Dal je razlog loseg fps u FIRE STRIKU 1.1 processor ?? Fx 6100 radi na 3.3 ghz ?
da! pogotovo combined jer tu je fizika cpu-a i render gpu-a! primjer s mojom starom 280x i i7@4.7ghz rezultat je 16.4fps-a
Dal je razlog loseg fps u FIRE STRIKU 1.1 processor ?? Fx 6100 radi na 3.3 ghz ?
da! pogotovo combined jer tu je fizika cpu-a i render gpu-a! primjer s mojom starom 280x i i7@4.7ghz rezultat je 16.4fps-a
pa o tome se i radi da to dokazes servisu! ja sam to radio samo da vidim do kud kartica ide s stock regulacijom(koja zna biti u banani)! ili jos gori slucaj smanjivo voltazu, da vidis kak rikava jadnica:)...LP
A na to si mislio...a ne znam, žao mi ljudi koji gube živce radi takvih stvari. Uz to servis im odmahuje srednjim prstom
Upravo to - meni npr. nakon određenog vremena samo kao da switcha na black screen - i to tokom surfanja ej...??? Dakle kartica nije u loadu...Sve molim boga da je drajver...
Inače, što se tiče gaminga kartica je Bog Bogova (perfomanse gledajuć)...
Upravo to - meni npr. nakon određenog vremena samo kao da switcha na black screen - i to tokom surfanja ej...??? Dakle kartica nije u loadu...Sve molim boga da je drajver...
black screen mozes sam forsirati, stavi joj stock taktove i smanjuj po malo voltazu! i kad dode do jedne tocke eto crnila! pomaze samo hard reset koliko znam! ( ne odgovaram za posljedice)
sve mi se cini da su zajebali R seriju s tim povecanim oc taktovima po defaultu a regulaciju nisu namjestili i ovaj novi termal auto boost( koji je s tehnicke strane teski bullshit, kao i kod nvidije) i kartice tokom smanjivanja taktova daju krive voltaze na kojima kartica nemre raditi u skladu s "mhz" i eto ti problema s black screenom, artefaktima,crtama po monitorima, iz mog iskustva drugi razlog ne vidim!...lp
black screen mozes sam forsirati, stavi joj stock taktove i smanjuj po malo voltazu! i kad dode do jedne tocke eto crnila! pomaze samo hard reset koliko znam! ( ne odgovaram za posljedice)
sve mi se cini da su zajebali R seriju s tim povecanim oc taktovima po defaultu a regulaciju nisu namjestili i ovaj novi termal auto boost( koji je s tehnicke strane teski bullshit, kao i kod nvidije) i kartice tokom smanjivanja taktova daju krive voltaze na kojima kartica nemre raditi u skladu s "mhz" i eto ti problema s black screenom, artefaktima,crtama po monitorima, iz mog iskustva drugi razlog ne vidim!...lp
Vrlo vjerovatno to ili mema...Evo kog zanima nek traži rješenje od internet sveznadara (70% odgovora je "Jesi stavio nove drajvere :-)")...
http://hardforum.com/showthread.php?s=429f06c7ae61716a785d78d617a66b52&t=1789166
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=383104
http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2955065218069487298/1/
http://www.overclock.net/t/1436497/official-amd-r9-290x-290-owners-club/3760
Upravo to sto je napisao,dosta ekipe rijesava probleme sa downklokanjem grafi i to se takodjer uklapa u ono sto sam prije napisao da nove serije rade na svojim granicama a to nemogu izdrzat bas svi cipovi iz serije.
Moze bit.
A kako u se lipo zajebali kod moje 290-ke stock frekvencija je 947/1250mhz a ona uredno radi (igre,benchevi) na 1050/1350mhz a maksimalno potegne 1200/1600mhz i na tome uredno igra bad company 2.
Moze bit da su znali da volin clockati pa ju zato nisu gonili do kraja
sumnjam da se da igrati na 1200mhz -- ajde stavi neki screan shot sa 1200/1600 u gejmingu .. moja uredno radi do 1150/1450 - bez dizanja napona(24/7) ..naviše pocinju artifekti
Upravo to sto je napisao,dosta ekipe rijesava probleme sa downklokanjem grafi i to se takodjer uklapa u ono sto sam prije napisao da nove serije rade na svojim granicama a to nemogu izdrzat bas svi cipovi iz serije.
Moze bit.
A kako u se lipo zajebali kod moje 290-ke stock frekvencija je 947/1250mhz a ona uredno radi (igre,benchevi) na 1050/1350mhz a maksimalno potegne 1200/1600mhz i na tome uredno igra bad company 2.
Moze bit da su znali da volin clockati pa ju zato nisu gonili do kraja
sumnjam da se da igrati na 1200mhz -- ajde stavi neki screan shot sa 1200/1600 u gejmingu .. moja uredno radi do 1150/1450 - bez dizanja napona(24/7) ..naviše pocinju artifekti
A s čim da to izvedem a da se vidi frekvencija ?
To sam nedavno radija bencheve na 1200/1600Mhz i mora sam ić pa sam ugasio komp a nisam vratija frekvencije.
Sutradan krenem igrati meni omiljeni bad company 2 i u igri sam primjetio da je slika kao kratko zatrzala znači bez artefakata samo je zatrzala i posli san vidija i zašto (ostala frekvencija 1200/1600Mhz)
ja sam probao sa msi afterburnerom i evga precision ali mi ne kaze mista u igri ..
bios je stock/voltaža zakljucana
Nije kod mene stok bios već onaj Asusov prvi šta sam s njim pokuša otključat shadere.
Jučer sam proba Asusov bios 1050/1350Mhz al mi nije dobar obara frekvenciju bez obzira na power limit pa san opet vratija onaj stari di je frekvencija 1000/1250
ja sam probao sa msi afterburnerom i evga precision ali mi ne kaze nista u igri ..
bios je stock/voltaža zakljucana
Nadji temu MSI Afterburner, na kraju sam opisao koju verziju moras imati da ti radi on screen display u 64 bitnim igrama.
eto rjeserno
igrivo je do navedenog clocka/iznad pocinju artifekti
Da al samo na physics i combined testu, naravno. ---
Kasnim :P
Ne bih se složio. Nisam imao takvo iskustvo niti jednom. gpu boost 2.0 me nije razočarao niti dovodio do black screena radi smanjivanja voltaže - kako veliš. Nisam naletio na takve bugove ni kod drugih korisnika (barem što se tiče ove serije). Clock je većinom na maxu kojeg sam postavio na AB-u, a napon od +12mv ne diram. Par black screenova tek na 1260+ OC-u povremeno kad bi benchao.
Ne bih se složio. Nisam imao takvo iskustvo niti jednom. gpu boost 2.0 me nije razočarao niti dovodio do black screena radi smanjivanja voltaže - kako veliš. Nisam naletio na takve bugove ni kod drugih korisnika (barem što se tiče ove serije). Clock je većinom na maxu kojeg sam postavio na AB-u, a napon od +12mv ne diram. Par black screenova tek na 1260+ OC-u povremeno kad bi benchao.
nisi skuzio sto sam htio reci! boost radi na jednostavnom pricipu sto kartica vrelija to je klok nizi sto i sam znas! i slazes se da je to tebi u redu??
da nemas potpunu kontrolu nad svojom masno placenom grafickom i njenim overklokom!
za mene je to velika kocnica
trebali su u driverima ostaviti mod za obicne(manje bitni:-) i expert usere koji su u stanju kontrolirati temperature kak njima pase(kao sto je to vec 15 godina) a ne da mi to softwer odreduje i ne pogotovo da mi frekvencija skace ko skakavci u vrelo ljeto! LP
Dečki nakon 2 dana(cca 4 sata sna) prčkanja po driverima, voltaži i pitajbogačegasvene stvar sam riješio tako da sam spojio 6+8 pinski konektor direktno iz napajanja u karticu...Dakle ona razdijeljna ***** od konektora u paketu su izgleda bila ******...
*****************ER !!! Za sada "nema nikih problema" (što bi rekao pokojni Vlatko) ...Vidjet ćemo nakon noćne sesije....
Sad se osjećam kao.....
A s čim da to izvedem a da se vidi frekvencija ?
To sam nedavno radija bencheve na 1200/1600Mhz i mora sam ić pa sam ugasio komp a nisam vratija frekvencije.
Sutradan krenem igrati meni omiljeni bad company 2 i u igri sam primjetio da je slika kao kratko zatrzala znači bez artefakata samo je zatrzala i posli san vidija i zašto (ostala frekvencija 1200/1600Mhz)
Daj nabaci screan shot sa 1200\1600 bez artifakta u igri..
nisi skuzio sto sam htio reci! boost radi na jednostavnom pricipu sto kartica vrelija to je klok nizi sto i sam znas! i slazes se da je to tebi u redu??
da nemas potpunu kontrolu nad svojom masno placenom grafickom i njenim overklokom!
za mene je to velika kocnica
trebali su u driverima ostaviti mod za obicne(manje bitni:-) i expert usere koji su u stanju kontrolirati temperature kak njima pase(kao sto je to vec 15 godina) a ne da mi to softwer odreduje i ne pogotovo da mi frekvencija skace ko skakavci u vrelo ljeto! LP
Naravno da je totalno ograničavajuće kad ne možeš kontrolirat clock već ti to radi program. Al primjerice u gpu boostu 2.0 možeš birat hoće li ti oc ić ovisno o power limitu ili temp. gpu-a. I također imaš opciju K-boost na precisionu koja ti daje konstantan clock uz malo veće temperature u idlu. I naravno, ako je hlađenje dobro izvedeno nema razloga da boost bude ograničavajući faktor...jer primjerice zelenima je throtle na oko 82-83C, a jedino ref. kartice dolaze to tih temperatura, i održavaju uglavnom klok. Dok wf3, tf4, dcuII i ostali drže ovu seriju na oko 60-65C... tako da zapravo nema kočnice uz par dobro izvedenih faktora.
Al ti je neka kartica throtlala za vrime lita? koja?
eto rjeserno
Kod mene neće
Hoćeš li molim te poslikat afterburner postavke da vidim di san falija
meni svaka dode do limita i nemam 100% kontrolu nad karticom, tako da mi je to teski hendikep prvo nvidija, pa evo i amd s novom r serijom i kao slag na tortu i zadnji procesori (haswell)..mozda ih zabrinjava globalno zatopljenje.. trenutno sam odustao od OC voda, placam masno taj HW pa onda zelim i masnu kontrolu istog! hebe se netkome sto cu ja GPU ili CPU drzati na 99°c moje je, mogu s tim raditi sto zelim no evo doslo vrijeme da nam i to ogranice, a ja sam protiv toga! LP
lol meni jos uvijek neide u glavu zasto si uzeo s a ne k verziju proca ! bdw kaj se tice Haswela to mos inzinjerima zahavalit sa katstrofalnom pastom na ISH-u
lol meni jos uvijek neide u glavu zasto si uzeo s a ne k verziju proca ! bdw kaj se tice Haswela to mos inzinjerima zahavalit sa katstrofalnom pastom na ISH-u
Energetski osviješten
a ocito manje je bolje
eto rjeserno
gpu ti je na 39°c jel na tim taktovima radi kad se max ugrije??? cisto sumnjam..
dobio sam ga jako jeftino, si zaboravio da se bavim trgovinom, jos tray izvedba! bolje da neznas...
Energetski osviješten
to je sad "in"! jadnicak na 3.5ghz radi pri 0,990V! uff
eto rjeserno
Kod mene neće
Hoćeš li molim te poslikat afterburner postavke da vidim di san falija
eto..Koliko ti je stabilna pri igravosti na 1200/1600??
Igra sam jedino bad company 2 i dobro je islo samo je povremeno slika malo zatrzala ocu rec zapinjala a posto mi se to nije nikad desavalo bacija san pogled na asus twek tol i vidija da je na 1200/1600.
Valjda ostalo posli benchanja, nije mi bila namjera igrat s tolikim clockom al eto desilo se.
EVO USPIJA SAN POKRENIT JE--NI AFTERBURNER
Nema artefakata jedino zna kako san reka malo zatrzat slika na momenteje se vi ljudi zajebajete sa clockanjem monstruoznih grafi, za 5 fps pokušavate zagorit grafu od 4000kn. je li vam to stvarno potriba
je se vi ljudi zajebajete sa clockanjem monstruoznih grafi, za 5 fps pokušavate zagorit grafu od 4000kn. je li vam to stvarno potriba
Dakako neg je potriba ljuta potriba i nije 5 fps nego je 7 fps a to vec vridi truda .
Garancija pokriva kvarove nastale nestrucnim clockanjem .
je se vi ljudi zajebajete sa clockanjem monstruoznih grafi, za 5 fps pokušavate zagorit grafu od 4000kn. je li vam to stvarno potriba
Dakako neg je potriba ljuta potriba i nije 5 fps nego je 7 fps a to vec vridi truda .
Upravu je covjek, ali opet moram clockat. hahaha
Upravu je covjek, ali opet moram clockat. hahaha
Moran i ja. Teška je ovisnost to klokanje.
Dosta zaj...ncije čovik je potpuno u pravu zbilja riskiran grafu koju san masno platija al realno gledajući ni netriba mi tako močna grafa s obzirom da igram najviše Bad company 2, i sad dolazimo do zakljucka " KUPIJA SAM JU RADI GUŠTA a ne potribe za njenom snagom a KLOKANJE JE GUŠT "
Laku noc CLOCKERIMA i ostalima želim Ja osobno
jel je normalna temperatura kad je na internetu da je na r7 260x sapphirovoj temp oko 40?
jel je normalna temperatura kad je na internetu da je na r7 260x sapphirovoj temp oko 40?
ako joj se ne smanjuju taktovi i moguce je! opet ovisi o protoku zraka unutar kucista i vanjska temp, a i to je grafa s jednim ventom!