AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
war3_tft kaže...

Dovoljno je da kliknes na linkove i odmah ce te prebaciti na vazan dio videa jer sam isao na "Kopiraj URL videozapisa u trenutnom vremenu", tad mozes video slobodno zaustaviti. 

Te dvije fotke su mi skroz cudne, pogotovo ako pogledas ovdje koji si i sam koristio u korist svojih argumenata prije kojih 2 mjeseca u ovoj istoj temi. Moze se vidjeti da je GTR na tom videu pri 2650RPM (70%) na 70 stupnjeva, a na tvojoj slici je na max RPM-u temp samo par stupnjeva niza. Ako se MSI na svom max RPM (gdje sigurno nije tiha) ide na 60 stupnjeva, onda znaci da isto tako ljeti mozes zaboraviti na tisinu ako mislis OC i nemas klimu o sobi... Ovdje GTR na istom RPM-u kao i na prvom videu pak je na 63 stupnja. Razlike od grafa do grafa su dosta velike tako mislim da nebi trebalo brzati s nekim pretpostavkama.

moje fotke i tvoj video se mogu razlikovati zbog više razloga, prvenstveno jer nisu isti testovi i negdje za load koriste furmark koji grafe poštenski zagrije i pokazuje load 100 posto, a drugdje neki test koji isto pokazuje load 100% ali s daleko nižom temperaturom, također ovisi i kakva je sobna temperatura itd., dakle različiti testovi su teško usporedivi

no ovaj video koji si linkao ti je najbolji pokazatelj razlike

evo, screenshotao sam najbitniji dio - na cca 1500 okretaja gdje su grafe još uvijek tihe razlika u temperaturi je fantastičnih 23 stupnja 

upravo to ti pokazuje razliku u potencijalu hlađenja, sa 65 stupnjeva imaš još ohoho mjesta za ocanje kod msi, dok kod xfx si već na 88 stupnjeva i grafa gori - dakle moraš dizati okretaje već na tim postavkama, a kamo li da imaš lufta

razlika što na cca 2500 okretaja msi spusti samo 5 stupnjeva, a xfx spusti 18 stupnjeva pokazuje veću učinkovitost msi ventova na nižim okretajima i veću učinkovitost xfx na većim okretajima (ili je možda puno teže spustiti temperature na tom čipu sa 65 na 60 nego sa 88 na 70), ali je nebitna za ovu priču, jer sa msi nemaš potrebe dizati na tolike okretaje dok ti je grafa na 65 stupnjeva, dok si sa xfx prisiljen dizati okretaje kako se grafa ne bi pržila jer 88 je već previše

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 15:55 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Ako ti nije problem ajde na stock frekvencijama odvrti Heaven tri kruga pa javi temp i RPM kod svoje GTR-ke i probaj opisati na koliko RPM pocinje bas smetati kad je tisina.

Stock 480 (1266mhz) ili stock moje gtr be (1338)?

picajzla0707 kaže...

evo, screenshotao sam najbitniji dio - na cca 1500 okretaja gdje su grafe još uvijek tihe razlika u temperaturi je fantastičnih 23 stupnja 

upravo to ti pokazuje razliku u potencijalu hlađenja, sa 65 stupnjeva imaš još ohoho mjesta za ocanje kod msi, dok kod xfx si već na 88 stupnjeva i grafa gori - dakle moraš dizati okretaje već na tim postavkama, a kamo li da imaš lufta

I ovaj test sam radio, također je rezultat negdje u ovoj temi, baš je bila rasprava o tom videu i toj slici pa se pokazalo da (bar moja) xfx nemože dosegnuti 88°C ako se ventilatori ikako vrte.

12 godina
_mark0_69 kaže...

I ovaj test sam radio, također je rezultat negdje u ovoj temi, baš je bila rasprava o tom videu i toj slici pa se pokazalo da (bar moja) xfx nemože dosegnuti 88°C ako se ventilatori ikako vrte.

koja je razlika gtr i gtr be, obzirom da on napominje u videu kako njegove nisu be

i ajd molim te nadopuni rubriku moj pc, jer ti još uvijek stoji hd 6870

EDIT:

ima također na videu detaljni prikaz gpuz s obje grafe, gdje se vidi da na max rpm obje drže 60 stupnjeva, ali kod msi je to na cca 2.600rpm, a na kod gtr na cca3.900rpm

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 15:52 (picajzla0707).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Silicon lottery.

Pogledajte video do kraja.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

BE su kao binane i rade na višem taktu out of the box 1288 vs 1338 te imaju blage izmjene u biosu u vezi VRMa - nisam puno proučavao, mislim da su to jedine razlike.

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

moje fotke i tvoj video se mogu razlikovati zbog više razloga, prvenstveno jer nisu isti testovi i negdje za load koriste furmark koji grafe poštenski zagrije i pokazuje load 100 posto, a drugdje neki test koji isto pokazuje load 100% ali s daleko nižom temperaturom, također ovisi i kakva je sobna temperatura itd., dakle različiti testovi su teško usporedivi

no ovaj video koji si linkao ti je najbolji pokazatelj razlike

razlika što na cca 2500 okretaja msi spusti samo 5 stupnjeva, a xfx spusti 18 stupnjeva pokazuje veću učinkovitost msi ventova na nižim okretajima i veću učinkovitost xfx na većim okretajima, ali je nebitna za ovu priču, jer sa msi nemaš potrebe dizati na tolike okretaje dok ti je grafa na 65 stupnjeva, dok si sa xfx prisiljen dizati okretaje kako se grafa ne bi pržila jer 88 je već previše

Slazem se s prvim dijelom, ali ovo sto je on na videu napravio i stavio dva fana podosta razlicite velicine na isti RPM i isao usporediti temperature je teska glupost, pa normalno da ce veci fanovi pri istim RPM hladiti bolje nego ovi manji i ne treba se cuditi tolikoj razlici.

_mark0_69 kaže...
war3_tft kaže...

Ako ti nije problem ajde na stock frekvencijama odvrti Heaven tri kruga pa javi temp i RPM kod svoje GTR-ke i probaj opisati na koliko RPM pocinje bas smetati kad je tisina.

Stock 480 (1266mhz) ili stock moje gtr be (1338)?

picajzla0707 kaže...

Na stock GTR frekvencijama ako nije problem kad smo ponovno naceli temu.

12 godina
war3_tft kaže... 

Slazem se s prvim dijelom, ali ovo sto je on na videu napravio i stavio dva fana podosta razlicite velicine na isti RPM i isao usporediti temperature je teska glupost, pa normalno da ce veci fanovi pri istim RPM hladiti bolje nego ovi manji i ne treba se cuditi tolikoj razlici.

govorimo o buci koju ventovi proizvode, stvar jest upravo u tome da se stave što veći ventovi kako bi se mogli manje okretati i stvarati manje buke, a tko je xfx-u kriv što nije stavio veće ventove

dakle test pokazuej ovo - sa msi blokiraš ventove na 1500 okretaja i grafa će biti tiha i hladna do 65 stupnjeva, pa čak i da se digne na 75 stupnjeva po ljeti i ostane na tih 1500rpm, opet će biti jednako tiha

no kod xfx si sa 1500 rpm već na 88 stupnjeva, što nikome ne uzgleda ok pa već tu dižeš rpm, a kamo li kad se pogoršaju uvjeti i samim time raste razina buke

kužiš valjda što hoću reći - msi je nesumnjivo tiša i hladnija grafa kako god okreneš

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo ga valley extreme hd preset, 3 "kruga". Stock taktovi, naponi, vent. Sve se vidi na slici - max temp od 72°C zabilježena kad sam izlazio iz valleya pa kad je fps skočio na par tisuća, tijekom testa drži temp na ~69°C, u jednom trenutku sam vidio 70°C al se odmah vratilo. Uostalom sve se vidi iz slike.

LINK

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Mene vise zabrinjava sta je taj rezultat u furmarku minimalno iznad clockane stare 7970-ke...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 18:57 (ansha).
12 godina
neaktivan

Ne koristim furmark inače pa ni neznam kakve rezultate očekivati a i nije mi bitno jer smatram da je pretjeran test.

edit: evo čisto iz znatiželje sam odvrtio isti test samo sa klokanom memorijom (gpu na 1400 kao i prije) i dobijem ~720 bodova više za 115mhz oc. Pa izgleda da test jako ovisi o memoriji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 19:41 (_mark0_69).
9 godina
_mark0_69 kaže...

Ne koristim furmark inače pa ni neznam kakve rezultate očekivati a i nije mi bitno jer smatram da je pretjeran test.

edit: evo čisto iz znatiželje sam odvrtio isti test samo sa klokanom memorijom (gpu na 1400 kao i prije) i dobijem ~720 bodova više za 115mhz oc. Pa izgleda da test jako ovisi o memoriji.

jeli ti power limit na full?
 zanimljivo da na 7970/280x je test više ovisia o gpu clocku...

13 godina
protjeran

Ne znam zasto si se uhvatio tih 88 stupnjeva, u nijednom drugom videu ili recenziji temp nisu dosle niti blizu toj brojci. Evo _mark0_69 je stavio graf na kojem pri 1200 RPM temp ide do 69 stupnjeva nakon par krugova Valeya, znaci da bi na 1500 RPM temp bile jos manje, a na tim RPM jos uvijek nema buke. 

Sad jos fali netko s MSI karticom da pokaze neki test pa da kompletiramo ovu pricu. MSI ce bolje hladiti i bit manje "bucna" u to sam uvjeren, ali mislim da razlike nece biti toliko velike.

12 godina
neaktivan

Ne, max je 50% power limit a ovo je na +15% u oba slučaja, inače klok nije konstantan.

No možda se ne bi trebali oslanjati na samo moje rezultate, ja sam vjerovatno imao sreće sa čipom (bez obzira na mali asic što samo pokazuje da je asic relativno nebitan za amd grafe, za razliku od nvidije).

Imao sam i MSI na kratko i ne mogu reći koja je bučnija kad su obje vrlo tihe, pogotovo kad uzmemo u obzir da imam dosta ventova u kućištu pa je teško uopće razaznati kad se vent na grafi upalio.

9 godina
možeš slobodno power limit stavit na +50 tj max ,pogotovo ako ti je dobar ćip.
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Tako je, drmaj to ako imaš ok napajanje.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
_mark0_69 kaže...

jeli ti power limit na full?
 zanimljivo da na 7970/280x je test više ovisia o gpu clocku...

Meni sa 1070-kom ovisi isto vise o memory clocku...

12 godina
neaktivan

Ma mislim da neće biti nikakve razlike za ovaj test jer je takt stabilan već na +15, ispod toga zna padati na ~1375mhz na trenutke. "Čuvam" grafu na taj način jer je furmark prilično brutalan test i ovako povlači 170w+.

15 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Ma mislim da neće biti nikakve razlike za ovaj test jer je takt stabilan već na +15, ispod toga zna padati na ~1375mhz na trenutke. "Čuvam" grafu na taj način jer je furmark prilično brutalan test i ovako povlači 170w+.

Ma kakvo čuvanje daj, ne može joj ništa biti. Da može ne bi u wattman stavili tu opciju, samo bi gubili masne pare na garancijama.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

nedavno je bila ista tema o nvidia karticama, a sad evo i test  amd kartica unazad nekoliko generacija

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 9:03 (picajzla0707).
Moj PC  
5 0 hvala 4
14 godina

I tu vidimo taj poražavajući trend. HD 7970 je bila doslovno duplo jača i brža grafa. Nakon toga se napredak prepolovijo pa onda još i gore s R9 290Xna Fury X. Sad ćemo vidjet još malo hoće li Vega donjeti napredak kakav treba.

14 godina
itomic009 kaže...

I tu vidimo taj poražavajući trend. HD 7970 je bila doslovno duplo jača i brža grafa. Nakon toga se napredak prepolovijo pa onda još i gore s R9 290Xna Fury X. Sad ćemo vidjet još malo hoće li Vega donjeti napredak kakav treba.

Kakvo je stanje po pitanju procesora tu je još i dobro...

Najveći skok je bio sa 4870 na 5870, pa skoro pa nebitan refresh 6XXX sa dva tess modula i onda skok na 7970, nakon toga već opada...

12 godina
itomic009 kaže...

da, ali nemoj zaboraviti da je 6970 koštala na izlasku 370usd, a 7970 je koštala 500usd, čime je praktički skočila u viši rang i smanjila price/performance dobitak u novoj seriji

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Tesko je zaboraviti HD7970, to je respektabilan hw.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

e da i onda amd sjebe sa nazivima u 6 seriji

6970 6950 su flagship a

6870 6850 mid high di je je u prijasnjoj gen 870,850 

znacio high end a 950 tu 5970 2-gpu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ako se dobro sjecam , 6850 sam tad platia oko 1200kn a vidi danas "mid" range 2500kn...
13 godina
protjeran
metallic kaže...

Tesko je zaboraviti HD7970, to je respektabilan hw.

sto je najgore sve izvedenice tog cipa i dalje s nekom i5 mozes vrtiti u iznad 60fps-a s pristojnim detaljima!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

a tek 7990 ubija jos uvijek!

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ne znam bas, midrange je rx470 za 1550 kn. Na 2500 je bas rupa, mozda jedino skuplje i neisplative verzije1060 6 gb.
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Ne znam bas, midrange je rx470 za 1550 kn. Na 2500 je bas rupa, mozda jedino skuplje i neisplative verzije1060 6 gb.

Za 2500 uzmes Fury obicnu i sve 5

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice