TerraMaster D1 SSD Plus - Hladna munja u aluminiju

poruka: 5
|
čitano: 2.060
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "TerraMaster D1 SSD Plus - Hladna munja u aluminiju".
12 godina

Auh, ovo prazno kućište košta 126e, a ja hynix tube t31 od 2tb platio 123 eura. Jest da hynix ima max brzinu 990mbps, al to je brzina i write i read, a nema kabela jer je hibrid usb sticka i ssd-a, da ne govorimoda je tek malo veći od prosječnog sticka.

Ofkors da su to babe i žabe, ali opet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Um, podržava li tvoj ssd TRIM komandu? malo sam čitao o tom uređaju, starije verzije ne podržavaju TRIM, što je van svake pameti za bilo kakav SSD/Nvme.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: TerraMaster D1 SSD Plus - Hladna munja u alumi

-davno je bilo doba kad kontroler nije podržavao trim.. pošto je ovo novo, 20-40gbit.. šanse su nula-približno.. :)

-odnosno za ext.storage je trim nevažan, nema ili zanemariv utjecaj na prerformanse, primarno za sys-os disk i moguću fragmentaciju i to opet povezano s mehaničkim hdd-nasljeđem, dok za čip fragmentacije nema, tj trim u tom slučaju samo čuva ćelije od preranog trošenja (ograničenog broja ciklusa read-write) koji bi bio važan u sys disku jer konstantno radi kao smeće-temp, swap itd. a storage disk u odnosu na to radi zanemarivo malo tj radi kad nešto konkretno dohvaća-snima-kopira.. najsporedniji fičer za ext disk i taj način rada kao i razlog zašto ga možda poneki kontroler nema, nevažan.. :) tj u tom kontekstu je važnije ovakvo robustno tijelo tj pasivno hlađenje, što su i napravili..

-cijena.. apsurd, no thunder je skup i macovci su navikli na to da plaćaju.. pa ako tržište prihvati ok, no realno jedna znamenka preskupo..

edit:+ sigurno postoji ista-identična verzija bez thundera, logoa.. i već time vjerojanto duplo ili deseterostruko jeftinija, jer thunder logo se plaća.. mada je to danas usb-c (3-4) no nije omogućen na svakom biosu-cpu, samo top-skuplje.. ono što podnosi skupe licence-tantijeme, uz ograničenje na računala koje imaju thunder, pa je usb (4) u prednosti za kompatibilnost, osim što thunder i dalje ide 2x brže kao moguć max itd..

edit2.. provjerio, thunder includa trim-pravilo (mora imati), dok usb ima oznaku uasp..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 16:38 (ihush).
12 godina
Re: TerraMaster D1 SSD Plus - Hladna munja u alumi
Father_Dougal kaže...

Um, podržava li tvoj ssd TRIM komandu? malo sam čitao o tom uređaju, starije verzije ne podržavaju TRIM, što je van svake pameti za bilo kakav SSD/Nvme.

podržava i radi, baš sam ga sad provjerio i napravio retrim 

12 godina

...vijak...odvijač...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice