Šta koristiš za praćenje usage i FPS?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koristi samo 6 threadova ako dobro vidim? Ajd probaj u task manageru stavit mu afinitete na 6 threadova, pa vidi hoće li bit pomaka na gore.
I7 na istom taktu = I7 na istom taktu (nebitno koja generacija)
Pa i nije baš tako mala razlika kako ti misliš. Konkretno, i7-3770k @ 4.2GHz i i7-920 @ 4.2GHz, razlika je ravno 20%, što nije malo kad uzmeš u obzir kako nije i7-920 baš lako navuć do 4.2GHz(dosta troši, grije se itd) dok i7-3770k ima još lufta do nekakvih 4.5GHz za 24/7. Znači osim što je za 20% brži na istom taktu, još se da clockati dosta više, tako da je razlika poprilična. A Haswell da i ne spominjem, koji je od Ivy-a brži još za oko 10% na istom taktu.
Kad je izašao i7-920 je bio odličan, ali uspoređivat ga sa novim i7-icama nema baš smisla.
U gamingu se (na istom taktu) razlika ne primjeti....
U gamingu se (na istom taktu) razlika ne primjeti....
Jel? I sa GTX680 SLI?
Evo gledam i uopće ne vidim nikakvu razliku...
http://alienbabeltech.com/main/ivy-bridge-3770k-gaming-results-vs-core-i7-920-at-4-2ghz/5/
Čak i OC i920 negdje šiša IB lol.....Možda zbog triple channel meme
http://alienbabeltech.com/main/ivy-bridge-3770k-gaming-results-vs-core-i7-920-at-4-2ghz/5/
Da, vidio sam da su pomiješali stupiće. Pogledaj tekst ispod njih, a zamisli tek kolika bi bila razlika sa još jednom GTX680 u SLI-u.
Možda bi ti trebao još jednom pogledati dobro lol....
Razlika je 0 bodova....Al eto vidimo da se proc 2008 drži ko lav i čak šije novu generaciju u nekim naslovima....
Da, vidio sam da su pomiješali stupiće. Pogledaj tekst ispod njih, a zamisli tek kolika bi bila razlika sa još jednom GTX680 u SLI-u.
pretjerujete sad s 10xsli 8xcfx itd...daj se spustite...LP
pretjerujete sad s 10xsli 8xcfx itd...daj se spustite...LP
Spominjem SLI i CF zato jer je prošlu stranicu čovjek pitao hoće li mu i7-3770k bit dovoljan za HD7970 CF a onaj Bigus Dikus odgovara kako su svi i7 na istom taktu isti, ugrubo.
Razlika je 0 bodova....Al eto vidimo da se proc 2008 drži ko lav i čak šije novu generaciju....
Ok, onda da rezimiramo, kažeš da je i7-920 brži od i7-3770k?
Spominjem SLI i CF zato jer je prošlu stranicu čovjek pitao hoće li mu i7-3770k bit dovoljan za HD7970 CF a onaj Bigus Dikus odgovara kako su svi i7 na istom taktu isti, ugrubo.
Lol pa jesu...
Par fps gore, dolje...
Zapravo s ovim si chartom si samo pohvalio I7920 :-9
Razlika je 0 bodova....Al eto vidimo da se proc 2008 drži ko lav i čak šije novu generaciju u nekim naslovima....
Ok, onda da rezimiramo, kažeš da je i7-920 brži od i7-3770k?
Ne, gdje sam to rekao ?
Ne tvrdim da razlika u perfomasama zanemariva, pogotovo ako netko misli radit upgrade....
a kad sam ja uzeo i7 3930k i rekao da nisam vidio skoro pa nikakav upgrade s i7 920 u igrama na istom taktu dobio sam 1000td.. drago mi je da su se neki opametili i vidili da je razlika zaista zenamariva(ali do neke razumne granice s single gpu-om)
inace tx svima na ovih par linkova s dokazima!!LP
Pa jesam napisao gore da su pomiješali stupiće. Pogledaj tekst ispod te slike pa ćeš vidjet da autor kaže kako je i7-3770k brži. Đizs, pa zdrav razum kaže da i7-920 ne može bit nikako brži..
Clockani i7 3770K na 4.5Ghz stabilnih prolazi za Crossfire HD7970 3GB??
ako ti slučajno, ali stvarno slučajno grafika padne ispod 99% iskorištenosti na recimo 98% onda je vrijeme za paniku.
u tom skučaju nabaviti matičnu sa 2x Xeon i moli boga da nema bottlenecka jer sa grafikom na 98% je nemoguće išta igrat.
evo napravio sam mali test za sve zeljnih beskorisnih informacija
uglavnom testiro sam svoj i7 3820 u bf3 singleplayeru(mp trenutno ne radi) isao sam mjeriti do koje granice trebam spustiti procesor da bi mi se u singleplayeru(a znamo da nije niti priblizno zahtjevan poput multiplayera) javio bootleneck pa evo jako zanimljiv rezultat:
i7 3820@3.8ghz GPU@99%
i7 3820@1.6ghz GPU@90%
znaci procesor sam uspio spustiti do cak 1.6ghz da bi mi se poceo javljati bootleneck...LP
eto cisto informativno
edit: 6 thredova trenutno koristi no neke kompleksnije scene rade na 8, a pogotovo u MP!
za pracenje inf. je koristen playclaw3
krasno dobijem sugavi td za sav ovaj trud!ljakse...
@P_n Ali nitko ne tvrdi da je 920 brži, jel ti to kužiš čovječe ?
Proc iz 2008. zanemarivo je sporiji od IB i po mom mišljenju svatko tko radi upgrade (a ima stabilnih 4,2 Ghz) rasipa pare....
Daj (uz dužno poštovanje) pročitaj review još jednom i komentare ispod...Bez uvrede, živio prika....
Stjepanj pitao sam ali možda nisi vidio, koji program koristiš za monitoring FPS-a, usage i ostalo?
Clockani i7 3770K na 4.5Ghz stabilnih prolazi za Crossfire HD7970 3GB??
ako ti slučajno, ali stvarno slučajno grafika padne ispod 99% iskorištenosti na recimo 98% onda je vrijeme za paniku.
u tom skučaju nabaviti matičnu sa 2x Xeon i moli boga da nema bottlenecka jer sa grafikom na 98% je nemoguće išta igrat.
Al već su ti utrpali dva TD za normalan i duhovit komentar....
a kad sam ja uzeo i7 3930k i rekao da nisam vidio skoro pa nikakav upgrade s i7 920 u igrama na istom taktu dobio sam 1000td.. drago mi je da su se neki opametili i vidili da je razlika zaista zenamariva(ali do neke razumne granice s single gpu-om)
inace tx svima na ovih par linkova s dokazima!!LP
Nisu se opametili - pogledaj TD-ove...
Primjetio sam na forumu, ako kažeš nešto što dira nečiji hW i ne daj Bože kažeš da nema smisla upgrade, vlasnik spometog hw automatski trpa palce dolje....
Stjepanj pitao sam ali možda nisi vidio, koji program koristiš za monitoring FPS-a, usage i ostalo?
napisao sam ti gore! playclaw3!
Onda ja nisam vidio, hvala
Primjetio sam na forumu, ako kažeš nešto što dira nečiji hW i ne daj Bože kažeš da nema smisla upgrade, vlasnik spometog hw automatski trpa palce dolje....
Pa to ti sam radiš. Imaš i7-930 i sad niti jedan brži procesor nije isplativ. Prije svega ne znam kako ti znaš što je kome isplativo a osim toga, ako igraš samo igrice onda ti je jedan Q6600 najisplativiji, nabavi ga se za 400kn, digne na kakvih 3.5GHz i nema igre koju ne možeš zaigrati sa njim. Zapravo ako se igraju samo igre onda ništa nije isplativo, al nećemo sad o tome.
Činjenica je da je i7-3770k je na istom taktu brži oko 20% od i7-930, i uz to se da dignuti bez problema na 4.5GHz za 24/7, znači ugrubo ako se oba clockaju do maksimuma za 24/7, razlika je preko 30%. A to nije zanemarivo, pogotovo ako netko ide slagati kakvi SLI ili CF.
Normalno da netko sa HD7950 ili GTX670 neće primjetit razliku između 930 i 3770k na kakvih 4GHz, kad je i 930 dovoljan da je izgura na 100% usagea u 99% igara. Al ako staviš dvije GTX680 ili HD7970 ona razlika od 30% će postati itekako primjetna, jer bi recimo u tom slučaju sa 930 imao 45fps a sa 3770k preko 30% više, tj. preko 60fps. Ovo je izmišljen slučaj, samo da ti pokažem kako razlika od 30% nije mala.
Evo sad će nam doć nova serija iz AMD-a, misliš li da će jedan i7-930 na kakvih 4.2GHz imat dovoljno snage da izvuče 100% iz recimo novog flagshipa, HD 9970?
Možda i bude dovoljan ako nova generacija igara bude više žderala grafičku nego procesor, kako će vjerojatno i biti.
Možda i bude dovoljan ako nova generacija igara bude više žderala grafičku nego procesor, kako će vjerojatno i biti.
Pa, čisto sumnjam, s obzirom da nove konzole dolaze sa 8 jezgri, a znaš kako se skoro svaka nova igra prvo radi za konzole.
Eh, 8 jezgara koji po zadnjim saznanjima nisu baš jake. Pogledaj samo (iako nisu reprezentativne) benchmark tablice za BF4 Alphu, dosta grafičke snage zahtjeva.
Ako tako bude.. Jebajga
Pa to ti sam radiš. Imaš i7-930 i sad niti jedan brži procesor nije isplativ. Prije svega ne znam kako ti znaš što je kome isplativo a osim toga, ako igraš samo igrice onda ti je jedan Q6600 najisplativiji, nabavi ga se za 400kn, digne na kakvih 3.5GHz i nema igre koju ne možeš zaigrati sa njim. Zapravo ako se igraju samo igre onda ništa nije isplativo, al nećemo sad o tome.
Činjenica je da je i7-3770k je na istom taktu brži oko 20% od i7-930, i uz to se da dignuti bez problema na 4.5GHz za 24/7, znači ugrubo ako se oba clockaju do maksimuma za 24/7, razlika je preko 30%. A to nije zanemarivo, pogotovo ako netko ide slagati kakvi SLI ili CF.
Normalno da netko sa HD7950 ili GTX670 neće primjetit razliku između 930 i 3770k na kakvih 4GHz, kad je i 930 dovoljan da je izgura na 100% usagea u 99% igara. Al ako staviš dvije GTX680 ili HD7970 ona razlika od 30% će postati itekako primjetna, jer bi recimo u tom slučaju sa 930 imao 45fps a sa 3770k preko 30% više, tj. preko 60fps. Ovo je izmišljen slučaj, samo da ti pokažem kako razlika od 30% nije mala.
Evo sad će nam doć nova serija iz AMD-a, misliš li da će jedan i7-930 na kakvih 4.2GHz imat dovoljno snage da izvuče 100% iz recimo novog flagshipa, HD 9970?
Pa meni nije....Lol ti uspoređuješ q6600 sa i7 ? *spori pljesak*
Nemam sli, niti ga mislim imat....I još jednom kakvih 20 posto ? To je razlika u video enkodingu....One čartove zamijeni kako god hoćeš razlika je minorna - činjenica.....
Prije nekih godinu dana postao sam pitanje na bug-u da li se isplati upgrejdat...90% kometara je bilo "ne bulazni + slike chartova gdje je razlika minimalna " hej i odustao sam....
I da mislim da ovaj proc na 4,2 će gurat single 9970 bez po muke (imao sam referentnu 780 vrlo kratko, bila je filana cijelo vrijeme)....
Sli je druga kategorija.....Kad počne bottelneckat ide na panj i frc...Dotle ne pada mi na pamet mijenjat....
Jel toliko teško priznat da intel ne radi radikalne pomake u perfomasama već 4 serije ?
I da mislim da ovaj proc na 4,2 će gurat single 9970 bez po muke (imao sam referentnu 780 vrlo kratko, bila je filana cijelo vrijeme)....
Ok, znači možeš mi garantirat da će mi jedan i7-930 na kakvih 4.2GHz bit dovoljan za izvući 100% iz GTX780?
Ja ne znam koga ti varaš, mene ili sebe..
evo malo prije sam cisto radi testa digo na 4.4Ghz(vise neide isprobano , testirano prije) i odvrtio firestrike i na zadnjem testu mi je green bar bio full sto sam ocekivao jer je taj test garfaicki najzahtijevniji od svih
daklem radi se o sli-u te driverima i kak reagira na pojedine igre , u BF3-ci skoro do kraja recimo ...zakljucak moj proc nije BN mom SLI set up-u...
P.N - Ne, kupit ću 2 xeona jel mi je na single gpu na 98%....
evo malo prije sam cisto radi testa digo na 4.4Ghz(vise neide isprobano , testirano prije) i odvrtio firestrike i na zadnjem testu mi je green bar bio full sto sam ocekivao jer je taj test garfaicki najzahtijevniji od svih
daklem radi se o sli-u te driverima i kak reagira na pojedine igre , u BF3-ci skoro do kraja recimo ...zakljucak moj proc nije BN mom SLI set up-u...
Pa naravno.....