Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.926.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Molim vas, ljudi moji, dilema me samo takva drži......

Uzesti XFX HD7950 DD Black Edition LINK ili uzest Gigabyte GTX660ti Windforce 2 staru 2 mjeseca za 1800 kn?

Prelazim sa GTX 660..... Pa me zanima NAJISPLATIVIJA opcija jelte......  

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Između te dvije nemas kaj razmisljat , HD7950 naravno !

Kaj se tice prelaska sa GTX660 , ako si zadovoljan s performansama koje daje GTX660 u igrama onda si ju ostavi , u protivnom uzimaj HD7950 !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Između te dvije nemas kaj razmisljat , HD7950 naravno !

Kaj se tice prelaska sa GTX660 , ako si zadovoljan s performansama koje daje GTX660 u igrama onda si ju ostavi , u protivnom uzimaj HD7950 !

To mi je trebalo, onda idemo na ovu XFX-icu, samo me zanimaju dojmovi vaši ove grafičke kartice? Jer sam vidio da nije neka OC potencijalna a nije ni heat friendly po reviewovima x)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

možete mi preporučit grafičku koja bi najbolje iskoristila procesor phenom ii x4 965(Imam 17inch monitor,ako to išta znači jer sam noob u vezi komponenti).

četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvo uzmi veci monitor jer se neisplati uzimat jaku grafu za tako malu rezoluciju ! BTW , kolko mislis dati za grafu ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Prvo uzmi veci monitor jer se neisplati uzimat jaku grafu za tako malu rezoluciju ! BTW , kolko mislis dati za grafu ?

Do 1100 kn,ali sto jeftinije to bolje.

četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
15 godina

Do 1100kn idi na GTX 650 Ti ! I obavezno kupi veci monitor !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Brus hd 7870 je puno jaca od gtx 660 eto toliko - odluci sam sta ti se nsjvise svidja gtc 660 je tu negdje sa hd 7850 to ce ti svatko tko ista zna potvrdit

To znam. Zanima me kvalitate budući da želim da me ćim dulje posluži.

Nikada prije nisam imao Nvidiu. Želim znati dal PhysX stvarno dalje bolju atmosferu u igrama.

Drugo je PhysX. Dal za svaku igru može AMD GPU pokrenuti PhysX ?

Opet mi nije logično uzimati Gtx ako neće biti previše PhysX zastupoljnih igara.

Dal sada ATI ima kakvih problema sa driverima  ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 12:04 (Brus).
13 godina
protjeran
Brus kaže...
PR0MATRAC kaže...
Brus hd 7870 je puno jaca od gtx 660 eto toliko - odluci sam sta ti se nsjvise svidja gtc 660 je tu negdje sa hd 7850 to ce ti svatko tko ista zna potvrdit

To znam. Zanima me kvalitate budući da želim da me ćim dulje posluži.

Nikada prije nisam imao Nvidiu. Želim znati dal PhysX stvarno dalje bolju atmosferu u igrama.

Drugo je PhysX. Dal za svaku igru može AMD GPU pokrenuti PhysX ?

Opet mi nije logično uzimati Gtx ako neće biti previše PhysX zastupoljnih igara.

Dal sada ATI ima kakvih problema sa driverima  ?

Inace ATI ima tehnologiju integriranu i svojim grafama koja bi trebala radi isto to i Nvidijin physx ali ocito nije toliko uspjesna u tome niti razvikana - neznam kako se ta tehnologija zove ali sam o tome nesto citao- , to ti je odg vezano i za ovo sto si malo netocno postavio vezano za pokretanje physxa od strane amd chipa (amd chip nemoze pokrenuti ''physx'' barem ne ovo vezano za nvidiju), sto se tice dugorosnosti i ostalog hd 7870 je bolja kartica od gtx 660 i tu se nema sta uspoređivati u niti jednoj kategoriji - ako ces uzeti gtx 660 ti onda je to bolja opcija od hd 7870 //malo bolja// (naravno ovisi ti o cjenama) - a sto se tice drivera po meni su ovo donekle i gluposti koje su svi napumpali o tome da amd driveri nevaljaju - mozda nisu ''stabilni'' kao od nevidije ali da nevaljaju to su bezvezarije - kao da nvidija nema problema sa driverima - upisi na netu pa ces vidjeti sto miliona rezultata - odabeti onosto ti se najvise sviđa - a sto se tice objektivnosti amd nudi vise za iste pare

13 godina
protjeran
headshot kaže...

A de mi reci nešto o tom famoznom afterburner-u. Čuo sam da je genijalan, i da se sa njim clocka dobro.

btw. jel to OC verzija? nevidim da piše oc na adm-u ali gdje god sam vidio u grafu pisalo je oc

da to je OC verzija  -  sto se tice msi after burnera meni uopce nije posluzio - ali zato sapphire trixx je

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 15:40 (XXX-Man).
13 godina
protjeran
AbeDomeNuS kaže...

Uzesti XFX HD7950 DD Black Edition LINK ili uzest Gigabyte GTX660ti Windforce 2 staru 2 mjeseca za 1800 kn?

hd 7950 je puno bolja kartica - jaca preko 20 %

gtx 660 je jaka kao hd 7850

13 godina
protjeran
CROcodile11 kaže...

Pozdrav,

možete mi preporučit grafičku koja bi najbolje iskoristila procesor phenom ii x4 965(Imam 17inch monitor,ako to išta znači jer sam noob u vezi komponenti).

hd 7850

15 godina
PR0MATRAC kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Pitanje. Od koje grafe je HD 7950 jača za 20%.

15 godina

Od GTX660 Ti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...
PR0MATRAC kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Pitanje. Od koje grafe je HD 7950 jača za 20%.

poslano je sa moba nisam vidio TI a i od nje je dosta jaca osim u BTF3

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 15:57 (PR0MATRAC).
15 godina
neaktivan

Može preporuka grafičke za oko 900kn(do 1000kn max. sa dostavom,osijek) da nije bučna,nemislim ju klokat gledao sam u Diskont24 (orjentaciono HD7770) molio bi vaš prijedlog

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 10:41 (55pero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
55pero kaže...

Može preporuka grafičke za oko 900kn(do 1000kn max. sa dostavom,osijek) da nije bučna,nemislim ju klokat gledao sam u Diskont24 (orjentaciono HD7770) molio bi vaš prijedlog

HD 7770 GHZ.

iclock2much
12 godina
neaktivan

Koji procesor imaš?

A.X.E. The AwEsoMenESs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
55pero kaže...

Nemaš tu pre velikog izbora.Ova iz Diskonta24 je najpovoljnija i nudi 3 godine garancije.Sa dostavom je 941 KN.

Zaboravio sam napomenuti da se komp koristi za sve po malo znači nisu mi prioritet igrice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

Koji procesor imaš?

piše pod moj PC

15 godina

Ko sto su vec kolege rekle , uzmi MSI HD7770 i uzivaj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ko sto su vec kolege rekle , uzmi MSI HD7770 i uzivaj !

Kakva je razlika vaše predložene i ove  http://www.diskont24.com/product.php?productid=117729&cat=390&page=4

i dali se isplati dati oko 100kn više pa uzeti neku bolju

13 godina
protjeran

vidim da imas 6770, prelazak na 7770 i nije nekaj dobit ces 10 - do max 15fps-a vise u prosijeku sad ak ti mislis da je to dosta velika razlika za tih 1000kn? neznam bas ja nebi, nade se kartica puno jacih polovnih i s garancijom...osim ak ces tu prodati pa dodati nekaj onda ok al ovak neznam bas...LP

CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

vidim da imas 6770, prelazak na 7770 i nije nekaj dobit ces 10 - do max 15fps-a vise u prosijeku sad ak ti mislis da je to dosta velika razlika za tih 1000kn? neznam bas ja nebi, nade se kartica puno jacih polovnih i s garancijom...osim ak ces tu prodati pa dodati nekaj onda ok al ovak neznam bas...LP

Svoju prebacujem kod djece u komp a sebi uzimam drugu,dali znaš možda razliku za MSI u postu iznad

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 17:14 (55pero).
13 godina
protjeran

3god garancije!! a perfomanse ghz-nih edicija su sve tu negdje 1-2 frejma +- ... ps ima akcija u linksu jos bolji izbor gtx650 i gtx650ti verzija narucis si je u osijeku:-) ak se mozes protegnuti do 650 ti verzije super!

CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 17:28 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
pozz, dali mi možete naći polovnu grafičku između 400-700 kn koja je po performansama barem blizu GTX 460 DDR5 256 bit 1GB ...Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

Traži HD 5850 koja je jača od GTX 460 a imaš ih za te pare. Idu za oko 600 kn.

12 godina
Hvala na odgovoru, a reci mi što misliš o HD 6790 ?
14 godina

Hardware-ski slabija od HD 5850 ali novije generacije. To je isto dobra grafa ako nadograđuješ sa neke stare grafe iz HD 3000 serije ili GTX200 serije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice