Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
sseennoonn kaže...
FakeDeath kaže...
sseennoonn kaže...

Ocu li bit sasav ako zamjenim GTX 970 za R9 390...obje isprobao i obje coil whine u igrama...pa sad mi je opcija  ili cekat trecu ak ce je bit kroz dan  dva jer mi istice rok od 7 dana za zamjenu  nove(nakon 7 dana od kupnje ne mjenjaju nego onda ova ide na servis)

mjenjaš grafe bezveze a jeb*** te napajanje... promjeni napajanje!

A po cemu j*** napajanje?A i koje bi to napajanje trebalo bit? Ako Corsair od 600w nije dovoljan?

napajanje ti se "kolje" sa grafom i zato imaš coil vino... posudi drugo napajanje da nije Corsair pa testiraj ii moju teoriju (jer i sam sam imao istih problema sa XFX, promijenio na Fortrona i cvrkuti prestali)

15 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Ne mora biti do napajanja, ali moguce je..

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav, molim malu pomoć.

Namjeravam napraviti upgrade grafičke na gtx 960, koliko vidim ista ima jedan 8 pinski power connector, dok na napajanju imam PCI power connectore koji su ustvari 6 pinski, al imaju sastrane još dva pina koji su recimo to tako pomični (nisu fiksirani uz ovih 6, ajmo reć vise sastrane :)).

Zanima me jeli to kompatibilno, tj mogu li ove 6+2 pinove upiknut u grafu koja ima 8 pinski konektor.

Koliko sam gedo po netu trebalo bi bit ok, molim dodatno mišljenje/savjet.

Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina

Kompatibilno je.

5 0 hvala 0
9 godina

moguce je mozda ,ali prvu grafu koju sam vratio je i on testirao tamo u servisu na svojoj konfi i njemu se cuje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
7eleven7 kaže...

Pozdrav, molim malu pomoć.

Namjeravam napraviti upgrade grafičke na gtx 960, koliko vidim ista ima jedan 8 pinski power connector, dok na napajanju imam PCI power connectore koji su ustvari 6 pinski, al imaju sastrane još dva pina koji su recimo to tako pomični (nisu fiksirani uz ovih 6, ajmo reć vise sastrane :)).

Zanima me jeli to kompatibilno, tj mogu li ove 6+2 pinove upiknut u grafu koja ima 8 pinski konektor.

Koliko sam gedo po netu trebalo bi bit ok, molim dodatno mišljenje/savjet.

Hvala.

To je to 6+2=8 pinski konektor

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 13:51 (nicky.sl).
16 godina
neaktivan

pozz svima,neki dan sam napravio upgrade konfe,i sad opet dosao do nekih para hehe pa bih sad uzeo i grafu,trenutno imam asus r9 270,i htio bih uzet 280x ili 380,ili nesto drugo do 2200 kn max( u to uracunato prodaja stare grafe),ako moze prijedlozi,ili da pricekam na 380 x

EUNE LOL: frenkySTYLE
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 15:21 (Ryder007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako mozes sacekaj 380x...pa da vidis cijenu ako bu skupo piknes 280x ili 380 4gb 

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

pozz svima,neki dan sam napravio upgrade konfe,i sad opet dosao do nekih para hehe pa bih sad uzeo i grafu,trenutno imam asus r9 270,i htio bih uzet 280x ili 380,ili nesto drugo do 2200 kn max( u to uracunato prodaja stare grafe),ako moze prijedlozi,ili da pricekam na 380 x

Dok cekas 380X da dodje, pokreni ASUS GPU TWEAK utility, zakucaj sve na max GPU i memoriju i vozi. Bez ikakvih problema i pregrijavanja svaka 270ka ide od asus-a :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Ako mozes sacekaj 380x...pa da vidis cijenu ako bu skupo piknes 280x ili 380 4gb 

ma pretpostavljam da ce cijena biti dosta visoka a i nije mi zurba ova trenutno radi super,a necu je prodavat dok se ne odlucim :) ,a sto je bolje 280x ili 380 4gb?

12 godina

280X.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znaci da onda ne uzimam 380 nego 280x ili 380x kad izidje?sad gledao malo po netu te 2 kartice su prakticki iste 280x je cak mrvicu bolja i daj mi molim te samo pojasni za 280x koja je razlika izmedju imena tih kartica npr asus gigabyte xfx

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 16:50 (Ryder007).
14 godina
neaktivan

280x definitivno, kao sto sam imam jednu, a moj frend 380, moja je bolja nesto vise u igrama...
sto se imena tice, svi nose ime 280x samo sto svaki proizvodjac ima svoje modele sa svojim coolerima i svojim taktovima na chipsetu graficke

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

rezime danasnjeg testa...odnio PC kod kolege i stavio je grafu u svoj komp...problem 1 ima win 10 i na njemu nema index score test kao na win 7 koji uzrukuje pištanje iz predjela grafe/napajanja...pokrenuo je battlefield 3 i mozda se manje cuje nego kod mene ali najvise mi se cuje u shadow of mordor etc i na index testu koji et nazalost nema...furmark test ništa,gpu test AIDA ništa ...OCCT test dosao na red i usput napravili test PSUa ...desilo se sljedeće da je na tom testu počelo nešto jako pištat (fps ako je bitan je na 400 bio)  kao neki signalni ton konstantan i glasan...na prijasnjem testu kompa pokazalo je na 3V 5V i 12+ da su dobre vrijednosti...sve su iznad osim 12+ gdje je na 11.98 il tako nešto ....sutra cu vidjeti mozda odnesem komp na servis neka isprobaju sa nekim novim napajanjem jace serije tipa RMi750corsair ili neki Seasonic ...ako je do njega onda ništa ...ili novo napajanje a ako nije onda je do grafe

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

...(fps ako je bitan je na 400 bio)  ....

sad si me podsjetio da se i meni to čuje. ali samo ako je fps jako visok.

probaj palit vsync po igrama ili ga globalno uključi u driverima. pa javi onda.

9 godina

Sa vsyncom se smanji ali je i dalje prisutno...u bf3 na 60lock je dosta tiho...shadow of mordor se malkoc stisa al glasnije nego u bf3..u index testu isti k al et steta sta kolega ima win 10 pa to nismo uspjeli isprobat....isprobao je u diablo igri gdje je tiho prisutno al igra nije nikako zahtjevna pa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa sto je igra manje zahtjevnija, veci je fps pa shodno tome i coil whine...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan

poz ljudi, evo došlo je vrijeme za kupnju nove grafičke kartice. trenutno imam radeon hd6670 1gb ddr5, a od ostalih komponenti

mbo: asrock 970 extreme3

cpu: amd fx-6300 + lc-cc-120

ram: 2x4gb ddr-1600

bio bih vam zahvalan na odgovoru :D

0 0 hvala 0
13 godina
pitanjezagraficku kaže...

poz ljudi, evo došlo je vrijeme za kupnju nove grafičke kartice. trenutno imam radeon hd6670 1gb ddr5, a od ostalih komponenti

mbo: asrock 970 extreme3

cpu: amd fx-6300 + lc-cc-120

ram: 2x4gb ddr-1600

bio bih vam zahvalan na odgovoru :D

do kolko para uzimaš grafu?

9 godina
neaktivan

ništa specijalno, mislim da mogu ići do nekih 1000kn. sad ne znam jel mi se za taj novac isplati mjenjati ovu za neke primjetnije performanse

0 0 hvala 0
13 godina

ništa specijalno, mislim da mogu ići do nekih 1000kn. sad ne znam jel mi se za taj novac isplati mjenjati ovu za neke primjetnije performanse

GTX 750 Ti ili R7 265

12 godina

https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+360

13 godina
protjeran

ja bi tu isao na minimalno i maximalno gtx760

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-gtx-760-phantom-4gb-oglas-17221582

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-760-oglas-16748060

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-760-4gb-oglas-17225512

fx-6300 ce biti vise manje ok za nju, probaj spustiti jos 100kn ili se ti razvuci, ovo ti je upgrade razmjera "kraj svemira" naspram te 6670!

s njom sam nedavno probao vrtiti gta5 na starijem i5 i igra doslovo leti na "finim" detaljima!

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan

Dali mi se isplati zamijeniti grafičku GTX 650 ti za GTX 960 Phantom GLH?

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

760 rabljena nebi trebala ici preko soma...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao bih pomoć oko odabira grafičke, ciljam na najisplativije u rangu 1500-2000kn, po mogućnosti sa eKupi (ali u biti mi je svejedno, dokle god se može uzeti na amex na barem 12 rata).

Trenutno stanje je:

Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz

12,0GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (8+4)

Gigabyte Technology Co., Ltd. P61-DS3-B3 (Socket 1155)

ATI AMD Radeon HD 6850

HDD:

1863GB TOSHIBA DT01ACA200 ATA Device (SATA)
223GB ADATA SP550 ATA Device (SSD)
931GB Western Digital WDC WD10EADS-00M2B0 ATA Device (SATA)
931GB SAMSUNG HD103SI ATA Device (SATA)

Uključio sam i diskove u cijelu priču jer me brine hoće li mi napajanje izdržati jaču grafičku (trenutno je unutra XFX P1-450S-X2B9 Pro Series Core Edition 80 450W )

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 21:24 (dacho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

S obzirom na napajanje ja bi tu bocnija jednu iz protivničkog tabora tj. GTX 960.

16 godina
neaktivan

Koliko razliku čini kakva je točno? Jer su cijene i do 500kn razlike.

Npr http://www.ekupi.hr/Gigabyte-GF-GTX960-IX-OC-2GB-GDDR5-DVIHDMI-graficka-kartica-502956.aspx u odnosu na http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Asus-STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5-610729.aspx

Znači napajanje ne bih trebao mijenjat, ovo će držat?

12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ne paše mi Futura nikako, oni daju samo do 6 rata za amex :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail: