Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 454.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Radeon R9/7 serija
Bastardo kaže...

Nisam 100% siguran. Cini mi se da accelero viri malo van gabarita kartice. Vidi se na prilozenoj slici. Takodjer sam stavio sliku mog kucista s karticom u njemu gdje se vidi da nema mjesta majmuniranju :(

Ali Sapphire R9 290 je narucena kod mog dobavljaca, izaci ce me 2850 Kn i mislim da je to dobitna kombinacija!

ne pricam ti o accereru/igračci nego o kustom vodenom i pravim blokom za gpu , kartica sa blokom zauzima 1 slot.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 13:03 (zagy15061984).
12 godina
DarthMarkus kaže...
Bastardo kaže...

Nisam 100% siguran. Cini mi se da accelero viri malo van gabarita kartice. Vidi se na prilozenoj slici. Takodjer sam stavio sliku mog kucista s karticom u njemu gdje se vidi da nema mjesta majmuniranju :(

Ali Sapphire R9 290 je narucena kod mog dobavljaca, izaci ce me 2850 Kn i mislim da je to dobitna kombinacija!

Evo da se pohvalim, ja uzeo jučer (hvala ti stari @HAFE što me pogura na kupnju) i moram reći kartica je čisti WIN...Istina malo sam se hebavao sa driverima (cca 6 sati) pokušavajući sweepat smeće i instalirat na stare windoze, ali  sam na kraju ipak bio primoran na fresh install i nakon toga sve pet...

Zvijer guta sve !!!

Možda sam malo više očekivao od OC i povremeni black screen me iživcirao koji se znao desiti povremeno (čak i kod pokretanja aplikacija), no nadam se da će ATi u dogledno vrijeme popraviti to....

Hlađenje je Allahu Akbar...

Nabaci koji benchmark da ju vidimo na djelu

nicky.sl
11 godina
dreadmoore kaže...

Imam kao valove na citavom ekranu  i vide se kao linije kad igram neku igru ali cim ukljucim vertical sinkronizaciju nestanu.Jeli moguce da je to do monitora posto je na njemu jedini izlaz vga. Graficka kartica r9 270x gigabyte windf 3x 2.0GB monitor mi je aoc 2205W 21.5" rezolucija 1920x1080.Nadam se da ste shvatili pitanje.

Nije, ista stvar i meni sa xfx 270x kupljenu nedavno. Ja mislio da mi napajanje divlja.

Gdje uključiš vertikalnu sinkronizaciju?

Samomrzeći hrvat
13 godina
nicky.sl kaže...
DarthMarkus kaže...
Bastardo kaže...

Evo da se pohvalim, ja uzeo jučer (hvala ti stari @HAFE što me pogura na kupnju) i moram reći kartica je čisti WIN...Istina malo sam se hebavao sa driverima (cca 6 sati) pokušavajući sweepat smeće i instalirat na stare windoze, ali  sam na kraju ipak bio primoran na fresh install i nakon toga sve pet...

Zvijer guta sve !!!

Možda sam malo više očekivao od OC i povremeni black screen me iživcirao koji se znao desiti povremeno (čak i kod pokretanja aplikacija), no nadam se da će ATi u dogledno vrijeme popraviti to....

Hlađenje je Allahu Akbar...

Nabaci koji benchmark da ju vidimo na djelu

Budem kad mi stigne novi proc za tj-dva (sad imam max naklokani stari i7 930)....

Trenutno još muku mučim sa drajverima...(čitaj : Black screen, uninstal, sweep, install , black screen, uninstall, safe mode, registar etc...Pa jednom neće instalirat CCC, pa onda drajvere...Muka geekusova....Koje ti drajvere koristiš ? Nemaš problema s ovim ?

12 godina

Koristim 13.12 i nemam nikakvih problema.

Otpije 10 minuta koristim ovaj Asusov bios i za sad se čini ok.

nicky.sl
13 godina
nicky.sl kaže...

Blago tebi...Ja ću se prosrat dok sve upogonim...

15 godina
nicky.sl kaže...

pa jel ti nije isto dal oc-as grafu ili stavis drugi bios..ako ti se grafa nije otkljucala nema svrhe koristiti drugi bios

DarthMarkus - neznam zasto imas takve probleme ja takoder nisam imao ama bas nikakvih problema s driverima niti grafom..cak niti jednom sa black screnom

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 16:25 (zagy15061984).
12 godina
zagy15061984 kaže...
nicky.sl kaže...

pa jel ti nije isto dal oc-as grafu ili stavis drugi bios..ako ti se grafa nije otkljucala nema svrhe koristiti drugi bios

DarthMarkus - neznam zasto imas takve probleme ja takoder nisam imao ama bas nikakvih problema s driverima niti grafom..cak niti jednom sa black screnom

Znam ja da nema svrhe stavljat drugi bios al meni je ovako veći gušt

nicky.sl
13 godina
zagy15061984 kaže...
nicky.sl kaže...

Blago tebi ! Ja ću eo puć na živce...Koliko vidim dosta ljudi ima sličan problem...

16 godina
Radeon R9/7 serija

ako si probao nekoliko drivera onda je moguće neispravna,počekaj još ovaj mantle driver

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Reko sam vec AMD govno sa ovom serijom dosta mi je !!!

Moj PC  
8 10 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

TD koelga nebi se slozio kod mene sve prede kak spada sa dve u cfx.u nijedan black screen i sl. mi se nije desilo a pogonjen je 24/7 od toga 8 sati gaming evry fucking day

memozes na temelju par slucajeva podjedinih modela krivit cijelu seriju to se tako ne radi nisi obejktivan !{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 12:13 (4mal).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E baš mogu jer mi je pun k.... više zamjenio svaki dio poslo ju u servis naravno  veli sve u redu ALI NIJE !!! I zato me više zaboli ona stvar ko ce me sad popljuvat jer nemam vise zivaca jednostavno nemam !!!

17 godina
Radeon R9/7 serija

Gel stari znam da si frustriran i ja bi bio na tvom mjestu , tj bio sam al za neke druge djelove kompa prije par godina , no treb hebat majku spphireu tj toxic seriji ocito nesto rade krivo , kod regulacije faze zar ne

!tj izvedi iste a ne cijele serije {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 12:34 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Gel stari znam da si frustriran i ja bi bio na tvom mjestu , tj bio sam al za neke druge djelove kompa prije par godina , no treb hebat majku spphireu tj toxic seriji ocito nesto rade krivo , kod regulacije faze zar ne

!tj izvedi iste a ne cijele serije {#}

Ja se slažem stobom.

Nisam još čuo da su Gigabytuše imale ikakvih problema uvik se taj Toxic spominje.

nicky.sl
12 godina
Radeon R9/7 serija

Moguc problem je sto je AMD maksimalno nabrijao 280/290 serije GPUa u lovu na performanse i podosta gamera ima problema sa grafama koji meni osobno djeluju kao simptomi nestabilnog overclocka,svi koji ste OCali grafe znate na sto se referiram.Naravno to ne pogadja sve korisnike tih serija posto su svi cipovi u odredjenom postotku razliciti i razlicito reagiraju na OC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

Evo ja nemam potrebe ocat iako sam ih ocao na vrijednosti 290x(za sintetik bencheve i vrati nazad na defaoult) i tad je bilo sve stabilno ali i moram priznat buchno , no meni to ne smeta dok god imam raw performacne boost u cfx-.u koji odlicno scalira u pcie 3.0 tj. bolja je komunikacija tako nego sa mosticima bilo cfx ili SlI,bdw sa 14.1 beta dolazi jos bolja optimiziranost u novi pristup frame pacingu aka scaliranje ce ic i iznad 100% u vecinom novih AAA tj neg gen igrama pri vecim rezama 2k and more ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 12:53 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
odjavljen
4mal kaže...

Evo ja nemam potrebe ocat iako sam ih ocao na vrijednosti 290x(za sintetik bencheve i vrati nazad na defaoult) i tad je bilo sve stabilno ali i moram priznat buchno , no meni to ne smeta dok god imam raw performacne boost u cfx-.u koji odlicno scalira u pcie 3.0 tj. bolja je komunikacija tako nego sa mosticima bilo cfx ili SlI,bdw sa 14.1 beta dolazi jos bolja optimiziranost u novi pristup frame pacingu aka scaliranje ce ic i iznad 100% u vecinom novih AAA tj neg gen igrama pri vecim rezama 2k and more ! {#}

može neki link o skaliranju tom novom od 100%+?

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time"
17 godina
Radeon R9/7 serija

nema link tako se prica a ja u AMD pogtovom ovom R serijom vjerujem i nisu bullshit {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 13:08 (4mal).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
svec kaže...

Reko sam vec AMD govno sa ovom serijom dosta mi je !!!

Koliko vidim ti imaš problem sa 270X a on sa 290, to su dvije potpuno različite kartice, 270X je rebrand 7870 a 290 potpuno nova kartica u R9 seriji.

iclock2much
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Evo pokrenuo 3dmark i sve je bilo dobro dok nije krenuo ovaj test CLOUD GATE 1.1 i desilo se ovo http://www.sendspace.com/file/q9c875 sam si skinite slika je i desio mi se skroz narancast ekran nakon toga se povratila slika i pisalo je ovo i dolje desno kao da su se driveri recoverali !?!?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
svec kaže...

Evo pokrenuo 3dmark i sve je bilo dobro dok nije krenuo ovaj test CLOUD GATE 1.1 i desilo se ovo http://www.sendspace.com/file/q9c875 sam si skinite slika je i desio mi se skroz narancast ekran nakon toga se povratila slika i pisalo je ovo i dolje desno kao da su se driveri recoverali !?!?!?

downklokaj karticu za barem 200mhz na coreu i memoriji! ali voltazu ne diraj (ak je uopce mozes mijenjati) pa probaj, inace u icestormu i cloudgateu testu malo jaci oc cpu-a ili gpu-a rusi sistem! probaj pa javi rezultat!lp

i naravno probaj starije verzije drivera!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 14:25 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
svec kaže...

downklokaj karticu za barem 200mhz na coreu i memoriji! ali voltazu ne diraj (ak je uopce mozes mijenjati) pa probaj, inace u icestormu i cloudgateu testu malo jaci oc cpu-a ili gpu-a rusi sistem! probaj pa javi rezultat!lp

Ako je potrebno downclockati core kako kažeš za 200mhz da bi završio test onda bi poslao tu karticu u rodno joj mjesto...

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time"
13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

pa o tome se i radi da to dokazes servisu! ja sam to radio samo da vidim do kud kartica ide s stock regulacijom(koja zna biti u banani)! ili jos gori slucaj smanjivo voltazu, da vidis kak rikava jadnica:)...LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 14:27 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

pa o tome se i radi da to dokazes servisu! ja sam to radio samo da vidim do kud kartica ide s stock regulacijom(koja zna biti u banani)! ili jos gori slucaj smanjivo voltazu, da vidis kak rikava jadnica:)...LP

A na to si mislio...a ne znam, žao mi ljudi koji gube živce radi takvih stvari. Uz to servis im odmahuje srednjim prstom {#}

13 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Stjepanj kaže...

A na to si mislio...a ne znam, žao mi ljudi koji gube živce radi takvih stvari. Uz to servis im odmahuje srednjim prstom {#}

ta im je provjera 1min posla no kako kazes odmahnjuju prstom, tko hebe nas i naš novac...

16 godina
neaktivan

Evo smanjio core clock na 1130 , a memory clock 1450 i uspio rijesit cijeli 3DMark evo rezultata na zadnjem testu je jako stekalo 20-30 fps dosta loše je to izgledalo http://www.3dmark.com/3dm/2298864 !! Sta velite preporuke ??

12 godina
Radeon R9/7 serija

Upravo to sto je napisao,dosta ekipe rijesava probleme sa downklokanjem grafi i to se takodjer uklapa u ono sto sam prije napisao da nove serije rade na svojim granicama a to nemogu izdrzat bas svi cipovi iz serije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Dal je razlog loseg fps u FIRE STRIKU 1.1 processor ?? Fx 6100 radi na 3.3 ghz ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

Upravo to sto je napisao,dosta ekipe rijesava probleme sa downklokanjem grafi i to se takodjer uklapa u ono sto sam prije napisao da nove serije rade na svojim granicama a to nemogu izdrzat bas svi cipovi iz serije.

Moze bit. 

A kako u se lipo zajebali kod moje 290-ke stock frekvencija je 947/1250mhz a ona uredno radi (igre,benchevi) na 1050/1350mhz a maksimalno potegne 1200/1600mhz i na tome uredno igra bad company 2.

Moze bit da su znali da volin clockati pa ju zato nisu gonili do kraja{#}

nicky.sl
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice