Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.926.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
pogodio si me, nadograđujem sa 3650HD :) kolika joj je realna cijena da se znam cjenkati ako bude pretjerana?
14 godina

Za Hd 6790 je recimo oko 600 kn realno, jel već za 700 i više možeš naći HD 7770 koja je još bolja od HD 6790. Traži naravno pod garancijom. Mana polovne HD 5850 je što sad ih više sigurno nema sa garancijom ili ima možda koji mjesec još. Koju god uzmeš, spram HD 3650 ćeš imat ogroman boost svakako. Traži Hd 6790 ili ako možeš HD 7770, bolje ti je to sa garom nego starija ali jača HD 5850 bez garancije.

12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Brzinsko pitanje:

http://www.protis.hr/products/details/xfx-7750-800m-1gb-ddr5-vga-hdmi-dvi-sniper-elite-v2-firefall-game/65007

ili

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7750-1gb-gddr5-hdmi-dvi-dp/55596

jedina razlika koju ja vidim je sto XFX ima VGA, a Sapphire DP port...ovo ostalo je sve to negjde {#}

ako netko ima osobnih iskustava sa ovim karticama... :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ibme74 kaže...
pozz, dali mi možete naći polovnu grafičku između 400-700 kn koja je po performansama barem blizu GTX 460 DDR5 256 bit 1GB ...Hvala!

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/vtx-radeon-5850-oglas-6678346

super ponuda

14 godina

Uzmi Sapphire, sigurno je tiša a ovo ostalo je isto sve. Šta češ ti radit sa DP-om ??

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 11:29 (itomic009).
12 godina

Pa ne znam, zato i pitam koliko je to (dugorocno) bitno {#}

13 godina
protjeran
one.ryu kaže...

ovisi za sto ti treba - ako ces hardcore gejmati onda je mozda bolje da prelomis na neku polovnu sa garancijom (mozes dobit jacu karticu) ako ti treba za casual stvari onda ti je ova sapphire odlicna - 7750 ima zanemarivu potrosnju i netreba power konektor uz vise nego pristojne performanse

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 11:36 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
55pero kaže...

Može preporuka grafičke za oko 900kn(do 1000kn max. sa dostavom,osijek) da nije bučna,nemislim ju klokat gledao sam u Diskont24 (orjentaciono HD7770) molio bi vaš prijedlog

HD 7770 GHZ.

Imam ti ja nesto popusta u diskont-u pa se javi ako treba.:)

12 godina
PR0MATRAC kaže...
one.ryu kaže...

ovisi za sto ti treba - ako ces hardcore gejmati onda je mozda bolje da prelomis na neku polovnu sa garancijom (mozes dobit jacu karticu) ako ti treba za casual stvari onda ti je ova sapphire odlicna - 7750 ima zanemarivu potrosnju i netreba power konektor uz vise nego pristojne performanse

Ma casual gaming, malo CoD, GW2..nista posebno...ne patim od refleksija u vodi, komaraca koji lete i trave koja se njise na povjetarcu xD

Do sada sam imala 4870 512 gddr5..al je kapucnula nakon 5 godina službe, pa eto...

sapphire narucena, zahvaljujem na pomoci {#}

15 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Molim vas, ljudi moji, dilema me samo takva drži......

Uzesti XFX HD7950 DD Black Edition LINK ili uzest Gigabyte GTX660ti Windforce 2 staru 2 mjeseca za 1800 kn?

Prelazim sa GTX 660..... Pa me zanima NAJISPLATIVIJA opcija jelte......  

Daj reci zašto prelaziš sa 660. Ja ju upravo namjravam kupiti zbog PhysX sto obožavam u B2.

12 godina
@PR0MATRAC da znam za tu grafu gledao sam super je ponuda ali lik daje samo u ZG a pošto nisam ni blizu Zagreba nema ništa od toga -_-'
14 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
@PR0MATRAC da znam za tu grafu gledao sam super je ponuda ali lik daje samo u ZG a pošto nisam ni blizu Zagreba nema ništa od toga -_-'

kontaktiraj nekog iz zg u kog imas povjerenja da ti je uzme....ovdje s foruma.

12 godina
$rky u tome i jeste stvar ne znam još nikoga, novi sam na forumu tek sam se registirirao prije jedno tjedan dana...
16 godina
neaktivan

Jednostavno pitanje, pošto nisam baš u toku, ako uzmem GeForce 660 Ti Asusovu, koja ima PCI-e 3.0

Da li ona klapa sa mojom matičnom, koja ima, ako se ne varam, PCI-e 2.0, i koje su uopće razlike.....? 

{#} Tnx

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only apear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zvekan kaže...

Jednostavno pitanje, pošto nisam baš u toku, ako uzmem GeForce 660 Ti Asusovu, koja ima PCI-e 3.0

Da li ona klapa sa mojom matičnom, koja ima, ako se ne varam, PCI-e 2.0, i koje su uopće razlike.....? 

{#} Tnx

Možeš ju staviti na svoju matičnu ploču. Razlika između PCI-E 2,0 i 3,0 je minimalna, tako da te to nemora brinuti.

15 godina
Zvekan kaže...

{#} Tnx

Poklapa se s tvojom 2.0 maticnom ! Razlike su neprimjetne !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
ibme74 kaže...

ja sam iz zg - poslat cu ti je ako nemas nikog da ti posalje

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 16:20 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
Zvekan kaže...

{#} Tnx

Poklapa se s tvojom 2.0 maticnom ! Razlike su neprimjetne !

razlika u framne rateu između pcie 2 i pcie 3 je velikih 0.7 fps {#}

12 godina
PROMATRAC imas PM
12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Rađe dodaj jo 100kn i uzmi novu HD7750 s GDDR5 memorijom koja je bolja ! Ili uzmi HD5850 za 600 kn , odlicna grafa za te novce  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za računalo koje imaš ti ne vrijedi, previše bi ju procesor kočio.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
12 godina
neaktivan

a kupit ću i proc amd athlon X4 635

12 godina
neaktivan

kada bih uzeo tu novu HD7750 s GDDR5 memorijom dali bi mogao na njoj igrati najnovije igrice jer sam zato i kupujem grafičku

17 godina
dishonored10 kaže...

kada bih uzeo tu novu HD7750 s GDDR5 memorijom dali bi mogao na njoj igrati najnovije igrice jer sam zato i kupujem grafičku

Mogao bi.

15 godina
dishonored10 kaže...

Naravno !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

dali ta hd7750 podržava moju matičnu

15 godina

Podrzava !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dishonored10 kaže...

dali ta hd7750 podržava moju matičnu

Ne, tvoja matična podržava tu grafičku. Ne ide matična u grafičku već grafička u matićnu.

12 godina
neaktivan

upravu si da

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice