna kad bi CPU bio i5 750-760 OC-an

Hvala

1. gtx 750Ti

2. gtx 950...ako razvuces tu i5 na barem 3.6ghz ja bi roknuo i mozda gtx960 ako pare nisu problem!

3.lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 11:58 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

i još jedna bitna stvar - nvidia drži 85 posto tržišta diskretnih kartica i možemo se ljutiti koliko hoćemo na developere igara, ali oni će u većini slučajeva naginjati zelenima i zato će nvidia u 90% posto igara imati prednost bez obzira je li hardverski nešto slabija, pogotovo s početka dok amd ne sredi drivere - a to kod njih nejde tako brzo

Misliš da je to podatak o ukupnom omjeru svih trenutnih kartica u uptrebi ili neki podatak iz zadnjeg kvartala o broju isporučenih primjeraka? Steam tatistika govori o 54% za nvidiju, 27% za AMD i 19% za Intel. Da sam ja developer vjerovatno se nebih tako lako odekao cc 30% potencijalnih korisnika osim ako nije u igri neka druga šema.

12 godina
XXX kaže...
picajzla0707 kaže...

Misliš da je to podatak o ukupnom omjeru svih trenutnih kartica u uptrebi ili neki podatak iz zadnjeg kvartala o broju isporučenih primjeraka? Steam tatistika govori o 54% za nvidiju, 27% za AMD i 19% za Intel. Da sam ja developer vjerovatno se nebih tako lako odekao cc 30% potencijalnih korisnika osim ako nije u igri neka druga šema.

govorim o udjelu diskretnih kartica bez intelovih i amd-ovih integrirki kojima se na steamu pumpaju postotci

amd u toj steamovoj statistici diže svoj udio i diskretnim i integriranim grafikama, što daje krivu sliku u njihovoj borbi s nvidiom na tržištu diskretnih kartica

s druge strane nema tu sigurne statistike, riječ je o procjenama, a ova procjena jpr-a se smatra najrelevantnijom

http://www.jonpeddie.com/press-releases/details/add-in-board-market-decreased-in-q215

ovo je iz 8. mjeseca i negdje sam čitao osvrt da je s tih 82% udjela nvidia došla na 84-85% u 10 mjesecu

kako bilo, udio na tržištu jasno pokazuje zašto developeri preferiraju nvidiju i nije to samo zato jer ih nvidia "podmaže", nego i iz sasvim razumljivih razloga da bolje prođu kod većeg dijela tržišta

17 godina
odjavljen

Pa i na tom linku stoji da je amd imao 37% udjela u prošloj godini...ta statistika pokazuje trenutnu isporuku grafa a ne omjer svih prodanih grafa u recimo zadnjih 5 godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

znači u prvom slučaju nebi dobio i neke performanse, ali u drugom ( išo bi on bez brige na 3,6) bih dobio dosta

Chill Now And Forever
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,. Da li mi netko može pomoći sa odabirom grafičke onako srednje za gaming do 1000 kn. možda malo više,.

S ovime raspolažem

platinum ms-400 atx p4 - napajanje

Intel Pentium CPU g2020 @ 2.90 GHz, 2.90 GHz (2 CPUs)

8 gb RAM DDR3

Nvidia Geforce gt 630 (Display Memory: 4048 MB,Dedicated Memory: 2000 MB, Shared Memory: 2047 MB)

Windows 7 Ultimate 64-bit

matična Asus P8H61-M LX3 R2.0             Rev.X.oX

0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Pa i na tom linku stoji da je amd imao 37% udjela u prošloj godini...ta statistika pokazuje trenutnu isporuku grafa a ne omjer svih prodanih grafa u recimo zadnjih 5 godina.

ah, krivo smo se razumjeli - ti misliš na udio koliko ljudi doma imaju čijih grafa, a ja govorim o tržišnom udjelu

no, tržišni udio u hardveru tako kratkog roka trajanja vrlo brzo postane i udio u tome što ti misliš

na koncu i developeri razvijaju igre ne za sutra nego za godinu, dvije ili tri dana i njima je današnji udio u prodaji otprilike i pokazatelj kakva će biti situacija za tih nekoliko godina kad izađu i koje grafe trebaju preferirati

16 godina
odjavljen

Računalo se gasilo i restartalo te naravno bsod. Otišla grafička, tako tvrde u servisu, a i moja je sumnja bila na to.

Anyway, pošto nisam dugo pratio grafičke i sl., što mi se preporučuje za i7 920, 6 gb ram, napajanje 750W, rezolucija 1920x1200, uskoro 2560x1440, igram tu i tamo ponešto. Mislio sam nešto poput MSI r9 380 gaming 4gb, Powercolor r9 380 4gb pcs+ (koja je 150 kn jeftinija od msi gaming) ili možda neka gtx 960 4gb? Čitao sam malo po ovoj temi, no ipak pitanje, ima li smisla tih 4gb na ovim grafama? Razmišljam i o skylake-u nekakvom možda..

Hvala na odgovoru i savjetu.

.

0 0 hvala 0
13 godina
tomytheboss kaže...

Računalo se gasilo i restartalo te naravno bsod. Otišla grafička, tako tvrde u servisu, a i moja je sumnja bila na to.

Anyway, pošto nisam dugo pratio grafičke i sl., što mi se preporučuje za i7 920, 6 gb ram, napajanje 750W, rezolucija 1920x1200, uskoro 2560x1440, igram tu i tamo ponešto. Mislio sam nešto poput MSI r9 380 gaming 4gb, Powercolor r9 380 4gb pcs+ (koja je 150 kn jeftinija od msi gaming) ili možda neka gtx 960 4gb? Čitao sam malo po ovoj temi, no ipak pitanje, ima li smisla tih 4gb na ovim grafama? Razmišljam i o skylake-u nekakvom možda..

280X ti je najbolji izbor tu, tj jača je od navedenih.

16 godina
neaktivan
tomytheboss kaže...

ako misliš ić na skylake onda prvo to napravi. tako da nakon toga ne moraš razmišljat koju ćeš grafu. iako je današnji neki dobar dil 4460 i 970 gtx... ako baš ne moraš na skylake.

10 godina
neaktivan
Najbolji odabir graficke kartice do 1000kn... Maticna ploca: Asus M4A77

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TechExtreme kaže...
Najbolji odabir graficke kartice do 1000kn... Maticna ploca: Asus M4A77

ako ove ima na stanju onda ona jer je najjaca:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r7265dc22gd5/90563

ako ne onda si osuden na neku gtx750Ti...no bolji modeli su prek 1000kn...

ili cak uzmes jednu od najjach izvedbi gtx750ti za 1000kn od provjerenog prodavaca!

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 23:15 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

evo ja isto u dilemi koju grafu da kupim

MSI AMD RADEON R9 390 GAMING, 8GB ili neka GEFORCE 970 GTX RECIMO ISTO MSI ili EVGA

komp mi služi za 3d modeliranje ( Solidworks) +Keyshot rendering ,,radim uz stalan posao kao freelancer (Upwork )

normalo volim igre kad nadem vremena ,nema bolje

e sada nvidia ima cuda itd,,pa evo preporuka

mm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
devouring kaže...

MSI AMD RADEON R9 390 GAMING, 8GB ili neka GEFORCE 970 GTX RECIMO ISTO MSI ili EVGA

komp mi služi za 3d modeliranje ( Solidworks) +Keyshot rendering ,,radim uz stalan posao kao freelancer (Upwork )

gtx970 je nesto jaca kartica, extremno hladnija od najhladnije 390-tke :P, enormi oc potencijal po defaultu, trenutno po meni se Msi Gaming pokazala definitivno najboljom( probao wf3 oc, strix oc i msi gaming oc)lp

15 godina
protjeran

Enormno hladnija od najhladnije 390ke? Moja 390-ka u gamingu ne moze preko 65C...

A i to da je 970-ka jaca je glupost jer varira od igre do igre, a iznad 1080p je 390-ka sigurno jaca..

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
devouring kaže...

OpenCL = 390 ima prednost, gdje se Cuda koristi tu nvidia

To nisu grafe za 1080p gaming, u 1440p gamingu 390 je brza u svim naslovima.
Mislim da su ti cude vaznije tako da ocigledan izbor je 970 ka bez mozganja.

Posao>igre

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran

Nemoj molim te s tim glupostima da to nisu grafe za 1080p. Moja je clockana na performanse 390X i u falloutu 4 imam dropove na 35fps...

Moj PC  
1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice