Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.926.273
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molim vas, ljudi moji, dilema me samo takva drži......
Uzesti XFX HD7950 DD Black Edition LINK ili uzest Gigabyte GTX660ti Windforce 2 staru 2 mjeseca za 1800 kn?
Prelazim sa GTX 660..... Pa me zanima NAJISPLATIVIJA opcija jelte......
Između te dvije nemas kaj razmisljat , HD7950 naravno !
Kaj se tice prelaska sa GTX660 , ako si zadovoljan s performansama koje daje GTX660 u igrama onda si ju ostavi , u protivnom uzimaj HD7950 !
Između te dvije nemas kaj razmisljat , HD7950 naravno !
Kaj se tice prelaska sa GTX660 , ako si zadovoljan s performansama koje daje GTX660 u igrama onda si ju ostavi , u protivnom uzimaj HD7950 !
To mi je trebalo, onda idemo na ovu XFX-icu, samo me zanimaju dojmovi vaši ove grafičke kartice? Jer sam vidio da nije neka OC potencijalna a nije ni heat friendly po reviewovima x)
Pozdrav,
možete mi preporučit grafičku koja bi najbolje iskoristila procesor phenom ii x4 965(Imam 17inch monitor,ako to išta znači jer sam noob u vezi komponenti).
Prvo uzmi veci monitor jer se neisplati uzimat jaku grafu za tako malu rezoluciju ! BTW , kolko mislis dati za grafu ?
Prvo uzmi veci monitor jer se neisplati uzimat jaku grafu za tako malu rezoluciju ! BTW , kolko mislis dati za grafu ?
Do 1100 kn,ali sto jeftinije to bolje.
Do 1100kn idi na GTX 650 Ti ! I obavezno kupi veci monitor !
To znam. Zanima me kvalitate budući da želim da me ćim dulje posluži.
Nikada prije nisam imao Nvidiu. Želim znati dal PhysX stvarno dalje bolju atmosferu u igrama.
Drugo je PhysX. Dal za svaku igru može AMD GPU pokrenuti PhysX ?
Opet mi nije logično uzimati Gtx ako neće biti previše PhysX zastupoljnih igara.
Dal sada ATI ima kakvih problema sa driverima ?
To znam. Zanima me kvalitate budući da želim da me ćim dulje posluži.
Nikada prije nisam imao Nvidiu. Želim znati dal PhysX stvarno dalje bolju atmosferu u igrama.
Drugo je PhysX. Dal za svaku igru može AMD GPU pokrenuti PhysX ?
Opet mi nije logično uzimati Gtx ako neće biti previše PhysX zastupoljnih igara.
Dal sada ATI ima kakvih problema sa driverima ?
Inace ATI ima tehnologiju integriranu i svojim grafama koja bi trebala radi isto to i Nvidijin physx ali ocito nije toliko uspjesna u tome niti razvikana - neznam kako se ta tehnologija zove ali sam o tome nesto citao- , to ti je odg vezano i za ovo sto si malo netocno postavio vezano za pokretanje physxa od strane amd chipa (amd chip nemoze pokrenuti ''physx'' barem ne ovo vezano za nvidiju), sto se tice dugorosnosti i ostalog hd 7870 je bolja kartica od gtx 660 i tu se nema sta uspoređivati u niti jednoj kategoriji - ako ces uzeti gtx 660 ti onda je to bolja opcija od hd 7870 //malo bolja// (naravno ovisi ti o cjenama) - a sto se tice drivera po meni su ovo donekle i gluposti koje su svi napumpali o tome da amd driveri nevaljaju - mozda nisu ''stabilni'' kao od nevidije ali da nevaljaju to su bezvezarije - kao da nvidija nema problema sa driverima - upisi na netu pa ces vidjeti sto miliona rezultata - odabeti onosto ti se najvise sviđa - a sto se tice objektivnosti amd nudi vise za iste pare
A de mi reci nešto o tom famoznom afterburner-u. Čuo sam da je genijalan, i da se sa njim clocka dobro.
btw. jel to OC verzija? nevidim da piše oc na adm-u ali gdje god sam vidio u grafu pisalo je oc
da to je OC verzija - sto se tice msi after burnera meni uopce nije posluzio - ali zato sapphire trixx je
Uzesti XFX HD7950 DD Black Edition LINK ili uzest Gigabyte GTX660ti Windforce 2 staru 2 mjeseca za 1800 kn?
hd 7950 je puno bolja kartica - jaca preko 20 %
gtx 660 je jaka kao hd 7850
Pozdrav,
možete mi preporučit grafičku koja bi najbolje iskoristila procesor phenom ii x4 965(Imam 17inch monitor,ako to išta znači jer sam noob u vezi komponenti).
hd 7850
Pitanje. Od koje grafe je HD 7950 jača za 20%.
Od GTX660 Ti !
Pitanje. Od koje grafe je HD 7950 jača za 20%.
poslano je sa moba nisam vidio TI a i od nje je dosta jaca osim u BTF3
Može preporuka grafičke za oko 900kn(do 1000kn max. sa dostavom,osijek) da nije bučna,nemislim ju klokat gledao sam u Diskont24 (orjentaciono HD7770) molio bi vaš prijedlog
Može preporuka grafičke za oko 900kn(do 1000kn max. sa dostavom,osijek) da nije bučna,nemislim ju klokat gledao sam u Diskont24 (orjentaciono HD7770) molio bi vaš prijedlog
Koji procesor imaš?
Nemaš tu pre velikog izbora.Ova iz Diskonta24 je najpovoljnija i nudi 3 godine garancije.Sa dostavom je 941 KN.
Zaboravio sam napomenuti da se komp koristi za sve po malo znači nisu mi prioritet igrice.
Koji procesor imaš?
piše pod moj PC
Ko sto su vec kolege rekle , uzmi MSI HD7770 i uzivaj !
Ko sto su vec kolege rekle , uzmi MSI HD7770 i uzivaj !
Kakva je razlika vaše predložene i ove http://www.diskont24.com/product.php?productid=117729&cat=390&page=4
i dali se isplati dati oko 100kn više pa uzeti neku bolju
vidim da imas 6770, prelazak na 7770 i nije nekaj dobit ces 10 - do max 15fps-a vise u prosijeku sad ak ti mislis da je to dosta velika razlika za tih 1000kn? neznam bas ja nebi, nade se kartica puno jacih polovnih i s garancijom...osim ak ces tu prodati pa dodati nekaj onda ok al ovak neznam bas...LP
vidim da imas 6770, prelazak na 7770 i nije nekaj dobit ces 10 - do max 15fps-a vise u prosijeku sad ak ti mislis da je to dosta velika razlika za tih 1000kn? neznam bas ja nebi, nade se kartica puno jacih polovnih i s garancijom...osim ak ces tu prodati pa dodati nekaj onda ok al ovak neznam bas...LP
Svoju prebacujem kod djece u komp a sebi uzimam drugu,dali znaš možda razliku za MSI u postu iznad
3god garancije!! a perfomanse ghz-nih edicija su sve tu negdje 1-2 frejma +- ... ps ima akcija u linksu jos bolji izbor gtx650 i gtx650ti verzija narucis si je u osijeku:-) ak se mozes protegnuti do 650 ti verzije super!
Traži HD 5850 koja je jača od GTX 460 a imaš ih za te pare. Idu za oko 600 kn.
Hardware-ski slabija od HD 5850 ali novije generacije. To je isto dobra grafa ako nadograđuješ sa neke stare grafe iz HD 3000 serije ili GTX200 serije.