AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

MSI 8GB 480 vani kosta najmanje 2400kn, bez dostave, tako da nemam pojma kaj je cudno za tu u Linksu. Uostalom, postoje 4 ducana koji drze cijenu te grafe izmedju 2440-2500kn tak da se nemamo kaj zalit.

MSI 4GB 480 kosta 40 eura manje, tj. 2100kn, tako da bi u HR mogla kostati cca 2200kn, 200kn vise od Nitro sto je na granici po meni, ali i dalje isplativo posto je najbolji modlel 480. Cijene ce valjda barem jos malo pasti..

Checola, nema te 470 koja je jaca od neref. OC 480. To su sve testovi vs. ref 480 ili neref. 480 na nizem taktu, ali je istina da fps razlike znaju biti skoro pa nikakve u nekim igrama.

14 godina
Lucidius kaže...
kign kaže...
Glavas_ZG kaže...

290 je nerelevantna, isto kao i 780 jer su prestare, a i "ako" je 290 dobila nesto kroz drivere to nije spomena vrijedno, 10-15% ako i toliko

Vezano za DX 12 i rx 480 - mnogi su se tu jako razocarali.

290 je dobila puno kroz drivere,a kartica je i dalje relevatna. Osobno ju imam i vecinu igara igram na ultra tek uz malo smanjenje pojedinih opcija koje bas uzimaju fps(sjene,aa..). I to moram smanjiti samo ako hocu solidnih 60FPS-a za 30FPS-a bez problema sve na ultra.

Kad se uzme u obzir da je graficka izasla prije skoro 3 godine(12mj 2013. rezultati su odlicni.

Ta grafa je cudo, ja bi ju proglasio grafom desetljeca (vec 3 godine ubija, a i dalje je u rangu jedne rx 480 iz 2016 godine), sumnjam da ce se ikad vise dobit takav future proof u GPU svijetu.

/cut

Yep grafa je stvarno izvrsna i nije mi zao kune koliko sam dao za nju. A kad se sjetim da sam je uzeo za 2000kn onda od rudara stvarno sam odlicno prosao. Za usporedbu nove u trgovini su bile oko 3500kn.

Sto se tice 480 grafickih kad ova od 8GB padne na ispod 2000kn to ce biti must buy deal. Da 1060 ju mozda pobjeduje u pojedinim naslovima,ali to je Nvidia. Kod njih se ne zna koliko ce dugo ici u podrsku s driverima,koliko ce osakatiti karticu driverima u buducnosti itd...

11 godina

Opet jadi sa 4 vs 8GB 480, here we go again, a mozda najbolje da ne linkam video po video, nego ovako pa neka klikce tko sta preferira:

https://www.youtube.com/results?search_query=4gb+vs+8gb+480

Tj. linkat cu samo ovaj (:

Tko voli pisano, kada se isto zgugla na pocetku su odmah odlicne 3 recenzije.

Da 4GB 480 ima Samsung memoriju 8GB modela koja stock ima vecu propusnost od vecine OCanih Hynix memorija 4GB modela, mislim da nitko nebi kupovao 480 8GB. Znaci fora je u tom clocku memorije, a kaj se memorije tice kolko sam skuzio samo nabijanje MSAA u AC:Syndicate radi problem. Rjesili su cak i famozni Hyper mode ME:Catalyst koji sad na 4GB 480 nema skoro pa nikakav pad fps-a naspram 8GB 480.

Osobno me samo zanima kakav je BF1 po pitanju VRAMa, posto vidim da igra leti na svemu Ultra na 1060 i 480.

kign

Nece biti best buy niti ce pasti ispod 2000kn. 4GB 480 ce ostati best buy naspram 8GB sve dok razlika izmedju te 2 grafe ne padne na 100-150kn ;) Mora i AMD na necemu musti lovu, a to je u ovom trenutku placebo efekt da je 480 8GB puno bolja.

Usput, evo jedna recenzija MSI 470 koja ne izleti cim se ugugla, hehe. Odmah sam stavio na stranicu koja pokazuje temperature, potrosnju i buku u dva slucaja, stock 1242/1650 i manual OC na dobrih 1405/1750 Mhz: http://www.reviewstudio.net/2412-msi-rx-470-gaming-x-4g-review-2k-gaming-on-budget/power-and-temperature picajzla0707 ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 13:01 (The_Fichek).
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

A i da padne cijena 480 pada i cijena 470. Zeme se 470 klokne i dolazi do 480. A da je i ne klokneš super je i ovak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Checola kaže...

evo i moje na stock, unutar 1.5%.

http://www.3dmark.com/3dm/14324896

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo se sad igram s undervoltanjem na 480 Nitro, i dosad sam došao do 1080 mV s boost biosom. Temperatura je sad niža, uglavnom se kreće oko 70 stupnjeva, a ventovi mi ne prelaze 1950 okretaja, dok se uglavnom zadržavaju na 1600 +- 100. Jučer sam na tim postavkama igrao Far Cry 3, a danas sam malo počeo Battlefield 1, sve na ultra. Tijekom dana ću se još malo igrati s tim pa javim finalne rezultate.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Znaci da pricekam jos malo sa kupovinom?
I na kraju da uzmem 8 ili 4 gb ? I od kojeg proivodaca?

0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto stigla 480 4gb nitro danas kod mene, isprobao sam ju u gta 5, bf3, nfs 2016 za sad i mogu reći da sam zadovoljan performansama, a šta se tiče silne drame oko "buke" dotične ja ovu ne čujem uopće naspram stare sapphire dual x 7850 . šta se tiče temperature najviše sam vidio 77 C°pri 40% okretaja.

Overclockat nisam još ni pokušavao, možda budem kad nađem više vremena...

sve u svemu kartica izgleda jako lijepo i ovaj nitro glow je fora stvar 

Moj PC  
14 0 hvala 1
14 godina

Pa ja sam imao tu 7850 dual x i bila mi je necujna, naspram gigabyte 270x i msi hawk 7870.. Znaci da ce mi i 480 onda biti pun pogodak? Jer sam isto alergican na to zujanje ventova

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Ipak je beta ali 480 i 1060 su izjednacene, 1080p sve max 60fps, ista stvar i sa r9 290/390 karticama. 
Igra voli jak CPU i koristi sve jezgre od FX, tako da bn nece biti ni sa FX i jacim grafama 
DX12 jos nije dobro uradjen, u beti je

Isprobao igru, pustinjska mapa DX 12, teksture na ultra, ostalo sve high uz SSAO i osnovni AA najniži FPS je nekih 62-63, u prosjeku igra rafi na nekoi 70 fpsa. Nisam doživio ni jedan jedini drop ispd 60. Sa nekom RX 480 i FX-om na 4.0+ brijem sve na ultra i 60+ FPS-a. Ova beta radi izvrsno na AMD-u. Brijem da bum uzeo igru, savršeno igrivo 

13 godina
XXX kaže...
chaselol kaže...

Ipak je beta ali 480 i 1060 su izjednacene, 1080p sve max 60fps, ista stvar i sa r9 290/390 karticama. 
Igra voli jak CPU i koristi sve jezgre od FX, tako da bn nece biti ni sa FX i jacim grafama 
DX12 jos nije dobro uradjen, u beti je

Isprobao igru, pustinjska mapa DX 12, teksture na ultra, ostalo sve high uz SSAO i osnovni AA najniži FPS je nekih 62-63, u prosjeku igra rafi na nekoi 70 fpsa. Nisam doživio ni jedan jedini drop ispd 60. Sa nekom RX 480 i FX-om na 4.0+ brijem sve na ultra i 60+ FPS-a. Ova beta radi izvrsno na AMD-u. Brijem da bum uzeo igru, savršeno igrivo 

šta ti je AMD, čim je igrivo odmah se kupuje igra 

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve je super igrivo čak i WOT piči na 70-120 fpsa . Sad kad neko napiše kako mu dropa FPS u B1 na FX-u lagano se popišam na taj post baraem kada je riječ o DX 12 modu, jer drugo nisam ni probao.

Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Pa ja sam imao tu 7850 dual x i bila mi je necujna, naspram gigabyte 270x i msi hawk 7870.. Znaci da ce mi i 480 onda biti pun pogodak? Jer sam isto alergican na to zujanje ventova

Meni je glasnija od moje bivše dual-x 7870. Dual-x isto nikad nisam čuo.

Stjepanj kaže...
XXX kaže...

cek to ti od oka mjeris? ili si mjerio s programom tipa fraps za avg/min/max fps i gpu-z/msi afterburner za gpu usage? jer ako si od oka mjerio takoder se popisam na taj nacin testiranja ako jos netko poput tebe na taj nacin spomene da mu je neka igra igriva, nekakav slican sindrom kao i onima na konzolama pri 20fps-a velis a? igrivo?! wot? lol, kaj cemo poceti testirati i solitaire? ti kao da imas ovaj sindrom taj FX ti je popisan drugi dan kad je dosao na police ducana...kamoli danas!

A što točno fali odokativnoj procjeni da je igra igriva i da se vrti na prosječnih 60 FPS-a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 22:01 (Domdom32).
13 godina
mate213 kaže...

Meni je ta 7850 baš bila bučna pogotovo sad ljeti, a ovu jedva čujem naspram ventova od kučišta...mislim da nebi smio dobit alergiju od buke 

11 godina
neaktivan
gogo17792 kaže...
mate213 kaže...

Meni je ta 7850 baš bila bučna pogotovo sad ljeti, a ovu jedva čujem naspram ventova od kučišta...mislim da nebi smio dobit alergiju od buke 

Moguće da ti nešto nije valjalo s ventovima. Meni je ta grafička bila doslovno nečujna. Mogao si uho kraj ventova stavit i ne bi se čula.

13 godina
protjeran
XXX kaže...

Znaš ti moj k....

pa naravno da neznam kad bacas brojke odokativno kao neko djete, postovi su ti sve gluplji i gluplji!cak mi je zao! a i ova temi mi je za K sama djeca! Tonci daj mi crveni na 1mj!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 22:06 (Stjepanj).
Moj PC  
1 9 hvala 1
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Daj nemoj biti smješan, igra ti pokrene vlastiti FPS brojač. Da si igrao sve bi ti bilo jasno. Tu je bio i FRAPS sobzirom da je ovaj iz igre skroz sitan na ekranu.

Pusti ga, vidim da laprda kao i 99% stvari sto je postao ovdje.

Nego na ultra kad stavis sve radi 45-50fps, ali isto tako moras staviti onaj scale na 42% jer auto stoji na 50% a tad je vec upscaled, citao sam negdje na redditu ne znam sad tacno gdje. Uglavnom to smanji i dobijes jos frejmova 
Igrao sam ga i ja veceras high/ultra ispod 60fps ne ide 

A najgore kad stjepko daje TD, a kad njemu lupis TD ispod te ceka jedno 15 redova teksta tipa "AKO SI VEC LUPIO TD OBJASNI"   sta uradise benchmarci od covjeka jbt

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 22:06 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Domdom32 kaže...
gogo17792 kaže...
mate213 kaže...

Moguće da ti nešto nije valjalo s ventovima. Meni je ta grafička bila doslovno nečujna. Mogao si uho kraj ventova stavit i ne bi se čula.

ma nevjerujem, nije bilo zujanja nego samo zvuk "strujanja" zraka... zimi je bilo ok a sad ljeti je bilo toplo u sobi, bez klime pa je temperatura dostizala 75C 

otišli smo malo previše 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 22:08 (gogo17792).
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže...

Daj nemoj biti smješan, igra ti pokrene vlastiti FPS brojač. Da si igrao sve bi ti bilo jasno. Tu je bio i FRAPS sobzirom da je ovaj iz igre skroz sitan na ekranu.

Pusti ga, vidim da laprda kao i 99% stvari sto je postao ovdje.

Nego na ultra kad stavis sve radi 45-50fps, ali isto tako moras staviti onaj scale na 42% jer auto stoji na 50% a tad je vec upscaled, citao sam negdje na redditu ne znam sad tacno gdje. Uglavnom to smanji i dobijes jos frejmova 
Igrao sam ga i ja veceras high/ultra ispod 60fps ne ide 

A najgore kad stjepko daje TD, a kad njemu lupis TD ispod te ceka jedno 15 redova teksta tipa "AKO SI VEC LUPIO TD OBJASNI"   sta uradise benchmarci od covjeka jbt

Meni je auto i bio na 42%. Nisam to ni dirao, prebacio na DX 12 i poriktao grafičke postavke od oka i pičio nekih dva sata.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moram se malo ukljuciti, sto mislite o tome da Sapphire-ove polaris grafe rade bolje s undervoltom, meni je to nekako neozbiljno od njih..?

Kakva su vasa stajalista?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim, AMD napravi super Chip, a od Sapphirea kao glavnog partnera se ocekuje ozbiljan kompletan proizvod.

Sad, treba li cekati kasnije revizije, kasniju seriju, novi bios, toxic verziju ili samo skuplju grafu?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Slazem se jer mislim da zasluzujem plug&play za cca2000kn(npr. kao ovu Xfx black edition 7850).

Naravno da od stare xfx4870 single fan, nisam ocekivao cuda bez aftermarket arctic coolinga i tako to. Nisam prezahtjevan, samo zelim gotovu stvar stvar.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 22:39 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
metallic kaže...

Moram se malo ukljuciti, sto mislite o tome da Sapphire-ove polaris grafe rade bolje s undervoltom, meni je to nekako neozbiljno od njih..?

Kakva su vasa stajalista?

Možda to rade zato što nisu svi čipovi isti, pretpostavljam da nije samo propust, iako je razlika u performansama minorna, 1-2 FPS-a. Jedino što su brojke dosta bolje što se tiče temperatura i buke.

Osobno, meni to ne smeta, jer za undervoltanje doslovno ne trebaš ništa osim Wattmanna i proces je vrlo jednostavan i bezopasan. Naravno da bi bilo idealno da sam dobio savršeno tweakanu karticu, ali eto.

8 godina
Stjepanj kaže...
BOOMboy kaže...

Stjepku bi bilo bolje da proda te svoje 970, dok još može neke pare za njih dobit i kupi 480. 

jesi ti ikad prodavao neki Amd proizvod? za 3mj za tu polovnu rx 480 nebus dobio ni 1400kn...sljedece godine u proljece 1000kn...pomiri se s cinjenicom da ljudi vole zeleno i da doticnima vise vrijedi i spremni su vise dati, isti drek kao i s ajfonom! a 970-tke su sve prodane onda kad su se trebale prodati da nisam izgubio ni lipe!

Imao sam davno neku GeCube 9550, planulo ko šibica, prodao sam tak. Imao sam voodo 2, ode sam tak. Imao sam gts 8600 pasivno, ode isto kao i sve drugo. ode i gts 250 ko curica. uglavnom sve prodam brzo, tako ce i ova koju imam otic sam tak.  Ko kupi i proda tako neš za 3mj nije normalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nesto me jako zanima, sto je s tom Gigabyte firmom vise!!? Od predzadnje serije nema traga nikavim review-ima grafa, a kamoli od najpoznatijih siteova.

Posto je ovo kompletno nova serija, jos me vise zabrinjava i cudi.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Također, 7850 necujna cak i u loadu.. A sad, htio bih i da nova bude bar donekle tako, jer sam gigabyte 270x i tu 7870 cak i u idle cuo.. i to onaj neki iritantan zvuk laganog ubrzavanja pa usporavanja ventova..

Sad se opet dvoumim između gigabyte i asus.. Posto me sapphire odbio bas radi toga sto svi pisu da je kao bucnija..

11 godina
neaktivan

Možda bi ti onda MSI bila idealna, nju se obično spominje kao najtišu. Gigabyte 480 još nije izašao (ako se ne varam).

8 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Stjepanj je out, red card 

Vratimo se na temu, novi driveri

https://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64

Deus Ex i BF1 ready, samo jako AMD

2 0 hvala 0
14 godina
nju takoder isto razmatram, ali posto volim imat neki sklad u kucistu, vizualno, ona mi se bas sa crvenim ne uklapa.. Ali nije iskljucena, samo cekam da vidim kakva ce gigabyte biti. Jos nije izasla koliko znam, to bas i cekam da vidim kakvo ce stanje s njom biti, po pitanju buke i cijene naravno.
Cak i 470 model gledam malo, ali bi ipak sad kad kupujem htio uzet 480 pa da sam miran
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Po svim testovima i recenzijama msi gaming x je zasad najbolji model rx480. Najtiša i najhladnija i lijepo izgleda. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice