Da su jezgre isle gore 40% onda bi 480-ka bila brza od gtx 1080..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo originalni za GCN https://www.amd.com/Documents/GCN_Architecture_whitepaper.pdf
Nisam nigdje rekao sa izvode tri instrukcije, prvenstveno sam mislio na povećanje zbog bolje cache memorije i drukčijeg pipelinea. Ti se vodiš kao da je svaka jezgra u gamingu iskorištena do samog maksimuma, ali takve informacije ne postoje i vrlo je upitno jesu li svi elementi bili dovoljni da se jezgre feedaju do maksimuma. Vjerujem da AMD cilja na to kada govori da su jezgre brže 40% (to je vise puta rečeno i u Polaris prezentaciji i RX 480 prezentaciji) jer ih se bolje iskorištava. To je ona ista priča kao kad vidimo top model čipa i srezani, ovaj srezani uvijek ima bolje performanse nego sto bi trebao imati upravo zbog toga jer je svakoj stream jezgri dostupno vise grafičkih elemenata.
EDIT: nisam ja tih 40% urezao u kamen i rekao da će tako biti, tu brojku sam uzeo jer je bila u AMD-ovim prezentacijama.

Na redditu i wccftech se dosta pise o tome da ce najvjerovatnije benchevi za 480ku izaci 24 a ne 29 kao sto je najavljeno, jer je PREVISE podataka o kartici i samoj strukturi vec izaslo u javnost.
Evo i link kineza livestream radi sa 480 karticom click me!
Nisam nigdje rekao sa izvode tri instrukcije, prvenstveno sam mislio na povećanje zbog bolje cache memorije i drukčijeg pipelinea. Ti se vodiš kao da je svaka jezgra u gamingu iskorištena do samog maksimuma, ali takve informacije ne postoje i vrlo je upitno jesu li svi elementi bili dovoljni da se jezgre feedaju do maksimuma. Vjerujem da AMD cilja na to kada govori da su jezgre brže 40% (to je vise puta rečeno i u Polaris prezentaciji i RX 480 prezentaciji) jer ih se bolje iskorištava. To je ona ista priča kao kad vidimo top model čipa i srezani, ovaj srezani uvijek ima bolje performanse nego sto bi trebao imati upravo zbog toga jer je svakoj stream jezgri dostupno vise grafičkih elemenata.
EDIT: nisam ja tih 40% urezao u kamen i rekao da će tako biti, tu brojku sam uzeo jer je bila u AMD-ovim prezentacijama.
Ne, ne, ja nisam to rekao. Nego sam rekao da kartica s 5,5 TFLOPS ne može i neće biti brža od kartice sa 6,65 TFLOPS-a i to je tako. Usko grlo kartica danas nije pixel fillrate nego shader performance, a shader performance se povećava brojem jezgara, njihovim taktom, tj. povećanjem broja instrukcija koje se mogu izvršiti.
Naravno, jako je zgodno sve to nahraniti dobrim bandwidthom, kešom, rasterima, ali na kraju se uvijek veći dio promjena performansi odnosi upravo na to da ćeš brže procesirati i vertexe ii fragmente upravo kalkulacijama... više transformacija = više kalkulacija = potreba za više jezgar i većim taktom. Istina, pomaže i treba sve ostalo, ima dosta komponenti koje su dio svega toga, ali nisam još vidio da u istoj arhitekturi imaš manje jezgara i manji takt, a veće performanse.
A što su rekli u prezentaciji, živo me zanima... zato i pitam whitepaper.
jel se onda isplati kupovat novi xbox ili ne?
Zbog hardvera unutra da, zbog igara ne
PC ima steam, to na konzolama jos ne postoji
Xbox One S ima isti hardware, samo je manji, novi joystick, podržava HDR igre i 4k video - ne igre.
1. community za x one je 0 naspram ps4 communityja u hr.
2. X one je imao slab hardver za 2013. standarde gpuwise. Mislim da nema smisla ulagati u tu konzolu
Pojavile su se glasine da bi NDA mogao prestati 24.6. umjesto 29.6. .
jel se onda isplati kupovat novi xbox ili ne?
Zbog hardvera unutra da, zbog igara ne
PC ima steam, to na konzolama jos ne postoji
Xbox One S ima isti hardware, samo je manji, novi joystick, podržava HDR igre i 4k video - ne igre.
Vjerojatno misle na Project Scorpio koji je najavljen i izlazi u 2017. godini.
Pozdrav ljudi, hoce li rx480 biti prejaka za moj cpu fx 6300?
naravno! sto prije preci na intela ako zelis izvuci 100% perfomanse!lp
i5 je dovoljan?
naravno
Nemoj srljati u kupovinu novog CPU-a. Pričekaj recenzije i/ili eventualno Zen.
Također, DX12 bi trebao rasteretiti CPU, pa bi FX-6300 trebao biti dovoljan (valjda).
mozes uzet 480. Pa kasnije lako ubodes ono sto ti vise pase novcano. Pricekaj zen.do tada ti je dobar fx

A i5 ide na isti fx socket?
Pa more iskoristit ram,ja sam baš gleda ako bi iša na novi i54690k i neku maticnu za oc bar bi moga iskoristit ovih 12gb rama..na Zen ili noviji intel moran i ram kupovat što nije jako skupo ali ipak ušteda je tu :D
Kupi RX 470, taman za tvoj komp i rasturati će full HD za 150$. Nešto jača od sadašnje 380X.
Hvala na savjetima, mogao bih uzeti rx470. A kasnije onda nadogradim...
odlicne slike, hvala.
zna li neko ćemu služi onih 16 kontakata(konektor?) na mjestu di je inaće cf/sli briđ.
Baš mi prekrasno izgleda ta referentna, još da ima onako mat crni backplate kao fury x bila bi 10/10, ali zašto stavljaju te pinove na stranu, aj kuzim kad ih ima 2-3 pa ono da ima više mjesta, al zašto taj 1x6 pinski. Na sapphire 270 sam imao naprijed 6 pinski utor i super je izgledalo
U cijeloj priči ne kužim jednu stvar.
Toliko slika kartica, čak i u računalima, a nitko da odvrti jednu normalnu igru na jednu jedinu minuti i izda bencheve.
lol
U cijeloj priči ne kužim jednu stvar.
Toliko slika kartica, čak i u računalima, a nitko da odvrti jednu normalnu igru na jednu jedinu minuti i izda bencheve.
lol
Dal ti je poznat pojam NDA?
jbt nda ko da će netko nekog ulovit radi jedne slike, pa nečeš napisat svoje ime.
U nda ulaze i slike kartice pa su leakane.
Zna se da leakaju kinezi, ali nemaju muda benchat ili je sve fake.
Slike kartice nisu u NDA. Da jesu, nebi Raja i ekipa onako pokazivali karticu na sve strane. Ista shema je bila i sa GTX serijom. Slike svugdje i onda se čekao određeni datum kad su počeli objavljivat rezultate bencheva. Tako će i ovdje bit.
A po mom nekom mišljenju, nije se ljudima baš za igrat s leakanjem takvih stvari jer kad se sazna ko je to leakao (a to nije neki problem), taj gubi kredibilitet od strane firme i nebude više dobivao stvari ranije za test, benchanje i review
Znači ni slike ni temperature ni buka ni 3d mark rezultati ni oc rezultati ne spadaju u nda?
http://wccftech.com/radeon-rx-480-thermal-tests-leak/
http://wccftech.com/amd-rx-480-overclocking-tool-leaked/
1080p:
Doom:58 fps
Hitman Absolution: 44 fps
Fire Strike: 11893
Fire Strike Extreme: 5708
Fire Strike Ultra: 2856