- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je li to zapravo fer usporedba kad je RX 470 uparena s i3 a GTX 970 sa i7?
Je li to zapravo fer usporedba kad je RX 470 uparena s i3 a GTX 970 sa i7?
je kada gledaš graphic score....
Ne kužim sobzirom da je GTX 970 400 kn skuplja od RX 470. Za tu lovu ubodem neki 256 gb ssd i imam aktualnu karticu. No brainer. I da bolja je u novim naslovima i to na DX11 a na DX 12 me strah i pomisliti.
Baš kupujem ssd, mozes li mi reci gdje si nasao 256 gb za 400kn?
Hvala, sry za off
EDIT: btw pokusao sam poslati pm ali cini mi se da nije moguce kod tebe?
290 je nerelevantna, isto kao i 780 jer su prestare, a i "ako" je 290 dobila nesto kroz drivere to nije spomena vrijedno, 10-15% ako i toliko
Vezano za DX 12 i rx 480 - mnogi su se tu jako razocarali.
290 je dobila puno kroz drivere,a kartica je i dalje relevatna. Osobno ju imam i vecinu igara igram na ultra tek uz malo smanjenje pojedinih opcija koje bas uzimaju fps(sjene,aa..). I to moram smanjiti samo ako hocu solidnih 60FPS-a za 30FPS-a bez problema sve na ultra.
Kad se uzme u obzir da je graficka izasla prije skoro 3 godine(12mj 2013. rezultati su odlicni.
Ne kužim sobzirom da je GTX 970 400 kn skuplja od RX 470. Za tu lovu ubodem neki 256 gb ssd i imam aktualnu karticu. No brainer. I da bolja je u novim naslovima i to na DX11 a na DX 12 me strah i pomisliti.
Baš kupujem ssd, mozes li mi reci gdje si nasao 256 gb za 400kn?
Hvala, sry za off
EDIT: btw pokusao sam poslati pm ali cini mi se da nije moguce kod tebe?
Za 400 na njuuškalo ili pc ekspert tržnicu, za novo npr. ovdje za malo više.
ajd da ne bude da samo kudim, iznenadio me graphic score, sam da uhvaim još malo vremena za pošten OC i pronalazak maksimuma
Odvrtis sve testove i stavis link sa futuremarka ovdje?
Htio bi usporedit brojke sa svojima, grafa nam je ista al ja imam par extra jezgri al starije generacije.

ajd da ne bude da samo kudim, iznenadio me graphic score, sam da uhvaim još malo vremena za pošten OC i pronalazak maksimuma
Odvrtis sve testove i stavis link sa futuremarka ovdje?
Htio bi usporedit brojke sa svojima, grafa nam je ista al ja imam par extra jezgri al starije generacije.
http://www.3dmark.com/fs/9981482
sa tim da je grafa 1335/1940
evo i stock
10-15% u korsit GTX 1060 u dx11 naslovima u odnosu na RX 480 je vrijedno spomena i stalnog svađanja...
U nekom drugom slučaju 10-15% nije vrijedno spomena?
Meh...
10% na 60fps je 6 fps - jako bitno
Ovo vec postaje SF forum, staviti 290 i 780 u istu klasu i recenicu danas pa to moze samo najveci laik ili zagrizeni fanboy koji se ne moze pomiriti sa situacijom da ima skup potiskivac papira u poredjenju sa 290
Pa naravno da nisu u istoj klasi, 290 ne možeš prodati za 1300kn a 770 možeš, gtx 780 je klasu iznad.
Jednostavno sam morao
A ja jednostavno moram pohvaliti skin od trixxa...Jno izgleda
10-15% u korsit GTX 1060 u dx11 naslovima u odnosu na RX 480 je vrijedno spomena i stalnog svađanja...
U nekom drugom slučaju 10-15% nije vrijedno spomena?
Meh...
10% na 60fps je 6 fps - jako bitno
Ovo vec postaje SF forum, staviti 290 i 780 u istu klasu i recenicu danas pa to moze samo najveci laik ili zagrizeni fanboy koji se ne moze pomiriti sa situacijom da ima skup potiskivac papira u poredjenju sa 290
Pa naravno da nisu u istoj klasi, 290 ne možeš prodati za 1300kn a 770 možeš, gtx 780 je klasu iznad.
Jednostavno sam morao
A znam da si moj pratitelj jos od vremena kad sam te školovao na HCL-u.
Vidim, poslusao si kritiku i kupio stolicu za komp, jos malo pospremi onaj nered i to je to.
290 je nerelevantna, isto kao i 780 jer su prestare, a i "ako" je 290 dobila nesto kroz drivere to nije spomena vrijedno, 10-15% ako i toliko
290 je dobila puno kroz drivere,a kartica je i dalje relevatna. Osobno ju imam i vecinu igara igram na ultra tek uz malo smanjenje pojedinih opcija koje bas uzimaju fps(sjene,aa..). I to moram smanjiti samo ako hocu solidnih 60FPS-a za 30FPS-a bez problema sve na ultra.
Kad se uzme u obzir da je graficka izasla prije skoro 3 godine(12mj 2013. rezultati su odlicni.
Ta grafa je cudo, ja bi ju proglasio grafom desetljeca (vec 3 godine ubija, a i dalje je u rangu jedne rx 480 iz 2016 godine), sumnjam da ce se ikad vise dobit takav future proof u GPU svijetu.
EDIT:
Glavas
Svaki tvoj post je cisti spam i trolanje, da sam ja admin odavno bi bio pod banom. Jedino o cemu ti znas pisati je lupetat gluposti izmjeđu Nvidie i AMD-a, i to je 90 posto tvojih postova, znas jos tu i tamo uc u neku temu pa ispast popisan al ovo prvo sta sam napisao je uglavnom sva tvoja funkcija ovog foruma. na HCL-u te vise i enma kad si ispao smijesan sa svojim amaterskim laprdanjem, a na PCEkspertu su te vec par puta isprdali kako si trol sa BUG-a pa si dosao tamo pisati gluposti, a i bio si ispravljan nekoliko puta kolko sma uspio vidjet, tako da pssst i ne blamiraj se vise.
Ta grafa je cudo, ja bi ju proglasio grafom desetljeca (vec 3 godine ubija, a i dalje je u rangu jedne rx 480 iz 2016 godine), sumnjam da ce se ikad vise dobit takav future proof u GPU svijetu.
A pazi mene glupana, ja je prodao i uzeo Fury..... Pazi sad....ZA FHD !!!
To je jedina kartica koje mi je žao što sam prodao...
A dobio si s fury-em nekih 9% valjda
A dobio si s fury-em nekih 9% valjda
9,4 % molit ću lijepo
da sam ja admin odavno bi bio pod banom...
ali ti nisi admin,
btw ovo je forum ne uzimaj sve ka srcu toliko, ... o kakvom ti blamiranju pišeš, kog boli briga što piše na 37 ili 166 stranici ove teme ...
Ipak je beta ali 480 i 1060 su izjednacene, 1080p sve max 60fps, ista stvar i sa r9 290/390 karticama.
Igra voli jak CPU i koristi sve jezgre od FX, tako da bn nece biti ni sa FX i jacim grafama
DX12 jos nije dobro uradjen, u beti je
LOL, stavis video gdje se fx s 8 jezgri na 4,4ghz doslovno gusi u bf1 s slabasnom 280x koja je u BN cak i na ultra detaljima! daj pliz razmisli malo...
280x sa i5 6500 ide na 55-60 više manje cijelo vrijeme sve na ultra. Vrlo vrlo rijetko padne na cirka 48-50.
Toliko o fx-u.
Prvi video Jokera je sa i7-6700K ili jacim procom tak da gledaj taj video Stjepan.. Jednake su za sada 1060 i 480 u BF1 Beta, interesantno.
Ak neko pronadje video VRAM potrosnje u BF1 sve na Ultra nek zakelji link.
Evo kakvi rezultati se dobiju kad se smanji napon na sapphire rx 470 nitro za 80mV. U odnosu na normalne postavke na 40% okretaja temperatura je pala za 8 stupnjeva i sad ne prelazi 70c nakon više od sat vremena igranja witchera. Za temperaturu na stock naponu i u silent biosu pogledajte gore moj post. Klok se održava stabilno na 1260, a temperatura ne prelazi 70c. Iako naravno ne znači da će svaka biti stabilna na tim postavkama.
I btw. upravo sam napisao osvrt na freesync monitor LG 24MP68VQ pa tko razmišlja o kombinaciji novih polaris grafa i freesync monitora nek baci pogled u temu koji monitor kupiti.
Nije dobar video zato jer se uopce igrac ne nalazi na istoj lokaciji u usporednom videu...
Ova tema stvarno ima bisernih komentara, evo ja cu kupit tu 290ku za 1300kn ! Pa one referentne rerne nisu tak jeftine... Također rado cu u neki fight sa 780 ili 780ti sa svojom, pa može na PM da vidimo koliko je stara i nebitna kartica.
Što se 480/1060 tice, ne vidim neku razliku između 4gb i 8gb modela kod 480, osim u igrama koje imaju opciju za ekstra teksture kao novi Mirror's Edge. Dok kod Nvidie u nekim igrama 3gb model zaostaje za 6gb. A ugrubo to su kartice istih performansi, tako da mislim da ne možeš pogriješiti nikako. Jedino što je trenutno Nitro 480 4gb ispod 2k kn, što bi mi bila kupnja bez razmišljanja da sad nemam GPU, a i duze ce ostat relevantna od 1060.
Cijene polako padaju pa te 480 4GB izađe ispod 2000kn, a 480 8GB 2250kn pa sve pogledaj na nabava.net i valjalo bi prićekati još 10-ak dana da to sve sjedne na mjesto i da se malo cijene stabiliziraju ako nije hića.
RX 480 8GB MSI Gaming X 2550kn u linksa
Kak je krenulo past ce ispod 2000kn. Sačekaj još malo. U linksu vjerovatno nikad.