sef me trazio da mu nadogradim jedan komp za neku malu lovu i kupio sam mu 2600xt agp... Kako se tamo ne igraju nikakve igice, nego mu se danonocno vrti autocad, mislio sam da ce ta grafulja biti gg... No medutim kada sam je ugradio windowsi se uopce nisu htjeli dignuti, stalno se pojavljivao plavi ekran smrti i nece dalje osim u safe modu. Potom sam stavio nove windowse i svaki drugi put kada se komp pali pojavi se blue screen...malo sam guglao, i kako sam ja zakljucio nepostoji ispravna verzija drivera za tu graficku u agp izvedbi.... i nema se pojma kada ce se napraviti, ako uopce i bude....banana
Ati 2600XT AGP problem
- poruka: 45
- |
- čitano: 17.984
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
kako ne, pa stavio sam ti link
Napokon radi sve kako treba sa 8.4 hotfix-om.
Imam VIA chipset, 2600 XT AGP, drivere sam dobiu uz grafu (v 8.4, CCC v 7.12), radi mi perfektno sa svim igrama bez problema na XP-u.
Padne mi tako jednom na pamet da provjerim ima li novijih drivera, odem na AMDovu stranicu nađem drivere za HD 2600XT ka ono pise u zagradi samo PCI-e. Druga stvar sto mi je bila cudna jeste verzija drivera, najnoviji su 8.2 a u mene 8.4.
Ali da ponovim grafa mi radi bez problema sa svim igrama.
Ja isto imam hd2600xt agp na via chipsetu i driveri koje sam dobio s njom ne sljakaju. Probao sam i omega drivere ali ni omi ne rade dobro. Radi mi jedino na hotfixu koji sam skinuo sa sapphireove stranice i to ne punom snagom. Mene zanima zašto ova grafa tako ovisi o agp aperture size jer da bi mi radio test drive unlimited mora biti min. 128mb , nfs pro street mora biti min.256 mb , crysis mogu igrati iina 32 mb a cod 4 na bilo kojoj veličini kad mi dođe do glavnoga menua me izbaci van .Kada sam imao nvidiu fx5200 u tome uopće nije bilo razlike.Cak sam na njoj na kojoj je pro street teško išao ,mogao ga igrati na bilo kojoj veličini agp aperture size-a.
pozdrav, ja također imam hd2600xt agp i pojavljivao mi se ati3duag.dll problem u igrama:STALKER, nfs:pro street, alpha prime i race driver:grid.
napokon sam našao taj fix 8.4 i sada radi sve normalno....................napokon da i ja isprobam grid......
Da li je uspio tko instalirati Catalyst driver iznad verzije 8.4 za navedenu karticu?
Kupio ju danas i driver 8.4 koji je došao uz nju radi normalno ( barem za COD i COD2 ), ali instalacije verzije 8.6, 8.7 i 8.8 nisu uspjele. Navodno je ATI odlučio napraviti update pripadnog drivera svaka 3 mjeseca..
Ja sam probao instalirat 8.8 ali mi izbacuje error da nije kompatibilno sa hardwarerom.Imam HD2600xt agp
meni su ljudi u hg spotu rekli:"graficka ti nece radit zato sto je prejaka za samu sebe". ja nisam skuzio i uzeo ju. stavim ju ja u komp kad vidim windows se ne moze bootat. pogledam ja malo po kutiji graficke kad vidim 400w preporuceno. drugi dan sam ju vratio i od sad bjezim od HD2*** serije.
Da li je uspio tko instalirati Catalyst driver iznad verzije 8.4 za navedenu karticu?
Kupio ju danas i driver 8.4 koji je došao uz nju radi normalno ( barem za COD i COD2 ), ali instalacije verzije 8.6, 8.7 i 8.8 nisu uspjele. Navodno je ATI odlučio napraviti update pripadnog drivera svaka 3 mjeseca..
A kad če doći 8.8 za tu grafu?
@segregator
Već sam pročitao taj članak, ali koliko sam shvatio, to je hotfix za ispravljanje greške normalnih 8.7 catalyst drivera sa DirectX-om kojeg serija 2000 i 3000 imaju. A možda i nije, sad ću probati instalirati taj hotfix preko 8.4 verzije..
UPDATE:
Da, radi, čudo.. Jučer sam isprobao barem 5 različitih verzija i ništa. Hvala ljudi..
Mislim da 8.8 verzija neće biti za 2600 jer sam negdje pročitao ATI izjavu da će izdavati drivere za AGP verziju svaka 3 mjeseca.
Ja probao i radi.
I ja takođe imam Sapphre HD2600 Pro 512 MB AGP i imam problema sa novim driverima. Driveri koji dođu uz karticu u kutiji rade bez problema i većina igara radi bez problema , ali ne mogu da instaliram niti jedan novi driver ( trenutno je verzija 6.*** ) svaki put kad pokušam instalirati drivere bilo sa neta ili diskova iz magazina dobijem poruku : Setup did not find driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit. Konf. : MB: MSI VIA Chipset 848P . P4 3.0 GHz 2GB RAM , Win XP SP 3.
meni su ljudi u hg spotu rekli:"graficka ti nece radit zato sto je prejaka za samu sebe". ja nisam skuzio i uzeo ju. stavim ju ja u komp kad vidim windows se ne moze bootat. pogledam ja malo po kutiji graficke kad vidim 400w preporuceno. drugi dan sam ju vratio i od sad bjezim od HD2*** serije.