AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

jeli možda linus brlja bezveze jer meni se cini 60hz na freesync gsync ili no sync je isto hz/milisekundi,samo šta s adaptivnim nema nereda kad fps padne ispod 60.
ako free i g sync imaju još neki svoj(dodatni) lag koja je onda svrha i jednog i drugog?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 21:16 (dabar_solta_V2).
13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
jeli možda linus brlja bezveze jer meni se cini 60hz na freesync gsync ili no sync je isto hz/milisekundi,samo šta s adaptivnim nema nereda kad fps padne ispod 60.
ako free i g sync imaju još neki svoj lag koja je onda svrha i jednog i drugog?

neznam pitaj nvidiju i amd, prvo se zapitaj sta ce nam ista ispod 60hz/fps-a? ja sam najsretniji kad imam preko 150fps-a jer su mi tada milisekunde slicne kao i odaziv na monitoru(4ms) tad mi je prikaz na slici brz/fluidan i osobno ne vidim nikakvo trganje/trzanje slike! cim fps padne na oko 90 povraca mi se od muke koliko je slika iritantna! sve mi se cini da ce i taj freesync kao i gsync biti zaboravljeni s vremenom, imaju srece jer je 4k dosao jako brzo a nesto vrtiti na 150+fps-a@4k je tesko pa ce tu dobro doci te tehnologije da slika bude fluidna i bez trganja pri niskom framerate-u!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

jel netko koristi amd-ov windmill?

jel se moze ugasiti 60fps cap? zanima me kako izgleda na 150+fps-a

evo tu je valjda jedina stranica gdje ga ima za skinuti(sramota)

za one koji oce provjeriti freesync!

https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/2B197749034A48E1B00E4B3B5EDFFC66Y

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 21:52 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

@XXX

Ma kako ti ovo na freq 1012mhz? Zaprži ju na 1230 pa javi rezultate...baš me zanima temp...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 22:20 (Gee).
9 godina
Stjepanj kaže...
..

... ja sam najsretniji kad imam preko 150fps-a jer su mi tada milisekunde slicne kao i odaziv na monitoru(4ms) tad mi je prikaz na slici brz/fluidan i osobno ne vidim nikakvo trganje/trzanje slike! cim fps padne na oko 90 povraca mi se od muke koliko je slika iritantna!....

ovako sam to svatia(ako sam u krivu sry): odaziv monitora koji piše na kutiji je odaziv samog panela i treba ga dodat na odaziv od jednog framea do drugog tj hz na kojima monitor radi(ako ti je 60hz monitor onda dodaj 16.67ms na 4ms od panela).engine može vrtit i 500fps u nekoj igri i imat odziv od 2ms ali ako se prikazuje na 60hz monioru odziv će bit onaj od najslabije karike tj monitora 16ms. iako da imaš periferiju na usb 500hz i da možeš utjecat na engine s odzivom od 2ms ,nemaš kako to prikazat na ekranu i neznam jeli bi bilo uopće primjetno.
pitanje je kako određeni engine radi i kako se prevodi tih 150fps(6.67ms) na 60hz(16.67ms) na monitoru(koliko je vidljivo kidanje, tj jeli uopće engine šalje sve frameove van ili ima neki filter pa pušta samo svaki drugi/treći/kad treba, neznam ne razumin taj dio priće). mislim da ove adaptivne sinkronizacije rade tako da monitor ćeka frame s enginea pa samim tim nebi smjela bit veća latencija nikako a pošto je sve sinkronizirano ćak bi trebala bit i manja latencija u nekim slućajevima.
živija

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

velim "korist" od njega imas kad ti fps padne ispod ili iznad nazivnog "osvjezenja/hz" od monitora i dobar je jer se na njemu nebi trebao osjetiti lag na misu kao kad upalis vertikalnu sinkronizaciju(v-sync)! tak da u jednu ruku dobar je jednima s losijim kompovima koji se pomalo muce s stabiliziranjem 60fps-a no opet drugima s jacim hw to uopce ne treba jer tko bi normalan zelio 60fps lock ako mozes imati recimo 120(fast sync kod nvidije:), ili onaj gore slucaj s 4k i malim fps-om gdje se opet vracamo ovima prvima s slabijim fps-om!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gee kaže...

@XXX

Ma kako ti ovo na freq 1012mhz? Zaprži ju na 1230 pa javi rezultate...baš me zanima temp...

Nisam siguran da te kužim. Ti kad pokreneš furmark na svojoj imaš zakucanu full frekvenciju uz defoltne postavke u driverima? Jar ja kod sebe još ništa nisam dirao, tj. probao sam dignuti power limit i klokno ju na 1300 mhza i radi super i par stupnjeva je toplija doslovno, ali ne treba mi još to pa sam vratio na stock. Daj sliku iz furmarka da vidim na koliko tebi zaprži frekvenciju.

Što se tiče frekvencije u igrama sve grafe imaju više manje varirajuču koja ovisi od grafe do grafe i igre. Evo ti recenzija i tablica gdje je sve fino pokazano. Kak ti zuakucaš točnu frekvenciju, digneš power limit do ibera ili?

https://www.computerbase.de/2016-08/radeon-rx-470-test/3/

Kaj se tiče moje evo par slika dok igram FC primal. Tu imam nekih 1180 mhza i max 1450 rpma i nekih 67 stupnjeva topline.

9 godina
neaktivan
Ekipa
Mogu li uparit rx 470 4 gb sa i3 3220?
Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Ekipa
Mogu li uparit rx 470 4 gb sa i3 3220?
Hvala

naravno da mozes, no toj grafi je potreban cistokrvni quad cpu(3.5+ghz)...u nekim nasloviam ce ti grafa doslovno raditi na ispod 50%..lp

9 godina
neaktivan
Znam da nije prava tema ali bili onda bilo bolje uzet gtx 1050ti

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo ipak sam ju uspio zakuhati, sat vremena wotch dogs 2 i sad se ipak ćuje uz stišani zvuk i kućište na podu ali ništa bitno, i dalje je to umjereno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Znam da nije prava tema ali bili onda bilo bolje uzet gtx 1050ti

Ne, svejedno uzmi bolju i bržu RX 470 i ne sekiraj se previše oko botlnecka. Podesiš da ti bude igrivo s obzirom na kapacitete RX 470 i igraj se.

16 godina
@XXX
Nisam je pržio furmarkom ali heaven benchmark je drži na 1230 a temperaturu na par sekundi u jednom dijelu digne do 70-71 s time da su do tada i ventovi već na oko 2400-2500
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ili imaš kućište koma ili ja imam puno bolji primjerak grafe. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nešto mu sigurno ne valja, meni na rx 470 temp idu do 70c samo na 1300mhz i 1350 okretaja fana (25~30%). Na 1250mhz ne prelaze 62c. Fc primal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobro ti ipak imaš najbolju izvedbu RX 470 na tržištu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gogy7 kaže...
Nešto mu sigurno ne valja, meni na rx 470 temp idu do 70c samo na 1300mhz i 1350 okretaja fana (25~30%). Na 1250mhz ne prelaze 62c. Fc primal.

ti imaš gaming x verziju s daleko potentnijim hladnjakom, dva heapipes vs jedan, veći ventovi i ukupno veći hladnjak

9 godina
neaktivan
Cekajte nisam citao temu od prije ali vidim da pricate o nekim temperaturama?
Jel se pregrijavaju rx 470ke ili..
I mozete li mi preporuciti neku malu rx 470 jer nemam bas mjesta u kucistu
Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Pa nije neko kuciste, nemam dodatnih ventova... ali moguce i da je tvoja bolja...

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Nemereš utrpat FX-a u loše kućište, kupi barem zalamana z3 plus, dođe bagatelu a provjetreneo je kako treba. Ima 4  tiha venta untra, taman da istjera svu toplinu sa takvog procesora.

http://www.adm.hr/product.asp?product=zalman-z3-plus-mid-tower-case-192wx465hx430dmm-mb-standard-standard-atx-micro-atx-psu-s&code=18839ADM

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 10:53 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Hvala

Ma kakvo pregrijavanje daj molim te :) Najmanja je xfx single fan.

8 godina
Gee kaže...

Pa nije neko kuciste, nemam dodatnih ventova... ali moguce i da je tvoja bolja...

Ako imaš bušilicu i malo mašte, naguraš par ventova sam tak. Naravno ak nemaš baš pekinezera od kučišta. Ubodna, turpija i donator kučište čine čuda. Kučište mi je uvijek bilo zadnja rupa na svirali :)

16 godina
XXX kaže...

Nemereš utrpat FX-a u loše kućište, kupi barem zalamana z3 plus, dođe bagatelu a provjetreneo je kako treba. Ima 4  tiha venta untra, taman da istjera svu toplinu sa takvog procesora.

http://www.adm.hr/product.asp?product=zalman-z3-plus-mid-tower-case-192wx465hx430dmm-mb-standard-standard-atx-micro-atx-psu-s&code=18839ADM

Meni pišeš? Temp proca je i više nego dobra i na njemu je zalman, imaš slike par skrolanja ranije... a što se tiče grafe, palo mi je sad na pamet, ne znam kako je tebi i drugima sjela unutra ali meni skoro pa dotiče njen heatsink souhbridge heatsink pa je moguće da kupi i njegovu temperaturu...

Inače svi skupa malo pretjerujete s tim ventilatorima...a to vam kažem kao davnašnji vlasnik thunderbirda na 1.4 gdje bi bio sretan kada bi ti coolermaster na 4.500 rpm držao proc na 50 stupnjeva u idle...

Btw lijep je taj z3...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 14:48 (Gee).
15 godina
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Hvala

Pa sve ovisi koji procesor imas recimo npr apu 7600 itd do recimo fx 6300 ako  imas neki losi nece ti se graficka puno grijati.Posto ce ti biti prisutan bn i samim tim graficka kartica nece ici u full load na nego nekih 60%-80%, automatski ces imati i manje temperature.Dok recimo ako imas neki fx 8320, i5 ili i7 koji je moze maksimalno iskoristiti imat ces vece temperture ali ne znaci da ce se pregrijavati to vecinom ovisi koje kuciste imas jeli dobro provjetreno i kako si napravio krivulju ventilatora da se okrecu.

15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Pa sve ovisi koji procesor imas recimo npr apu 7600 itd do recimo fx 6300 ako  imas neki losi nece ti se graficka puno grijati.Posto ce ti biti prisutan bn i samim tim graficka kartica nece ici u full load na nego nekih 60%-80%, automatski ces imati i manje temperature.Dok recimo ako imas neki fx 8320, i5 ili i7 koji je moze maksimalno iskoristiti imat ces vece temperture ali ne znaci da ce se pregrijavati to vecinom ovisi koje kuciste imas jeli dobro provjetreno i kako si napravio krivulju ventilatora da se okrecu.

E vidiš ja imam amd a8 7600 i rx470 i grafička mi radi na 100%, i nemam nikakav bn. Kako to objašnjavaš?

Također grafička se ne može pregrijavati, samo ide u niži state ako dosegne temp limit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 16:49 (Jakovp).
15 godina
Jakovp kaže...
dreadmoore kaže...

E vidiš ja imam amd a8 7600 i rx470 i grafička mi radi na 100%, i nemam nikakav bn. Kako to objašnjavaš?

Također grafička se ne može pregrijavati, samo ide u niži state ako dosegne temp limit.

pokazi nam neki video ja dosad nisam nijedan vidio da ima rx 470 zakucanu

15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

pokazi nam neki video ja dosad nisam nijedan vidio da ima rx 470 zakucanu

Pokazat ću ako baš budeš inzistirao, ali poanta je da igram na 4k pa je grafička uvijek dovoljno opterećena. Tako da ono, kad pišeš budi malo precizniji.

EDIT: također kako bude dx12 i vulkan dolazio tako će biti sve manje potrebe za jačim procesorom. Npr za doom je ovaj moj proc dovoljan da ga maxira (200 fps kad spustim rezoluciju i detalje) kad radi u vulkan modu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 17:30 (Jakovp).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

poceo mi se smrzavati komp , mislio sam da je do win 10 , ali sad nisam siguran jer sam vratio na 8.1 i opet se smrzne ,gpu load mi je na 100% skoro citavo vrijeme na tren se desi da padne ali opet se vrati

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

poceo mi se smrzavati komp , mislio sam da je do win 10 , ali sad nisam siguran jer sam vratio na 8.1 i opet se smrzne ,gpu load mi je na 100% skoro citavo vrijeme na tren se desi da padne ali opet se vrati

Mirise na minera da si pokupio negdje ;)

Manje vise jedina solucija cista reinstalacija

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
chaselol kaže...

Mirise na minera da si pokupio negdje ;)

Manje vise jedina solucija cista reinstalacija

moguce skidao sam fifu 2016 ,nez jel se to smije ovak javno govoriti  inace i ja rudarim , tak da izgleda sad radim posao nekome drugome 

...malwarebytes otkrio bitcoinminer-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 18:06 (loky4i4).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice