Pa sigurno bi 280x trebao pokretati vecinu igri na high detaljima na 1080p iduce 2 godine, no 970 je bolja za 30 posto i dugorocnija.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.926.188
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uglavnom, to mi je sad dvojba oko te nize klase plus dal ima jos koji bi mi igrao?
Ja imam gtx 960, a frend vapor x 280x i što se tiče igara, razlika je minimalana što se tiče fpsa, neke igre bolje rade na 280x dok neke rade bolje na gtx960, jedino šta ti 960 koristi manje struje, jedan 6- pinski konektor, dok ova njegova koristi 2 8-pinska konektora.
Od Gtx-ice imaš i model od 4gba, ali nema ti ga smisla uzimat jer radi na 128bitnoj sabirnici, i razlika je doslovno nikakva, možda 1-2 fpsa po igri. Dok koliko ja znam 280 radi na 256bita. I ne znam da li imaš model od 4 gba, ali njegova od 2 je sasvim uredu.
Svejdedno je koju uzmeš jer češ bit zadovoljan i s jednom i drugom, a naravno ako imaš para uzimaj 970 bez razmišljanja :D
R9 280 i 280x su sa 384 bitnom sabirnicom. 280X je bolji izbor od GTX 960 i neka nju gleda uzeti, ako je ima u prodaji. I to izvedbe od Gigabytea i Sapphirea su posebno dobre zbog hlađenja. Ali od Sapphirea Vapor X i Tri X. Gigabyte koliko znam ima samo 1 izvedbu te kartice i to WF 3. Odlična je i GTX 960, ali R9 280X je jača. Ne znam kakvi su driveri kod AMD kartica, ali nVidia ima dobre i stabilne. Do sada nisam iskusio nikakav problem, a i Shadowplay je dobra stvar. Mada meni ne znači nešto jer ne postavljam nigdje te snimke, ali odlično funkcionira.
Gledao sam prodati 280x i uzeti 970 za 2700 (alza), posto sam se prebacio na 1440p monitor. No zakljucio sam da to sada nema smisla, davati preko 1000 kn za graficku koja jest jaca za 30 posto no ipak je samo 1 razred vise u odnosu na 280x. Vidim da ljudi sa 970 imaju fps padove na fallotu, kao i ja. No igre mi solidno rade, metal gear odlican, gta je super isao, Tom Clancy beta mi je odlicno radila, itd. Spustit cu malo detalje u buducim igrama i toeto, nadam se da ce mi syndicate raditi solidno.
Mislim da bi prelazak na novu karticu trebao biti barem 2-3 zareda vise u odnosu na staru, a to bi znacilo npr 980-Ti. Budem pricekao jos godinu dana, npr do izlaska BF5 pa onda upgrejdao.
Ima i 980Ti fps dropove na 1080p u falloutu, jednostavno je igra/engine takav.
pošto sam odustao od kupovine nove grafe i čekao priliku na njuškalu ( u mojoj županiji) ima jedna 6950 directCU II 2 GB za 800kn, e sad ja bi svoju prodao za 600-700 (već me zvao kupac) i nadoplatio razliku.
A sad što vi mislite o toj grafuljici, ja mislim da bi to bio dobar upgrade za moju konficu?
pošto sam odustao od kupovine nove grafe i čekao priliku na njuškalu ( u mojoj županiji) ima jedna 6950 directCU II 2 GB za 800kn, e sad ja bi svoju prodao za 600-700 (već me zvao kupac) i nadoplatio razliku.
A sad što vi mislite o toj grafuljici, ja mislim da bi to bio dobar upgrade za moju konficu?
Po mom mišljenju ne isplati se zezat za tih 15% više snage a i pitanje je kako će to cpu podnit
Nema šta cpu podnit ne podnit, HD6950 za 800kn je promašaj u svakom slučaju.
Nema šta cpu podnit ne podnit, HD6950 za 800kn je promašaj u svakom slučaju.
Znači niš od tog, mislio sam da bi bilo bar nešto, za razliku od 100-200 kn, al kako kažete ako nije vrijedno
Znači niš od tog, mislio sam da bi bilo bar nešto, za razliku od 100-200 kn, al kako kažete ako nije vrijedno
Gle, rabljena HD6950 bez garancije definitivno ne vrijedi 800kn. Do nekih 1000kn ti igraju GTX750Ti 2GB, R7 265, HD7870(ako ima garanciju), pa sad ako stvarno možeš utopit tu HD6870 za 700kn, utopi i doplati 200-300kn za neku od ovih nabrojanih a da imaju garanciju.
Ima jedna 750 ti sa garom za 1000 kn al prvo prodat ovu,a mislio sam malo jeftinije proći sad, tak da sad neznam moram razmislit
btw, kum sam na svadbi u subotu tak da
Prelaskom s HD6870 na HD6950 nećeš dobit praktički ništa osjetno a doplatit ćeš 100-200kn. Jednostavno nije vrijedno zezancije a kamoli još doplaćivanja.
Znači gledaj neku od: R7 265, HD7870, GTX650Ti boost, GTX 750 Ti 2GB pod uvjetom da imaju garanciju i da nisu preko ~900kn. Novu GTX750Ti 2GB nađeš za 1030kn tako da ni ta rabljena za 1000kn nije baš ponuda neka.
Ugl. HD6950 preskoči a kad naleti koja nova na njuškalu pitaj ovdje u temi.
Prelaskom s HD6870 na HD6950 nećeš dobit praktički ništa osjetno a doplatit ćeš 100-200kn. Jednostavno nije vrijedno zezancije a kamoli još doplaćivanja.
Znači gledaj neku od: R7 265, HD7870, GTX650Ti boost, GTX 750 Ti 2GB pod uvjetom da imaju garanciju i da nisu preko ~900kn. Novu GTX750Ti 2GB nađeš za 1030kn tako da ni ta rabljena za 1000kn nije baš ponuda neka.
Ugl. HD6950 preskoči a kad naleti koja nova na njuškalu pitaj ovdje u temi.
Oke, fala stari, ako ti nije problem pošalji mi pm o kojoj se trgovini radi jer na poslu ne mogu na linkove skoro pa nikakve. ako je zbilja 1030 kn onda ovu prodam pa uzmem na 2 rate :D
Isplati li se stedjeti sa Inno3D ili je bolje uzeti nesta skuplje od 750ti ili 950?
Isplati li se stedjeti sa Inno3D ili je bolje uzeti nesta skuplje od 750ti ili 950?
Kad vec dajes milju isplati se dodati jos 5-10% za kvalitetnijeg proizvodjaca.

pozz...
do sada sam imao amd 7870 2gb ddr5, a sad namjeravam uzeti nesto do 2000 kn. Par sto kuna gore dolje. Nvidia ili ati, sto preporucujete?
Hvala
pozz...
do sada sam imao amd 7870 2gb ddr5, a sad namjeravam uzeti nesto do 2000 kn. Par sto kuna gore dolje. Nvidia ili ati, sto preporucujete?
Hvala
koji ti je ostatak konfe?
msi gd55 (b)
8gb ddr3
i5 2500 k na 4,2 ghz
itd...
Ocu li bit sasav ako zamjenim GTX 970 za R9 390...obje isprobao i obje coil whine u igrama...pa sad mi je opcija ili cekat trecu ak ce je bit kroz dan dva jer mi istice rok od 7 dana za zamjenu nove(nakon 7 dana od kupnje ne mjenjaju nego onda ova ide na servis)
msi gd55 (b)
8gb ddr3
i5 2500 k na 4,2 ghz
itd...
xfx r9 280x, bb do 2000kn.
Ocu li bit sasav ako zamjenim GTX 970 za R9 390...obje isprobao i obje coil whine u igrama...pa sad mi je opcija ili cekat trecu ak ce je bit kroz dan dva jer mi istice rok od 7 dana za zamjenu nove(nakon 7 dana od kupnje ne mjenjaju nego onda ova ide na servis)
cekaj trecu
vjeruj mi, bolje cekati dan-dva (ili malo vise), nego kasnije ici nositi graficku na servis (pa je onda oni moraju slati ovlastenom uvozniku) i cekati 15+ dana..
mjenjaš grafe bezveze a jeb*** te napajanje... promjeni napajanje!
Pričekaj još tjedan-dva. Trebala bi izaći 380X koja će koštat oko 2000kn
sad sam bez graficke, svoju sam prodao ;)
zato ocu nesto uzet. ne znaci mi nista tih 5 posto bolje performanse
ok, kuzim. ali recimo da idem na gtx 960 ili r9 380. sto od toga uzeti?? jel bolje na xfx r9 380 4gb ili gtx 960 2gb?
A po cemu j*** napajanje?A i koje bi to napajanje trebalo bit? Ako Corsair od 600w nije dovoljan?
A po cemu j*** napajanje?A i koje bi to napajanje trebalo bit? Ako Corsair od 600w nije dovoljan?
ne radi se o snazi nego kvaliteti napajanja, jer je to entry level model od corsaira s jeftinjak dijelovima i lako je moguće da ti je baš ono krivac za cvilež
nije u nazivnoj snazi sve, dosta je stvari u napajanju koje utječu na kvalitetu struje, a time na rad i dugotrajnost svih ostalih komponenti
s druge strane bedasto je odmah ići na novo napajanje ako nisi siguran, zato probaj posuditi od nekog frenda bolje napajanje pa provjeri