Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 621.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

Iskreno neznam kakav točno hardver imaš ali meni ni sa MLAA 2.0 rezultai nisu bolji. Baš sam sada instalirao zadnje Catalyste i išao provjeriti i uključio MLAA i pokrenuo Serious Sam HD i rezultati su blago rečeno katastrofa. Slika je toliko omekšana i zblurana da se ovo ne može usporediti sa FXAA a kamoli dati bolje rezultate. Sorry ali meni se ne čini tako kako ti pričaš. Loadao sam drugi level koji je potpuno neigriv:

Neznam kakvo je stanje sa novijim serijama (6xxx i 7xxx) ali pretpostavljam da je isto budući da je ovo samo post processing efekt.

Just Cause 2 također izgleda lošije sa uključenim MLAA, doduše bez artefakta, ali također sa ogromnim blurom:

Meni FXAA daje perfektne rezultate u Batmanu AC, Armi 2, Max Payneu 3, SS3, i ostalim igrama. MLAA daje očajne rezultate kod mene.

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Iskreno neznam kakav točno hardver imaš ali meni ni sa MLAA 2.0 rezultai nisu bolji. Baš sam sada instalirao zadnje Catalyste i išao provjeriti i uključio MLAA i pokrenuo Serious Sam HD i rezultati su blago rečeno katastrofa. Slika je toliko omekšana i zblurana da se ovo ne može usporediti sa FXAA a kamoli dati bolje rezultate. Sorry ali meni se ne čini tako kako ti pričaš. Loadao sam drugi level koji je potpuno neigriv:

Neznam kakvo je stanje sa novijim serijama (6xxx i 7xxx) ali pretpostavljam da je isto budući da je ovo samo post processing efekt.

Just Cause 2 također izgleda lošije sa uključenim MLAA, doduše bez artefakta, ali također sa ogromnim blurom:

Meni FXAA daje perfektne rezultate u Batmanu AC, Armi 2, Max Payneu 3, SS3, i ostalim igrama. MLAA daje očajne rezultate kod mene.

Meni Batmanu Arkham City ljepse izgleda sa FXAA na High, nego sa 8XMSAA.

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

U Arkham City-u je odlično implementiran FXAA. Baš kao i u Max Payne-u 3. Igram na niskoj rezoluciji (1440x900) pa neznam je li baš blur toliko izraženiji na visokim rezolucijama, pa jedino da zbog toga malo prenapuhao FXAA.

Kod mene je super.

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
R4sput1n kaže...

Malo ću biti off-topic ali, dado kako se drži E6300 @4GHz? Mora da je još uvijek dovoljan da gura sve pred sobom. {#} 

I jel još šaraš po pločama? {#}

ma od davno je Phenom u konfi, ubili Wolfdale losi konzolaski portovi{#}

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

probaj Skyrim, pa javi ... al cinjenca da kod tebe stvarno nesto ne stima, mozda ti je driver nije "lego" kako treba ili pak stariji hardver prducka s MLAA. probaj komplet maknut driver s Sweeperom te onda pukni najnoviji.

btw za te stare igre se uopce ne ispalti se zahjebavat s postprocesingom , nHancer (ili nes na tu shemu ) i fosiras Super sampling, ja obicno grunem 32x - kakva FXAA{#}

13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
Almin94 kaže...

U Arkham City-u je odlično implementiran FXAA. Baš kao i u Max Payne-u 3. Igram na niskoj rezoluciji (1440x900) pa neznam je li baš blur toliko izraženiji na visokim rezolucijama, pa jedino da zbog toga malo prenapuhao FXAA.

Kod mene je super.

probaj Arkham City s SMAA, vidljivo bolje u odnsu na FXAA iako i dalje ne savrseno.

14 godina
neaktivan

Pa i nije baš SS HD SE stara igra (2 godine svega). Guram na Ultra bez AA (in game) na nekih 30-40 FPS prosječno, kada gurnem 4xAA već je oko 20 FPS, zamisli igrati Sam-a sa 20 FPS u onakvoj gužvi neprijatelja. :)

Nemam Skyrim nažalost pa neznam, ali moguće da ovisi od igre do igre i da u njemu odlično funkcionira, ali kod mene MLAA se pokazao više manje problematičnim.

14 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...

probaj Arkham City s SMAA, vidljivo bolje u odnsu na FXAA iako i dalje ne savrseno.

Ne mogu SMAA jer sam na ATi-u, mogu samo FXAA i MSAA (in game postavke) i naravno MLAA preko drivera.

Pošto je to UT3 engine i pošto je on temeljen na deffered-u MSAA je moguć samo u DX11 modu (DX9 i DX11 igra podržava). Tu igra bolje izgleda ne samo zbog MSAA, već i zbog drugih stvari, iako naravno sam po sebi MSAA daje bolje rezultate od FXAA.

13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Pa i nije baš SS HD SE stara igra (2 godine svega). Guram na Ultra bez AA (in game) na nekih 30-40 FPS prosječno, kada gurnem 4xAA već je oko 20 FPS, zamisli igrati Sam-a sa 20 FPS u onakvoj gužvi neprijatelja. :)

Nemam Skyrim nažalost pa neznam, ali moguće da ovisi od igre do igre i da u njemu odlično funkcionira, ali kod mene MLAA se pokazao više manje problematičnim.

Ah so HD, a mozda ipak stvarno ne sljaka sa svim igrama (pogotvo s ovim malo slabije razvikanim) kako treba, ipak je to AMD xD

kako god pobaj injector za SMAA

Ranko Kukumar kaže...
R4sput1n kaže...

Ne mogu SMAA jer sam na ATi-u, mogu samo FXAA i MSAA (in game postavke) i naravno MLAA preko drivera.

Pošto je to UT3 engine i pošto je on temeljen na deffered-u MSAA je moguć samo u DX11 modu (DX9 i DX11 igra podržava). Tu igra bolje izgleda ne samo zbog MSAA, već i zbog drugih stvari, iako naravno sam po sebi MSAA daje bolje rezultate od FXAA.

mozes preko injectora, samo ne zaboravi isljucit FXAA prije nego sto pokrenes

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 13:57 (R4sput1n).
16 godina

Probao sam i ja SS HD sa ukljucenim MLAA. Rezultati su takvi da nemam ni zidove, a ni pod. Vrlo slicno stanje kao kod Ranka.

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Spyware kaže...

Probao sam i ja SS HD sa ukljucenim MLAA. Rezultati su takvi da nemam ni zidove, a ni pod. Vrlo slicno stanje kao kod Ranka.

e jbg, znaci onda definitivno MLAA ima dalje problema s nekim naslovima

14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Almin94 kaže...

Kod mene je super.

Koliko ja znam za MP3, moj frend igra na FHD i kaze da sa FXAA ima blura, i da njemu bolje izgleda MSAA, ja licno koristim MSAA u svakoj igri sem Metra.

13 godina
neaktivan

GTX660 bi trebala biti u rangu 580 po performansama?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pharmakon kaže...

jednostavno 1.5 GB rama je premalo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 10:47 (R4sput1n).
13 godina
neaktivan

Ima i 580 1.5GB memorije, ako poredimo sa njom. Biće 660 na njenom nivou, eventualno nivo 570. Mora da su rasprodali dobar dio 5xx zaliha čim su se sjetili da ulete sa 660.

A 2GB nisu stavili vjerovatno da na neki način ne ugroze prodaju 670, jer su se već zeznuli kad su tu istu 670 izbacili i zakopali 680 (stotinak € jeftinija sa približno istim performansama).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Teško da će bit kao gtx580.
17 godina
neaktivan

Ja mislim da će konkurirati HD7950, eventualno HD7870. Slično kao što je GTX460 i HD5850, ili GTX560Ti i HD6950.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...
pharmakon kaže...

Ljudi se pale na 3-4 gb na grafičkoj,a u većina (u biti samo modiran Skyrim sa hd texture paketima koristi 1900mb) igara danas koristi max 1-1.5gb pri ultra postavkama@1080p.

Nije premalo, jer taj GPU neće imati imati problema sa pohranom full hd slike ultra detalja u BF3 nego će imati problema sa dovoljno brzim obrađivanjem zadane mu slike/deatalja u njoj.

A bitno je napomenuti da aliasing nije toliko izražen pri 1080p slici, a upravo aktivacija AA u BF3 prekoračava gigu upotrebljene video memorije (ultra bez AA na 1080p koristi 950mb).

Dovoljno jak GPU kojem ponestane videomemorije,primjerice 5870, će davati 60fps pri high bez problema no ako se upali AA počet će trzati, dodatna količina memorije i taj GPU će s 90% vremena držati 60 fps na HIGH.

Jednom 560ti možete staviti 8gb vlastite memorije, ništa brža igra neće biti jer GPU nije dovoljan za obrađivanje slike pri high/AA postavkama za ugodni frame rate.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 17:45 (Branimir82).
17 godina

ljudi koji imaju sistem sa više monitora trebaju takve grafičke.

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Istina,zato i postoje 6gb 7970 i 4gb 680,iako ih se uglavnom kupuje kurchenja radi.

13 godina
protjeran
Branimir82 kaže...
R4sput1n kaže...

Ljudi se pale na 3-4 gb na grafičkoj,a u većina (u biti samo modiran Skyrim sa hd texture paketima koristi 1900mb) igara danas koristi max 1-1.5gb pri ultra postavkama@1080p.

crozoki kaže...

Branimir82 kaže...

Istina,zato i postoje 6gb 7970 i 4gb 680,iako ih se uglavnom kupuje kurchenja radi.

Vidim svi pametni al nitko veze nema jer uskoro ce vec 2 GB VRAMA bit malo.

To sto danas ovi jeftini konzolaski portovi s odurnim texturma i nikakvim osvjetljenjem trose na PC-u manje od 1.5 GB rama vec sutra nece znacit nista. Zasto? zato jer se danas sve vrti oko konzola, a spiritus movens cijele igrace industrije vrtit ce se na poprilicno mocnijem hardweru od ovih sadasnjih kantica.

PS4 GPU gotovo sigurno dolazit ce s 4GB GDDR5 a Durango (Xbox 3 SoC) najvjerojatnije pak s 8 GB GDDR3/DDR4, dev kitovi dolaze cak s 12G .

S druge strane AMD zestoko radi na novom GDDR-u, ovaj tip memorije nece bit gore na narednoj HD seriju, iako nada umrie zadnja, al zato budite sigurni da cete oko Bozica 2013. vidjet najave o HD9970 sa 4 - 6GB GGDR6.

Stvarno moras bit budala da sad za nemale pare ides kupovat graficku s 1.5 GB rama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 20:21 (R4sput1n).
14 godina

Ma ja mislim da treba tražit grafu sa 128GB vrama !!!! Daj nepričaj gluposti !

13 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...
Branimir82 kaže...
R4sput1n kaže...

crozoki kaže...

Branimir82 kaže...

Vidim svi pametni al nitko veze nema jer uskoro ce vec 2 GB VRAMA bit malo.

To sto danas ovi jeftini konzolaski portovi s odurnim texturma i nikakvim osvjetljenjem trose na PC-u manje od 1.5 GB rama vec sutra nece znacit nista. Zasto? zato jer se danas sve vrti oko konzola, a spiritus movens cijele igrace industrije vrtit ce se na poprilicno mocnijem hardweru od ovih sadasnjih kantica.

PS4 GPU gotovo sigurno dolazit ce s 4GB GDDR5 a Durango (Xbox 3 SoC) najvjerojatnije pak s 8 GB GDDR3/DDR4, dev kitovi dolaze cak s 12G .

S druge strane AMD zestoko radi na novom GDDR-u, ovaj tip memorije nece bit gore na narednoj HD seriju, iako nada umrie zadnja, al zato budite sigurni da cete oko Bozica 2013. vidjet najave o HD9970 sa 4 - 6GB GGDR6.

Stvarno moras bit budala da sad za nemale pare ides kupovat graficku s 1.5 GB rama.

PS4 i novi xbox su već na putu u dućane,da...Zašto bi sada davali pare za gigabajte memorije koju ni jedna igra ne koristi ? 

13 godina

Nije to grafa od 800-1200 kn pa da štede na Vramu, tko kupuje takvu grafu sigurno neće za dva tjedna uzimati novu(bar ja ne), nego ide na "duge staze". A i sigurno je neće uparivati na monitor od 19", a danas je 1 gb vram već li-la za high-end igrače(ako je to pravi izraz).

Aut vincere, aut mori!
17 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...

Mah, naslovi za novu generaciju konzola će ionako izaći tek tamo za 2-3 godine, a do tad će većina promijeniti jednako toliko generacija kartica tako da neće puno pomoći ako sad kupiš neki GPU sa 3GB umjesto duplo manje kad će ovako ili onako biti slab.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Gle mozemo se dogovoriti - arhiviraj moj post gore, te ako nebude kako sam reko odustajem od acca (ako me prije tog ne baniraju{#}), naravno nista manje ne ocekujem od tebe.

13 godina
protjeran
Branimir82 kaže...

PS4 i novi xbox su već na putu u dućane,da...Zašto bi sada davali pare za gigabajte memorije koju ni jedna igra ne koristi ? 

Da u Keruma vec samo sto nije.

Penryn kaže...
R4sput1n kaže...

Mah, naslovi za novu generaciju konzola će ionako izaći tek tamo za 2-3 godine, a do tad će većina promijeniti jednako toliko generacija kartica tako da neće puno pomoći ako sad kupiš neki GPU sa 3GB umjesto duplo manje kad će ovako ili onako biti slab.

Bojim se da ce ovog puta makljaza za trziste, ona medju izdavacima te ona medju konzolasima, pocet puno ranije - jer ako se nesto na ovoj generaciji pokazalo to je onda da onaj tko u startu izgradi brand/fransizu uglavnom onda i dominira.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 9:16 (R4sput1n).
17 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...

Bojim se da ce ovag puta maklja za trziste, ona medju izdavacima te ona medju konzolasima, pocet puno ranije - jer ako se nesto na ovoj generaciji pokazalo to je onda da onaj tko u startu izgradi brand/fransizu uglavnom onda i dominira.

Da, ali opet cilj im je i da izvuku što veće pare iz postojeće generacije, a još uvijek im dobro ide. Ne znam, nemam uopće predodžbu kako će to izgledati kad izađu. Hoće li bit toliko nadmoćnije da će se na PC-u svi portani naslovi vući ko krepane mačke, nemam pojma a baš bih želio znati. Da bar kažu specifikacije PS4 i Xboxa pa bi znali na čemu smo..{#}

Ah, blaženo doba PC only igara, slobode programiranja, 3dfxa, OpenGL-a, pa i ATIjevog muljanja sa OpenGLom i 16bitnim instrukcijama. {#}

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

mislim da ne prica gluposti,ako kupujes graficku sada trebala bi imat 2gb rama jer ce izac igra kojoj treba 1,5 ili 1,7gb pa ce mu falt.bf3 pojede 1,2 a izasla je prosle godine tako da je moguce da ce trebat toliko mem.kazem nece tocno 2gb trebat ali ako treba 1,4 a imas 1,2gb onda fali a ako kupujes sada grafu kupujes je za narednu god,dvije ili vise pa je bolje imat 2gb

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
14 godina

Ja se slažem da treba danas kupovat sa 2Gb Vrama, ali mi je smiješno što je počeo tu nabrajat 4GB pa 6G pa čak i 12Gb !!! Pa šta god vi pričali, danas se savršeno igra na monitorima do 1080p reze sa 1Gb Vrama. Sjetimo se da se tek 2008.g počelo kupovat otprilike sa 1Gb a tek 2009.g je to postalo kao standard. I evo nas u 2012 gdje se i dalje savršeno igra sa 1GB vrama. I ja ću uzet sljedeću od 2GB sigurno, ali nećemo sad pretjerivati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice