NVIDIA GTX650 vs. RADEON HD7770

poruka: 26
|
čitano: 7.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle planiram kupiti jednu od te dvije grafičke za slijedeće računalo:

- AMD phenom quad procesor (mislim da je oko 2,9 Ghz)

- 4 GB DDR2 RAM

- matična, HDD su stari 4-5 godina, računalo je bilo klasično HP za uredske potrebe i onda sam ja malo pomalo sebi nadogradio procesor, RAM, te sam uzeo grafičku Asus HD4670 512 mb    RAM prije par godina

Želim kupiti grafičku da bi mogao normalno igrati zahtjevne igre na visokom nivou (tipa Skyrim), ako je to moguće sa ovakvim računalom i za te novce. Također me zanima koliko ću izgubiti na performansama grafičke, pošto nove sve koriste pcie 3.0, a moja matična podržava pcie 2.0? Da li da kupim grafičku za pcie 2.0 onda?

Još jedna stvar, kako mogu provjeriti kolika mi je potrošnja računala trenutno, jer mislim da sam negdje blizu maksimuma napajanja? Npr. gledao sam HD7750 i HD7770, te vidim da HD7770 ima puno bolje performanse, ne košta puno više, ali također i troši 25W više...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: NVIDIA GTX650 vs. RADEON HD7770

Uzmi HD7770 , jaca je od GTX650 ! PCI-E 3.0 graficka ide u 2.0 maticnu , nemas brige s tim !

Koje napajanje imas ?

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Electroroll kaže...

Dakle planiram kupiti jednu od te dvije grafičke za slijedeće računalo:

- AMD phenom quad procesor (mislim da je oko 2,9 Ghz)

- 4 GB DDR2 RAM

- matična, HDD su stari 4-5 godina, računalo je bilo klasično HP za uredske potrebe i onda sam ja malo pomalo sebi nadogradio procesor, RAM, te sam uzeo grafičku Asus HD4670 512 mb    RAM prije par godina

Želim kupiti grafičku da bi mogao normalno igrati zahtjevne igre na visokom nivou (tipa Skyrim), ako je to moguće sa ovakvim računalom i za te novce. Također me zanima koliko ću izgubiti na performansama grafičke, pošto nove sve koriste pcie 3.0, a moja matična podržava pcie 2.0? Da li da kupim grafičku za pcie 2.0 onda?

Još jedna stvar, kako mogu provjeriti kolika mi je potrošnja računala trenutno, jer mislim da sam negdje blizu maksimuma napajanja? Npr. gledao sam HD7750 i HD7770, te vidim da HD7770 ima puno bolje performanse, ne košta puno više, ali također i troši 25W više...

uzmi hd 7770 pokrece ju doslovno svako napajanje a razlika izmedu pcie 2i 3 je zanemariva

PR0MATRAC
16 godina

Znam da ide 3.0 u 2.0, samo se nadam da je kao što PROMATRAČ kaže, zanemariva razlika. Znam i da  HD 7770 ima bolje performanse, ali je i razlika u cijeni u odnosu na GTX650, zato me zanima odnos cijena/performanse da znam što bih kupio...

Ne znam koje mi je napajanje, a kućište mi je HP Compaq dx2450 Microtower.

16 godina

OK, odlučio sam se na HD 7770, sad me zanima kako ću znati koja je bolja: VTX, ASUS, SAPPHIRE, MSI, GIGABYTE?

Čuo sam da je VTX-ova veliki promašaj, jer ima problema sa grijanjem, a time joj se puno skraćuje životni vijek, dok za ove ostale nemam pojma, svatko drugačije govori...Savjeti?

12 godina
neaktivan
zanima me misljenej dal je dobra ova graficka?

SAPPHIRE AMD Radeon HD7870 OC, 2 GB, PCI Express   

zanima me dal netko ima ovu graficku i dal bi to ok radilo na a8 amd 3gh, 16 giga ddr3 rama,vertex4 128gb? mpze i na pvt poruke, hvala!!

tihomir
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 19:07 (kompjuteri).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Electroroll kaže...

OK, odlučio sam se na HD 7770, sad me zanima kako ću znati koja je bolja: VTX, ASUS, SAPPHIRE, MSI, GIGABYTE?

Čuo sam da je VTX-ova veliki promašaj, jer ima problema sa grijanjem, a time joj se puno skraćuje životni vijek, dok za ove ostale nemam pojma, svatko drugačije govori...Savjeti?

Ja bih MSI , najvise zbog najduzeg jamstva !

Music As A Weapon !!
15 godina
Re: zanima me misljenej dal je dobra ova graficka?
kompjuteri kaže...

zanima me dal netko ima ovu graficku i dal bi to ok radilo na a8 amd 3gh, 16 giga ddr3 rama,vertex4 128gb? mpze i na pvt poruke, hvala!!

OK bi radilo ! A koje napajanje imas ?

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Re: zanima me misljenej dal je dobra ova graficka?

OCZ 550W FATALITY1

tihomir
13 godina
protjeran
Electroroll kaže...

cuj, dobro si odlucio jer je hd 7770 jaca - sto se tice najboljeg odabira, sapphire iam klasicno najbolja hlađenja no msi nodi 3 godine garancije uz također dobra hlađenja, obzirom da se radi o hd 7770 koja i nema neki klok potencijal uzmio msi - jedino ako ti se bas neke sviđa onda nju...

kompjuteri kaže...

zasto nebi radilo - ako imas napajanje od barem 500w (kvalitetno - radit ce ti)

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan

ja sam nadam da je ovo ocz 550w ok napajanje a pitam radije za graficku jer ipak  podosta kosta a ne mislim je mjenjat  narednih godinu dana minimalno

tihomir
17 godina

Napajanje je dobro i drži i puno jače konfiguracije. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kompjuteri kaže...

ja sam nadam da je ovo ocz 550w ok napajanje a pitam radije za graficku jer ipak  podosta kosta a ne mislim je mjenjat  narednih godinu dana minimalno

Radit ce to sve OK !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

a graficka kao graficka dal je ok i dal vrti sve igre bez problema?

tihomir
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Napajanje je dobro i drži i puno jače konfiguracije. 

tocno

PR0MATRAC
15 godina
kompjuteri kaže...

O , da !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 20:41 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kompjuteri kaže...

Da, evo test:

PR0MATRAC
16 godina
ford eleanor kaže...
Electroroll kaže...

Ja bih uzeo ovu 

OK, još jedno pitanje da li će mi ova MSI-eva stati u kućište, evo kako situacija sad izgleda:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ta MSI HD7770 je dugacka 193mm i ovako od oka mislim da bi trebala stati ! Za svaki slucaj si izmjeri koliko imas mjesta u kucistu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ford eleanor kaže...
Electroroll kaže...

Ja bih uzeo ovu 

Sviđa mi se i ova, dimenzije su joj 21 x 43 x 11 cm i baš mjerim unutrašnjost kućišta, to je 4 cm duže od trenutne grafičke (ASUS EAH 4670), a u ta 4 cm se nalazi još hrpa kabela, ne znam oću je moć ugurat, glupo microtower kućište :/

također, ako stavim ovu dužu, prolazi taman nekoliko milimetara pored one plastike kojom pričvrstimo memoriju u utore, Ne znam šta se nalazi sa donje strane ove grafičke, i da li će tu biti dovoljno mjesta...pomagajte ljudi :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 9:49 (Electroroll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Update: stavio sam i sliku sa zaokruženim detaljima, ako niste primjetili...šta mislite oće li se to moći ugurati ili mogu zaboraviti dok ne promijenim matičnu?

12 godina
neaktivan
kupija san sapphire hd7850 2gb 256bit gddr5,ali me isto tako zanima misljenje za sapphire hd 7770 1 gb gddr5 oc verzija,kakva je grafa za gaming?jer iman dva kompa u kuci pa mislin uzeti nju za drugi?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Grafa je OK za gaming ! Na koju konfu ju mislis staviit ?

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
ddr3 4GB 2x2GB Corsair 1600MHz Vengeance
amd athlon II x3 450
asrock 970 extreme3
wd 320 gb scorpio blue
corsair vs series 430w

to je komp od sestre
15 godina