Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 982.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Nemojte uzimat bf serijal kao mjerodovan za pokazatelja bn-a. pogotovo ne bf3.

Ako npr imaš u 2 od 10 igara frejm dropove nema razloga za brigu.

Keep Calm and Carry On
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mozete li mi reći koju bi grafu(najjacu mogucu) mogao gurati moj procesor bez bottleneckanja :) tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nećeš imati problema ni sa kojom, kupi koju hoćeš.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Kalmageddon kaže...

Mozete li mi reći koju bi grafu(najjacu mogucu) mogao gurati moj procesor bez bottleneckanja :) tnx

Računaj duplu cijenu procesora, dakle HD 7950, 7970, GTX 760, 670, 680 i slične.

JD 7990, GTX 690, Titan i GTX 780 bi već bile prevelik zalogaj.

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan

Ja se ovim uopste vise ne zamaram, cak sam i spustio proc na 4.6 opet, jebat koji % tamo vamo, neka igra radi fluidno bez vecih dropova i meni dosta, kasnije nekad jeftino uzet polovan i7 za 1155 i viola.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 13:56 (Leopard_st).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Ta filozofija sa duplom cijenom ne pije vode, niti ima smisla.  A što se tiče BN-a, to je inako dosta relativan pojam kao što smo već i zaključili.

14 godina
Leopard_st kaže...

Ja se ovim uopste vise ne zamaram, cak sam i spustio proc na 4.6 opet, jebat koji % tamo vamo, neka igra radi fluidno bez vecih dropova i meni dosta, kasnije nekad jeftino uzet polovan i7 za 1155 i viola.

To imam i ja u planu, kad zagusti na oglasnik i tražit i7 :) Ne isplati se kod Intela mijenjat platforme stalno, kupiš koja je najnovija i teraj dokle ide na njoj. Ako ne bude bilo potrebe u skorije vrijeme prelazit na više jezgara, nek tjera i5, OC ću dokle ide kad/ako kupim bolji cooler i vjerojatno ću si uzet konzolu neku, koja se dokaže izdržljivijom. PC igre + recimo PS4 igre > PC igre s i7.

Blago budalama.
12 godina
neaktivan

Athlon II X4 750K clockan na odprilike 4.2-4-5 dali bi stvarao bottleneck gtx 660?

0 0 hvala 0
14 godina

Pa ako igraš na visokim rezama i sa što više detalja ( koliko dopušta grafa ), uglavnom će to raditi bez poteškoća. Negdje nećeš imati FPS kao oni kada testiraju po recenzijama, ali sve će to biti sasvim igrivo. Sve ti to ovisi kako je igra programirana.

16 godina
kod mene se na igrama koje preferiraju proc vidi da phenom stopa graficku jer je usage oko 80%. s toga, mislim da ni tvoj athlon nece bolje proc.

ali opet, s clockom od 4.5 se mozda usrecis i taman nafilas grafu kolko treba.
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
13 godina
neaktivan
dj_renny kaže...

Mogu li ovo uzeti? 7790 je u pitanju... http://prntscr.com/1jlxcp

Zašto uzimat APU i dedicated grafičku čovječe?

Taj a8 je jak kao i 750 K od 500+ kn čovječe. Inače 7790 je Ok za 740/750K po mojim saznanjima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 15:58 (klapna).
14 godina
klapna kaže...
dj_renny kaže...

Mogu li ovo uzeti? 7790 je u pitanju... http://prntscr.com/1jlxcp

Zašto uzimat APU i dedicated grafičku čovječe?

Taj a8 je jak kao i 750 K od 500+ kn čovječe. Inače 7790 je Ok za 740/750K po mojim saznanjima...

because why the fuck not

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
16 godina
dj_renny kaže...

because why the fuck not

0/10

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
13 godina
neaktivan

fico0

Ako ides na sto veci clock i GTX 660 uzmi si X4 760K, a ako vec imas X4 750K probaj izvuc maksimum iz njega.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 19:28 (zober).

1 0 hvala 0
14 godina

Evo samo da se javim u vezi svog prije navedenog "problema" (na kraju stvarno je).

Moj problem s padom GPU usagea je uzrokovala jedna pločica memorije. Naime, problem je možda u defektnoj pločici ili čisto činjenici da imam 3 pločice po 2gb.

Nakon što sam izvadio tu pločicu viška, u BF3 i BC2 nema više dropova, a i kompjuter mi je sam po sebi responzivniji i puno brže se boota.

Blago budalama.
15 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Evo samo da se javim u vezi svog prije navedenog "problema" (na kraju stvarno je).

Moj problem s padom GPU usagea je uzrokovala jedna pločica memorije. Naime, problem je možda u defektnoj pločici ili čisto činjenici da imam 3 pločice po 2gb.

Nakon što sam izvadio tu pločicu viška, u BF3 i BC2 nema više dropova, a i kompjuter mi je sam po sebi responzivniji i puno brže se boota.

Da zato što nisi bio u dual chanellu. Baš sam istraživao malo o tome u zadnje vrime, ja imam 4 pločice 2x2gb i 2x1gb u starom kompu zanima me da li tu sve radi u dual chanelu? stavio sam ih u ispravne slotove, ali možda je ipak bolje imati samo dvije pločice?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 22:27 (thaar).
13 godina
protjeran
thaar kaže...
buljo781 kaže...

Da zato što nisi bio u dual chanellu. Baš sam istraživao malo o tome u zadnje vrime, ja imam 4 pločice 2x2gb i 2x1gb u starom kompu zanima me da li tu sve radi u dual chanelu? stavio sam ih u ispravne slotove, ali možda je ipak bolje imati samo dvije pločice?

pa trebalo bi sve raditi bez problema u dual chanelu ak se ne varam! provjeri si s cpu-z !LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
buljo781 kaže...

Nešto slično sam i ja imao sa triple channelom (x58, I7 930), probaj đorat taj izvađeni ram s ovima u dual-u i javi da vidim jel kao kod mene bilo.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 23:17 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran

cemu 3 td?{#}? covijek ima 2 "para" rama i kao takvi ce mu oba para raditi u dual chanellu bez problema...{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 2:00 (Stjepanj).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina

@DarthMarkus

Ma ja mislim da je do same pločice jer je sama po sebi nešto duža od ove dvije Kingmax što imam (izvađena je G-skill), patio sam se s njom dosta da nalegne uopće kako spada unutra, možda je u tome problem bio, tko će znat.

Probat ću ih đorat kad uhvatim vremena pa ti javim na PM, podsjeti me samo sutra-preksutra :).

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 23:44 (buljo781).
15 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Drago mi je da si rijesio problem. :-)

13 godina
buljo781 kaže...

@DarthMarkus

Ma ja mislim da je do same pločice jer je sama po sebi nešto duža od ove dvije Kingmax što imam (izvađena je G-skill), patio sam se s njom dosta da nalegne uopće kako spada unutra, možda je u tome problem bio, tko će znat.

Probat ću ih đorat kad uhvatim vremena pa ti javim na PM, podsjeti me samo sutra-preksutra :).

Si Toro{#}...

Ja sam imao defektan čip, koji mi je uhebavao cijeli sistem, a kao radio je donekle normalno...Eto javi....{#}

13 godina
neaktivan

Koji proc bi minimalno bio potreban za overclockanu MSI ili Asus GTX 760?

Pretpostavljam da ovaj Phenom koji imam, nebi bil dosta...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 7:28 (Schweini7).

0 0 hvala 0
14 godina

Pa ja bih ti preporučio da pređeš na FX 8320 i clock preko 4.0Ghz. Imaš već ploču i cooler za to tako da bi ti to bilo najbezbolnije za napredak. Nije loš ni Phenom, ali sada treba sve više i više cpu snage te jezgara {#}.

13 godina

potpis

Biseri 2013: -Valentin17- Previše bisera da tu stane;
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Slažem se s itomic009om. Samo bih nadopunio - polavan 8120, 8150 ili od novih 8320 do 8350.

Samo, prelazak s HD 7850 na GTX 760 baš i nije neki ogroman skok. Skok je, al opet - po mom mišljenju nije još potreban.

Mislim lijep je to trošak, preko 1100 za procesor + 2000 za grafičku ukuno oko 3100 Kn, a za šta, za 10-15 fps više.

Računaj da bi samom zamjenom procesora dobio, pa prosječno barem 5 fps više nego sada...

HD 7850 vs GTX 760 

http://www.anandtech.com/bench/product/778?vs=854

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-7850-vs-GeForce-GTX-760

13 godina

Znači trebao je potrošit 4 Kkn za grafiku da bi opravdao kupnju/performanse ili bi i onda našao neki problem!?

AUDIOFIL
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...

Znači trebao je potrošit 4 Kkn za grafiku da bi opravdao kupnju/performanse ili bi i onda našao neki problem!?

Ne bi uopće trebao još nadograđivati išta. Clockan PII x4 + HD 7850 je još uvijek i više nego zadovoljavajuća kombinacija.

3000 za 10-20% više je malo velika cifra, barem po mom mišljenju.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
volegradele kaže...

Možda je dobro, al me živcira da svaki put kad tabam iz PES-a mi šteka (stuttering ili kak se to već zove), već sam 5 godina na ATI/AMD i uvijek mi se to događa, sad sam imal 2 mj GTX 660 i dobro je bilo (bil sam idiot kaj sam ju zamjenil za ovu).

U kratko živciraju me već ovi AMD-ovi driveri koji PES prepoznaju ko 2d aplikaciju i grafa non stop spušta pa diže taktove i uzrokuje štekanje..očekival sma da su konačno to riješili, ali opet ništa..

A pošto bi već daval novce, onda bi si uzel nkj kaj bude neko vrijeme držalo (čitaj 2-3 godine laganog gejminga). ISPRIKA na {#}, ali nadam se da me sad razumiješ.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 12:31 (Schweini7).
17 godina

Zanimljivo. Ako je problem do prebacivanja taktova, to se lako riješi ručno - postaviš fiksne taktove ili jednostavno u Catalyst Control Centeru napraviš profil za tu igru.

No problem koji te pogađa ne bi smio biti do alt-tabanja, na alt-tab najviše utjecaja ima ram, a neđto manje procesor i disk.

Gle, za početak možeš uzeti GTX 760 bez da mijenjaš procesor, pa budeš vidio kako će se ponašati. U PES-u bottlenecka sigurno neće biti, tek u nekim puno zahtjevnijim naslovima kao što je npr često spominjani Battlefield 3 Multiplayer ili uskoro Battlefield 4 multiplayer.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice