Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 980.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
buljo781 kaže...

@Iwan7SeVen

Teško je reći, u većini slučajeva ne, ali bi ga trebalo overclockati ako planiraš klokat karticu. Taj procesor nije više bog zna što i bilo bi bolje, ako možeš, nabaviti FX 8320/8350.

PII X6 1055T je i dalje odličan CPU, pretjeruješ i ti.

Na 3.6GHZ taj CPU bez problema isprati sve nove single GPU kartice tipa 7970/280X/680/770 pa i 290 seriju clockan malo masnije, u CPU intensive igrama.

Davno sam postao video, Thuban na 4GHZ prati 1.3GHZ 670, bez pada FPS-a u BF3.

To su moćni procesori i dalje, ako ga ima za manje novce slobodno ga može kupiti, u suprotnom FX 6300 ili 8320.

Kako god okreneš, HD 7850 nahrani bez da se uznoji.

iclock2much
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
buljo781 kaže...

@Iwan7SeVen

Teško je reći, u većini slučajeva ne, ali bi ga trebalo overclockati ako planiraš klokat karticu. Taj procesor nije više bog zna što i bilo bi bolje, ako možeš, nabaviti FX 8320/8350.

Na 3.6GHZ taj CPU bez problema isprati sve nove single GPU kartice tipa 7970/280X/680/770 pa i 290 seriju clockan malo masnije, u CPU intensive igrama.

To su moćni procesori i dalje, ako ga ima za manje novce slobodno ga može kupiti, u suprotnom FX 6300 ili 8320.

THX naručio sam ga.

14 godina
zoharbizo kaže...

To sam i rekao.. Pitao je hoće li bit bottleneck i rekao sam ne. HD7850 se da naklokat da bude bolja od HD7870 i približi se HD7950, ako planira toliko klokat karticu onda bi trebao klokat i procesor. Na stock ne mora ništa dirat. Kontam da tu nitko ne čita cijeli tekst.

I u svakom slučaju je bolje nabavit CPU novije arhitekture, FX8320 recimo, što sam mu isto savjetovao jer je jači od tog Thubana i to sam mu rekao da napravi ako može, tj ako mu matična podržava FX procesore.

Sjećam se tog videa što si stavio. Ne bi se držao njega ko pijan plota, u BF3 ima previše varijabli da bi se moglo zaključit koji procesor koliko vrijedi u njemu. Broj igrača, mapa, OC, količina i frekvencija memorije.. razlika od samo 5 igrača jako utječe na CPU i framerate. Eno u tvojoj BF3 benchmark temi FX jedva probije 60fps average, a moj i5 tolki minimum ima. Pa si misli.

Kako god da okreneš, FX8 je bolji. Što sam i rekao.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 16:05 (buljo781).
14 godina
buljo781 kaže...

To sam i rekao.. Pitao je hoće li bit bottleneck i rekao sam ne. HD7850 se da naklokat da bude bolja od HD7870 i približi se HD7950, ako planira toliko klokat karticu onda bi trebao klokat i procesor. Na stock ne mora ništa dirat. Kontam da tu nitko ne čita cijeli tekst.

I u svakom slučaju je bolje nabavit CPU novije arhitekture, FX8320 recimo, što sam mu isto savjetovao jer je jači od tog Thubana i to sam mu rekao da napravi ako može, tj ako mu matična podržava FX procesore.

Sjećam se tog videa što si stavio. Ne bi se držao njega ko pijan plota, u BF3 ima previše varijabli da bi se moglo zaključit koji procesor koliko vrijedi u njemu. Broj igrača, mapa, OC, količina i frekvencija memorije.. razlika od samo 5 igrača jako utječe na CPU i framerate. Eno u tvojoj BF3 benchmark temi FX jedva probije 60fps average, a moj i5 tolki minimum ima. Pa si misli.

Kako god da okreneš, FX8 je bolji. Što sam i rekao.

Kao prvo, HD 7850 na 1.15GHZ/1.5GHZ ima perfomanse GHZ 7870, znači podjednaka sa njom a ne brža.

Nema teoretske šanse da se približi HD 7950, ona je klasa za sebe.

1055T sam po sebi ima nizak takt i bilo bi dobro dignuti ga na barem 3.2GHZ, bez problema on ide bez diranja napona do nekih 3.6GHZ.

E sad, BF3 bolje koristi 6 pravih jezgri u Phenoma II X6 nego onih 8 u FX-a, dok je kod BF4 drugačije jer je on optimiziran za FX procesore od strane izdavača, AMD je dao 5 milja dolara za to.

Tvoj i5 u tim naslovima nije ništa bolji od FX 8300 serije, čisto da znaš, da pobijem to tvoje što govoriš.

Pogotovo ne u BF4.

Uglavnom, sa PII X6 može upariti i daleko jaču karticu.

iclock2much
14 godina

Nisam ni govorio da je i5 bolji od FX-a u BF3 nego da je previše varijabli da bi mogao na osnovu jednog videa donositi zaključke. Možeš se sad raspravljat samnom koliko god hoćeš, nisam ništa loše rekao što sam mu predložio noviji CPU. Ne kupuju se dijelovi za igre stare 2 godine nego za nadolazeće igre.

Neki primjerci HD7850 idu i preko 1200MHz i nadmaše HD7870.

PS: Mogao sam i ja na sva zvona govorit da je i5 bolji od FX-a na osnovu jednog benchmarka koji je odvrtio kolega s foruma gdje FX jedva ima 60fps average na 1280x720 s HD7950, bez MSAA. Nisam. Znam da su procesori jednaki i ne može mi jedan test totalno promijeniti mišljenje.

U svakom je slučaju FX > Thuban.

Blago budalama.
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pozdrav!

Trebam mišljenje i savjet šta preporučate da se uzme od Grafičkih kartica

A da solidno radi sa ovim komponentama.

Maticna je: ECS elitegroup A780GM-A BLACK SERIES Link

Procesor: AMD athlon 64 X2 Dual Core processor 5200+ 2.70 Ghz

Komp je radio dosad na integriranoj grafici...

Ako imate preporuke šta upariti sa ovim. TX

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa nešto od najjeftinijih grafi jel je cpu jako slab za današnje pojmove i nema  smisla bacati novce na grafu. Kupi nešto od 500 kn i dobro. Ako misliš mjenjhat sve uskoro onda možeš stavit i neku bolju grafu odma.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa nešto od najjeftinijih grafi jel je cpu jako slab za današnje pojmove i nema  smisla bacati novce na grafu. Kupi nešto od 500 kn i dobro. Ako misliš mjenjhat sve uskoro onda možeš stavit i neku bolju grafu odma.

Jel mozete neku preporuciti cca 600.00kn za graficku.

Da ok radi sa ovim proc... TX

14 godina

Gdje kupuješ ?

13 godina
neaktivan

Kod nas negdje. Moze preporuka. Zg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mserfezi kaže...

Pozdrav!

Moze do 600kn da je kupnja kod nas, preporuka sta i kako a da je najbolje.

17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mserfezi kaže...

Pozdrav!

Sta mislite o ovom modelu, sa cijenom je u okviru budzeta:

MSI R7 240, 2GB DDR3, VGA, DVI, HDMI 

17 godina

R7 240 - preslabo za tu cijenu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ajd mi dajte neki link od trgovine i artikla sta preporucate do 550kn nije za mene, ali da izvucemo max za taj stroj. Tx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

HD 7730:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=HD+7730

Po mogućnosti s GDDR5 jer je nešto jača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Još jedan dokaz da mi je Phenom II x4 955be bottleneckao grafičku. U Tomb Raideru na nekim djelovima sam imao fps i ispod 30 fpsa a gpu usage mi je znao pasti i ispod 40 %. A sad s FX 8320 na tim istim mjestima mi je gpu usage 99 % i fps mi je 60 fpsa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa to je već opće poznato da je Phenom II X4 955 botlneck za današnje grafe srednjeg ranga ili više ali uvijek ima onih koji trube kontra.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 18:16 (itomic009).
15 godina
neaktivan

Čak ni klok na 4.0 nije apsolutno ništa pomagao...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Čak ni klok na 4.0 nije apsolutno ništa pomagao...

Da radi i na 5GHz bottleneckao bi. Meni je bottleneckao i HD6950.

14 godina

I eto, jedino što nam preostaje od procesora jest i5/i7 ili FX6/8, čak i za midrange grafičke. Bit će interesantno sad kad nove serije procesora budu dolazile. Valjd će onda 8core bit standard na obje strane ograde.

Blago budalama.
12 godina
neaktivan

Amd Athlon X4 740 3.2GHz + SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5

Dobro? Loše? Savjeti? Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 0:31 (Hurki).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Kod mene je 1055T bottleneckao grafu,no toga nisam bio niti svijestan.

Na 1055T@3.5GHZ u BF3 Mpu nisam imao više od 90FPS MAX dok na I5 4670K imam do 140FPS.

Min FPS mi se također digao za oko 15fps-a.

Po meni dovoljno razloga za zamjenit stari 1055T.

Dobar je to procesor ali Intel gazi.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Haswell je beštija, iako se to ne vidi toliko gledajući usporedno s Ivy Bridge, kada se ostali procesori uzmu u obzir, onda se tek vidi koliko 4670k i 4770k satiru sve pred sobom. i7 4770k se dosta približio u Battlefieldu šest jezgrenom i7.

Blago budalama.
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

I eto, jedino što nam preostaje od procesora jest i5/i7 ili FX6/8, čak i za midrange grafičke. Bit će interesantno sad kad nove serije procesora budu dolazile. Valjd će onda 8core bit standard na obje strane ograde.

nazalost skok u cpu perfomansama kod overklokanog intela su daleko vece nego kod amd! sabirnica na starim 775 i pogotovo na 1366/1156 sistemima je radila cudovista od doticnih! ipak naprednija arhitektura cini svoje cak i kad je zub vremena nagrize{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 0:50 (Stjepanj).
14 godina

7fps razlike između 4770k i 3970x i ti ne kažeš da mu se približio? Pa pogle razliku između 2600k i 4770k.

Blago budalama.
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

7fps razlike između 4770k i 3970x i ti ne kažeš da mu se približio? Pa pogle razliku između 2600k i 4770k.

ma nesto drugo sam htio reci{#} no radi se o tome da je ovo gpu bound test pa nemres po tome mjeriti cpu snagu jer grafe rade na 100%, u MP bi situacija bila drasticno drugacija u korist 6 jezgrenog i7! moj stari 3930k je u bf3 mp prosijek iskoristenosti svih jezgri je bilo 5%!

i da minimalan fps- je najteze dignuti tako da ova razlika od 7fps-a ipak nije beznacajna kao sto ti mislis!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 0:57 (Stjepanj).
17 godina
Hurki kaže...

Amd Athlon X4 740 3.2GHz + SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5

Dobro? Loše? Savjeti? Hvala :)

U nekim situacijama gadan bottleneck grafičke od strane procesora. U večini sasvim OK ako je procesor dobrano overclockan.

RaZ0R9111 kaže...

Kod mene je 1055T bottleneckao grafu,no toga nisam bio niti svijestan.

Na 1055T@3.5GHZ u BF3 Mpu nisam imao više od 90FPS MAX dok na I5 4670K imam do 140FPS.

Min FPS mi se također digao za oko 15fps-a.

Po meni dovoljno razloga za zamjenit stari 1055T.

Dobar je to procesor ali Intel gazi.

Onda ti nešto ne štima, i5 nije toliko drastično jači od PII x6.

Možda je bilo do OS-a ili nečega...

14 godina
191x7 kaže...

Onda ti nešto ne štima, i5 nije toliko drastično jači od PII x6.

Možda je bilo do OS-a ili nečega...

Dual chanell memorija.

No nevjerujem da je zbog nje.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice