Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 982.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
191x7 kaže...

Pošto ti ne mogu otvoriti "Moj PC" (piše samo Učitavanje...) pitao bih te koju točno matičnu i koji procesor sada imaš? Pokušaj nači neki AM3 Athlon II x4 ili recimo Phenom II x4 945 koji je 95W TDP procesor.

trenutno Athnlon II X2 250 i matična je ASRock N68 GS3-UCC

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina

Pa možeš i tog Phenoma 965 uzeti. Spustiš mu napon na oko 1.25V i takt na 3.2Ghz i onda ti je i on 95W CPU ili blizu. Držati će ga ploča bez problema.

14 godina
itomic009 kaže...

Pa možeš i tog Phenoma 965 uzeti. Spustiš mu napon na oko 1.25V i takt na 3.2Ghz i onda ti je i on 95W CPU ili blizu. Držati će ga ploča bez problema.

Neće jer nije na listi podržanih. 

14 godina

Mislim da svejedno ga možeš instalirati.

17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

A da jednostavno uzme matičnu i procesor nove?

Npr Asrock FM2A75M-DGS + AMD Athlon II x4 740 FM2

taman oko 1000 Kn bude

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Mislim da ce proci ovo sto itomic veli iako nije na listi - mozda cak i najbolja opcija.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na takvim pločama s 3+1 phase pločama nije neki problem staviti Phenom IIX4 na stock taktu,osim ako se ide u OC treba imati ploču s minimalno 4+1 phase...uzmi Phenom te poslje ako želiš zamjeniti ploču,na njuškalu imaš solidnih rabljenih AM3,AM3+ ploča za kakvih 250-400kn s kojim možeš OC te isto tako u slučaju AM3+ pločama nadograditi po potrebi u budučnosti s FX8320,8350...itd koji su naravno jači procovi od spomenutog phenoma.

14 godina
ako bi vec uzimao novu plocu s drugim socketom onda bi potrosio do 1400kn. sto onda preporucate?
12 godina
neaktivan

Vidim da ima dosta zanimljivih tema, pa me zanima kako bi amd fx 4100 (3.6 ghz black edition) iskoristio 7870 black edition?? prodao sam staru grafičku karticu, imao sam xfx 6850 i radila je na 100 % uvijek i u svakoj igri.. pa bi uzeo 7870 black edition u nadi da će biti bolje od stare grafe, hvala

lončar
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sioux55 kaže...

Vidim da ima dosta zanimljivih tema, pa me zanima kako bi amd fx 4100 (3.6 ghz black edition) iskoristio 7870 black edition?? prodao sam staru grafičku karticu, imao sam xfx 6850 i radila je na 100 % uvijek i u svakoj igri.. pa bi uzeo 7870 black edition u nadi da će biti bolje od stare grafe, hvala

FX4100 grafu HD7870 neče u potpunosti iskoristiti,ali ako dotičnog FX namjeravaš OC na kakvih cca:4.5~5Ghz bit če dostatan.

13 godina
neaktivan
Ljudovi, ce grlit AMD bulldozer FX 6300 3.6ghz grafu poput xfx 7870 dd?
We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.

0 0 hvala 0
17 godina
Svenos kaže...

Taman. Ali za jače nije.

14 godina
dj_renny kaže...
ako bi vec uzimao novu plocu s drugim socketom onda bi potrosio do 1400kn. sto onda preporucate?

Ovako nešto?

http://prntscr.com/1iny17

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Svenos kaže...

Taman. Ali za jače nije.

lol....odakle ti da za jače nije. si probao?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 9:02 (thaar).
17 godina
thaar kaže...
191x7 kaže...
Svenos kaže...

Taman. Ali za jače nije.

Nisam ni s Torpedom od 90 konja probao orati četverobraznim plugom pa ti mogu reći da je preslab za to.

13 godina
thaar kaže...
191x7 kaže...
Svenos kaže...

Taman. Ali za jače nije.

šta lolaš? fx 6300 da bi u potpunosti u svim igrama gurao 7870, mora se i nešto oc-ati...Tako da teoretske šanse nema da na to ide nešto jače...

Biseri 2013: -Valentin17- Previše bisera da tu stane;
14 godina

Ma može FX 6300 gurati i jače grafe. Da će biti savršeno neće, ali neće ni trzati. Sve ovisi od igre do igre. Clockneš ga malo i dobro. Zar već nismo zaključili da je prekrut stav oko botlnecka ??

13 godina

može gurati npr 7950,ali se treba dobro ocati...i to pričam preko 4.5ghz, na što vecina ne ide stabilno

zato je 7870 neki max

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 10:41 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

može gurati npr 7950,ali se treba dobro ocati...i to pričam preko 4.5ghz, na što vecina ne ide stabilno

zato je 7870 neki max

fx6300 ce bez problema gurati 7870/7950 u svim igrama s gpu usage-om na 100%( naravno detalji svi na ultra moraju biti s minimalno 2xAA no onda je upitan fps{#})

jer evo primjer i7 3820@4.4ghz +7950 cim u igrama smanjim detalje manje od high ili nedaj boze ugasim AA javlja se teski bootleneck tj gpu usage pada debelo ispod 50% a shodno time i fps (najgore je naravno u bf3mp:)! tak da stvar je koliko puno detalja zelis u trenutnim naslovima ili igrama koje namjeravas igrati i na koliko fps-a ak zanemaris taj bootleneck na manjim detaljima onda je totalno nebitno kaj ces staviti na taj fx6300..

realnost je da trenutni cpu-i ne prate graficke a trenutni aaa naslovi pak ne prate trenutne gpu-e!(odnosno prate ali samo dual gpu kartice mogu vrtiti aaa naslove u najvisim detaljima s 8xAA u pristojnom frejmretu) jer naravno da ce smanjivanjem detalja u igri pasti i gpu usage jer si grafi dao manje zadataka za obradu i cpu-om se to veci dio nemre nadoknaditi jer je problem u gpu(overklokanjem cpu-a ce se dobiti na gpu usageu ali u par postotaka no nikako nemremo nadoknaditi gpu usage od primjer 50% da ga naguramo na 99% niti u ludilu tj. samim klokanjem cpu-a na pitaj boga koliko ghz)...

prema tome ak zelimo igrati igre na najacim detaljima(bez bootlenecka i slabog fps-a) trebat ce nam i najaci setup(citaj najskuplji) a za sve ostalo zna se samnjivanje detalja/bootleneck i nizi fps...i javljanje ovdje u temu zakaj imam bootleneck{#} uzivajte u svojim bootleneck sistemima kao i ja jer i meni bf3mp na medium detaljima ide 100fpsa ali je zato gpu usage 50%!HEHE{#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:50 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

lol ako imaš 100 fps briga te ta bottleneck, iako mislim da ta gpu usage metoda nije pouzdan znak bottlenecka možda jednostavno nekad nije potrebno da radi na 100%, zašto i bi ako ne mora. isto kao da cpu uvik radi na 100% nema smisla

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina

Koliko sam shvatio iz svog primjera bitno je da CPU može pratit GPU kad ovaj radi 100%.Dakle ako je bilo potrebe za istim u bilo kojem trenutku tokom 30min igre ili više MSI afterburner će pokazati da je usage bio 99% i to je ono što je bitno jer tako znam da ni u jednom trenutku nije bio bottleneck jer je usage GPUa bio na 99%.Možda ne uvijek nego kad je igra to zahjevala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Gadno je ako u igri CPU korištrenje ide stalno 95-99% a grafička nikako preko 90% a da pri tome performanse nisu zadovoljavajuće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 21:20 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo samo da vam javim par detalja iz CF 7870, u svim igrama je usage 99% na obje kartice, sa 1090T na 4.0 GHz, buka/temperature daleko od bajnih no izdržljivo, za vikend kolega opet dolazi pa ćemo nastaviti benchanje, zasada imam par tablica, score-ovi iz benchmarka, FPS-i iz igara itd, komplet tablice nedjelja/ponedjeljak. Nadam se da će dotada izaći i novi driveri u vezi performansi sa CF.

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
rapture686 kaže...

Evo samo da vam javim par detalja iz CF 7870, u svim igrama je usage 99% na obje kartice, sa 1090T na 4.0 GHz, buka/temperature daleko od bajnih no izdržljivo, za vikend kolega opet dolazi pa ćemo nastaviti benchanje, zasada imam par tablica, score-ovi iz benchmarka, FPS-i iz igara itd, komplet tablice nedjelja/ponedjeljak. Nadam se da će dotada izaći i novi driveri u vezi performansi sa CF.

Pa izašao je, danas.

13 godina
neaktivan

Nisam provjeravao {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

daj mi recite jedno, 1090T na 4.0 GHz je u rangu kojeg današnjeg intela?

i5 3570??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FakeDeath kaže...

i5 3570??

Ako hoćeš u igrama, realno, negdje između i3 3220 i i5 2400 je neoverclockan.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
FakeDeath kaže...

i5 3570??

Ako hoćeš u igrama, realno, negdje između i3 3220 i i5 2400 je neoverclockan.

Da, ali bolji je u igrama koje mogu iskoristiti šest jezgri. 

13 godina

ma ocan me zanima...stock znam da je blizo 3350p, nesto slabiji...recimo kao neki fx 6300 mozda tocnije...

ocan na toliko mislim da je čak i jači od i5 3.4ghz

Čisto pitam, jer po tome ako to čudo gura dvije 7870 bez ikakvih problema...onda neki i5 3.4 isto tako gura sve najače grafe tipa 7970 :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 22:06 (FakeDeath).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
FakeDeath kaže...

ma ocan me zanima...stock znam da je blizo 3350p, nesto slabiji...recimo kao neki fx 6300 mozda tocnije...

ocan na toliko mislim da je čak i jači od i5 3.4ghz

Čisto pitam, jer po tome ako to čudo gura dvije 7870 bez ikakvih problema...onda neki i5 3.4 isto tako gura sve najače grafe tipa 7970 :/

Zavisi od igre, moj i5 3570k u BF3 MP na nekim mapama sa 64 igrača ne može ni HD7850 OC zakucat na 99% stalno bez AA. Ali rijetko koja igra je zahtjevna za CPU kao BF3. U ostalim igrama će i FX6300 i Phenom II x6, a svakako i bilo koji i5 zakucat takav crossfire na 99%, ako kartice imaju za što i radit (čitaj grafički su zahtjevne igre).

Blago budalama.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice