AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 815.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Asus Strix 470 je po meni i dalje preglasna, makar se cini boljom od Strix 480. MSI jednostavno bolje odradjuje posao ilitiga jednako odradjuje posao sa manjim brojem okretaja ventilatora od Strix.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 16:51 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

Asus Strix 470 je po meni i dalje preglasna, makar se cini boljom od Strix 480. MSI jednostavno bolje odradjuje posao ilitiga jednako odradjuje posao sa manjim brojem okretaja ventilatora od Strix.

MSI izgleda da je jedini odradil posel kak spada barem kod 480 , ovaj sapphire je fail da me srce boli evo iskustvo jednog redditovca.

twice the pride double the fall
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Asusuov hladnjak ima glupost u dizajnu gdje tri od pet toplovodnih cijevi dodiruju chip, od tuda i bolji rezultati na MSI grafama koje to imaju riješeno kako i treba. Toplovodne cijevi nisu direkt na tako malom chipu nego idu na metalnu ploćicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

Ja sam valjda jedini sretan sto se odugovlaci situacija s tim grafama jer imam ispite za mjesec dana, hehe.

nisi jedini, meni tek sad počinje kapati neka lova, a zaostataka imam more, tako da sigurno još ništa od šopinga bar mjesec dana

16 godina
dad0r kaže.

MSI izgleda da je jedini odradil posel kak spada barem kod 480 , ovaj sapphire je fail da me srce boli evo iskustvo jednog redditovca.

sa rx470 je i gora situacija,temp +potrošnja, msi izuzetak opet

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 17:06 (dery).
12 godina
dad0r kaže...
The_Fichek kaže...

baš sam gledao testove na guru3d

msi 480 ide do čak 73 stupnja, dok je 470 malo tiša (1db niža buka, nije puno ali je niža) i puno hladnija - 66 stupnjeva

dakle kod 470 je msi odradio još bolji posao i doveo je po temperaturama i buci u rang 1060, što je izvrsno

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
Ako zanemarimo nešto veću memorijsku propusnost, RX480 je od 470, ako su obje na istom taktu, u najboljem slučaju brža 12,5%. Dakle 470 na 1,35GHz bi trebala bit podjednaka s 480 na 1.2GHz, u situacijama gdje manja mem. propusnost ne predstavlja "bottleneck". Izbačena je zato da bi mogli prodat i "faulty" čipove(kojih očito ima poprilično), a ne može bit puno jeftinija od 480 zato što praktički imaju identične troškove proizvodnje. Jedina ušteda bi se mogla napravit u obliku jeftinijih mem. čipova i coolera.

Koliko vidim najjeftinije 470 će biti Powercolor i XFX od 4GB, 220€ na Caseking. 

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 18:07 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pa ne znam u čemu je sapphire tako loše odradio posao, više manje svi reviewovi su pozitivni.
11 godina

Nije loše odradio posao, nego nedovoljno s obzirom na ime branda i konkurenciju (npr. MSI). Od njih se više očekivalo, s obzirom da su AMDov ekskluzivni partner, tj. ne trebaju se zahebavat sa Nvidijnim proizvodima.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Daj Bože da izbace ITX verziju

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Samo to ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

U svom proslom postu sam se osvrnuo na to kako je amd polarisom ciljao medium/low segment i kako je to fantasticno odradio i ova rx 470 je samo potvrda toga a rx 460 ce odradit posao do kraja u najnizem segmentu.

AMD jednostavno nije mogao odigrat bolje od ovoga,nvidia tu vise nema prostora za menevriranje,rezanje specifikacija a da bude imalo konkurentna.

Buducnost a vec i sadasnjost je low level api i sad je amd poceo ubirat plodove onoga sto je zasadio prije pola desetljeca sa GCN.....

Ako je polaris ovoliko odlican u cijenovnom segmentu koji je ciljan njime vega ce ponovit isto u visem i najvisem segmentu gpu trzista.

Napokon mi gameri opet imamo izbor i to kakav izbor....

Sada neka isto naprave i sa Zenom jer mi je dosta intela....

Moj PC  
9 1 hvala 0
11 godina

Malo si previse zabrijo na AMD :) Pocinjes zvucati kao Rambox 2.0

Mogli su i bolje odigrat. Koji k im znaci razmak od 20 dolara izmedju 470 i 4GB 480, bilo ref. bilo neref. verzija?

Budemo vidjeli kakva ce biti 1050. Ne kuzim kaj ti znaci da Nvidia nema prostora za manevriranje?

14 godina

Ja se isto slažem da treba RX 470 bit jeftinija i onda bi bila odlična. S obzirom koliko je Nvidia nabila cijenu GTX 1060, ni GTX 1050 neće bit onda povoljna. Da se AMD još malo više distancira s nižom cijenom (a performanse će bit bolje ili iste ko nadolazeća GTX 1050) to bi bio pun pogodak. 

17 godina
odjavljen
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja se isto slažem da treba RX 470 bit jeftinija i onda bi bila odlična.

A koliko slabija toliko otprilike jeftinija. Da je još jeftinija onda nitko ne bi uzimao 480, a AMDa proizvodnja i jedne i druge dođe isto..

Will this run on my 486?
14 godina

Pa kod svake jače grafe se inače plaća premium + jače performanse. Na primjeru kod Nvidie GTX 1070 je skuplja više nego je srazmjerno jača od GTX 1060, isto kao što je GTX 1080 od GTX 1070 skuplja više nego ako skaliraš fps. Ovdje je RX 480 nešto malo brža i nešto malo skuplja pa će jedna kanibalizirat drugu a to ne valja.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ovdje je RX 480 nešto malo brža i nešto malo skuplja pa će jedna kanibalizirat drugu a to ne valja.

Neće, prodat će se sve, pogotovo u ovakvoj situaciji velike potražnje a male ponude. AMDu taman dobro došlo da i škartove uspije dobro prodat, bar zasad dok nvidia ne pojeftini 1060 ili izbaci 1050.

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

U principu koju god da kupiš nisi fulao...iako ja bi preskočio obje barem 2-3 mjeseca. Punuda ide gore, cijena dolje. Meni je samo zao što ne troše manje, ubodeš jednu RX 470 pa za par godina drugu ali uz ovu porošnju to mi se baš i ne sviđa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam tko je rambox :)

Nisam zabrijao na amd nego cjenim sve sto rade i sto su napravili,prostora za manevriranje nvidia nema u tom smislu da iduci model koji ce ponudit ispod gtx 1060 nece na nikoji nacin bit konkurentan rx 470.

Sve grafe koje sam imao u zadnjih dosta godina su bile nvidia i samo sam imao 290 seriju od amda...to valjda govori koga sam preferirao...

Amd je postigao to da mi je doslovno nezamislivo da dam svoje novce za pascal jer sam itekako svijestan da to nisu dx12 grafe i da ce zastarit i izgubit vrijednost ali i najbitnije...performanse vrlo brzo.

Kraj ove godine i cjela iduca pa na dalje ce donjet hrpe dx12 igara a mozda i vulkan verzija i vise je nego ocito da je amd tu kralj.....

Sa ovim zadnjim nvidia driverima mi se ruse igre a to mi se nikad nije desavalo....rekao bih da nvidia toliko pokusava "ulovit" amd u dx12/vulkanu kroz softver/drivere da imse sve pocelo urusavat

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Čega? Danas svako ITX kućište "pojede" full-size grafičku...

13 godina
DarthMarkus kaže...

Vec imaju referentne 480ke sa ekwb hladjenjem koje znatno skrati grafu a cijena bila oko 340£

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
DarthMarkus kaže...

Vec imaju referentne 480ke sa ekwb hladjenjem koje znatno skrati grafu a cijena bila oko 340£

Da, ali ti treba i ostatak loopa. :)

17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Amd je postigao to da mi je doslovno nezamislivo da dam svoje novce za pascal jer sam itekako svijestan da to nisu dx12 grafe i da ce zastarit i izgubit vrijednost ali i najbitnije...performanse vrlo brzo.

Kraj ove godine i cjela iduca pa na dalje ce donjet hrpe dx12 igara a mozda i vulkan verzija i vise je nego ocito da je amd tu kralj.....

Hmm.. ti kao da još nisi skužio što se dogodilo s AMD karticama. Ukratko i ugrubo, hardverski su bile jače od konkurencije iz nvidije, a DX11(točnije AMDovi DX11 driveri) ih je kočio, nisu bile iskorištene u potpunosti. 

DX12/Vulkan igre koje koriste blagodati low-level APIja već imaš, i opet uz sve te prednosti RX480 ne uspijeva pobjeći nvidijinim "DX11 karticama". Ovdje možeš vidjet koliko koristi AMDove kartice imaju od low-level APIja, tj. koliko su ih kočili AMDovi driveri u DX11 igrama(iako ne u svima i ne uvijek).

Dakle kad u potpunosti iskoristiš i jedne i druge, i RX480 i recimo GTX980, situacija je ovakva:

Will this run on my 486?
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

cijena nitro 4gb 470/80 razlika samo 10€ klik  klik  ne možemo se tako ponašati

red devil najeftiniji i najbučniji dok gigabyte 470/80 ko da je u zemlju propao nit se javlja nit piše

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo i prvi benchmark "skorovi"

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/amd-radeon-rx-470-test/strona/26531.html

EDIT: kasnim, isprike...Uh kako ova Devilica izgleda sexy, jedva čekam da je uparim sa Zenom

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 22:15 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

zar sad nije očito da imaju više "škarta" nego ispravnih i eto odmah u ponudi nereferentne rx470, a tek izašle, zato nema još rx480, tu si ptico sad te imam

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 22:41 (dery).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
dery kaže...

zar sad nije očito da imaju više "škarta" nego ispravnih i eto odmah u ponudi nereferentne rx470, a tek izašle, zato nema još rx480, tu si ptico sad te imam

di ima nereferentnih 470? odma kupujem

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

nije ovo sotonsko ime kartice u redu, još tu neki znakovi pentagrami po njoj, pretjerano

onda će rx 490 biti đihad verzija sa bombom u bundleu da možeš raznjeti susjede ili svoju obitelj ako ti smetaju dok igraš

grozno

Battlelog: Glavas_ZG

5 7 hvala 1
12 godina
Glavas_ZG kaže...

nije ovo sotonsko ime kartice u redu, još tu neki znakovi pentagrami po njoj, pretjerano

onda će rx 490 biti đihad verzija sa bombom u bundleu da možeš raznjeti susjede ili svoju obitelj ako ti smetaju dok igraš

grozno

Nije pentagram bolje pogledaj ima 6 vrhova nešto kao davidova zvjezda

http://hwbot.org/signature/u135800.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice