zar sad nije očito da imaju više "škarta" nego ispravnih i eto odmah u ponudi nereferentne rx470, a tek izašle, zato nema još rx480, tu si ptico sad te imam
di ima nereferentnih 470? odma kupujem
Što 470, di ima nereferentnih 480 :D
zar sad nije očito da imaju više "škarta" nego ispravnih i eto odmah u ponudi nereferentne rx470, a tek izašle, zato nema još rx480, tu si ptico sad te imam
Što 470, di ima nereferentnih 480 :D
Evo, kad će slike?
https://www.caseking.de/en/sapphire-radeon-rx-470-nitro-4g-4096-mb-gddr5-gcsp-157.html
Ova Rx 470 u MSI reziji je cisti spektakl...potrosnja,temperature....procitajte koliko decibela proizvodi LOL.
U low level api igrama tipa Hitman i DOOM brza od gtx 980...pa LOL!
Nvidia moze sanjat o necemu ovakvom sve do tamo neke buduce dx12 arhitekture...
http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-470-gaming-x-8gb-review,1.html
Prije izadje MSI 470, nego MSI 4GB 480, a 470 je izasla mjesec dana nakon 480. Wtf..
Nadao sam se da ce Msi na rx 470/480 ponovit ono sto je napravio sa ovom 970 i u slucaju rx 470 je rezultat jos i bolji.
Odlucio sam da cu do Vege ostat na ovoj 970 a onda prelazim na MSI model iz Vega serije.....
Posto je Vega potpuno nova arhitektura tesko mi je i zamislit sto su sve smislili za nas ako su mogli stvorit GCN prije pola desetljeca....
Pravi primjer da milijarde ne vrijede nista ako nema kreativnosti je ispala nvidia....
nije ovo sotonsko ime kartice u redu, još tu neki znakovi pentagrami po njoj, pretjerano
onda će rx 490 biti đihad verzija sa bombom u bundleu da možeš raznjeti susjede ili svoju obitelj ako ti smetaju dok igraš
grozno
Neki kažu da ako vrtiš ventove na njoj unatrag, čuješ sotonin prdac.
Prije izadje MSI 470, nego MSI 4GB 480, a 470 je izasla mjesec dana nakon 480. Wtf..
Pa bilo je upisa da moraju ispoštovati hrpu prednaruđbi za referentne rx 480. Isto tak je moguće da na waferima ima više lošijih chipova.ono, cijeli svijet je zainteresiran, nije im lako
Evo, kad će slike?
https://www.caseking.de/en/sapphire-radeon-rx-470-nitro-4g-4096-mb-gddr5-gcsp-157.html
Fehler 404 Ooooops, ... Da ist wohl ein Fehler aufgetreten.
:P
danas kupio plocu, CPU ceka, mema uskoro dolazi, napajanje takodjer.. jos samo grafa :)
https://www.alzashop.com/sapphire-radeon-nitro-rx-470-8-gigabytes-d4383070.htm?catid=18859501
Jel ovo neka zabuna ili su nitro 470 već izašle? Svo ovo komešanje me potpuno zbunilo.
nije ovo sotonsko ime kartice u redu, još tu neki znakovi pentagrami po njoj, pretjerano
onda će rx 490 biti đihad verzija sa bombom u bundleu da možeš raznjeti susjede ili svoju obitelj ako ti smetaju dok igraš
grozno
Nije pentagram bolje pogledaj ima 6 vrhova nešto kao davidova zvjezda
Izgleda kao Solomonov pečat, mada su oni to marketinški obradili.
Vec imaju referentne 480ke sa ekwb hladjenjem koje znatno skrati grafu a cijena bila oko 340£
Da, ali ti treba i ostatak loopa. :)
prebaciš komp u kuhinju i spojiš se na pipu
Pretpostavljam da je onaj famozni power draw issuer riješen kroz drivere ili?
Mislim nema više skurenih ploča (?)
Daj Bože da izbace ITX verziju
Vec imaju referentne 480ke sa ekwb hladjenjem koje znatno skrati grafu a cijena bila oko 340£
Da, ali ti treba i ostatak loopa. :)
Ali je itx :D
Kad malo skontas da se isplati uzeti "ostatak loop-a" ako vec slazes jaku masinu i uzimas dosta jace hladjenje nego stock a usput i grafu ohladis.
Razmisljam o tome kao nova najbolja opcija za nadogradnju za svaku masinu, jer kako je krenulo grafe i proce samo postaju topliji.
grozno
Powercolor DEVIL nike za svakoga, ipak treba imati petlju i hrabrost uzeti takvu zvjerku od kartice.
With great power .....
P.S. ono je Davidova zvijezda, sta ste se popalili
Vec mjesecima pricas o toj kartici, daj kupi je vise. Mi ostali cemo promatrati sto se događa s tvojim PC komponentama, ako sve bude o.k. mozda se odvazimo.
Jebiga Devilica ide najcesce na 1.4+ghz zato je i hvalim
Mada mislim da mi i nije pametna investicija Polaris i FX platforma, cekam da to bude dostupno kako treba, nisam u zurbi
A gle, sto je, tu. Igrom slucaja i ja imam FX platformu, pa sam planirao upgrade na R390, ali se nazalost izjalovilo, zato sad tu "lurkam" trazeci novi GPU.
Sto se tice bottlenecka, nece grafa propasti zbog trenutne djelomicne iskoristenosti, posli se uzme jaca platforma i sve 5!
Podice sve i jedna grafa koja radi na toj temperaturi, ali vidi isto da ne prelazi 70C i da je tiha dok radi na nizem taktu a sad ako ti je bitno tih sta 7% performansi....
Mada nije mi jasno jel to oni sad furaju devil na svim modelima, izbacuju stari dobri PCS+ radi ovog ili ga samo ubacuju dodatno?
Msi rx 470 X ima doslovno jednaku temperaturu i na max overclocku,ja osobno smatram Msi najboljim proizvodjacem grafa trenutno i bez ustrucavanja cu ga preporucit bilo kojem kolegi forumasu.
Kad več pričamo o devilici, ovima je podigla temp prostorije za 2 stupnja jer se strava zagrijava preko 80°, jeftina izrada te preko memorije nema hladnjaka tako da nema velikog ocanja iste.
Ne kuzim kako to temperatura graficke utjece na temperaturu prostorije. Graficka se grije jednako (isijava jednaku kolicinu energije koliko god je ti hladio), samo je pitanje kojom brzinom tu toplinu uspjevas odvesti od nje. Ukupna (toplinska) energija ispustena u prostoriju je ista, sto znaci da bi se i s najboljim hladnjakom temperatura prostorije zagrijala 2 stupnja (dapace, jos brze). Tako da ili tu netko kenjka ili nesto drugo a ja ne znam sto. Ovo nije pokazivac kvalitete hladenja.
S druge strane, 80 stupnjeva za takvu graficku s tim hladnjakom jest cudno...
Gigabyte G1 480 i dalje ni traga, a najavljena prije 2 tjedna, lol.
to svi govore i recezenti da je cijena minus jer za iste novce uzmeš rx480
Nešto moraju uradit ili dignit cijenu jačoj ili ovoj smanjit.Logičnije bi bilo smanjit jer dizanjem jačoj gube kupce koji idu onda na gtx1060
ovo sa cijenom rx470 me totalno poremetilo sto se tice kupovine. N granici sam da odustanem od rx serije. Jeli moze neki prijedlog sta je trenutno najbolje kupiti za povremeni gaming (world of tanks najvise). jeli se isplati kupiti r9 380 u ovom trenutku. budjet je nekih 1600-1700 kuna.
Za te novce mozes naletjet i na gtx 970 na njusci koja je jos uvjek pod garancijom i to debelom,do 1700kn.
Ali moj ti je savjet strpit se da se cjene stabiliziraju...a opet ako igras samo tu jednu igru ona se na 970 vrti odlicno...u biti neznam sto je najpametnije da ti savjetujem.....
EDIT:evo ova je samo 100kn iznad tvog budzeta pa mogucnost dogovora sigurno kao i uvjek postoji...
Valjda sve Msi 970 se mogu dic na oko 1500mhz a tada vec imas stock gtx 980 performanse....za tu igru koju ti igras to je i vise nego dovoljno
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-970-gaming-4g-oglas-19742834
čuj više njih kaže da je bućna te dosta vruća evo i ovde, po meni je besmisleno uopče razmišljat o rx470 dok su ovakve cijene
Za te novce mozes naletjet i na gtx 970 na njusci koja je jos uvjek pod garancijom i to debelom,do 1700kn.
Ali moj ti je savjet strpit se da se cjene stabiliziraju...a opet ako igras samo tu jednu igru ona se na 970 vrti odlicno...u biti neznam sto je najpametnije da ti savjetujem.....
EDIT:evo ova je samo 100kn iznad tvog budzeta pa mogucnost dogovora sigurno kao i uvjek postoji...
Valjda sve Msi 970 se mogu dic na oko 1500mhz a tada vec imas stock gtx 980 performanse....za tu igru koju ti igras to je i vise nego dovoljno
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-970-gaming-4g-oglas-19742834
Stvarno i ja ne znam sta je trenutno najpametnije. problem je sto sam ja iz BiH a i volio bih novo uzeti. kontam r9 380 ili gtx 960. ali opet ako ce za 2 mjeseca rx470 biti povoljnija. stvarno ne znam. Nisam ocekivao ovako visoke cijene.
Taman pogledo drugi video Devil 470. Kad se flasha najnoviji Bios grafa da bi koristila sve Boosteve ide do 79 stupnjeva. Namjestio sam ti vrijeme:
Pitaj par ducana kada im stizu kakvi nereferentni modeli 4GB 470 i 480 (isto 4GB!) i znaju li po kojoj cijeni pa onda malo vrebaj. Kada ti se vise nece dati cekati, vrebaj polovnu 970. Kupovina 960 pa i 380 za gaming je dosta neisplativa, osim ako nisu prilicno spustene cijene, ali ti imas budzet sa kojim bez problema mozes loviti 470 ili polovnu 970, mozda i 480. Ako imas koga u Njemackoj, mozes i tamo pratiti ducane kao Mindfactory, Computeruniverse, Caseking...