Dovoljno je da kliknes na linkove i odmah ce te prebaciti na vazan dio videa jer sam isao na "Kopiraj URL videozapisa u trenutnom vremenu", tad mozes video slobodno zaustaviti.
Te dvije fotke su mi skroz cudne, pogotovo ako pogledas ovdje koji si i sam koristio u korist svojih argumenata prije kojih 2 mjeseca u ovoj istoj temi. Moze se vidjeti da je GTR na tom videu pri 2650RPM (70%) na 70 stupnjeva, a na tvojoj slici je na max RPM-u temp samo par stupnjeva niza. Ako se MSI na svom max RPM (gdje sigurno nije tiha) ide na 60 stupnjeva, onda znaci da isto tako ljeti mozes zaboraviti na tisinu ako mislis OC i nemas klimu o sobi... Ovdje GTR na istom RPM-u kao i na prvom videu pak je na 63 stupnja. Razlike od grafa do grafa su dosta velike tako mislim da nebi trebalo brzati s nekim pretpostavkama.
moje fotke i tvoj video se mogu razlikovati zbog više razloga, prvenstveno jer nisu isti testovi i negdje za load koriste furmark koji grafe poštenski zagrije i pokazuje load 100 posto, a drugdje neki test koji isto pokazuje load 100% ali s daleko nižom temperaturom, također ovisi i kakva je sobna temperatura itd., dakle različiti testovi su teško usporedivi
no ovaj video koji si linkao ti je najbolji pokazatelj razlike
evo, screenshotao sam najbitniji dio - na cca 1500 okretaja gdje su grafe još uvijek tihe razlika u temperaturi je fantastičnih 23 stupnja
upravo to ti pokazuje razliku u potencijalu hlađenja, sa 65 stupnjeva imaš još ohoho mjesta za ocanje kod msi, dok kod xfx si već na 88 stupnjeva i grafa gori - dakle moraš dizati okretaje već na tim postavkama, a kamo li da imaš lufta
razlika što na cca 2500 okretaja msi spusti samo 5 stupnjeva, a xfx spusti 18 stupnjeva pokazuje veću učinkovitost msi ventova na nižim okretajima i veću učinkovitost xfx na većim okretajima (ili je možda puno teže spustiti temperature na tom čipu sa 65 na 60 nego sa 88 na 70), ali je nebitna za ovu priču, jer sa msi nemaš potrebe dizati na tolike okretaje dok ti je grafa na 65 stupnjeva, dok si sa xfx prisiljen dizati okretaje kako se grafa ne bi pržila jer 88 je već previše