Najbolje bi bilo da je Fermi lošiji od 5xxx serije i onda on postane best buy! LOL!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja blamaza, opet izvode sranja i to kad se cinilo da je sve napokon krenulo kako treba
Shipaju samo prazne kutije a onda ce opet shipat samo kartice a netko ce to opet morat prepakiravat - a sve to kosta
Doduse postoji jos jedna realna opcija, da je kartica ima toliko "puno"da im cijeli tak cirkus financijski zanemariv jer ce kartica zapravo bit dovoljno tek za novinare, marketing i izloge...te je cijeli ovaj cirkus samo pokusaj zagorcavanja prodaje AMD-u dok ne dosegnu s Fermijem zeljenu proizvodnju.
Btw pogledajte sliku
U svakom slucaju rijec je o jos jednom specijalitetu za sve slaboumne iz Nvidjine kuhinje
Ovo na slici nije b71... nego 871...
pa da je i 871, jos uvijek je rukom pisan broj i nije nesto tipa šesteroznamenkasti broj kakav bi se ocekivao za release najiscekivanije grafulje od ne znam kad, pogotovo nakon 6 mjeseci odgode, vec troznamenkasti broj
cinjenica je da su oni u svo ovo vrijeme uspjeli osposobit i to na pola tek sacicu grafulja, barem naspram onoga sto ati siba svakodnevno (i jos uvijek ne moze zadovoljiti potraznju u potpunosti usprkos cijenama)
Hajde da ne brzamo sa zaključcima. Ja sam isto imao ispade ali najbolje da pričekamo još mrvicu pa ćemo točno znati. Ovo su sad sve neke teorije i naklapanja lol
Koja blamaza, opet izvode sranja i to kad se cinilo da je sve napokon krenulo kako treba
Shipaju samo prazne kutije a onda ce opet shipat samo kartice a netko ce to opet morat prepakiravat - a sve to kosta
Doduse postoji jos jedna realna opcija, da je kartica ima toliko "puno"da im cijeli tak cirkus financijski zanemariv jer ce kartica zapravo bit dovoljno tek za novinare, marketing i izloge...te je cijeli ovaj cirkus samo pokusaj zagorcavanja prodaje AMD-u dok ne dosegnu s Fermijem zeljenu proizvodnju.
Btw pogledajte sliku
U svakom slucaju rijec je o jos jednom specijalitetu za sve slaboumne iz Nvidjine kuhinje
Ovo na slici nije b71... nego 871...
kao da je bitno - oni bi za pravi launch trebali (kao sto je ati) na stotine tisuca kartica i opet bi sve planulo
Meni je zanimljivo kaj u ovoj temi ima dosta ati fanboysa, ne kužim čemu sve to...
Meni je zanimljivo kaj u ovoj temi ima dosta ati fanboysa, ne kužim čemu sve to...
ako se ovo odnosilo i na mene onda ti samo mogu reci jedno: LOL
Meni je još zanimljivije da u ovoj temi ima najviše "dobra grafika" fanboysa koji su svjesni da bez dobre grafike iz oba tabora nema dobrog igranja.
ako se ovo odnosilo i na mene onda ti samo mogu reci jedno: LOL
Ne prozivam nikoga, samo kažem kolega.
nisam vidio je je netko postao pa evo još malo slikica i karakteristika :D
Uuuu, ak je tak .... hebenica. Taman mi cimer ide u US and A posli lita.
Eeeee... da bar kod nas dođe toliko... Dok to dođe do ADM-a bit će to malo veća cifra...
GeForce GTX 480 : 295W TDP
GeForce GTX 470 : 225W TDP
ATI 5850: 151W TDP
ATI 5870: 188W TDP
GeForce GTX 480 : 5-10 % faster then ATI 5870
GeForce GTX 470 : 5-10 % faster then ATI 5850
GeForce pusi i prije izlaska,
steta jer samo dobra konkurencija tjera na pad cijena
ocekujem obzirom na potrosnju da su na limitu i biti ce hrpa skurenih i problematicnih kartica,
nadalje vecina ce morati izdvojiti i barem 800 kuna za novo napajanje pa makar vec imali prilicno jako
s druge strane ATi ide bez problema 15 % na 5870 i 30% na 5850 gore sa taktom,
u svakom slucaju teska pusiona Nvidie kasnim izlaskom se pretvara u jos tezu takvom potrosnjom,
navodno ih prodaje i ispod cijene obzirom na velicinu chipa, ipak bitno je sacuvati kakav takav obraz.
Pa čuj, ako će biti 5-10% skuplje onda ok. Ali ako cijena bude puno veća onda je to pušiona.
neki dan smo imali raspravu kako gtx 480 dolazi sa 480 shaddera, a tu opet govore o 512...
vidjet cemo, ali sumnjam da ovo pije vodu
neki dan smo imali raspravu kako gtx 480 dolazi sa 480 shaddera, a tu opet govore o 512...
vidjet cemo, ali sumnjam da ovo pije vodu
Prema najnovijim informacijama:
GeForce GTX 480 : 480 SP, 700/1401/1848MHz core/shader/mem, 384-bit, 1536MB, 295W TDP, US$499
GeForce GTX 470 : 448 SP, 607/1215/1674MHz core/shader/mem, 320-bit, 1280MB, 225W TDP, US$349
http://vr-zone.com/articles/nvidia-geforce-gtx-480-final-specs--pricing-revealed/8635.html
Što zanači da bi kod nas GTX 470 mogla koštati 2400, a GTX 480 oko 3500 kuna.
Uff, taj Fermi je super podloga za upogonit jedan peltier... :) 300W TDP-a za jednu jezgru... Ne bi se cudio ma kako suludo bilo da Nvidia razmislja o kartici s 2 GPU-a....
i u tom slucaju opet bih iso na 5870 vapor-x za 3100 kn koji se OC-a dosta i siguran sam da se moze postic 15-20% boost performansi.... sa gtx480 ne znam sto i kako OCat
BTW bit ce i low-end - mainstreama uskoro, vise u clanku
A što je jače?HD5870 Vapor-X ili GTX 480?
Pitaj Vidovitog Milana...pa grafa još nije izašla...
A što je jače?HD5870 Vapor-X ili GTX 480?
po dosad rezultatima gtx480, a ja mislim da je gtx470 u rangu s hd5870
sve ce se vidjet sta je u rangu sa cime kad kartice dodju i kad se dobiju neki sluzbeni benchevi
ati ce imat omjer cijene i performansi kao i uvijek, nVidia ce imat nesto jaci single-gpu segment, medjutim ovog puta ce ati zardzat absolutnu dominaciju, toliko je vec jasno
cijene ce se definitivne znat kad dodju, ovo sto se pise po clancima bit ce nesto skuplje i nesto jace nvidie, medjutim nemos na coravo govorit 470 u rangu 5870 pogotovo na temelju dosad objavljenih vijesti kad nijedna ne upucuje na to... sve nesluzbeno govori 470 nesto jace od 5850, cijena nesto visa
odprilik se po portalima pise:
"Internal benchmarks reveal that GeForce GTX 470 is some 5-10% faster than Radeon HD 5850 and similiar for GeForce GTX 480 over the Radeon HD 5870." s time da su ATI kartice dosta klokabilne, ovo pitanje na sta ce licit, po svim pricama bas i nece bit. s druge strane treba pricekat konkretno da se makne NDA i da dodju vise konkretni rezultati, dosta stranica ce ih onda objavit iako ih vec sada imaju... nvidia partneri nisu prezadovoljni, ljudi u nvidiji nisu prezadovoljni, sta je tu je, nije da se nece prodavat
mene jedino raduje sto predvidaju da ce cijena gtx470 bit u rangu sa hd5850 pa ce ati snizit tu cijenu i sto ce gtx480 bit u rangu hd5870 i ta cijena ce se snizavat....
predvidanja su da ati, posto je digo cijene za 20% sada ima prostora toliko ih spustit i sto bi se trziste moglo malo smirit i krenut cijene na dolje do ljeta
mislim realno cijena hd5870 bi trebala pratit cijenu hd4870 u vrijeme dominacije gtx280 kad su preko 3000kn bile gtx280 i hd 4870x2 - samo to da se desi - hd 5870 po 2300kn, hd5850 po 1700kn i hd5970 izmedju 3200 i 3500 i svi sretni i zadovoljni
gtx-ice naravno 300-400kn skuplje od svog para u ati taboru
Specifikacije samo potvrđuju razloge zbog kojih je Fermi preimenovan iz GTX 3xx u GTX 4xx - serija 3xx je najavljena s 512 shadera, a budući da ih GTX 480 ima samo 480, nisu željeli ispasti lašci (LOL, kao da ne lažu već pola godine).
Meni jedino nije jasna frekvencija memorije (1848 MHz) - budući da bi kartice trebale imati GDDR5?
pa šta se ne množi to sa puta 4 ako su GDDR5 u pitanju
Meni jedino nije jasna frekvencija memorije (1848 MHz) - budući da bi kartice bi trebale imati GDDR5?
E ovo ni meni nije jasno.Pošto se zna da GTX4xx ima DDR5 čisto sumnajm da je to temeljni takt(po tome bi efektivni trebao iznosit prevelikih 7392Mhz),a opet izgleda premalo za efektivni.
Može biti da je efektivni , zbog uklapanja u 300 W TDP.
EDIT: izgleda da je ipak temeljni.
Može biti da je efektivni , zbog uklapanja u 300 W TDP.
EDIT: izgleda da je ipak temeljni.
ako je to temeljni takt onda on uz 384-bitnu sabirnicu daje propusnost od koje boli glava - stvarno mi nije jasno kakvo takva kartica moze biti 5-10% brza- ako se ustanovi da je ovo istina, onda gf100 ne da je totalno promasena arhitektura vec fijasko epskih razmjera
Ma mislim da će se te grafice isplatit samo extremnim F@H, jer kolko sam čuo 470ica ima 4500 iter/sec.
Uff, taj Fermi je super podloga za upogonit jedan peltier... :) 300W TDP-a za jednu jezgru... Ne bi se cudio ma kako suludo bilo da Nvidia razmislja o kartici s 2 GPU-a....
GTX480 ima 480 jezgri. Ima jedan graficki procesor.
Meni jedino nije jasna frekvencija memorije (1848 MHz) - budući da bi kartice bi trebale imati GDDR5?
E ovo ni meni nije jasno.Pošto se zna da GTX4xx ima DDR5 čisto sumnajm da je to temeljni takt(po tome bi efektivni trebao iznosit prevelikih 7392Mhz),a opet izgleda premalo za efektivni.
Prema ovima ovdje, temeljni takt memorije kod GTX 480 je 1848MHz, a efektivni je 3696MHz. Zašto je samo x2, a ne x4, ako je u pitanju DDR5 - nemam pojma.