Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
Rhodin kaže...

Sakrijte se ATI noobovi, čini se da nVidia ipak izdaje zvijer!!!!!!!!!!!!

Moguće da ipak i HD 5970 pada pred ovime!!!

Više u OVOM članku, čini se da je dado ipak bio u pravu

Po meni ova slika je fotomontaža.Vidi se da su spojene dvije grafe,samo koliko kučište treba za tu zvjer?

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
15 godina
neaktivan
_Dangerous_Lickz_ kaže...
Rhodin kaže...

Sakrijte se ATI noobovi, čini se da nVidia ipak izdaje zvijer!!!!!!!!!!!!

Moguće da ipak i HD 5970 pada pred ovime!!!

Više u OVOM članku, čini se da je dado ipak bio u pravu

Po meni ova slika je fotomontaža.Vidi se da su spojene dvije grafe,samo koliko kučište treba za tu zvjer?

To je bila zezancija.

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
jamar kaže...

aha....krenulo iz tajvana...koji containership je pa da posaljem somalijsku bracu da ga presretnu i otmu posiljku????

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 14:21 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

No comment

Fermi EPIC FAIL Fermi EPIC FAIL
dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

evo jos malo ''rumor''-a(prijevod sa kineskog):

GeForce GTX 480 has been a careful appreciation of the day before yesterday, will not repeat them here: Four copper heat pipes plus a large heat sink base, six-pin 8-pin auxiliary power connector plus more than 500 square millimeter core chip, 12 384-bit 1.5GB GDDR5 memory, GPU core of six-phase power, two-phase memory power, dual-DVI plus mini HDMI output interface.

It is clear, GTX 470 although based on the same core, but the physique GTX 480 compared to a number of short, radiator heat pipes are no longer used but still fairly large and complex, Yanyanshishi to cover the whole PCB,, auxiliary power supply interface to two 6-pin, memory was reduced to 10 320-bit 1280MB GDDR, electricity supply dropped to four-phase core and a phase memory, two out of outlet of the design is different.

GTX 480/470 thermal design power, there has been no official data, has estimated the demand from the power supply should be as high as 300W and 220W, the former has reached PCI-E slot and auxiliary power interface limit, but also indirectly the fact that the frequency may not be initially expected was so high. In addition, GTX 480 is only the first global supplier news of 5000 has also been further confirmed.

CeBIT 2010 site, graphics card makers are also busy with presentation technology, DEMO, rather than too much to talk about themselves GTX 480/470. Interviews from some point of view, Fermi GTX 400 graphics card manufacturers reported series with great expectations, but know very little about the specific specifications and performance, while a bit lack of confidence.

Diesize Diesize
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 14:41 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Zanimljivo, ja ni na jednoj priloženoj slici ne vidim naponski konektorIzlanuo se, a "kao" ima jedan 6-pinski i jedan 8-pinski iako se na rubu kartice nazire nešto ali tu ja vidim manje pinova za napajanje ako je to uopće to.

+ kakva je ona bijela crta, što se pokušava sakriti?

edit: ispravak-  vidim da piše 2x6 pin ali nije mi jasno zašto se to sakriva na slikama ako piše u tekstu

google is my frend too!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 14:38 (shark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shark kaže...

Zanimljivo, ja ni na jednoj priloženoj slici ne vidim naponski konektorIzlanuo se, a "kao" ima jedan 6-pinski i jedan 8-pinski iako se na rubu kartice nazire nešto ali tu ja vidim manje pinova za napajanje ako je to uopće to.

Pokriven je bijelim kvadraticem. Vidit ces ako malo bolje pogledas.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
neaktivan
shark kaže...

edit: ispravak-  vidim da piše 2x6 pin ali nije mi jasno zašto se to sakriva na slikama ako piše u tekstu

a to su valjda uradili zbog nvidie i povrede objavljivanja specifikacija u medijima prije roka

dasHHa
15 godina
neaktivan
shark kaže...

Ako pogledaš na youtube Nvidijin video di demonstriraju GTX480 u Heavenu vidjet ceš da ima jedan 6pin i jedan 8pin.

17 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
shark kaže...

Ako pogledaš na youtube Nvidijin video di demonstriraju GTX480 u Heavenu vidjet ceš da ima jedan 6pin i jedan 8pin.

Vidi se i na slici da su 8 i 6pin

16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Švabe kažu da bi fermi 480 mogao koštati oko 450 eura, a za 2 tjedna kreće prodaja

http://www.gamestar.de/hardware/news/grafikkarten/2313456/nvidia_geforce_gtx_480.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

izgleda samo 305wSmijeh =>

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 16:19 (dado8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
http://companyofheroesonline.tumblr.com/
15 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

Prevod na nasi

Koja blamaza, opet izvode sranja i to kad se cinilo da je sve napokon krenulo kako treba

Shipaju samo prazne kutije a onda ce opet shipat samo kartice a netko ce to opet morat prepakiravat - a sve to kosta

Doduse postoji jos jedna realna opcija, da je kartica ima toliko "puno"da im cijeli tak cirkus financijski zanemariv jer ce kartica zapravo bit dovoljno tek za novinare, marketing i izloge...te je cijeli ovaj cirkus samo pokusaj zagorcavanja prodaje AMD-u dok ne dosegnu s Fermijem zeljenu proizvodnju.

Btw pogledajte sliku

Na jednoj od novijih fotografija chipova se u donjem desnom kutu na svima njima ljepo vide brojevi: b70, b71,b72,b73... dok su u gornjem ljevom isto neke male random brojke. Nedo bog da se radi o najlogicnijoj pretpostavci - serijskim brojevima funkcionalnih chipova :) Na jednoj od novijih fotografija chipova se u donjem desnom kutu na svima njima ljepo vide brojevi: b70, b71,b72,b73... dok su u gornjem ljevom isto neke male random brojke. Nedo bog da se radi o najlogicnijoj pretpostavci - serijskim brojevima funkcionalnih chipova :)

U svakom slucaju rijec je o jos jednom specijalitetu za sve slaboumne iz Nvidjine kuhinjeNamigiva

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 8:23 (dado8).
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ovo ste vidili jel da? Link

Naime, preimenovanje "Fermi" kartica iz GTX 370/380 u GTX 470/480 je (prema navodima) rezultat katastrofalnog yield-a i nemogućnost proizvodnje dovoljne količine čipova sa svih 512 shader jezgri.

Potpuni čipovi će otići u "Teslu", a od "šrota" će napraviti GTX 470/480 sa manje shader jezgri.

:(

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

ne znam sto rec na sve ovo.... znam da su u svim onim "benchevima" u kojima su hvalili koliko je gtx 480 superiorna naspram hd5870 (do 60% heaven teselacija u nekoj vlastitoj verziji heavena) i slicno koristili karticu za koju su pricali da ima 512 shaddera... ako su u finalnom proizvodu zalockali 1 blok sa 32 shaddera naspram toga, a nesluzbeno je procurila vijest da je takva kartica (512) u stvari oko 5% jaca od hd5870 kad se sve zbroji i oduzme, mene je strah za nVidiu na sta ce sve to licit u racunalu i koliko je to onda doista jako...

i ove cijene... Charlie je izracuno da ih chip kosta oko 500$... neka su ih ovim potezom uspjeli jos 20-30% vise osposobit i da im cijena pada na 350-400$ po chipu, jos uvijek gube, nisu jeftiniji od ATI-a, ati se da OCat, ovo je na granici vec samo po sebi....

opet ne snjofa na dobro za nVidiu...

ajde jos tih 10 dana pa cemo vidjet...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Pa da još nekoliko dana pa ćemo valjda vidjeti kakve su, a ne pričati o nekim testovima i sličnim glupostima, sačekajmo do službenog izlaska. Ja se ne bojim za njih, samo da izađu ne vjerujem da su tako loši kao što mnogi pišu na forumu, samo me zanim aku budu odlične i kojim slučajem ne budete im mogli naći manu šta ćete onda pisati, hoćete li se sjećati prošlih izjeva i sl. U suprotnom biti će suprotno...  hehehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Preporučene cijene za gtx470, nije malo, kažu da bi ova grafa trebala konkurirati ati 5870, pa bi onda atice (58xx serija) mogle cijenovno pasti.

google is my frend too!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kad je konačno službeni izlazak fermi-a?
hmda
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Slash 666 kaže...
Kad je konačno službeni izlazak fermi-a?

http://www.shanebaxtor.com/2010/03/16/gtx-400-series-date-pushed-back/  HAHAHAHA koja sapunjara

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 20:02 (dado8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

"ATI is fucken shit! i was have 4870- bullshit FERMI rulezzzz i want GTX 480!!!" hahaha koji fanboy.

...something diabolic
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Lovac kaže...

"ATI is fucken shit! i was have 4870- bullshit FERMI rulezzzz i want GTX 480!!!" hahaha koji fanboy.

Jao da mi je naći jednog takvog da mu uvalim moju 8800 gts samo naljepim fermi ili tako nešta, da ima takvih fanatika,strašno...

google is my frend too!!
16 godina
protjeran
Lovac kaže...

I was have... rofl

I pledge no allegiance, Fuck the President's speeches, What the industry did to 'Pac they did to Jesus, Raping his vocals and destroying his message,Tryin to deport us if they can't destroy arrest us.
17 godina
epic kaže...
Lovac kaže...

I was have... rofl

I thinks rezultat iz real...LOL

17 godina
protjeran
wyks kaže...
epic kaže...
Lovac kaže...

I was have... rofl

I thinks rezultat iz real...LOL

Dobra, skoro sam sa stolice pao, baka je od tog tipa učio engleski

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ali zalosno je da i je tako. This is an American dream, isn't it? Fermi ce se prodavat samo glupim amerikancima kojima ce staviti lazne benchove i eto ti posla..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zuja kaže...

Ali zalosno je da i je tako. This is an American dream, isn't it? Fermi ce se prodavat samo glupim amerikancima kojima ce staviti lazne benchove i eto ti posla..

jel ti to cujes danny Namigiva

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Nisam ja mislil pod time da je CIJELA nacija glupa. Nego, lakse je kontrolirati glupu masu nego masu koja zna sto zeli, zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
shark kaže...

Preporučene cijene za gtx470, nije malo, kažu da bi ova grafa trebala konkurirati ati 5870, pa bi onda atice (58xx serija) mogle cijenovno pasti.

ne vjerujem da će atijeve cijene pasti

jer gtx 470 je u ranhu sa 5870,kažu čak i slabija

preporučena cijena joj je oko 2500-3000 kuna

znači da će kod nas koštati oko 3000 kuna ako ne i više,kako obično i bude sa svim novitetima,nabiju im cijenu

5870 košta 2700kn,vapor-x verzija 3100 kuna

ne vjerujem da će ati spuštati cijenu,ako spusti to neće biti drastično,možda stotinjak kuna

jer po svemu ovome što smo čuli 5870 je još bolji buy nego gtx 470

jeftiniji je i pruža bolje performanse

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice