Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
brogus kaže...

Da, na to sam mislio. Dobro, za ATI mu ni ja ne vjerujem, ali za PWM faze kaže samo da će nVidia koristiti drugi materijal, ne vidim tu niša smiješno (da znaš o čemu se tu radi, ne bi već po drugi put pisao gluposti).

sory na duplom postu.Moderatori možete ga izbrisatSmijeh

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 12:41 (microman).
15 godina
microman kaže...
brogus kaže...

Da, na to sam mislio. Dobro, za ATI mu ni ja ne vjerujem, ali za PWM faze kaže samo da će nVidia koristiti drugi materijal, ne vidim tu niša smiješno (da znaš o čemu se tu radi, ne bi već po drugi put pisao gluposti).

Koristit če drugi materijal koji je manje kvalitetniji ili koji je više kvalitetniji?

Ako koriste onaj manje kvalitetniji onda je logično da je jeftiniji.No ako je kvalitetniji onda je logično da je skuplji.

No meni je zanimljivo što nitko nezna ni koje če taktove,a kamoli koji PWM koristi.I onda se nađe pametan lik koji uz tu tezu o PWM zbljazga gluposti poput nvidijine bolje produkcije itd....Netreba se vijerovati svakom tko nešt bubne o novom GF100.Ja čekam da Nvida konačno obijavi specifikacije.

A ako bi u kojem slučaju GF100 i imao 30% bolje preformanse onda možeš očekivati istu situaciju koja je bila sa starim konkurentima HD2900XT i 8800Ultra,

Koja je bila baš nekih 25% jača od Radeona.No zato je i imala 85% veču cijenu.HD2900XT je došla oko 3000kn dok Ultra je koštala rekordnih 5500kn.

Svi čekamo specifikacije, ali nije tako nevjerojatno da nešto novo, a recimo iste kvalitete, košta manje (radi toga su vjerojatno i radili promjenu) - ako je istina to što on tvrdi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 12:49 (brogus).
16 godina
protjeran
brogus kaže...
microman kaže...
brogus kaže...

Koristit če drugi materijal koji je manje kvalitetniji ili koji je više kvalitetniji?

Ako koriste onaj manje kvalitetniji onda je logično da je jeftiniji.No ako je kvalitetniji onda je logično da je skuplji.

No meni je zanimljivo što nitko nezna ni koje če taktove,a kamoli koji PWM koristi.I onda se nađe pametan lik koji uz tu tezu o PWM zbljazga gluposti poput nvidijine bolje produkcije itd....Netreba se vijerovati svakom tko nešt bubne o novom GF100.Ja čekam da Nvida konačno obijavi specifikacije.

A ako bi u kojem slučaju GF100 i imao 30% bolje preformanse onda možeš očekivati istu situaciju koja je bila sa starim konkurentima HD2900XT i 8800Ultra,

Koja je bila baš nekih 25% jača od Radeona.No zato je i imala 85% veču cijenu.HD2900XT je došla oko 3000kn dok Ultra je koštala rekordnih 5500kn.

Svi čekamo specifikacije, ali nije tako nevjerojatno da nešto novo, a recimo iste kvalitete, košta manje (radi toga su vjerojatno i radili promjenu) - ako je istina to što on tvrdi.

prave specifikacije ces vidjet tek kad kartice izađu jer ak ce bit losije od atija neznam bas da ce to htjet razglasit)

BUCKETHEAD
16 godina
Nvidia GT 300 info

A morat ce ih rec prije ili kasnije

imaju srece da imaju vojsku fanboya koji samo sjede i cekaju i uzet ce stogod samo da je nVidia

s druge strane ako su jace sigurno ce biti (dosta) skuplje (po svemu sudeci malo vjerojatno, ali mislim da bi to vec na sva zvona objavili), ako su slabije morat ce imat cijenu do 10% vecu od ATIa u istom rangu (ne vise jer samo odredjeni, po meni limitirani, broj ljudi ce kupit slabiju karticu samo zato kaj je nvidia i ima Physx)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brogus kaže...

Ma da naravno primjera imaš koliko očeš...LOL!!!!

Tko uopšte spominje tu famoznu promijenu osim tog lika?

Moš nači neki link koji če to potvrdit?

16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

imaju srece da imaju vojsku fanboya koji samo sjede i cekaju i uzet ce stogod samo da je nVidia

s druge strane ako su jace sigurno ce biti (dosta) skuplje (po svemu sudeci malo vjerojatno, ali mislim da bi to vec na sva zvona objavili), ako su slabije morat ce imat cijenu do 10% vecu od ATIa u istom rangu (ne vise jer samo odredjeni, po meni limitirani, broj ljudi ce kupit slabiju karticu samo zato kaj je nvidia i ima Physx)

Pa meni je isto čudno što nvida uopšte ne reagira na te postotke tipa30% bolja.

Ak je bolja pa zašto ne kažu da je bolja tih 30% i tek bi onda još više potaknuli ljude na čekanje.

No meni se sve čini da če razlika biti kakvih 10 do 15% u korist Nvidie.A to sigurno nije nešt za pohvalit pošto je GF100 za pola veči od Cypressa.

17 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

LOL,

info u tom videu je cisti BS.

16 godina
Nvidia GT 300 info

I još kaže da je grafa u 55nm xD. Ah bit će što bude samo neka bude dx11 naslova gdje ćemo svu tu snagu od atija ili nvidie uopće iskoristitiBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Rhodin kaže...

smiri tenzije, nisu oni tek tako velika tvrtka, smislit ce oni nesto

I pledge no allegiance, Fuck the President's speeches, What the industry did to 'Pac they did to Jesus, Raping his vocals and destroying his message,Tryin to deport us if they can't destroy arrest us.
15 godina
microman kaže...
brogus kaže...

Ma da naravno primjera imaš koliko očeš...LOL!!!!

Tko uopšte spominje tu famoznu promijenu osim tog lika?

Moš nači neki link koji če to potvrdit?

Pa ima, stalno se istražuju nove tehnologije koje bi bile pristupačnije korisnicima, ne vidim što je tako smiješno. Većina tog još nije komercijalno dostupna (baterije od papira, nano-solarne ćelije, novi materijali za procesore...), ali ne vidim ništa čudno što je neka tehnologija (jeftinija i možda bolja od stare) postala dostupna (ako je istina).

A neki drugi link nemam (ni taj nisam ja stavio), zato sam i napisao "NAVODNO".

16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Sada da razjasnimo situaciju...

Dosada smo saznali samo da će Fermi biti ogromani da će vjerojatno zbog te ogromne površine trošiti veoma puno, da nVidia ima problema sa yieldom i praktički ništa više osim hrpe glupih komentara i nagađanja, pogotovo sa strane onog srpskog tipa koji govori potpune nebuloze pogotovo ona o tome da AMD kupuje svaki GPU skuplje od nVidie jer AMD kupuje sam one ispravne za razliku od nVidie koja kupuje cijele wafere sa ispravnim i neispravnim GPU-ovima, tako da Fermi u početku ima skuplju cijenu a pogotovo jer je informacija o slabom yieldu vjerojatno točna, što u daljnjem znači i ako ih proizvode jeftinije 30% sigurno će izgubiti na yieldu masu novca, a molim da se daljnje špekulacije i nepotvrđene informacije ne izlažu jer samo dovodi do glupih prepirki i besmislenog prepucavanja

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
lord of D kaže...

Sada da razjasnimo situaciju...

Dosada smo saznali samo da će Fermi biti ogromani da će vjerojatno zbog te ogromne površine trošiti veoma puno, da nVidia ima problema sa yieldom i praktički ništa više osim hrpe glupih komentara i nagađanja, pogotovo sa strane onog srpskog tipa koji govori potpune nebuloze pogotovo ona o tome da AMD kupuje svaki GPU skuplje od nVidie jer AMD kupuje sam one ispravne za razliku od nVidie koja kupuje cijele wafere sa ispravnim i neispravnim GPU-ovima, tako da Fermi u početku ima skuplju cijenu a pogotovo jer je informacija o slabom yieldu vjerojatno točna, što u daljnjem znači i ako ih proizvode jeftinije 30% sigurno će izgubiti na yieldu masu novca, a molim da se daljnje špekulacije i nepotvrđene informacije ne izlažu jer samo dovodi do glupih prepirki i besmislenog prepucavanja

nvidia je uvijek bila skuplja ali i bolja

16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

uskoro dolazi 5670 a nvidijin ni traga ni glasa

http://www.fudzilla.com/content/view/17172/34/

BUCKETHEAD
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
Nvidia GT 300 info

Evo zadnje vijesti s Fudzille.

Citat: "... Fermi has a big chance to ship in March. This is what several people have been telling us, but of course there are no any guarantees. Nvidia’s CEO has said publicly that Fermi is in production and he already told investors that this chip should ship in Q1. Nvidia’s Fiscal Q1 starts in late January and ends in late April..."

Znači čip je u proizvodnji (?) i trebao (?) bi biti izdan do potkraj travnja (kaže nVidia investitorima).Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 21:13 (brogus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo novosti od Tom's Hardwara:

We received word from an Nvidia partner that Fermi will go into production starting in the 3rd week of February, and be available in "low quantities" starting mid-march.

According to our source, Fermi's yield will be low but not any worst than what AMD/ATI is experiencing. TSMC, the company producing Radeon HD 5800 series at 40nm, is "happy at 4-percent yield," said our source.

16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

Nego s kojom kartom bu ta grafa bila u rangu sa 4000 serijom?

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
17 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

a valjda sa 4650 ili 4670

17 godina
neaktivan

Joj, uspoređuješ kruške i jabuke..

56xx serija je low end i ATI ju izdaje tek sad što je i logično da pokrije i low segment tržišta.

Nvidija će isto najprije izdati high i medium proizvode, a kroz neko vrijeme i low end.

I nije istina da nema ni traga ni glasa, samo čekaju pravi trenutak za objavu točnih specifikacija i benchmarka (koji su navodno prilično impresivni Belji se).

ALI ako do kraja ovog mjeseca ipak ne objave review nove GT serije kartica (samo da se zna što dolazi u ožujku), prelazim na Radeonku! Viče

Lijep pozdrav ;)
15 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Verovatno negdje sa HD4730/9800GT, jer se racuna da ce bit oko 30% brza nego HD4670.

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Joj, uspoređuješ kruške i jabuke..

56xx serija je low end i ATI ju izdaje tek sad što je i logično da pokrije i low segment tržišta.

Nvidija će isto najprije izdati high i medium proizvode, a kroz neko vrijeme i low end.

I nije istina da nema ni traga ni glasa, samo čekaju pravi trenutak za objavu točnih specifikacija i benchmarka (koji su navodno prilično impresivni Belji se).

ALI ako do kraja ovog mjeseca ipak ne objave review nove GT serije kartica (samo da se zna što dolazi u ožujku), prelazim na Radeonku! Viče

Fermi bi se trebao pojavit sredinom Ožujka to znaci da ce NDA na Fermiju biti do sredine Ožujka to znaci da ne smije biti nikakvih rewieva od strane casopisa i hardware websitova, jedino ne oficjalni leeakovi. Znaci pravi reviewevi ce se pojavit kada Fermi dođe u prodaju a to je sredina Ožujka (ako ne i duže).

Baš ne vjerujem da su rezultati bencheva impresivni, da bi bili zašto su iskljucili FPS counter na oba demoa (DX11 i Physx) koja su pokazali?

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ha čuj, ono što ja znam je da su se neki recenzenti već počeli 'igrati' s primjercima kartica i raditi testove još od nedjelje i da su jako, jako uzbuđeni i sretni u vezi Fermija (komentar je bio samo 'iznad svih očekivanja')  Namigiva

Pretpostavio sam da bi po tome nekakvi tekstovi već mogli kroz cca 2 tjedna ugledati svijetlo dana.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa mogu oni meni dat Fermi i ja bi ga testirao ali nebi smio izdat nikakve informacije o njemu jer je Fermi još pod NDA. Tako je bilo sa ATI-jem, pun kufer ljudi je imalo karticu prije nego što se mogla kupit ali si tek reviewe vidio kada je NDA bio maknut sa kartica tj. na dan kada su kartice došle u prodaju. Vjerujem da ce biti nekakvih leakova kako se približava datum izlaska ali ništa sljužebeno dok se ne pojave na policama ducana.

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Iskreno, ne zanima me jel leak ili ne ako su informacije koje se nude točne i ako mi mogu zadovoljiti znatiželju Namigiva

Toliko mjeseci se nagađalo o tom famoznom Fermiju da sam već sav lud za nekakvim konkretnim informacijama iz 'prve ruke'..

P.S. osim toga, cijene Radeona će samo padati nakon objave Fermija tako da kojem god 'taboru' pripadali svi ćemo profitirati Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Ha čuj, ono što ja znam je da su se neki recenzenti već počeli 'igrati' s primjercima kartica i raditi testove još od nedjelje i da su jako, jako uzbuđeni i sretni u vezi Fermija (komentar je bio samo 'iznad svih očekivanja')  Namigiva

Pretpostavio sam da bi po tome nekakvi tekstovi već mogli kroz cca 2 tjedna ugledati svijetlo dana.

Čuli smo mi sve što ti znaš, od jako pouzdanih izvora pa sve do onih fake slika koje su navodno na Fermiu renderirane a bile su iz igre.

Više manje sve što si rekao bila su naklapanja a nakraju ispalo glupost.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

P.S. osim toga, cijene Radeona će samo padati nakon objave Fermija tako da kojem god 'taboru' pripadali svi ćemo profitirati Belji se

To je ono što cekam, mislim nadogradit komp a cijene ATI kartica niakako da padneju.

17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Čuli smo mi sve što ti znaš, od jako pouzdanih izvora pa sve do onih fake slika koje su navodno na Fermiu renderirane a bile su iz igre.

Više manje sve što si rekao bila su naklapanja a nakraju ispalo glupost.

Eto jednog gorljivog fanATIka Namigiva

Drago mi je.. 

Rokovi se nisu ispoštivali i to je to.

Karakteristike samih čipova i smaga kartica su sasvim nešto drugo. To će biti i više nego što sam rekao prije mjesec i pol dana Namigiva

Uostalom kako sam i ranije napisao u jednom postu - kad Fermi izađe i prepiša sve drugo na tržištu, svim skepticima ću sa guštom reći "I TOLD YOU SO!" Belji se

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Ja sam ti još tada rekao da neće, isto kao što ti mogu reći da su one karakteristike maštovite i da je stvarna temperatura novih nVidia čipova bolesno visoka, da troše jako puno struje i da performanse nisu ni blizu navedenih, već da se vrte oko onih u istom rangu ATI kartica.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...

To je ono što cekam, mislim nadogradit komp a cijene ATI kartica niakako da padneju.

Znaš kak se kaže:Tko čeka taj i dočekaNamigiva

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja sam ti još tada rekao da neće, isto kao što ti mogu reći da su one karakteristike maštovite i da je stvarna temperatura novih nVidia čipova bolesno visoka, da troše jako puno struje i da performanse nisu ni blizu navedenih, već da se vrte oko onih u istom rangu ATI kartica.

OK za rokove si bio u pravu, ali za performanse griješiš. Vidjet ćeš kroz par tjedana.

Lijep pozdrav ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice