Grafička + Procesor

poruka: 23
|
čitano: 12.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Grafička + Procesor

Mislim si za rođendan kupit novi procesor i novu grafičku, to dvoje za tako 1600kn

Ako mi netko može nekaj predloži samo neka izvoli.

Moja matična je ova: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-SATA2%20R2.0

Zaboravio sam reći da mi je namjena za igranje ofc.

Sada imam 2GB rama, Intel Pentium 4 3.2 gHz, Ati Radeon x1550 512MB

Svrzic
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 16:12 (Svrzic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Grafička + Procesor

A gdje je ostatak konfiguracije i tvoja sadašnja konfiguracija? Ne možemo ti sastavljati nešto ako nam ne kažeš cijelu konfiguraciju i namjenu za koju ti kompjuter služi.

Mnoge države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...

0 1 hvala 0
16 godina
RE: Grafička + Procesor

-problem je tip VGA, jer izbor za AGP je slab dok je istovremeno skuplja/slabija od PCIex verzije.

-postojanje PCIexa na MBO je samo 'polovično' jer ne podržava 'normalne' VGA, pogotovo za 2.0 standard. (uz x4 vs x16).

-Inače ta kombinacija (ploča) je bila dosta problematična, upravo zboh takvog hibridnog rješenja. Također, moraš provjeriti koji CPU je moguće staviti, vjerojatno više ih nema u trgovinama.

U slučaju da misliš zamijeniti i MBO, nije sigurno da će raditi stari RAM, jer npr 533MHz više nije podržan, dok tvoj 667 moža može raditi... (zbog FSBa)

Provjeri sve teh. detalje, podržanost CPUa, verziju biosa itd... i tek kad sve provjeriš razmišljaj o nadogradnji. moguće je da moraš sve zajedno mijenjati a to je kao polovica novog PCa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 16:24 (ihush).
15 godina

RAM mi je cini mi se 8**Hz

za proc znam da moram vidjet dali mi paše

kaj mislis da mi je bolje uzet AMD?

Svrzic
16 godina
neaktivan

Pitanje je, dali ti je tih 2 GB rama DDR2 ili DDR1?

Pokušat ću skombinirati novu AMD platformu (isplativija i brža od Intelove u toj cijeni):

MATIČNA: Asrock N68C-S UCC - 279,00Kn = treba DDR2 rame, pa ako imaš ne moraš kupovati, a ako nemaš DDR2 nego DDR1 moraš rame kupit

MEMORIJA: DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax - 290,00Kn

PROCESOR: AMD Athlon II X2 250 - 450,00Kn

GRAFIČKA KARTICA: MSI R4670-MD1G - 615,00Kn

UKUPNO: 1634,00 kn

@ ADM

BTW, kakvo napajanje imaš?

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 16:36 (perosima91).
16 godina

-ja sam skloniji intelovoj kombinaciji, možda više zbog chipseta. Za mrvicu je 'robustniji'. (ne tumačiti kao bolji, jer je potencijalni flamewar tad moguć).

Ipak AMD je uvjek bio novčano isplativiji. Pošto VGA i RAM nemaju veze s tim djelom, ostaje ti izbor MBO+CPU kao isključivo tvoja odluka. Jeftikaner intel MBO+CPU=600-700kn, sumnjam da je moguće jeftinije. Kad kreneš prema top modelima onda pak cijena nemože biti argument, pa je opet stvar izbora. (tvog izbora, ne forumaša koji ''zna što je za tebe najbolje'').

Recimo, ako za VGA izdvojiš cca 1.000kn, dali su onda ostale komponente skupe ili +/- 100kn možemo uzeti kao bitnu razliku...

edit: post iznad je dobr prijedlog. Samo treba ipak novija-jača VGA (jer je cilj igranje, moje mišljenje), neka iz kategorije R5770 ili GF450/250. Stare komponente trebaš pokušati prodati u kompletu pa se financijski možeš pokriti za razliku.

perosima91 kaže...

normalno, i ja sam Intel fanboy, ali Intel je SKROZ neisplativ u toj cijeni, pa pogledaj, možeš uzeti samo prastari LGA775 i neki dual core procesor....

- kao što je i ovaj predloženi (također dvojezgreni).. dakle samo izbor... ali je i dalje predložena kombinacija OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 16:47 (ihush).
16 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

Ako je RAM na 800 MHz onda je to DDR2 memorija, te  stoga ne trebaš memoriju kupiti (kad ju već imaš, 2 GB je sasvim dovoljno), a za tih 290 kn možeš ili kupiti bolju matičnu ili bolje napajanje (jer ne znam koje imaš sad)!

the PeRo
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ja sam skloniji intelovoj kombinaciji, možda više zbog chipseta. Za mrvicu je 'robustniji'. (ne tumačiti kao bolji, jer je potencijalni flamewar tad moguć).

Ipak AMD je uvjek bio novčano isplativiji. Pošto VGA i RAM nemaju veze s tim djelom, ostaje ti izbor MBO+CPU kao isključivo tvoja odluka. Jeftikaner intel MBO+CPU=600-700kn, sumnjam da je moguće jeftinije. Kad kreneš prema top modelima onda pak cijena nemože biti argument, pa je opet stvar izbora. (tvog izbora, ne forumaša koji ''zna što je za tebe najbolje'').

Recimo, ako za VGA izdvojiš cca 1.000kn, dali su onda ostale komponente skupe ili +/- 100kn možemo uzeti kao bitnu razliku...

normalno, i ja sam Intel fanboy, ali Intel je SKROZ neisplativ u toj cijeni, pa pogledaj, možeš uzeti samo prastari LGA775 i neki dual core procesor....

the PeRo
15 godina
Svrzic kaže...

Mislim da ti maticna ne podrzava 800MHZ ddr2

15 godina

napajanje Chieftec 400W, iskoristivost cini mi se oko 90%

rami cini mi se 888MHz

DDR2 ofc

Svrzic
15 godina

Ovo kaj si zamislio cini mi se ok, samo jel to moze zajedno ici??

Svrzic
15 godina

Uzmeš onda ovak:

ASRock N68C-S UCC

Athlon II x3 435

Sapphire 4670 1GB DDR3

Navedeni Čuftek će to bez problema držati, matična podržava te tvoje RAMe, grafička dovoljna za 1280x1024 i niže rezolucije...

16 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

Uzmeš onda ovak:

ASRock N68C-S UCC

Athlon II x3 435

Sapphire 4670 1GB DDR3

Navedeni Čuftek će to bez problema držati, matična podržava te tvoje RAMe, grafička dovoljna za 1280x1024 i niže rezolucije...

da, uzmi taj procesor što sam ti pozelenio (možeš ga čak probati i otključati u četverojezgrenog, jer ploča podržava UCC)...

the PeRo
15 godina
perosima91 kaže...
.: R32LowRider kaže...

Uzmeš onda ovak:

ASRock N68C-S UCC

Athlon II x3 435

Sapphire 4670 1GB DDR3

da, uzmi taj procesor što sam ti pozelenio (možeš ga čak probati i otključati u četverojezgrenog, jer ploča podržava UCC)...

gledao sam sada na asrockovoj stranici za ovu maticnu i pise da je podrzan ovaj procesor kaj si mi pozelenio

a i još sam pogledao video kako ga pretvoriti u x4 pa cu onda ga najvjerojatnije uzet

Svrzic
15 godina
Grafička + Procesor

inače rođendan mi je 09.01. ali bolje je prije razmišljat da poslije nebudem trazio

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ASRock N68C-S UCC

Athlon II x3 435

Sapphire 4670 1GB DDR3

gledao sam sada na asrockovoj stranici za ovu maticnu i pise da je podrzan ovaj procesor kaj si mi pozelenio

a i još sam pogledao video kako ga pretvoriti u x4 pa cu onda ga najvjerojatnije uzet

nećeš pogriješiti ako uzmeš ovo što sam ti predložio.....

the PeRo
15 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

inače rođendan mi je 09.01. ali bolje je prije razmišljat da poslije nebudem trazio

nije jer ce se cijene dosta promjenit do onda

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina

meni na bolje ili?

Svrzic
15 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

meni na bolje ili?

pa grafe bi trebale pojeftiniti dok dodju nove jace

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
dmanz kaže...
Svrzic kaže...

meni na bolje ili?

pa grafe bi trebale pojeftiniti dok dodju nove jace

i bolje im je da procesore pojeftine ili da bude neka akcija

Svrzic
14 godina
neaktivan
Grafička + Procesor
CPU Type Intel Celeron 430, 1800 MHz (9 x 200)
Hoce moci uz ovaj procesor da mi radi GeForce7600gs???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grafička + Procesor
imam procesor amd athlon dual core x2 3800+ graficka je 4850 512gddr3 4 giga rama napajanje je 400w kupio sam novo napajanje od650 vati sli crosfire hgtio bih promjeniti grafu ili je klokirati
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice