Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

A taman ti je R9 270. Košta oko 1350kn. Ako imaš 1080p monitor rokaj sa postavkama i dobro. CPU će ti u nekim naslovima prigušiti grafu ali ćeš se svakako preporoditi s obzirom na ovu koju sada imaš{#}.

17 godina
111Ante111 kaže...

Mislim da sam pogodio temu jer ipak je tema na foru cpu gpu

Ako bi mi mogli preporucit neku grafu za phenom ii x4 940be ma-790x 4gb rama jer osjecam da je potrebna nadogradnja (trenutno imam gtx 240)

Hvala!!

AMD: Radeon HD 7750 1GB GDDR5, HD 7770, R7 260, HD 7790, R7 260X, HD 7850. Dakle ciejna od 600 - 1200 Kn.

nVidia: Geforce GTX 650 Ti, GTX 650 Ti Boost, GTX 660.

Od starijih, ako razmatraš polovno:

HD 5770, 6770, 6790, 5830, 6850, 5850, 6870

GTX 550Ti, 460, 560SE, 560, 560 Ti

Twitter: @191x7
16 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pozdrav svima !!

Imam  pitanje jer se vec izluđujem sa pc-om !!

Ovako kupio sam r9 270x Toxic graficku i imam probleme sa performansama ukljucio MSI afterburner i pokrenuo Battlefield 3 i vidim da mi graficka ne prelazi 70% usage !!

Sad u cemu je problem dal njezin usage mora bit na 100 % ???

Dal je možda problem u procesoru ili maticni pošto je 2.0 umjesto 3.0 PCI-express ??

Pod moj PC su sve komponente !!

Znale su se desavati i zmrzavanja pca i black screenovi !!

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 20:20 (svec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
svec kaže...

Pozdrav svima !!

Imam  pitanje jer se vec izluđujem sa pc-om !!

Ovako kupio sam r9 270x Toxic graficku i imam probleme sa performansama ukljucio MSI afterburner i pokrenuo Battlefield 3 i vidim da mi graficka ne prelazi 70% usage !!

Sad u cemu je problem dal njezin usage mora bit na 100 % ???

Dal je možda problem u procesoru ili maticni pošto je 2.0 umjesto 3.0 PCI-express ??

Pod moj PC su sve komponente !!

Ako su svi detalji na ultra i usage grafe ne prelazi 70% onda je očito bottleneck u pitanju jer razlike u performansama PCI-e 2.0 i 3.0 praktički da nema. Si stavio zadnje drivere?

16 godina
neaktivan

Najnoviji driveri su gore al velim kako moze u League of Legendsu fps sa 60 padat na par sekundi na 30 i laggat ?? I black screenovi ?

14 godina

Imaš još koji PCI-e utor da isprobaš? Ili kod nekog drugog da grafičku isprobaš pa da eliminiraš sumnju da grafička ne radi kak spada? Moguće da je i do nje problem ako dobivaš black screenove i zamrzavanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...

Kod mene je 1055T bottleneckao grafu,no toga nisam bio niti svijestan.

Na 1055T@3.5GHZ u BF3 Mpu nisam imao više od 90FPS MAX dok na I5 4670K imam do 140FPS.

Min FPS mi se također digao za oko 15fps-a.

Po meni dovoljno razloga za zamjenit stari 1055T.

Dobar je to procesor ali Intel gazi.

ja sam primjerice presao s phenom II X4 3.6 GHz na i3220 i  u RE5 (jedina igra koje se sad mogu sjetit) FPS mi je skocio s 80 na cca 130 ...

14 godina

Naručio sam novu grafu, Ati Radeon R7 240. Procesor mi je amd x2 260, po defaultu na 3.4 GHz. Postoji li mogućnost za bottleneck?

pozz

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
13 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Naručio sam novu grafu, Ati Radeon R7 240. Procesor mi je amd x2 260, po defaultu na 3.4 GHz. Postoji li mogućnost za bottleneck?

pozz

ma ne brini to je kanta od grafe

nece ti bottleneck biti problem vec jednostavno sto ne valja ni GPU ni CPU

tuga

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 21:45 (mersimh).
13 godina
neaktivan

Pozdrav drustvo, naime zelim mijenjati staru 8800GT za AMD 7750. Da li se isplati kupovati 7750 sa intelovim dual core E5200 @ 3.3 GHz (clocked) i 2GB RAM-a ? Napojna koja gura 8800, sigurno ce gurati i 7750.  Znam da cu imati bottlenecka, ali hoce li to biti neki veliki uzas?  Ne isplati mi se sad mijenjati cijeli racunar, samo zelim uraditi mali upgrade da bi poboljsao FPS u BF3. Igram na 1360x768, detalji nisu bitni, moze sve low, samo je bitno da igra ide 30-50 FPS.   Je li ovo dobra ideja ili da se maknem sto dalje od ovog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neonyziee kaže...

Pozdrav drustvo, naime zelim mijenjati staru 8800GT za AMD 7750. Da li se isplati kupovati 7750 sa intelovim dual core E5200 @ 3.3 GHz (clocked) i 2GB RAM-a ? Napojna koja gura 8800, sigurno ce gurati i 7750.  Znam da cu imati bottlenecka, ali hoce li to biti neki veliki uzas?  Ne isplati mi se sad mijenjati cijeli racunar, samo zelim uraditi mali upgrade da bi poboljsao FPS u BF3. Igram na 1360x768, detalji nisu bitni, moze sve low, samo je bitno da igra ide 30-50 FPS.   Je li ovo dobra ideja ili da se maknem sto dalje od ovog?

I ako uzmeš HD7750, u BF3 nećeš osjetiti gotovo nikakvu razliku - Battlefield 3 ti pravi preveliki bottleneck da bi ti ikakva nadogradnja grafičke s trenutnim procesorom mogla pomoć. Bolje sačuvaj novce pa nadogradi CPU na recimo FX6300, ostavi 8800GT dok ne budeš mogao neku jaču grafu uzet. To ti je po meni najbolje rješenje.

17 godina
Neonyziee kaže...

U BF3 bi više dobio zamjenom procesora s nekim polovnim Core 2 Quadom nego što bi dobio promjenom grafičke uz taj procesor. I nadogradnja memorije bi se značajno osjetila u porastu performansi. Dakle prvo C2Q Procesor (npr Q6600, Q8200, ...), overclockati ga koliko ide i dodati još barem 2GB radne memorije. Tek onda bi i promjena grafičke imala smisla.

14 godina

pa dobro o čem vi pričate? Igra je na prvom mjestu gpu bound, a razlika izmedu 8800 i 7750 je ogromna i definitivno će dobiti veliki boost

Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
zuper kaže...

pa dobro o čem vi pričate? Igra je na prvom mjestu gpu bound, a razlika izmedu 8800 i 7750 je ogromna i definitivno će dobiti veliki boost

Pa, baš i neće. Igra je takva da mu u MP-u taj E5200 koči i gtx 8800 (pogotovo kada se uzme u obzir niska reza i low detalji). Čisto sumnajm da u 2014. igra BF3 SP.

11 godina
neaktivan

Znači ja ću se uskoro suočit s školskim primjerom bottlenecka...
R9 290 Tri-X i Pentium D 805.
Mene sam zanima jedna stvar... jel može slab procesor "preopterečivat" grafičku zbog uskog grla? 

Moj PC  
0 8 hvala 0
14 godina
zagi988 kaže...

Znači ja ću se uskoro suočit s školskim primjerom bottlenecka...
R9 290 Tri-X i Pentium D 805.
Mene sam zanima jedna stvar... jel može slab procesor "preopterečivat" grafičku zbog uskog grla? 

Ti se sprdaš ili stvarno planiraš kupiti R9 290 Tri-X za tu konfu?

Ne, to je odgovor na tvoje pitanje.

iclock2much
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pa, baš i neće. Igra je takva da mu u MP-u taj E5200 koči i gtx 8800 (pogotovo kada se uzme u obzir niska reza i low detalji). Čisto sumnajm da u 2014. igra BF3 SP.

BF3 MP je u pitanju. Kazem vec, znam da ce CPU kociti graficku, ali ne vjerujem da necu imati skoro nikakvog poboljsanja...  7750 jest dosta jaca, ali zato trosi duplo manje struje. I to treba uzeti u obzir.  Trenutno mi igra ide na nekih 20 FPS, nekad malo vise, nekad manje, sto je cini nemogucom za igranje.  Moze li 7750 osigurati min 30fps, nije bitno koje su postavke, ako ce sve low uzrokovati veci bottleneck, mogu se neke postavke i povecati, samo je bitno da igra dostigne onay "playable" level, gdje ide stalno preko 30 fps. 

17 godina

Hoćeš "playable"? Nabavi četverojezgreni procesor i više RAM.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 13:47 (191x7).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Trebaš clockati debelo taj E5200 da probiješ barijeru od 30FPS, 4GHZ+.

Pokušaj, ništa te ne košta.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Više RAM memorije, svakako, ali ne daje mi se novac na novi procesor, i molim te, nemoj mi govoriti onako kako na papiru pise...   Hoce li 7750 moci na ovaj procesor ispuniti zahtjevime koje sam prije naveo ?  Molim neka mi odgovori neko ko se susreo sa ovom ili slicnom situacijom (graficka koja ima pribliznu jacinu ovoj i dual core procesor). Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 14:02 (Neonyziee).
17 godina
Neonyziee kaže...
191x7 kaže...

Više RAM memorije, svakako, ali ne daje mi se novac na novi procesor, i molim te, nemoj mi govoriti onako kako na papiru pise...   Hoce li 7750 moci na ovaj procesor ispuniti zahtjevime koje sam prije naveo ?  Molim neka mi odgovori neko ko se susreo sa ovom ili slicnom situacijom (graficka koja ima pribliznu jacinu ovoj i dual core procesor). Hvala.

Ni ne možeš nabaviti novi procesor a da ti paše na matičnu, jedino polovan.

Nemoj me tjerati da nagovaram prijatelja s 7750 da na svom Q8300 gasi jezgre i mjeri framerate jer za time nema potrebe KADA prastari Core 2 Duo u BF3 jednostavno ne može grafičkoj pripremati dovoljno frejmova za glatku igru.

Ili možda ne razumiješ hrvatski? Koju god grafičku stavio NE MOŽE ona prikazati/obraditi više frejmova nego što joj procesor pripremi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 17:58 (191x7).
11 godina
neaktivan

@zoharbizo: Ne sprdam se, već je rezervirana u ADM-u i sutra idem po nju.
Vidjet ćemo onda kak će radit i hoće li.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 17:06 (zagi988).
14 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

Rofl decenije.

multi-gpu 4 live
13 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

jesil ti zdrav covjece,pa to je bacanje para

tebi je bottleneck 7750ka a kamoli ta zvijer hahaha

11 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
zagi988 kaže...

Rofl decenije.

Ta grafulja na tom kompu je, ali to je prvi korak prema novom kompu. Prvo sam uzeo grafičku jer će mi ona najvjerovatnije radit i na ovom govnu, a onda sad kroz par mjeseci uzimam i ostale dijelove (FX-8350, Sabertooth, G.Skill, 850W itd...).

17 godina

Koje Čif napajanje imaš? Koliko W na 12V? Pitam jer neka starija Chieftecova napajanja na kojima piše 550W ipak nemaju na 12V dovoljno za R9 290.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Na 12V imam 360W max, to je GPS-550AB A.
Vrtilo je HD 7950 /w Boost i X6 1090T bez većih problema tak da ne vjerujem da će bit problema s ovim, čisto zato jer će bit bottleneckana. 

14 godina
prika, prvo ti idu proc, matična i napajanje kao baza, a tek onda grafička. a za tih 3500 koliko košta 290 mogao si komotno uzeti fx 6300, solidnu matičnu, r9 270 i kvalitetno napajanje.
to napajanje nije dovoljno za 290 jer ona troši 300w u loadu
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Momak, ja neznam jel ti uopće čitaš kaj ja pišem ili si samo ovako iz vedra neba?

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
čitam, ti tek za par mjeseci misliš kupiti ostatak, a u međuvremenu riskiraš da ti grafička prdne. barem onda uzmi i kvalitetno napajanje
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice