Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 976.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
itomic009 kaže...

Onda ljepo prodaš MBO - RAM - CPU i dodaš tih milju kuna te si kupiš FX 6300 + MBO + 4GB DDR. To je taman tu negdje 200 kn +/- ovisno o time za koliko utrpaš ovo staro. Onda si na konju i za GPU upgrade kad budeš mogao skupa sa napajanjem, jel neznam kakvo sada imaš.

Aha. Okej, al koji bi procesor mogao nadogradit na ovu matičnu? Napajanje imam od 450W. Ili mi se onda više isplati kupit novu konfu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 22:41 (D4rkLordCRO).
14 godina

Pa ja mislim da je svakako bolje ići u korak s vremenom. Možeš ti prodati samo CPU i kupiti neki q9xxx ili q6600. Ali to su za današnje pojmove zastarjeli procesori a nisu baš jeftini. 

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa ja mislim da je svakako bolje ići u korak s vremenom. Možeš ti prodati samo CPU i kupiti neki q9xxx ili q6600. Ali to su za današnje pojmove zastarjeli procesori a nisu baš jeftini. 

A dobro, uglavnom hvala na preporukama vidjet cu jos sta mi starci kazu :P, al najvjerojatnije ide kompletno novi PC. Imam ja vec jedan sa 7970 i i7-icom, al ovo mi isto treba. XD

Hvala!

13 godina
protjeran
D4rkLordCRO kaže...

Procesor: Intel Core 2 Duo @ 3.16 GHz

RAM: 4 GB

HDD: 680 GB

GPU: Radeon HD 4850 1024MB

Matična: Asus P5K Premium

Sound Card: Sound  Max HD

Evo moja druga konfa, i vrti mi Skyrim na oko 55-60 FPS-a, iskoristenost GPU-a je 95-100% konstantno! Igram ga na Medium Quality. Rez.: 1680 X 1050

Je bi mogao nesto upgradeat, preporuke?

ovisi za sto ti treba - ako je casual gameing onda quad core proc i hd 6870 ako trebas neki jaci boost onda nova maticna i neki fx 6 ili soc 1155 i i5 2400 barem i hd 7850

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 8:56 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran

Ti moš jedino bit mjerilo za količinu izjavljenih gluposti u jednom danu , ali ne daš se smesti svaka čast na tome ima u tebi borilačkog duha {#}

Problem je što je jedan ispod-prosjecan korisnik ovog foruma imao više procesora i grafičkih od tebe tako da se malo bezveze samohvališ.

U temi 7850 Club ne vidim nikakvu mjerodavnu usporednu od tebe nego samo hrpu gluposti ali ti nisam htio pljuvat po postu tamo jer ces se opet naljutit i proklest me te bacat uroke po forumu :D

Bf3 singleplayer na 1440x900 došao si do kakvih zaključaka da u jednom trenutku imaš 200fps (jer je limitirano) a inace imaš 100fps ?! šta ti to znaci/zaključak? , tko uopce igra singleplayer i sa duplo slabijom grafom moš dobit 200 fpsa u udređenim trenutncima , veliko bezveze!

noobe uvijek mi dosadjujes - postavit cu - ko da je bitno - ovo sam stavio cisto da se vidi razlika izmedju phenoma i i5 - znam ja da performanse nisu iste ali to nema veze sa linerarnoscu, to si ti htio biti malo pametan, linearnost se sa obradom grafike nemoze stavljati u isti kontekst jer se linearnoscu nemogu logicno definirati tehnicki parametri kao sto je grafika - linearnost moze definirati neke druge parametre - inace razlika je oko 10% u performandama ovisno o mapi i modu gdje igras u odnosu na singleplayer a to je tako iz razloga ne ovog sto si ti naveo nego iz razloga sto u singleplayeru ima puno manji broj "mogucnosti nasumicnih dogadjaja" tako da graficka i rami mogu "unaprijed" usnimavati opcije tih mogucnosti nasumicnih dogadjaja i obradit ih u vecem broju jer ih je manje, ovo je izmedju ostalog rekao jedan od prvih igrca sto su imali priliku testirati beta verziju - a ja sam postavio sp jer trenutno nisam u mogucnosti mp - a i uredno sam ti vec nekoliko puta napisao da me nekomentiras uopce !

- isprika mod. zbog offtopica - eto nazad na temu...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 9:52 (PR0MATRAC).
14 godina

Igro sam MW3.

Iskoristenost CPU-a oko 80%
Iskoristenost GPU-a oko 70%
I osjete se lagovi?? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:51 (dinos3).
14 godina
dinos3 kaže...

Igro sam MW3.

I osjete se lagovi?? 

Nema lijeka, igra je takva. Iz vlastitog iskustva znam i da MW2 nije do kraja koristio GPU, a CPU ni približno. Svi nastavci poslije MW2 isto ne iskorištavaju ništa kako spada, a fps je 3 puta manji otprilike. Iz kojeg razloga - nemam pojma.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
16 godina
PR0MATRAC kaže...

noobe uvijek mi dosadjujes ...

to si ti htio biti malo pametan, ...

linearnost se sa obradom grafike nemoze stavljati u isti kontekst jer se linearnoscu nemogu logicno definirati tehnicki parametri kao sto je grafika - linearnost moze definirati neke druge parametre 

šta je pisac htio reci, wtf?

13 godina
protjeran
bik kaže...
PR0MATRAC kaže...

noobe uvijek mi dosadjujes ...

to si ti htio biti malo pametan, ...

linearnost se sa obradom grafike nemoze stavljati u isti kontekst jer se linearnoscu nemogu logicno definirati tehnicki parametri kao sto je grafika - linearnost moze definirati neke druge parametre 

šta je pisac htio reci, wtf?

ovo sto ti radis je spam i off topic - uz to moram ti reci da si dosta dobro ispao na ovoj slici - obzirom na to kako vjerovatno izgledas uzivo...

@dinos3

to ti mozda uopce nije do tvoje konfiguracije - ja sam igrao na ovoj svojoj konfi nedavno imao sam preko 100fps na max ali opet nije teklo bas fluidno - nje bilo trzaja nego ta igra kao da uspori malo u odredjenim trenutcima ...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 19:26 (PR0MATRAC).
14 godina
buljo781 kaže...
dinos3 kaže...

Igro sam MW3.

I osjete se lagovi?? 

Nema lijeka, igra je takva. Iz vlastitog iskustva znam i da MW2 nije do kraja koristio GPU, a CPU ni približno. Svi nastavci poslije MW2 isto ne iskorištavaju ništa kako spada, a fps je 3 puta manji otprilike. Iz kojeg razloga - nemam pojma.

Vrijeme je za uzimanje nove grafe zbog drugih igri tako i ove.
Hoce li se vidjeti pomak u FPS-u ako uzmem 6770, i otprilike koliko? Bit ce mali bottleneck ali nema veze.

13 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

za tvoju konfu bi hd5770 hd6770 hd7750 bio pravi boost, imat ces lagani botlnek ali radit ce ti kako spada - jos ako proc stavis na 3.2 ili 3.3 onda bi sve trebalo radit ok, sve jace grafe tipa 6870 i jace zahtjevaju quad core

Silence is my Weapon - http://www.youtube.com/watch?v=raRaxt_KM9Q
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ovako bf3 mp s i5 3470@3.5ghz + 7850oc kad rezu stavim na 1280x1024 sve na low proc je stalno na 80+ cpu usage to znaci da bi taj proc eventualno mogao gurati max 7950??molim samo znalce da potvrde...:)LP
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
17 godina
Stjepanj kaže...
ovako bf3 mp s i5 3470@3.5ghz + 7850oc kad rezu stavim na 1280x1024 sve na low proc je stalno na 80+ cpu usage to znaci da bi taj proc eventualno mogao gurati max 7950??molim samo znalce da potvrde...:)LP

Moze on gurat bilo koju single gpu grafu e sad moje je pitanje cemu igrat na low postavkama??

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina

Dobro kažeš. Može gurati bilo koju single GPU grafu ali je pitanje kakav će biti GPU usage od igre do igre. 

17 godina

osobno mislim da nece imat problema sa novijim igrama na full detaljima.. Mislim ako sam ja sa phenomom II 965be mogao vozit hd 7970 sasvim solidno, dok sam presao na i5 2500k i imao hd 7970 isto nisam vidio neku vecu razliku u single player igrama dok u bf3 multiplayer je razlika na oko bila vidljiva ali velim sasvim je bilo ugodno igrat.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 10:59 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cisto da vidim kak se nosi s opterecenjem...
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
13 godina
protjeran

da - taj proc je super, trebao bi to moci gurati bez beda - ja sam ga predlozio nekoliko puta, inace kupio ga je nedavno jedan frend Zdenko 1991 sto igra btf 3 na malim rezama nedavno smo se culi i veli da je prezadovoljan imao je fx 4100 i kaze da osjeca boost i u stabilnosti i u frametateu a i ja sm uzeo 3450 sto je u principu isti proc sa taktom od 3.1 dok 3470 ima 3.2 i jako sam zadovoljan osjetim razliku u odnosu na phenoma koji je bio na 3.7 i to dosta...moza da pitas zdenka izravno kakav je ako ces kupovati...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 13:38 (PR0MATRAC).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Zna li netko neki program s kojim bi mogao vidjeti na koliko mi proc gura grafu u igrama ili neki drugi način na koji se to može vidjeti.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
roary kaže...

Pozdrav svima

Zna li netko neki program s kojim bi mogao vidjeti na koliko mi proc gura grafu u igrama ili neki drugi način na koji se to može vidjeti.

Hvala.

Prvi post u temi?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
neaktivan
Hvala
13 godina
protjeran
roary kaže...

Pozdrav svima

Hvala.

Play Claw 3

13 godina
neaktivan

instalirao sam afterburner, ide na 99 % u bf3, to je ok ?

17 godina
roary kaže...

instalirao sam afterburner, ide na 99 % u bf3, to je ok ?

To je itekako OK.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
neaktivan

Probao HD7750 na starom Intel E5700 procesoru, u igri nfs the run procesor na 100% grafa max na 60% iskoristenosti fps dropa na 25 osjeti se trzanje znaci procesor usko grlo, isto se desava u igri cs go MP- procesor zakucan na 100% grafa ni na 50%, jos gore stanje u bf3, far cry3, f1 2012 procesor uvjek na 100% grafa ni na pola iskoristena radi ono sve ali nije to to, procesor usko grlo tako da znaju drugi koji nadogradjuju starije konfiguracije ne isplati se dual core za gaming samo nekakv quad pa taman i najlosiji za imalo udobno igranje.

Jedino sam u dirt3 vidio gpu usage na 99% mozda jos postoji neka manje zahtjevna procesorska igra gdje cu gpu usage biti 99% ali vise je igri gdje E5700 ne moze isprtiti HD7750.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
goldi kaže...

Probao HD7750 na starom Intel E5700 procesoru, u igri nfs the run procesor na 100% grafa max na 60% iskoristenosti fps dropa na 25 osjeti se trzanje znaci procesor usko grlo, isto se desava u igri cs go MP- procesor zakucan na 100% grafa ni na 50%, jos gore stanje u bf3, far cry3, f1 2012 procesor uvjek na 100% grafa ni na pola iskoristena radi ono sve ali nije to to, procesor usko grlo tako da znaju drugi koji nadogradjuju starije konfiguracije ne isplati se dual core za gaming samo nekakv quad pa taman i najlosiji za imalo udobno igranje.

Jedino sam u dirt3 vidio gpu usage na 99% mozda jos postoji neka manje zahtjevna procesorska igra gdje cu gpu usage biti 99% ali vise je igri gdje E5700 ne moze isprtiti HD7750.

ja sam rodjaku prodao svoj intel core i3 2100 i graficku kupio novu mu 7750ku i cak tu u nekim igrama nema 99% usagea

npr u far cry 3 na odredjenim mjestima,mada sve u svemu nije velik bottleneck ali mislim da je vrijeme dualaca proslo pa cak i "mocnog" core i3

ja sad uzeo i5 3350p i imam 6870ku i perfektno je 99% usage

nekad vidim 97% ili tak nesto ali nije nista strasno sto me zivcira jer to moze bit do igre a i razlog tome mozda sto snimam sad BF3 stalno pa dodatno opterecujem procesor :)

13 godina
neaktivan
mersimh kaže...
goldi kaže...

ja sam rodjaku prodao svoj intel core i3 2100 i graficku kupio novu mu 7750ku i cak tu u nekim igrama nema 99% usagea

npr u far cry 3 na odredjenim mjestima,mada sve u svemu nije velik bottleneck ali mislim da je vrijeme dualaca proslo pa cak i "mocnog" core i3

ja sad uzeo i5 3350p i imam 6870ku i perfektno je 99% usage

nekad vidim 97% ili tak nesto ali nije nista strasno sto me zivcira jer to moze bit do igre a i razlog tome mozda sto snimam sad BF3 stalno pa dodatno opterecujem procesor :)

Ma da definitivno dual core ne moze ispratiti nista jace od HD7750  cak ne moze ni nju, i3 2100 je dual core + HT tako da je on sasvim ok, ali ovi obicni dual core procesori su pregazeni nije da se ne moze igrati, ali ne treba stavljati nista jako na njih jer predstavlja samo bacanje para.

13 godina
protjeran
goldi kaže...

teski bootlneck - jedini dual core koji jos drzi vodu je i3 jer simulira jos dvije jezgre...

13 godina
neaktivan

A jel netko zna iz prve ruke kako athlon 740/750K isprati grafičke poput 7850 ili čak gtx660 i 7870!

I to bez OC, dakle na stock postavkama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 1:13 (klapna).

0 0 hvala 0
13 godina

LINK! Opsežan test, doduše na poljskom ali preveden uz pomoć google prevoditelja {#}

14 godina

Ovaj poljski test mi baš i nedrži vodu, pogotovo neki njihovi drugi testovi. Uglavnom, Athlon II 740 i 750K na stocku za za 1080p gaming solidni procesori za srednji segment grafičkih kartica mada u nekim igrama neće izvlačiti ono što grafa može dati. Kad ima pogledaš cijenu od 500 i nešto kuna onda su super a i netroše puno. To su procesori za grafe tipa HD 7750/HD7770 ili GTX 650/Ti. Za jače grafe je mudrije ići na i5, ili FX 6300 i OC.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice