Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 621.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
mp93 kaže...

Ma kakva ljubomora, imam pc s kojim vrtim sve pa me i briga. Neka, barem su sretni i maju love! Ali opet nije to to kad navikavaš dite uvik na najbolje, nije važno kakvo je i koliko košta nego mora im bit najbolje. U tome je stvar.

Apsolutno se slažem. Ali opet ja kad bih imao svoje djete priuštio bi mu najbolje što mogu, naravno u granicama da to ne pređe u problem ovisnosti "najboljega" svega, ne samo grafičkih kartica.

14 godina
neaktivan

kad dolazi 660ti jel se zna, zašto toliko odgađaju ovi iz nvidije, to mi ne ide u glavu. jebote rastegnu nenormalno izlazak svojih grafičkih, umjesto da u dva tri mjeseca sve izbace na tržište, oni cijelu .ebenu godinu rastežu s izlascima raznih modela. i što je najgore, onu koju ja pikiriam ostave za kraj godine pa da ne povjeruješ. ovo ostalo mi je sve preskupo, limitiran sam na 2500 kuna i moram čekat pim.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa šta čekaš ?? Kupi si HD 7870 za 2300 kn, i nema šta nećeš moći igrati sad i ubuduće {#}.

14 godina
neaktivan

ma stvar je u tome što je procijena da će bit jača nego 7870 i 7850, pa se nadam da će konačno izać ako ne izađe do kraja ovog mjeseca prelazim na HD 7850. tko će ih više dočekat, nisu normalni cijelu godinu rastežu. još da nemaju para, još bi i shvatio. tako velika i ugledna firma, da ne može izbacit proizvode u šutu to mi ne ide u glavu.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

trebala bi izač u kolovozu vidi, gtx570 im je problem pa su joj spustili cijenu vani  

ja bi na tvome mjestu pričeka jer kad ona izađe onda cijene idu dole,ja strpljivo čekam

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 13:44 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
GoodAngel kaže...

kad dolazi 660ti jel se zna, zašto toliko odgađaju ovi iz nvidije, to mi ne ide u glavu. jebote rastegnu nenormalno izlazak svojih grafičkih, umjesto da u dva tri mjeseca sve izbace na tržište, oni cijelu .ebenu godinu rastežu s izlascima raznih modela. i što je najgore, onu koju ja pikiriam ostave za kraj godine pa da ne povjeruješ. ovo ostalo mi je sve preskupo, limitiran sam na 2500 kuna i moram čekat pim.

imaš za 2600 kn hd 7950 sa odličnim hladnjakom. klokana ide iznad 7970. teško da će 660ti bolje od toga

14 godina
neaktivan

ODLICNO.. ak kuzi cjenu dole. .. 7870  skuplja od 7950 ..  

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
zuper kaže...

imaš za 2600 kn hd 7950 sa odličnim hladnjakom. klokana ide iznad 7970. teško da će 660ti bolje od toga

zašto da se ne strpi pa ta je prije 4 mjeseca koštala 1000 kn više, te umjetne cijene će još past dolaskom nvidia mid range

15 godina
dery kaže...

trebala bi izač u kolovozu vidi, gtx570 im je problem pa su joj spustili cijenu vani  

ja bi na tvome mjestu pričeka jer kad ona izađe onda cijene idu dole,ja strpljivo čekam

660 Ti sa 3 gige rama? Mislio sam da će biti samo verzija sa 1,5. Ta bi mogla biti dobra, faza čekanje.

16 godina

jesan vidovit , eto vidite da amd na hd7000 reže cijenu a nvidia mid range još nije izašla vidi

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 12:40 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na žalost načekat ćemo se dok ovi naši spuste cijene, jedva čekam ulazak u EU, rađe ću ić u Beč nego kupovat kod ovih naših. Sada mi se ne isplati, jer mi carina oguli kožu, pa dođem na isto. Al kad ne bude više carina, daleko će se više isplatit potrošit na gorivo i otić na jedan mini izlet i kupit si nešto po razumnoj cijeni, a ne ovdje kod nas bacat pare u bunar za isti proizvod. Volio bi da i kod nas to zaživi, al brijem da do kraja godine neće padat cijene. Jedno je amerika, i EU, a drugo smo mi.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kvod kaže...
dery kaže...

660 Ti sa 3 gige rama? Mislio sam da će biti samo verzija sa 1,5. Ta bi mogla biti dobra, faza čekanje.

A jel to izlazi sad u kolovozu, ova od 3GB? I zna li se kolika će joj biti cijena, otprlike?

AMD Phenom II x 6 1090T
16 godina

ako ne u kolovozu onda češ imat hg7870 za ispod 2000 kn kad se ne možeš strpit,ne virujen da će gtx660 bit od 3gb jer bi cijena bila viša

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma ako bude tako, 7870 je moj prvi izbor, prije nego 660Ti. Ne da mi se više čekat nvidiju, stvarno su rastegli priču nenormalno. AMD je to puno bolje napravio, u par mjeseci izbacio sve svoje proizvode i namlatio se fine love do sada.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bas smo nvidioti .. al kaj ces.. volim zeleno i jbga.. {#}

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
GoodAngel kaže...

Na žalost načekat ćemo se dok ovi naši spuste cijene, jedva čekam ulazak u EU, rađe ću ić u Beč nego kupovat kod ovih naših. Sada mi se ne isplati, jer mi carina oguli kožu, pa dođem na isto. Al kad ne bude više carina, daleko će se više isplatit potrošit na gorivo i otić na jedan mini izlet i kupit si nešto po razumnoj cijeni, a ne ovdje kod nas bacat pare u bunar za isti proizvod. Volio bi da i kod nas to zaživi, al brijem da do kraja godine neće padat cijene. Jedno je amerika, i EU, a drugo smo mi.

Kakve su cijene tamo?Pajdo mi je prije kupovao Rive TNT u Austriji i bilo je full isplativo,pa me zanima kakva je situacija danas....

14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

bas smo nvidioti .. al kaj ces.. volim zeleno i jbga.. {#}

po meni glupo, kad je stavis unutra, zar je bitno cija je, bitno da je ugodan gaming i da izvuces najvise iz svoje pare, a ne bit ko onaj vlada :S

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

Potpuno si u pravu,ali,uvik ima ali,ako nešto pođe po zlu i zatreba reklamirati proizvod...

16 godina

datum izlaska gtx660 vijest ,cijena kao hd7870,vjerovatno jača od nje ali manje memorije i propusnosti tako da je pitanje koliko će bit bolja kupnja 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 12:37 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jos jedan according to sources clanak.. according to sourcea jw modric vec 68 puta potpisao za real. tesko da ce 660ti bit tako slabasna i da ce bit 200 dolara razlike izmedju nje i 670, pa ko ce se natjecat cijenom sa 7870, 7890, 7950 i 7970 ?
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina

razlika će bit 100 $ jer je gtx670 400$ tako da je cijena od 300$ očekivana

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ranko Kukumar kaže...
mp93 kaže...

Ma kakva ljubomora, imam pc s kojim vrtim sve pa me i briga. Neka, barem su sretni i maju love! Ali opet nije to to kad navikavaš dite uvik na najbolje, nije važno kakvo je i koliko košta nego mora im bit najbolje. U tome je stvar.

Apsolutno se slažem. Ali opet ja kad bih imao svoje djete priuštio bi mu najbolje što mogu, naravno u granicama da to ne pređe u problem ovisnosti "najboljega" svega, ne samo grafičkih kartica.

Sorry na bumnpanju offtopica, ali kad ne izlazi sadržjnijii info o gtx 660ti, malo trača :/
Htjedoh navest svjež primjer ljudi koji su uvijek imali sve što požele, pa evo koliko je "dobra" takva financijska roditeljska "ljubav":
nasljednik tetrapaka

sin S. Stallonea

14 godina
neaktivan
Branimir82 kaže...
GoodAngel kaže...

Potpuno si u pravu,ali,uvik ima ali,ako nešto pođe po zlu i zatreba reklamirati proizvod...

Ma odo ja u njemačku, pa kud puklo da puklo. {#} Ma nije problem ni reklamacija, možeš ti reklamirat pa putem pošte vratit proizvod, naravno sve ima svoj rizik. Al brate, uštediš pare, a samo se možemo nadat da će nakon ulaska u EU cijene pasti, i da če kokurencija u HR narast pa da ne moramo ić u kupovinu u dalek svijet.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
dery kaže...

datum izlaska gtx660 vijest ,cijena kao hd7870,vjerovatno jača od nje ali manje memorije i propusnosti tako da je pitanje koliko će bit bolja kupnja 

ma nema teorije da ću čekat 16, idem ja u šoping puno ranije, neću više ništa čekat. dosta mi je čekanja, a i nadam se da će cijena pasti od ovih AMD kartica do kraja 7.

momak gore, cijene su ti u EU za nekih 50 eura niže po proizvodu. Ovisi gdje, i što kupuješ. Ja sam gledo neke strane dućane, sve jeftinije nego kod nas, da ne govorim amerika koja je meka i medina za ove naše luzere. Najbolja ponuda, i najbolje cijene. A jebiga, patimo jer smo malo tržište, pa nam se trgovci olako razbahate.

AMD Phenom II x 6 1090T
13 godina
protjeran

Vidim da su s ovim novim beta driverima konacno uveli podrsku za TXAA, naravno supci iz Nvidije uveli podrsku samo seriji 6 iako rijec je o softverskom postprocessingu koji bi bez problema mogao radit i na pet godina starom hardweru.

Pitanje, dal ima netko s novim hardwerom (serija 6xx) voljan isprobat nesto od zasad kompatibilnog softvera:

• The Secret World - added
  • End of Nations - added
  • Nexuiz
  • Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier
  • Tornado Force
  • Tribes: Ascend
  •  

Prvenstveno me zanima usporedba s SMAA, nazalost FXXA je smece a nova MLLA nije nista puno bolja.

Ovdje vam je injector za SMAA

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti

1 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan
    R4sput1n kaže...

Vidim da su s ovim novim beta driverima konacno uveli podrsku za TXAA, naravno supci iz Nvidije uveli podrsku samo seriji 6 iako rijec je o softverskom postprocessingu koji bi bez problema mogao radit i na pet godina starom hardweru.

Pitanje, dal ima netko s novim hardwerom (serija 6xx) voljan isprobat nesto od zasad kompatibilnog softvera:

• End of Nations - added
  • Nexuiz
  • Tornado Force
  •  

Prvenstveno me zanima usporedba s SMAA, nazalost FXXA je smece a nova MLLA nije nista puno bolja.

Sada isprobao SMAA i nemam uopste gubitka performansi, eventualno 1 fps. Isprobao na GTA IV i na Metro 2033 4xMSAA + SMAA, predobro izgleda!

13 godina
    protjeran
    Almin94 kaže...
    R4sput1n kaže...

• End of Nations - added
  • Nexuiz
  • Tornado Force
  •  

Sada isprobao SMAA i nemam uopste gubitka performansi, eventualno 1 fps. Isprobao na GTA IV i na Metro 2033 4xMSAA + SMAA, predobro izgleda!

Ma sve je to image postprocesing tako da su gubici zanemarivi, primjerice SMAA je po kvaliteti renedringa daleko bolja od FXAA/MLAA, iako je nesto malo i zahtjevnija, al u odnosu na klasicni hardverski AA ta razlika u brzini je ionako nebitna.

S druge strane, klasicni AA, na celu s prastarim Super Samplingom je sto se tice kvalitete i dalje nedodirljiv - al je uzasno spor, ima brdo problema s novim dx11 igrama, te ono najbitnije zbog cega se u zadnje vrijeme ovoliko kemija s postprocesing tehnikama, Deferred shading - jedan od glavnih ficera nextgen engina ne radi (zasad) s njim kako treba, vjerojatno nikad i nece.

Vec kad smo kod Deferred shadinga, vidim da vas puno ceka na novi GTX660 - ne kupujte hardver s manje od 2GB VRAMA, nezahjebavam se ozbiljno govorim{#}

14 godina
    neaktivan
    R4sput1n kaže...

Meni je FXAA zakon. Imam HD 5670 i u svakoj igri koja ga podržava palim i djeluje sasvim dobro i udar na perfomanse je skoro zanemariv.

S druge strane MLAA na pola igara ne radi uopće (uzrokuje razne anomalije na ekranu, crashanje, itd) a i radi na samo ATi-u.

13 godina
    protjeran
    Ranko Kukumar kaže...
    R4sput1n kaže...

Meni je FXAA zakon. Imam HD 5670 i u svakoj igri koja ga podržava palim i djeluje sasvim dobro i udar na perfomanse je skoro zanemariv.

S druge strane MLAA na pola igara ne radi uopće (uzrokuje razne anomalije na ekranu, crashanje, itd) a i radi na samo ATi-u.

Gle care, na stolnom kompu mi caruje GTX-ica dok je s MacBook Pro-om dosla Radeon-ka i zato odgovorno tvrdim - trenutno je MLAA nesto bolje rjesenje od FXAA, iako oba nevaljaju qurca. Zasto? Idemo redom:

- da s MLAA je svojevremeno bilo grdo problema, al od kad je AMD, nesjecam se vise s kojom revizijom drivera, unaprijedio svoj postprocesing (MLAA 2.0) to vise nije tako

-  MLAA 2.0 manje blura te opcenito krajnji rendering u odnosu na FXXA je nesto bolji - provjereno, pogotovo s Skyrimom

- u banani su obje tehnike, jer cak je da je s njima rendering "meksi" i od bebine guze (a nije) svejedno imaju veoma ucljiv te nadasve iritantan problem - ne nije stvar u zbluranom HUD-u, nove igre ionako vise nece imat s tim problema, niti to toliko smeta. Problem No.1 je u tome sto pojedine teksture strahovito "trepere",  posebno uocljivo u pokretu kod transparentnih tekstura, primjerice kod Skyrima veoma iritiraju grane/iglice zimzeleni

Da, ocigledno rjesenje je kombinirat FXAA/MLLA s klasicnim hardveskim AA, al kao sto rekoh niti ce to vjerojatno uskoro vise bit moguce, niti onda vise imamo glavnu prednost - performanse.

Btw evo odlican vidao iz kojeg ce bit lakse shvatit o cemu ja to trabunjam - veoma vidljivo koliko zapravo FXAA/MLAA suxa .

p.s.stvarno bilo bi lijepo kad bi neko s novim hardverom isprobao Nvidijinu TXAA (posebno u odnosu na SMAA - SSAA) te podjelio s nama dojmove, video bi bio jos bolji {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 12:15 (R4sput1n).
    17 godina
    neaktivan
    R4sput1n kaže...

Malo ću biti off-topic ali, dado kako se drži E6300 @4GHz? Mora da je još uvijek dovoljan da gura sve pred sobom. {#} 

I jel još šaraš po pločama? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 13:19 (Penryn).
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice