Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.933.563
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jos jednom da se uvjerim, imam napajanje od 400W i ostalu konfu koja je pod "Moj PC"
Zanima me dali bi mi radila normalno (bez bottlenecka) ASUS GeForce GTX 550 TI
A koje napajanje od 400W , daj tocan model ? Ili bar pogledaj koliko A daje na +12V !
A imam neko od MS-a neznam tocan model...
Jos jednom da se uvjerim, imam napajanje od 400W i ostalu konfu koja je pod "Moj PC"
Zanima me dali bi mi radila normalno (bez bottlenecka) ASUS GeForce GTX 550 TI
radit ce ti - ja sam na codegenu 400 w bez problema gurao naklokanu 4850 koja ima potrosnju odprilike kao i 550ti
A imam neko od MS-a neznam tocan model...
Radilo bi , iako ce to biti negdje na knap s napajanjem !
radit ce ti - ja sam na codegenu 400 w bez problema gurao naklokanu 4850 koja ima potrosnju odprilike kao i 550ti
Za ne povjerovat, meni je jedan codegen otišao u papar. I to baš na HD4850.
Sreća živa, pa nije povukao ništa sa sobom.
Osobno nikad takva šrot napajanja ne bi držao.
Radije bi se odlučio na kvalitetno napajanje, nego na neki drugi komad hardvera.
Ili bar, prvo na napajanje, pa onda na neki drugi komad hardvera .
Danas se za ne pretjerano velike novce, može nać kvalitetno napajanje, da da može gurat pristojne konfe.
I pritom se može bit miran po pitanju navedenog.
Za ne povjerovat, meni je jedan codegen otišao u papar. I to baš na HD4850.
Sreća živa, pa nije povukao ništa sa sobom.
Osobno nikad takva šrot napajanja ne bi držao.
Radije bi se odlučio na kvalitetno napajanje, nego na neki drugi komad hardvera.
Ili bar, prvo na napajanje, pa onda na neki drugi komad hardvera .
Danas se za ne pretjerano velike novce, može nać kvalitetno napajanje, da da može gurat pristojne konfe.
I pritom se može bit miran po pitanju navedenog.
slazem se u principu, ja sam tog Codegena imao negdje oko 4 godine, ali je dosta stajao u ladici jer sam imao tx 650w - ali kad sam prodao 5870 i uzeo zamjensku karticu na kratko hd 4850 onda sam prodao i to napajanje pa sam izvukao Codegena da obavi posao, nikad sa time napajanjem nisam imao problema
tocan model Platinum MS-400ATX P4
knap....
To napajanje daje samo 14A i bolje nemoj spajat GTX550 Ti i ostalo na njega ! Poznato je da nije kvalitetno i pouzdano ( sto se naravno vidi i po njegovoj cijeni ) ! Rađe kupi novo !
Pretraživao sam malo oglase za HD5770 ali vidim da ima svakakvih cijena? Koja je realna vrijednost te kartice?
P.S. Da li bi Fortron 400W bio dovoljan za HD5830?
Ovisi i kakav CPU imaš, ali ako nije neki teško clockani onda bi ziher.
Ovisi i kakav CPU imaš, ali ako nije neki teško clockani onda bi ziher.
Meni se obračaš? Imam x3 450@3.5 GHz.
Držat će ti to bez problema i da clockaš Athlona.
Pretraživao sam malo oglase za HD5770 ali vidim da ima svakakvih cijena? Koja je realna vrijednost te kartice?
P.S. Da li bi Fortron 400W bio dovoljan za HD5830?
proc ce biti ok za potrebe hd 5770 - a grafa ti je negdje oko 450 kn - hd 5770 - napajanje ce biti u redu -
evo jedno noob pitanje od mene :D posto mi nekad stekaju videici na yt-u,sporo scroll-anje po stranicama a da ne pricam da HD filmove mogu zaboravit (osim 720p), zanima me da li bi bolja grafička popravila te probleme?
evo jedno noob pitanje od mene :D posto mi nekad stekaju videici na yt-u,sporo scroll-anje po stranicama a da ne pricam da HD filmove mogu zaboravit (osim 720p), zanima me da li bi bolja grafička popravila te probleme?
ne - to problem softwareske naravi - ili je do flash playera (najvjerovatnije) ili do framenetworka ili do drivera ili do pretrazivaca zna biti, ako nekoristis chrome probaj to kao prvo rjesenje...
Kako znaš da nije do grafe kad neznaš ni koja je grafa ??
Kako znaš da nije do grafe kad neznaš ni koja je grafa ??
znam jer to sve sto je on naveo da mu neradi - radi kod moje cure na laptopu koji ima grafu MOBILITY RADEON 9000 koja ima 64MB
Takav dio posla uglavnom odradi CPU dok ostatak moze i GPU ako je sposoban putem UVD-a ako koristi program tipa VLC i slicno.
Koji tocno PC imas, specke?
Pozdrav ekipa.
Došla zima, vrijeme za malo poštenije zagrijat grafiku dok je tmurno vrijeme.... Ugl nekak si sve više razmišljam o novoj grafi jer sam komp "obnovio" početkom godine a grafa je ostala stara (3+ godine).
Pročitao sam dost tema tu na forumu no ajde pitam experte, da ne uzmem neku grafu ako procesor bude bottleneck, makar ne vjerujem jer trenutna konfa dosta dobro vrti Far Cry 3, no postavke su low-mid kombinacija.
Do sada je sve tjeralo super, ali.. eto.. svrbi malo džep i htio bi ipak na malo ljepšim detaljima pokretat zadnje naslove...
Ugl. konfa je sljedeća:
Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 1.0
AMD FX-4100 @ 4GHz
Nvidia GeForce GTS 250
sATA 2x 1TB
2 x 24" Samsung LED
Corsair TX 650 W
Cooler Master HAF 932 AMD Edition
A grafike koje sam gledao su Radeonke uglavnom, od 6850-6870. te 7770 i 7850 makar mi ta ipak malo izlazi iz cjenovnog ranga.
Svaka ideja i preporuka je dobro došla :)
Koliko je realna razlika u performansama (fps-u recimo u igrama tipa far cry 3) između 7770 sa 1gb ddr5 na 128bita i 7850 sa 1gb ddr5 na 256bita?
I da, meni jedna dosta bitna stavka, da grafa ima što više garancije..
Kolko sam pročitao, MSI ima najdužu garanciju od 3 god? Ili ima još koja sa 3 ili više?
Traži MSi HD 7850 1GB, nove su ispod 1300 kn a imaš ih i po Njuškalu. 3 godine gare imaju jedino MSI. Clcokaj još CPU koliko ide i dobar si .
Kakva je danas situacija sa izlazima na grafici? Kad sam kupovao ovu gts250 nisam znao da ne podržava prikaz slike na 3 monitora odjednom (ima hdmi, vga i dvi), jer to dosta koristim (film na telki u drugoj sobi dok radim na kompu na 2 ekrana.
Do sada sam 2 telke šaltao na hdmi, a monitori su bili na vga i dvi.
Pozdrav ekipa.
Došla zima, vrijeme za malo poštenije zagrijat grafiku dok je tmurno vrijeme.... Ugl nekak si sve više razmišljam o novoj grafi jer sam komp "obnovio" početkom godine a grafa je ostala stara (3+ godine).
Pročitao sam dost tema tu na forumu no ajde pitam experte, da ne uzmem neku grafu ako procesor bude bottleneck, makar ne vjerujem jer trenutna konfa dosta dobro vrti Far Cry 3, no postavke su low-mid kombinacija.
Do sada je sve tjeralo super, ali.. eto.. svrbi malo džep i htio bi ipak na malo ljepšim detaljima pokretat zadnje naslove...
Ugl. konfa je sljedeća:
Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 1.0
AMD FX-4100 @ 4GHz
Nvidia GeForce GTS 250
sATA 2x 1TB
2 x 24" Samsung LED
Corsair TX 650 W
Cooler Master HAF 932 AMD Edition
A grafike koje sam gledao su Radeonke uglavnom, od 6850-6870. te 7770 i 7850 makar mi ta ipak malo izlazi iz cjenovnog ranga.
Svaka ideja i preporuka je dobro došla :)
nisi napisal ono najvažnije,a to je kolko love misliš potrošiti na grafu.
Traži MSi HD 7850 1GB, nove su ispod 1300 kn a imaš ih i po Njuškalu. 3 godine gare imaju jedino MSI. Clcokaj još CPU koliko ide i dobar si .
Nešto tipa ovoga?
http://www.diskont24.com/product.php?productid=121185
Nisam pronašao, al pretpostavljam da nema više pod-modela te grafike od MSI-ja?
Kakva su zagrijavanja te grafike, idle/full load?
Nešto tipa ovoga?
http://www.diskont24.com/product.php?productid=121185
Nisam pronašao, al pretpostavljam da nema više pod-modela te grafike od MSI-ja?
Kakva su zagrijavanja te grafike, idle/full load?
svakako hd 7850 - imas 3 godine garancije - ja prije tjedan dana prodao tu karticu (isti model) ali smo se ja i ona puno druzili - na idle-u ju necujes - dobro se kloka - performanse super - od napajanja ju moze pokrenuti bilo koje sa 400w - razlika izmedju hd 7770 i hd 7850 je velika - nema tu usporedbe
pa max 1200kn, +/- 50-100kn.
Sad jel vrijedi tolko izdvojit za 7850 ili uzet jaću 7770, eto pomagajte sa savjetima.
Šta se tiče ostataka konfiguracije trebala bi bit dovoljno jaka, proc je ionako clockan i radi hladnije nego prije, idle mu je sada 30-33°C, a u loadu ne prelazi 45°C nikada.
tako da kak je hlađenje složeno grafika nebi trebala imati problema, od naprijed i sastrane pušu 2x 230mm venta sa preko 150cfm-a..
pa max 1200kn, +/- 50-100kn.
Sad jel vrijedi tolko izdvojit za 7850 ili uzet jaću 7770, eto pomagajte sa savjetima.
Šta se tiče ostataka konfiguracije trebala bi bit dovoljno jaka, proc je ionako clockan i radi hladnije nego prije, idle mu je sada 30-33°C, a u loadu ne prelazi 45°C nikada.
tako da kak je hlađenje složeno grafika nebi trebala imati problema, od naprijed i sastrane pušu 2x 230mm venta sa preko 150cfm-a..
nista 7770 - za 1200kn dobijes hd 7850
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-povoljno-graficku-karticu-msi-hd-7850-oglas-6671897
evo ti usporedba hd 7770 i hd 7850
http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=536
hd 7850 best buy kartica na trzistu