Onda ti nešto ne štima, i5 nije toliko drastično jači od PII x6.
Možda je bilo do OS-a ili nečega...
Eno ti na slici gore koliko je jači od PII x6.
Pozdrav,zanima me hoće li FX-6300 biti bottleneck sa HD 7850 u zahtjevnijim igrama poput BF4?
Pozdrav,zanima me hoće li FX-6300 biti bottleneck sa HD 7850 u zahtjevnijim igrama poput BF4?
single player nece sigurno, neki tezi mp (poput bf-a) isto sumnjam, vjerojatno par fpsa manje od i5, ali nebi trebao bas biti bottleneck
Uspoređuješ kruške i jabuke.
Govorio sam o MAX fps a ti o AVG.
Uspoređuješ kruške i jabuke.
Govorio sam o MAX fps a ti o AVG.
pa max fps je totalno beznacajan, mogao ti je zabiljeziti u jednoj ms 1000fps-a i to bi ti pisalo za max fps! average framerate je jedino bitan! tako se ne mjere razlike izmedu cpu-a s max fps-om i pogotovo ne u multiplayeru bf!lp
Tako je, max fps je nebitan, najbitniji je minimum fps. A tvoj 4670k ima 20fps veći minimum od Phenoma x6 1100T (52 vs 72). Čak i stari 2500k ima 62 minimum.
I onda me zohar napadne kad kažem da je FX8 bolji od Thubana
Amd Athlon X4 740 3.2GHz + SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5
Dobro? Loše? Savjeti? Hvala :)
U nekim situacijama gadan bottleneck grafičke od strane procesora. U večini sasvim OK ako je procesor dobrano overclockan.
Kod mene je 1055T bottleneckao grafu,no toga nisam bio niti svijestan.
Na 1055T@3.5GHZ u BF3 Mpu nisam imao više od 90FPS MAX dok na I5 4670K imam do 140FPS.
Min FPS mi se također digao za oko 15fps-a.
Po meni dovoljno razloga za zamjenit stari 1055T.
Dobar je to procesor ali Intel gazi.
Na koliko bi ga trebalo OC.at? Za to naravno ne može obični hladnjačić?
a možeš mi sad pričat što hoćeš hebiga...
Kada sam kupovao komp, na forumu mi sastavili konfu... i onda mi frajer u trgovini uvali HD 7870 + x4 740 3.2 pošto nisu imali ono što sam tražio.... a pretupav sam da zaključim sam da ovo što mi je dao baš i ne može skupa :(
u odnosu na koji drugi procesor? ok skuzio sam sad na kog se odnosilo ovo "uzmete" u prici je bilo vise amd-ovaca
u odnosu na koji drugi procesor?
ako sam dobro shvatio misli na ovaj moj x4 740
x4 740 se nemože baš clokat pošto je non-k verzija
radit će ali grafa se neće 100% iskoristiti
x4 740 se nemože baš clokat pošto je non-k verzija
radit će ali grafa se neće 100% iskoristiti
a koji bi mi onda proc najbolje odgovarao na 7870?
fx 6300 ali ako nemate baš novaca uzmete onaj x4 760k i naklokate ga
ali za fx vam treba i nova matična
fx 6300 ali ako nemate baš novaca uzmete onaj x4 760k i naklokate ga
ali za fx vam treba i nova matična
trenutno imam FM2A75M-DGS ona ne paše?
Na fx ne ali na ovaj 760k paše
Na fx ne ali na ovaj 760k paše
740 i 760 nisu ni cijenom mnogo različiti. Da li bi morao kod OC mijenjati i hladnjak ili može ostati stock?
Stock su jako bučni
bilo bi poželjno no ovisi koliko bi ga dizali
Stock su jako bučni
bilo bi poželjno no ovisi koliko bi ga dizali
Pa šta ja znam, ne kužim se mnogo u sve to... koliko bi bilo potrebno da se 7870 optimalno koristi? Molim te nemoj me persirati :D osjećam se staro hehe
Neznam taj procesor nije k verzija tako da nisam siguran koliko bi mogao ići
budu vam iskusnije kolege rekle
ja bi ga ostavio ovako jedino ako ćete igrati bf3 mp i te zahtjevnije igrice onda ćete tek osjetiti da vam proc nije dosta jak
koja je bila prva grafa na umu
Neznam taj procesor nije k verzija tako da nisam siguran koliko bi mogao ići
budu vam iskusnije kolege rekle
ja bi ga ostavio ovako jedino ako ćete igrati bf3 mp i te zahtjevnije igrice onda ćete tek osjetiti da vam proc nije dosta jak
koja je bila prva grafa na umu
Prva je bila VTX HD 7850 2GB OC X-EDITION .
Pa trenutno i sa ovim procesorom i grafičkom igram BF3 MP ~100FPS , COD BO2, i sl. ... nisam primjetio nikakvo "štekanje" pri igri... jedino što mi upada u oči je zagrijavanje procesora... ako se dobro sjećam temperatura ide ~80
Pozz svima.Imam AMD Phenom II 1090T 3.2ghz i HD6870.Planiram ubaciti novu grafu R9 270x.dali će moj phenom gurati ovu grafu bez problema na stock frekvenciji jer nenamjeravam ga clockati.
Pozz svima.Imam AMD Phenom II 1090T 3.2ghz i HD6870.Planiram ubaciti novu grafu R9 270x.dali će moj phenom gurati ovu grafu bez problema na stock frekvenciji jer nenamjeravam ga clockati.
Hoće bez problema
u svim singleplayer igrama ce ti grafa raditi na 100%, s obzirom da je to rebrand 7870 ghz ed, jedino ce ti bf3 mp & bf4 mp predstavljati problem ali samo u multiplayeru (bf3 mp u puno manjoj mjeri), i to samo ako ces smanjivati detalje nize od high..tako da se zapravo nemoras zamarati previse time jer bf4 ionako nemres igrati na visokim postavkama!
uzmi tu 270x i uzivaj u gamingu s njom! LP
ok hvala vam na brzom odgovoru.Imao sam na umu R9 270X Powercolor PCS+ 2GB DDR5.dali je ovo dobar brend jer nisam dosad imao priliku da kupujem grafičku kartu ovog proizvođača
ok hvala vam na brzom odgovoru.Imao sam na umu R9 270X Powercolor PCS+ 2GB DDR5.dali je ovo dobar brend jer nisam dosad imao priliku da kupujem grafičku kartu ovog proizvođača
nemas brige odlicna karta! mislim da je ima jedan forumas tu na forumu! evo pa i sam pogledaj! LP
http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/R9_270X_PCS_Plus/8.html
Ok hvala.Pozdrav za tebe :)
Mislim da sam pogodio temu jer ipak je tema na foru cpu gpu
Ako bi mi mogli preporucit neku grafu za phenom ii x4 940be ma-790x 4gb rama jer osjecam da je potrebna nadogradnja (trenutno imam gtx 240)
Hvala!!