Kažem, tek počne štekati kad jedanput tabam, s nvidiom se nije događalo..
Tako ću i napraviti, uzeti 760 i nek se phenom malo muči.
Što se tiće bf3 i bf4 i slično, odigram samo single, PES je jedina multi igra koju igra.
Što se tiće bf3 i bf4 i slično, odigram samo single, PES je jedina multi igra koju igra.
Pa napravi si u Catalyst Control Centeru profil za PES i nećeš više imati taj problem zbog kojega bi i mijenjao grafičku.
Slazem se sa 191 da je ono preveliko ulaganje za nekih 15fps
kad enejblam opciju u forceu-u da mi se vidi SLI green bar , kod nekih igri nije do kraja nego varira ovisno di se nalazim u istoj , sto to znaci ? jel mi to proc BN-a SLI-i setup ili igri nije potrebno tolko snage kad je sve max out
tocnije kad sam igrao metro LL skorom je cjeli bar bio popunjen na max out postavkama dok recimo kod grid-a 2 je varirao ali nikad nije bio full ? proc je oc-an 24/7 na 4.3ghz ako to sta pomaze
Pa i nije ti baš taj clockani i7 za dvije gtx680 al dobro. Nemaš brige.
Kako nije ?? A šta mu fali ?? Inače, kad imaš multi gpu sustav može biti poteškoća čisto sa skaliranjem ili driverima a ne nužno da je CPU BN.
Pa i nije ti baš taj clockani i7 za dvije gtx680 al dobro. Nemaš brige.
Nije da će ih obje iskoristit u 100% slučajeva, al šta bolje možeš nabavit od i7?
Jači i7
Jači i7
Za cijenu bubrega i jednog oka
To ti je Intel
Jači i7
a koji je jači?
3930k za 4400kn ili 3970x za 7200kn :)
plus matična za 1500kn najjeftinija.
i7 3770K je sasvim dovoljan za GTX 680 SLI,stavi na veću rezu ili multi ekran pa vidi kako i7 gura GTXice!!
Ne kontam koji k***c ljudi daju TD, jedini i7 koji su jači od 3770k su 6 core extreme i7 procesori, 4770k je nešto jači al zanemarivo, neisplativo je prelazit s Ivy na Haswella. Zapravo, neisplativno je općenito prelazit s jednog i7 na drugi.
Ne kontam koji k***c ljudi daju TD, jedini i7 koji su jači od 3770k su 6 core extreme i7 procesori, 4770k je nešto jači al zanemarivo, neisplativo je prelazit s Ivy na Haswella. Zapravo, neisplativno je općenito prelazit s jednog i7 na drugi.
na samu spomen skupog hardwera im se dize kosa na glavi, to si valjda vec trebao nauciti!
ja cu samo potvrditi dio price, presao s starog i7 920 na i7 3930K i oba testirana na istoj frekvi od 3.8ghz u svim igrama skoro pa nikakve zamjetne razlike nije bilo...u mjerenjim je bilo po par fps-a(cisto zbog brzeg ipc) no na oko nema šanse da skuzis(zato je i otisao:)! ali to samo u igrama..
u svim ostalim stvarima prica je sasvim drugacija (6core/12threads) 3930K nevideno rastura...LP
'Iskreno ni ja ne vidim razlog TD-a, isto tako me i nije briga, ali moram se nasmijati na "koji i7 je jači od 3770k?". Ozbiljno?
Ja se moram nasmijati koliko nebuloza je ovdje ispričano...Čovjeku preporučivat upgrade za 680 sli, a ima FAKING i7-3770k KLOKAN na 4,3 Ghz....O Bože dođe mi da si napravim kompot od bunike i da se izdrogiram ko kljuse da zaboravim ovo što sam pročitao...
Pa taman i da negdje malo bottelnecka ŠTO ONDA ? Taj proc na toj frekvi je ko stvoren za 680 SLi.../thread
Tisuću puta ovo...
Ne znam tko je ovdje preporučio upgrade; ja sigurno nisam. Samo sam ubacio na "šta možeš nabavit bolje od i7 i komentiro cijenu Intela.
Al netko se očito uvrijedio, pa dobiješ ovakvu situaciju.
Taj TD treba ukinuti, polako mi jede zivce, dijeca koja lupaju bezveze...
Inače, moje točno pitanje bi bilo "koji je jači u igricama od 3770k", ne znam koliko bi bas razlike bilo u igrama sa navedenim extreme procevima, jer nisam ih do sada imao, znam da su za rendanje npr bolji,ali igre? hm...mozda, ali ne znam koliko bi to bilo vise fps-a....
Zapravo, neisplativno je općenito prelazit s jednog i7 na drugi.
s ovim se slazem...naravno ako se ne radi o starom Nehalem-u :=)
Taj TD treba ukinuti, polako mi jede zivce, dijeca koja lupaju bezveze...
Inače, moje točno pitanje bi bilo "koji je jači u igricama od 3770k", ne znam koliko bi bas razlike bilo u igrama sa navedenim extreme procevima, jer nisam ih do sada imao, znam da su za rendanje npr bolji,ali igre? hm...mozda, ali ne znam koliko bi to bilo vise fps-a....
Zapravo, neisplativno je općenito prelazit s jednog i7 na drugi.
s ovim se slazem...naravno ako se ne radi o starom Nehalem-u :=)
stari nehalem je u igrama na istom taktu sporiji za svega par fps-a od i7 3930k(probao i na 2600k,2700k...) na istom taktu( kao sto sam rekao iskljucivo zbog brzeg ipc) sto sam i doma testirao
tako da ti ova teza uopce nije tocna...ovakva je razlika i kod mene bila...prema tome zaista je "neisplativo" prelaziti s jednog i7 na drugi barem za sad...
a na koliko moras dici neki takav da bi bio u rangu nekog sb ili ib?
ta tablica je točno na koliko mhz toga nehalema?
ja znam da su oni stock puno sporiji, i više u rangu novih i5...a ne i7 :S
a na koliko moras dici neki takav da bi bio u rangu nekog sb ili ib?
ta tablica je točno na koliko mhz toga nehalema?
ja znam da su oni stock puno sporiji, i više u rangu novih i5...a ne i7 :S
rekao sam ti vec da je sve testirano na 3.8ghz...razlike medu i7 su bile u par fps-a...nikakav i5 u bf3mp nije mogao parirati niti staroj i7 na istom taktu zbog 4 threda vise naravno...logicno da s stockom od 2.6ghz nemre parirati niti jednom i5 na 3.6ghz...no ja govorim na istom taktu stvar je totalno drugacija gdje dizanjem (fsb)sabirnice perfomanse istog skacu u visine...LP
razumijem ja to...ti govoris da je ocani nehalem isto kao stock sb/ib - razlika u par fps...to je meni jasno, i ne znam cemu rasprava?
razumijem ja to...ti govoris da je ocani nehalem isto kao stock sb/ib - razlika u par fps...to je meni jasno, i ne znam cemu rasprava?
ma sve ok!ja dva posta ne smatram raspravom..Lp kolega!
Clockani i7 3770K na 4.5Ghz stabilnih prolazi za Crossfire HD7970 3GB??
Clockani i7 3770K na 4.5Ghz stabilnih prolazi za Crossfire HD7970 3GB??
Bit ce odlicna kombinacija.
Vrlo jednostavno....
I7 na istom taktu = I7 na istom taktu (nebitno koja generacija)
logično da i7 920 na 2,66 bottelnecka, kao što bi i SB,IB,HW da su na tom taktu....
Na četiri GHz - fijuuuuu ode u nebesa....
Ja da znam da netko prodaje i7 920/930/970 (koji nije brutalno klokan) piknio bih ga ko' od šale usprkos novijoj generaciji.....
Ja imam onu prvu reviziju čipa i7 930 (nemogu vjerovat kako sam budala potrefio kad sam kupovao) što ide preko 4 Ghz na 1,232 VC...
Zapravo kad pomislim, to je jedina stvar u kompu koju ne diram već dosta godina i ne pada mi na pamet da diram dok se ne sj...be....
I7 na istom taktu = I7 na istom taktu (nebitno koja generacija)
Pa i nije baš tako mala razlika kako ti misliš. Konkretno, i7-3770k @ 4.2GHz i i7-920 @ 4.2GHz, razlika je ravno 20%, što nije malo kad uzmeš u obzir kako nije i7-920 baš lako navuć do 4.2GHz(dosta troši, grije se itd) dok i7-3770k ima još lufta do nekakvih 4.5GHz za 24/7. Znači osim što je za 20% brži na istom taktu, još se da clockati dosta više, tako da je razlika poprilična. A Haswell da i ne spominjem, koji je od Ivy-a brži još za oko 10% na istom taktu.
Kad je izašao i7-920 je bio odličan, ali uspoređivat ga sa novim i7-icama nema baš smisla.
evo napravio sam mali test za sve zeljnih beskorisnih informacija
uglavnom testiro sam svoj i7 3820 u bf3 singleplayeru(mp trenutno ne radi) isao sam mjeriti do koje granice trebam spustiti procesor da bi mi se u singleplayeru(a znamo da nije niti priblizno zahtjevan poput multiplayera) javio bootleneck pa evo jako zanimljiv rezultat:
i7 3820@3.8ghz GPU@99%
i7 3820@1.6ghz GPU@90% znaci procesor sam uspio spustiti do cak 1.6ghz
edit: 6 thredova trenutno koristi no neke kompleksnije scene rade na 8, a pogotovo u MP!
za pracenje inf. je koristen playclaw3