To su gluposti. Za superračunala nebitno je grijanje i buka, a najsnažniji intelovi procesori već se ionako jako griju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Covjek se zapita, ima li smisla uopce kupovati Fermi kraj HD5 serije?
Možda za gaming ne, ali vjeruj mi, sa CUDA aplikacijama koje dolaze Nvidija ce napraviti tonu para sa Quadro i Tesla karticama. Prošli kvartal koliko ja znam napravili su više para prodajom Quadro kartica nego Gefroce kartica. Oni mogu prodavat GTX480 i GTX470 sa minusom ali oni i dalje zaražuju na arhitekturu radi Tesla i Quadro kartica.
Zar je to meni kao korisniku, koji kupuje grafičku iskljućivo za gaming, bitno??? NE!!! Mane kao i 90% potencijalnih kupaca iskljucivi zanima performanse u igrama, a ne neke novotarije.
Tebe ne, ali kupce na kojima Nvidia najviše zarađuje to jako zanima. Vjeruj mi, nisu oni glupi, nebi oni uložili toliko novaca i vremena u GPGPU da na tome ne bi zaradili.
Kao da mene zanima kako posluje NVIDIA ili ATI. To je njihova stvar. Mene zanimaju njihovi proizvodi. BTW. Nvidija najviše zarađuje na "budalama" = "Nvidia fan boy-evima". Cisti primjer je prodvaljivanje jedno te istog proizvoda tri godine samo pod drugim imenom. (8800GTS, 9800GTX,9800GTX+, GTS250) to samo budale mogu popusiti.
To tvoje mi nema nikakve logike. Prvo spominjes kako te ne zanima nista osim performansi u igrama, a onda kazes kako samo budale mogu popusiti prodavanje istog proizvoda pod drukcijim imenom ; pa sta te briga dal je to rebrandirani stari cip ako je omjer cijene i performansi dobar??
I ta logika da je to podvaljivanje mi je totalno nejasna, sta je tu kome podvaljeno ako dobijes performanse u skladu s cijenom?
To su gluposti. Za superračunala nebitno je grijanje i buka, a najsnažniji intelovi procesori već se ionako jako griju.
vjerovatno misli na ona koja imaju maticnu sa dva xeona i 4 tesla kartice..
za njih je itekako bitno koliko se griju, i buka..ako jedna tesla proizvodi vec sumnjive temperature, zamisli 4 takve u jednom kucistu..treba ti hurican u kucistu da bi se sve to ohladilo xD
vjerovatno misli na ona koja imaju maticnu sa dva xeona i 4 tesla kartice..
za njih je itekako bitno koliko se griju, i buka..ako jedna tesla proizvodi vec sumnjive temperature, zamisli 4 takve u jednom kucistu..treba ti hurican u kucistu da bi se sve to ohladilo xD
Osobno sam narucio vec hrpu servera (recimo da sam "potrosio" par stotina tisuca eura) i nikada me buka i zagrijavanje nisu niti najmanje zanimali.
Jedino sto je bitno su bili cijena i performanse (i naravno support, ali u serverskom segmentu on je ionako jako dobar).
Nikoga od moje ekipe takodjer nisam cuo da spominje pitanje zagrijavanja i buke servera.
Mislim, da li je itko od vas koji spominjete to pitanje ikada bio u jednoj server sali?
Da li je stao kraj server racka koji ima 10-ak servera ugradjenih?
Buka je tamo ionako ogromna jer velika kolicina servera i slicne opreme uvijek proizvodi ogromnu buku bez obzira na kojoj tehnologiji je izradjena. Takodjer, te sale su hladjene klimatizacijskim uredjajima namjenjeni upravo hladjenju takvih prostorija, pa je zagrijavanje nekog servera najmanje bitna stavka. Koliko god se on grijao klimatizacijski uredjaji ce temperaturu drzati na potrebnom nivou.
Eventualno je bitna potrosnja elektricne energije, ali svejedno prvenstveno performanse/cijena imaju glavnu ulogu.
Nemam niti jedan server zasnovan na nVidia karticama, ali da mi zatreba bez imalo problema bi ga kupio bez obzira na zagrijavanje i buku ukoliko bi omjer ulozeno/dobiveno bio dobar i ako bi isporucitelj aplikacija trazio takav server.
ili ako se nevidi šta piše:
http://www.imagesforme.com/show.php/1005615_4j9lcn2.jpg
Ironija je u tome što su napisali "Gigabyte ATI HD5000 Series models support now DirectX 11" na kutiju namijenjenu GeForce GTX480, a da bude bolje one sličice pokraj koje prikazuju teselaciju su od ATI-a i nalaze se na kutiji od moje HD5850 kao i na drugim kutijama od kartica iz serije HD5 haha
GIGABYTE FAIL!
Ironija je u tome što su napisali "Gigabyte ATI HD5000 Series models support now DirectX 11" na kutiju namijenjenu GeForce GTX480, a da bude bolje one sličice pokraj koje prikazuju teselaciju su od ATI-a i nalaze se na kutiji od moje HD5850 kao i na drugim kutijama od kartica iz serije HD5 haha
GIGABYTE FAIL!
Hehe...mozda se Gigabyte namjerno sprda sa Nvidiom! :-)
aleluja vise.
da su pustili nesto konkretno o grafick a ne sliku kutije u kojoj ce se graficka prodavati,a razultat benchmarka me se bas i nije dojmio,ali vidjeti cemo jos.
ako se ne varam cebit je vec poceo jel tko zna kad bi trebalo biti sluzbeno predstavljanje grafickih bar otprilike ili nagadjanja sa foruma itd.
ovo cekanje vec pocinje jako zivcirati
meni je fenomenalno kod tog bench grafikona što nema nijedne konkretne brojke, a i nalazi se na tom monitoru od početka prezentacije...
dapače, ako se malo razmisli to je netko mogo i rukom nacrtat, bili bismo jednako pametni...
već znamo da su u Heavenu u nekoj verziji sa nekakvom GTX 480 (ili kako se već onda zvala) vidjeli do 60% bolje rezultate u čistoj teselaciji... jedini problem je što ne znamo koju su konkretnu grafu koristili, sa koliko shaddera, na kojim taktovima itd. itd. itd.
mislim da će se sve riješiti tek 27.3. (kada ističe NDA), iako već 26.3. bi trebalo nešto više znat budući su to naveli ko release
aleluja vise.
da su pustili nesto konkretno o grafick a ne sliku kutije u kojoj ce se graficka prodavati,a razultat benchmarka me se bas i nije dojmio,ali vidjeti cemo jos.
ako se ne varam cebit je vec poceo jel tko zna kad bi trebalo biti sluzbeno predstavljanje grafickih bar otprilike ili nagadjanja sa foruma itd.
26.3 na PAX East (znaci 27.3 u Europi) kartica ce biti službeno lansirana i onda NDA više ne vrijedi, znaci to je vrijeme kada cemo vidjet testove razlicitih web stranica.
Istina ovaj test je stvarno sumnjiv, prvo ne koriste verziju 1.0 vec 1.1, i nisu AA ukljucili a AF je stavljen na 1 dok je default u 1.0 verziji na 4. Ja mislim kada bi testirali u 1.0 verziji sa AA i AF da bi razlika u rezultatima bila puno manja, znaci bile bi tu negdi. A tko zna kako ce se ponašati u pravim igrama di teselacija nije tako ekstremna.
aleluja vise.
26.3.2010. na PAX-u
meni je fenomenalno kod tog bench grafikona što nema nijedne konkretne brojke, a i nalazi se na tom monitoru od početka prezentacije...
dapače, ako se malo razmisli to je netko mogo i rukom nacrtat, bili bismo jednako pametni...
već znamo da su u Heavenu u nekoj verziji sa nekakvom GTX 480 (ili kako se već onda zvala) vidjeli do 60% bolje rezultate u čistoj teselaciji... jedini problem je što ne znamo koju su konkretnu grafu koristili, sa koliko shaddera, na kojim taktovima itd. itd. itd.
mislim da će se sve riješiti tek 27.3. (kada ističe NDA), iako već 26.3. bi trebalo nešto više znat budući su to naveli ko release
ma i taj cjeli bench je sumljiv
mislim prikazuje da prije teslacije nismo mogli napravit stepenice
e da i to sam htio napisati za taj grafikon koji nema smisla ,jebo benchmark koji rezultat pokaze u grafikonu bez brojki,trebali su samo jednu jedinu igru odvrtjeti na obje kartice i puno toga bi se iz toga dalo zakljuciti i vidjeti
pa iz nekog razloga ne zele javno obznanit rezultate iz konkretnih igara...
sad, svak je slobodan za sebe smislit razlog zasto je tome tako i samo poneke ciljane kvazi-bencheve poslu-sluzbeno obznanjuju svijetu, ja sam svoj zakljucak donio davnih dana
ma i taj cjeli bench je sumljiv
mislim prikazuje da prije teslacije nismo mogli napravit stepenice
Ma sumljivo je sve to skupa. Nako, laickim principom logickog razmisljanja, covik bi pomislija da u slucaju gdje je gtx480 dobar u recimo ... Crysisu, da bi se pofalili. Joj vid, sta Krajsis leti. Ono sta oni konstatno guraju je taj Heaven i performanse sa teselacijom. Sta bi moglo biti super za recimo godinu-dvi kad polycount skoci, ali sad ... mislin da se nece bas usrecit. Jer ipak je ATI-jeva 4xxx i 5xxx serija (mozda cak i serija prije toga) isprojektirana za igre. A to je biznis di je najvise para.
Stvarno ne vidim,za sad, po kojoj će logici netko ići u kupnju jedne gtx480 sa najavljenom cijenom 500-600 eura(kod nas dakle 4000kn sigurno ako ne i više)..isto vrijedi i za gtx470 koja bi trebala biti između 5850 i 5870 sa očekivanom cijenom 400-500 eura, lol..
ovo sve govorim iz aspekta nekoga ko kupuje grafičku za igranje
Ma jebo više tu teselaciju ili kak se već zove! Neka daju 3Dčmark!!!
evo ti ovdje ali za gtx 470 3dčmarka
Vjerovatno prvi put da se slažem s tobom pranja!
Što se mene tiče najviše bih volio vidjet crysis bench,ali tek kada kartica službeno izađe.
Oni za ovo smeće gtx 480 koja je 5%bolja od moje grafe ocekuju da damo 4000 kn????
nvidia epic fail...
Oni za ovo smeće gtx 480 koja je 5%bolja od moje grafe ocekuju da damo 4000 kn????
nvidia epic fail...
Tko zna. Možda nas iznenade pa bude jeftinija. Ali MOŽDA!!! LOL!
uf, znate koliko fanboy-a i tatinih sinova koji dobiju sto god hoce ima na ovo svijetu, prodavat ce se...
GIGABYTE FAIL!
Gigabut fail... Again...
jako mi je žao što ASRock ne proizvodi grafike... Vjerojatno zato što bi mogao kupiti 5870HD za 1500kn, koja bi bila brža od Vapor-X Toxic bar 10%...
Triba odma rezervirat
Triba odma rezervirat
šta će bit oko 600eura?
Triba odma rezervirat
lol
to će jedino neki fanboyi rezervirati
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7860
HD5870 Vapor-X 3120kn
600 eura je 4360kn
ne znam za ostale,ali ja smatram da jedino luđak i onaj tko ima para na bacanje može potrošiti 1200 kuna više za karticu koja je jedva nešto bolja
Meni nije jasno od kud izvlačite informacije da je grafa jedva bolja?? Koliko ja znam još nema nekih službenih rezultata a bez njih se može samo nagađati kakva je grafa. U ovoj temi očito ima ljudi koji su radili na razvoju GT100