Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.962.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
juice21 kaže...

dal sam loše prošao sto sam ovo kupio? dostava ukljucena u cijenu. U Ponedjeljak treba stići ...

pa imas zotac gtx 260 216 sp amp2 , sta ce ti skoro ista grafa po performansama

15 godina
marxone kaže...
juice21 kaže...

dal sam loše prošao sto sam ovo kupio? dostava ukljucena u cijenu. U Ponedjeljak treba stići ...

prodao sam tu za 550 kn, pa sam mislio uzet neku hd 5850 za iste nove al nitko za te novce ne prodaje, a i nisu tako ceste pa sam uzeo ovu da im nesto ... a i brža je od te gtx, a i 50 kn mi ostalo :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 16:19 (juice21).
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ta HD 4890 je lila sa 260 AMP i SOC 260, nisi dobio ništa, samo si izgubio po meni.

Bolje bi bilo da si AMP ostavio ili skupio još 150HRK za HD 5850.

iclock2much

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozz dečki, ovako, zanima me je li mi netko sa sigurnošću može reći podržaje li ova grafička crossfire? 
googlao sam i našio sam većinom na odgovore tipa: "vjerojatno podržava".. kupio bi si ovu jednu karticu sada (jer nisam baš pri lovi) pa onda na ljeto kad se ispolažu ispiti drugu, pa bi ih spojio crossfireom (ako podržava crossfire). 

I je li netko već imao ovakvu karticu? Kakvi su dojmovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemoj linkati košaricu, linkaj karticu pa ću ti reći.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

prodao sam tu za 550 kn, pa sam mislio uzet neku hd 5850 za iste nove al nitko za te novce ne prodaje, a i nisu tako ceste pa sam uzeo ovu da im nesto ... a i brža je od te gtx, a i 50 kn mi ostalo :D

trebao si malo preicekati - pojavi se po koja hd 5850 za 650-700 kn

lithiumion kaže...

pozz dečki, ovako, zanima me je li mi netko sa sigurnošću može reći podržaje li ova grafička crossfire? 
googlao sam i našio sam većinom na odgovore tipa: "vjerojatno podržava".. kupio bi si ovu jednu karticu sada (jer nisam baš pri lovi) pa onda na ljeto kad se ispolažu ispiti drugu, pa bi ih spojio crossfireom (ako podržava crossfire). 

Naravno da podrzava CFX

14 godina
juice21 kaže...
marxone kaže...
juice21 kaže...

nitko ti neće prodati 5850 za 550kn, ja sam tražio više od 2 mjeseca pa nisam ni na jednu naletio

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
15 godina
zoharbizo kaže...

Ta HD 4890 je lila sa 260 AMP i SOC 260, nisi dobio ništa, samo si izgubio po meni.

Bolje bi bilo da si AMP ostavio ili skupio još 150HRK za HD 5850.

a ne znam ni sam, tu su negdje. ove cu se za par mjeseci opet moci rijesit za slicne ako ne i iste novce. treba ju prodat pred sami izlazak nove atijeve serije kad ce jos malo pasti cijene ...

15 godina
Remzi kaže...
juice21 kaže...
marxone kaže...
juice21 kaže...

nitko ti neće prodati 5850 za 550kn, ja sam tražio više od 2 mjeseca pa nisam ni na jednu naletio

znam, trazio sam i ja mjesec dana pa nista ... 500 kuna je realna cijena za takvu karticu jer jos ima i acelero twin turbo pro koji je sam oko 200 kn... bar ce malo pridonjet prodaji ...

14 godina
juice21 kaže...

a ne znam ni sam, tu su negdje. ove cu se za par mjeseci opet moci rijesit za slicne ako ne i iste novce. treba ju prodat pred sami izlazak nove atijeve serije kad ce jos malo pasti cijene ...

Trebao si lijepo kupiti HD 5850, ovako ćeš samo imati probleme kada budeš prodavao tu karticu jer se za 150HRK više nađe HD 5850 koja bez problema ide na razinu HD 6950 a to je ogromna perfomance razlika, i još imaš onda i DX11.

iclock2much
15 godina
zoharbizo kaže...
juice21 kaže...

Trebao si lijepo kupiti HD 5850, ovako ćeš samo imati probleme kada budeš prodavao tu karticu jer se za 150HRK više nađe HD 5850 koja bez problema ide na razinu HD 6950 a to je ogromna perfomance razlika, i još imaš onda i DX11.

tu si u pravu, samo sto si ne mogu priustit da toliko novaca izdvajam na hardware ... vec cu nesto smislit, samo sam htio vas malo iskusnije pitat dal sam imo pušing s ovom ... po komentarima vidim da cak i nisam :)

12 godina

Sto je to BOOST kod nvidie?!... na kojem principu radi?! ja imam CORE: 1072Mhz a BOOST: 1150 Mhz.!!

Npr. kon Intela... 3570 ima 3.4GHZ sve jezgre, kad je ukljucen turo boost 1.jezgra 3.8, 2.jezgra 3.7,  3.jezgra 3.6 i 4.jezgra 3.5!

Dal tako funkiconira Nvidia boost tehnologija?!  Znam da ima 1 graficku jezgru a ne 2,3,4 itd. kao kod procesora! 

I taj boost od nvidie se sam pali?! Kada mu je potrebno , on upali turbo bost na 1150MHZ i u potpunosti taj boost iskoristava?? il ima neka caka kao i kod INTEL-ovog TURBO BOOSTA??!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 21:07 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo uzeo bi HD7950 grafu i sada sam našao da mi ispada najjeftinije u Portiu jer ću uzimati na karticu na rate, ako ima neko negdje gjde je još jeftinija neka mi slobodno kaže i reci te mi kakva je ova grafička da li je tiha i kolika je razlika između nje i moje 6870

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806861

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
14 godina
Uzmi u portiu, tesko da ces nac za manje na kartice. I ima razlike izmedu 6870 dosta, ja sam presao s 6950 i fina je to nadogradnja.
14 godina
Ivanjino96 kaže...

Evo uzeo bi HD7950 grafu i sada sam našao da mi ispada najjeftinije u Portiu jer ću uzimati na karticu na rate, ako ima neko negdje gjde je još jeftinija neka mi slobodno kaže i reci te mi kakva je ova grafička da li je tiha i kolika je razlika između nje i moje 6870

A vjerojatno se i može naći povoljnije, ali samo za keš. Doslovno je brža duplo ( 100% ) ovako okvirno što je naravno i više nego primjetno, a hladnjak je po svim recenzijama dobar ( tih i hladi dobro ).

12 godina

pozz..nezz di da ovo stavim pa evo tu cu..planiram si kupit neki hladnjak za svoju 4890 jer se ovaj cuje ko avion..samo neznam di mogu kupiti onaj mounting plate..svugdje gledam i nigdje nevidim..sorry na offtopic

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako planiras kupit neki hladnjak za grafu - onaj koji podrzava tvoju grafu , zasto bi onda jos kupovao i mounting plate ?

Trenutno bi trebao izdvojit dobri 300+kn za npr. Accelero Twin Turbo II , koji ide na tvoju grafu i s njim dobis sve adaptere za montazu koji su ti potrebni !

Mozda se tvoja cuje jer ju nisi dugo cistio , pa ima puno prasine i zbog toga su više temp. i zato vent mora radit na visim okretajima ?

Music As A Weapon !!
14 godina

Neisplati ti se to. Prodaj svoju HD 4890 + ti novci koje si mislio dati za cooler i kupiš si mnogo bolju grafu sa tvornički tihim hladnjakom tipa HD 6850/GTX 460 recimo. Dobiješ tišnu i veće performanse za iste novce u konačnici + dx11.

16 godina
PR0MATRAC kaže...

trebao si malo preicekati - pojavi se po koja hd 5850 za 650-700 kn

lithiumion kaže...

Naravno da podrzava CFX

cek zar nije netko kupio cak 6870 za 750?? prije par tjedana!

13 godina
protjeran
Ivanjino96 kaže...

http://www.anandtech.com/bench/Product/540?vs=550

logi510 kaže...

pozz..nezz di da ovo stavim pa evo tu cu..planiram si kupit neki hladnjak za svoju 4890 jer se ovaj cuje ko avion..samo neznam di mogu kupiti onaj mounting plate..svugdje gledam i nigdje nevidim..sorry na offtopic

Napravi ovo sto ti je itomic savjetovao...

14 godina

Imam par pitanja vezano za ATI Radeon HD2400 AGP 512MB. ZNaći posjedusjem takbu grafu i maogu reci d aje solidna..No mene zanima vaše mišljenje..Jeli je ta grafa dobra ili loša ZA SVOJE GODIŠTE?? Mislim to sam se tek zapitao nekidan kad sam video na youtube-u kako ima pra videa kako ljudi s njom igraju GTA4,Call of Duty Modern Warfare 3,Left or dead,Call of duty 4 itd... Ukucajte u youtub-e tražilicu Ati radeon hd2400...

1 Odlična
0 Može proći
0 Nije ni loša ni dobra
4 Kanta
27 Bože pomozi ovom čoeku
Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Imam par pitanja vezano za ATI Radeon HD2400 AGP 512MB. ZNaći posjedusjem takbu grafu i maogu reci d aje solidna..No mene zanima vaše mišljenje..Jeli je ta grafa dobra ili loša ZA SVOJE GODIŠTE?? Mislim to sam se tek zapitao nekidan kad sam video na youtube-u kako ima pra videa kako ljudi s njom igraju GTA4,Call of Duty Modern Warfare 3,Left or dead,Call of duty 4 itd... Ukucajte u youtub-e tražilicu Ati radeon hd2400...

Za bilo kakav gaming sada katastrofa. :)

iclock2much
12 godina
neaktivan

Pozdrav,namjeravam kupiti laptop sa grafičkom nVidia GeForce gt635m 2gb DDR3(sa procesorom core i5 3210m).Možete li mi pomoći i napisati hoću li moći sa tim hardwerom igrati novije igre na medium postavkama?

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
14 godina
unky kaže...

cek zar nije netko kupio cak 6870 za 750?? prije par tjedana!

ja sam kupio 6870 za 750kn i evo već 2 tjedna radi bez problema

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
14 godina
Žbrlik kaže...

Pozdrav,namjeravam kupiti laptop sa grafičkom nVidia GeForce gt635m 2gb DDR3(sa procesorom core i5 3210m).Možete li mi pomoći i napisati hoću li moći sa tim hardwerom igrati novije igre na medium postavkama?

Unaprijed hvala

Imao sam laptop s hardverom jako sličnih performansi, i5-2430m 2.4 GHz i GT540m (ova gt635m bi trebala biti malo jača). Far Cry 3 je išao na medium s oko 25-30 fps.

12 godina

Ako želite vidjet dal vaš komp/laptop može pokrenut neku igru...evo provjerite na 

http://www.game-debate.com/

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Ako želite vidjet dal vaš komp/laptop može pokrenut neku igru...evo provjerite na 

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

ovo bolje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

ovo bolje

A ovo najbolje ;)

15 godina

Isplati se prelazit s HD4850 na 7770?

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina