AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Grga1984 kaže...

Na stranici proizvođača piše da ima isti hladnjak kao gtr, zato sam je i uzeo.

Znači do biosa je.

Zna li tko gdje da skinem drugi bios?

https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=AMD&manufacturer=XFX&model=RX+480&interface=&memType=&memSize=&since=

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
10 godina
neaktivan
Tvoja rs ima drukčiji pcb, kraća je 4 cm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo kako izgleda kad se dx12 odradi kak spada 

"The Future is Red" nadajmo se samo da je to skora buducnost 

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vega 20 bi mogla furat 8k na mid high bez aa naravno ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Kakve su vam temperature na RX 480? Imam red devil inaćicu RX 480 sa 8Gb i pod full opterećenjem ide do 85C 

9 godina
neaktivan
quickr kaže...

Kakve su vam temperature na RX 480? Imam red devil inaćicu RX 480 sa 8Gb i pod full opterećenjem ide do 85C 

puno previse ti je to, a s druge strane ako ti ne trokira i sve ti radi kak treba, bas te briga, imas garanciju pa ako rikne nekad u buducnosti, who cares :D

13 godina
neaktivan
quickr kaže...

Undervoltaj je malo, spustices sigurno da bude ispod 80 a jel ti kuciste provjetreno

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...
quickr kaže...

Undervoltaj je malo, spustices sigurno da bude ispod 80 a jel ti kuciste provjetreno

5 coolera na kvalitetnom kućištu. Malo gledam review (kasno mi sada kad sam već uzeo) ali red devil se vrti na višim temp. Oko 80-82. Doduše moja ide do 85-86 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Hm nije to bas, mozes li postat koju sliku unutar kucista, da vidimo airflow i cable management..?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj da stavis jedan vent da direktno duva na grafu u kucistu, da odnosi toplotu s nje, sa njene bocne strane iliti sa svoje prednje strane donjeg dijela u kucistu!

12 godina
quickr kaže...
chaselol kaže...
quickr kaže...

5 coolera na kvalitetnom kućištu. Malo gledam review (kasno mi sada kad sam već uzeo) ali red devil se vrti na višim temp. Oko 80-82. Doduše moja ide do 85-86 

naravno da tvoja ide više nego na recenzijama, oni testiraju grafu na otvorenom i pod klimom, tvoja je u kućištu i sobnoj temperaturi koja može biti doista viša - zato se i gleda grafa koja ima što bolji hladnjak i što više lufta u hlađenju

jbga, trebao si prije kupnje potražit savjet i uzeti poštenu grafu, a ne to powercolor sranje koje se pregrijava, a još gore joj se pregrijava vrm (prema iskustvu drugih kolega koji su je uzeli)

...i da ne spominjemo smeće od komponenti koje su downgrade umjesto upgrade u odnosu na referentnu

ali eto, imaš tri godine gare pa si miran, samo nemoj klokati jer će problemi postat još veći

14 godina
metallic kaže...

Hm nije to bas, mozes li postat koju sliku unutar kucista, da vidimo airflow i cable management..?

Budem kasnije. Trenutno je raskopano kućište i kablovi su na sve strane. 

picajzla0707 kaže...

naravno da tvoja ide više nego na recenzijama, oni testiraju grafu na otvorenom i pod klimom, tvoja je u kućištu i sobnoj temperaturi koja može biti doista viša - zato se i gleda grafa koja ima što bolji hladnjak i što više lufta u hlađenju

jbga, trebao si prije kupnje potražit savjet i uzeti poštenu grafu, a ne to powercolor sranje koje se pregrijava, a još gore joj se pregrijava vrm (prema iskustvu drugih kolega koji su je uzeli)

...i da ne spominjemo smeće od komponenti koje su downgrade umjesto upgrade u odnosu na referentnu

ali eto, imaš tri godine gare pa si miran, samo nemoj klokati jer će problemi postat još veći

Znači pop*šio sam sa tim red devilom?  Nisam imao namjeru klokat, koliko sam shvatio već joj je dignut takt s obzirom na stock rx 480. 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nevjerujem da si ista popusio, samo treba malo truda i paznje oko airflowa i to je to.

Nema veze sad ta temperatura ako je po specifikacijama tako normalno, jer taj chip nije bas hladan po prirodi.

Ne brini, bit ce sve ok, a za lose situacije imas garu! :)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma dobro, to je temp sa furmarkom koji baš zaprži grafičku do kraja. Još nisam zaigrao neku igru koja bi mi toliko opteretila GPU.

Malo sam se igrao u wattmanu, smanjio voltažu, temperatura ostala ista . Nakon toga sam odredio željenu temperaturu, 82C, grafička se drži na toj temp ali average FPS opada što se furmark duže vrti. 

Vratit ću sve na stock postavke i nadat se najboljem. Dobro kažeš, imam garanciju, je*emise 

16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

S obzirom da za nekoliko dana postajem ponosnim vlasnikom RX460 2GB (točan model - http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/sap-rx-460oc-2g/ ) zajedno sa još nešto novih komponenti (budget gaming PC se slaže, sa primarnom najmjenom da bude uredsko računalo sa FHD monitorom) pa me zanima kakvo je stanje sa driverima trenutno? Problemi, rušenja i slično na Win 10 RS1 (Aniversarry Update) ili sve radi kao po špagi?

Napomena: probat ću izvući od gazde koji $$$ više pa gledam onda RX460 4GB (http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/rx-460p4sfg5/) - namjena je ista. Gaming u slobodno vrijeme dok nije gužva na poslu (GTA V, BF3, BF4 i stariji naslovi na FullHD)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nisi popusio. Grafa je ok, ali nije za neko OCanje (zbog gore spomenutih razloga kolege picajzle), sto ionako nije pretjerano potrebno s obzirom na stock clockove. Ako crkne imas jamstvo, doduse 1g manje od konkurencije.

Inace, je li ta Powercolorica stvarno tako tiha kao u recenzijama ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
quickr kaže...

Ma dobro, to je temp sa furmarkom koji baš zaprži grafičku do kraja. Još nisam zaigrao neku igru koja bi mi toliko opteretila GPU.

Ma ostavi se furmarka, nije mjerilo ničega. Niti jedna igra ti neće zaklat karticu kao furmark. Prvo u afterburneru ili wattmanu podiži brzinu venta sve dok ne postane koliko je tebi podnošljivo tiho ili bučno, pa prema tome onda možeš složit custom profil koji će ti dat bolje temp. a buka će bit podnošljiva. Isto tako se možeš igrat s power limitom, spuštat ga sve dok u najzahtjevijim igrama takt ne pada ispod ~1250MHz.

Will this run on my 486?
13 godina
neaktivan
quickr kaže...

to je toplije nego moja r9 290. da si je uzeo mj dana prije isla bi i na 90 po vrucinama.

(furmark? to uopce nemoj gledati.. bezveze si karticu przis, najvise sto je moju znalo opteretit je witcher3 -cca 85-86 °C)

xfact
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 13:35 (=xfact=).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Furmark jedino valja kad sumnjas u ispravnost grafe i hoces razlog da je posaljes na servis, nista vise.

Heaven/valley bench je za snagu i naravno igre, zaobidji Furmark to govance je stetno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ak su temp pod furmarkom dobre(po meni max 75°c nova grafa bez prasine) onda ce i u zatvorenom kucistu tokom heavy gaminga biti jos bolje, kao sto picajzla veli to se sve testira na cca 20+°C bez kucista..a to nema veze s zatvorenim kucistem gdje sve ispusta svoju toplinu, nikakav pa cak i solidno skup ariflow tu nepomaze, osim ako roknes sve ventove u kucistu na 100% no to su vec gluposti za testiranje a ne za 0/24.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Penryn kaže...
quickr kaže...

Ma ostavi se furmarka, nije mjerilo ničega. Niti jedna igra ti neće zaklat karticu kao furmark. Prvo u afterburneru ili wattmanu podiži brzinu venta sve dok ne postane koliko je tebi podnošljivo tiho ili bučno, pa prema tome onda možeš složit custom profil koji će ti dat bolje temp. a buka će bit podnošljiva. Isto tako se možeš igrat s power limitom, spuštat ga sve dok u najzahtjevijim igrama takt ne pada ispod ~1250MHz.

Furmark i Witcher 3 isto opterete i oznoje moju R9 280X na 72/73C.

Pronašao sam još jednu igru koja je još više oznoji a to je nebi vjerovali Van Helsing RPG, dolazila je zimi na 76C. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
midzan21 kaže...

pa me zanima kakvo je stanje sa driverima trenutno? Problemi, rušenja i slično na Win 10 RS1 (Aniversarry Update) ili sve radi kao po špagi?

Meni je sve na win10 x64 radilo kao podmazano... dok nije stalo... ali problem je bio u napajanju, ne u driverima ili windowsima. 

The_Fichek kaže...
Nisi popusio. Grafa je ok, ali nije za neko OCanje (zbog gore spomenutih razloga kolege picajzle), sto ionako nije pretjerano potrebno s obzirom na stock clockove. Ako crkne imas jamstvo, doduse 1g manje od konkurencije.

Inace, je li ta Powercolorica stvarno tako tiha kao u recenzijama ili?

Pa ono, tiha je. A i kućište je fino izolirano. Buka je stvarno minimalna.

Znaći furmark nije mjerilo?  Šta onda je? Nisam nigdje dobio tako visoke temp. GPU-a, ni sa jednom igrom do sada. Da se ne brinem onda bezveze? 

14 godina

Napravi to što kažu kolege. Prvo napravi custom fan profile pa testiraj temperature u igrama tipa BF4, Crysis 3 ili Witcher 3 i vidi. Furmark na modernim grafama nemaš za što palit.

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Napokon slobodan dan pa sam imao vremena otići do trgovina pokupit naručenu robu.

Grafa već postala tužna koliko dugo čeka... Ugl, bacam se na sastavljanje i testiranje pa ću napisati koliko je bolja ili gora od red devila.

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Jel itko od vas otvorio taj clanak il su amdOvce postale gore od appleOvaca?

Pa u toj nebulozi gtx 1070 ima boost od 27% kad se ukljuci async a rx 480 ima boost od 1% 

17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Furmark i Witcher 3 isto opterete i oznoje moju R9 280X na 72/73C.

Pronašao sam još jednu igru koja je još više oznoji a to je nebi vjerovali Van Helsing RPG, dolazila je zimi na 76C. 

Pa točno to pokazuje da furmark nije kvalitetno mjerilo. Neke kartice optereti više a neke manje nego što bi ih obične igre. Dakle zaigrat crysis 3, witcher 3 itd. i u njima pratit par minuta gpu takt i temp, naravno vsync mora bit off.

Will this run on my 486?
9 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Napokon slobodan dan pa sam imao vremena otići do trgovina pokupit naručenu robu.

Grafa već postala tužna koliko dugo čeka... Ugl, bacam se na sastavljanje i testiranje pa ću napisati koliko je bolja ili gora od red devila.

XFX je odradio odlican posao sa ovom generacijom radeonki, imho najbolje su, good buy

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Jel itko od vas otvorio taj clanak il su amdOvce postale gore od appleOvaca?

Pa u toj nebulozi gtx 1070 ima boost od 27% kad se ukljuci async a rx 480 ima boost od 1% 

clanak nema veze sa zdravim mozgom.. a ova ekipa kaj je dala tu nije garant ni otvorila to.. lol

xfact
9 godina
Nemate vi veze s mozgom ako mislite da je async nesto sta se da gasit i palit softverski.
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

To se zove argumentacija

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice