- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da imam gtx1070 i skoro me ovako razmontira duplo jeftiniji rx480 pitao bi se na šta sam ja bacio lovu
Pa na tom linku ne vidim da je gtx 1070 izgubio od rx480?
da imam gtx1070 i skoro me ovako razmontira duplo jeftiniji rx480 pitao bi se na šta sam ja bacio lovu
Lol, ja u linkanome vidim jedino to da je na 4K sugava FE gtx-ica brza od Fury X...
Ja sa 1070-kom u dosta igara imam skoro duplo frame-ova nego sam imao sa 390-kom tako da imam osjecaj da nikad bolje nisam potrosio lovu ;-)
Jedino sta ne mogu prezalit je 25€ koje sam dao za na ovoj temi omiljeni Doom..
Šta se pravite ćoravi, kao da ne znate na što misli.. RX480 na 1440p daje 91fps a GTX1070 101fps, samo 11% više. I to nije ništa čudno, ta RX480 radi na oko 1.3GHz i tada teoretski daje ~6tflopsa, a GTX1070 FE na 1.7GHz daje tek 6.5tflopsa. Taman je to ta razlika kao u DOOMu. Ok nije poštena baš usporedba jer se i GTX1070 može clockat za nekakvih 20%, but still.
2015 - nvidia
2016+ AMD, sta te cudi
Gledaj ovih fanboya sto lupaju TD jer pokusavaju opravdati novac bacen na prevazidjenu arhitekturu

Ne mozes usporedbu fps-a u odredjenoj igri svest na usporedbu tflops-a, kako onda objasnjavas da je Fury X iza 1070-ke u 4K?
Kolega, pregledao to sto si linkao pa bi ti od srca preporučio nekog liječnika jer ja vidim da je GTX 1070 brzi u svakoj situaciji za barem 30%. Ili tebi razmontirati znaci nešto drugo jer to meni znaci da je jedna kartica bolja od druge sto u tvojem postu nije nikako slučaj.
Ne mozes usporedbu fps-a u odredjenoj igri svest na usporedbu tflops-a, kako onda objasnjavas da je Fury X iza 1070-ke u 4K?
Pa ovisi od igre do igre, u par novijih DX12 naslova skaliranje je otprilike kao u tflopsima. Što se tu dogodilo na 4K ne znam pa ne mogu ni objasnit.. ali ima još drugih testova gdje Fury X "razvaljuje" GTX1070.
Computerbase 1440p:
Fury X - 110fps
GTX1070 - 88fps
RX480 - 79fps
Pcgamer 4K:
Fury X - 55fps
GTX1070 - 50fps
RX480 - 39fps
Ne kužim šta imate od stalnih pokušaja da se započne neki flame war, kao da vas je spopao stjepanjov sindrom.
Nakon viđenih rezultata dosad izdanih kartica (sa obje strane), prilično je jasno na koje tržište određena kartica cilja i uzimajući to u obzir svatko tko kupuje karticu će kupiti ono što njemu najviše odgovora.
Gledaj ovih fanboya sto lupaju TD jer pokusavaju opravdati novac bacen na prevazidjenu arhitekturu
meni ih žao kako ih je nvidija zavidala, naivno se zaletili na staru arhitekturu koja će iduće godine na otpad ahahaha
Neće se zeznit.. zašto? Zato što neće svaka igra koristit GCN i async do maksimuma kao što to radi Hitman. A sve i da koristi, ama baš svaka GTX1060 se glatko clocka za 10-15%, tako da s overclockom praktički stiže RX480 u tim "best case scenario" igrama za AMD. Istina može se i RX480 clockat, al puno teže i to će rijetko tko radit jer pod overclockom temperatura raste nenormalno pa i ventovi postaju nepodnošljivi.
U konačnici je, u najboljem slučaju za AMD, razlika nekakvih 10-15%, što znači da ako GTX1060 daje 54fps, RX480 daje 60fps. Kad GTX1060 daje 30fps, RX480 će davati 34fps. Znači što vrti jedna vrtit će i druga, što neće jedna neće ni druga.
A baš sam nekaj pikiral na "zloglasnu" Palit 1060 dual, pošto se još ne zna kad će doć nereferentne rx480..
Al kolko vidim ova 480 sve više jača mišiće sa novijim driverima a i ostalim benefitima s kojima dolazi grafa..
2015 - nvidia
2016+ AMD, sta te cudi
meni ih žao kako ih je nvidija zavidala, naivno se zaletili na staru arhitekturu koja će iduće godine na otpad ahahaha
I meni je zao sta sam morao na nvidiju, al posto amd nije ni blizu konkurentan u cistim performansama trenutno, izbora nije bilo...
ma naravno svak kupuje šta mu drago, ja samo malo bockam da razbudim temu i opet ću kad naleti nešto
Neće se zeznit.. zašto? Zato što neće svaka igra koristit GCN i async do maksimuma kao što to radi Hitman. A sve i da koristi, ama baš svaka GTX1060 se glatko clocka za 10-15%, tako da s overclockom praktički stiže RX480 u tim "best case scenario" igrama za AMD. Istina može se i RX480 clockat, al puno teže i to će rijetko tko radit jer pod overclockom temperatura raste nenormalno pa i ventovi postaju nepodnošljivi.
U konačnici je, u najboljem slučaju za AMD, razlika nekakvih 10-15%, što znači da ako GTX1060 daje 54fps, RX480 daje 60fps. Kad GTX1060 daje 30fps, RX480 će davati 34fps. Znači što vrti jedna vrtit će i druga, što neće jedna neće ni druga.
Hitman uopće nije najbolji primjer. To je igra kojoj je DX12 bio "afterthought".
Hitman uopće nije najbolji primjer. To je igra kojoj je DX12 bio "afterthought".
Nesto kao novi TR?
Kad smo kod nove Lare, denuvo zaobidjen ajmo benchati :D
Mislim da je i Doom isto tako ;)

Evo pokazalo se da razlog zašto cijene rx-a divljaju i zašto ih nema za kupit je rudarenje, opet - ista stvar se dogodila sa r9 200 serijom samo što se ovaj put radi o ethereumu.
Istina da, tak da se ne piše dobro što se dobavljivosti tiče i spuštanja cijena. Uglvnom nemojte za godinu dana kupovati polovne RX kartice, to bu razvaljeno
jep i on je ...bdw JC3 isto
Uglvnom nemojte za godinu dana kupovati polovne RX kartice, to bu razvaljeno
Zapravo, pošto sve imaju 3 god gare sada, za godinu dana kupiš rx jeftino (jer je rudarila) i miran si, i ako radi i ako rikne, 2 godine.
2015 - nvidia
2016+ AMD, sta te cudi
I meni je zao sta sam morao na nvidiju, al posto amd nije ni blizu konkurentan u cistim performansama trenutno, izbora nije bilo...
+1...jednostavno nemaš izbora...A i to jno čekanje me ubilo...Svi bi mi uzeli jeftiniju i alternativnu ver TitanaX sa HBM2 memorijom, al nikako dočekat
Smatram da je RX 480 sveukupno gledano bolja i future proof kartica koja ipak ima svojih mana, ali ipak bolja od gtx 1060 jer ta kartica ima vrlo kartaka rok trajanja što se tiče novih tehnologija.
Međutim momci no offense ALI nemojte nam proturati takve sumnjive video usporedbe jer su za kitu.
A evo i zašto ja tom videu ne vjerujem.
Pogledajte teksture na AMD strani, lošije su ili nisu učitane kako treba!
Nesto kao novi TR?
za tjedan dana se javi jel si ostao bez steam accounta svih koje imas..
ovo je uzas.. moras napraviti fejk adresu na steamu ulogirati se u steam i onda ti on provjerava licencu. pitanje je dana kada ce netko nahebat..
dakle ovo nije crack nego nesto sasvim deseto
Nesto kao novi TR?
za tjedan dana se javi jel si ostao bez steam accounta svih koje imas..
ovo je uzas.. moras napraviti fejk adresu na steamu ulogirati se u steam i onda ti on provjerava licencu. pitanje je dana kada ce netko nahebat..
dakle ovo nije crack nego nesto sasvim deseto
boldano ne kužim, ni ne želim to radit, al daj mi pošalji na pm o čem se rad, da pogledam na netu, tnx i sry na off
edit:
našo na yt, al fakat ne mislim to radit, jer sam dosta novčanica uložio u steam acc pa da me banaju, to je ok za nekog ko nije niš uložil i oče igrat, pa dokle ide-ide
Nesto kao novi TR?
Da, nešto kao RotTR, vrlo klimava implementacija.
Što s Doomom? Doom ima jedan od najčišćih enginea trenutno. Tip-top implementacija renderera. Isto vrijedi i za skorašnji Battlefield 1, postojeći Ashes, dolazeći Civilization VI (ovo se nadamo).
super test. Znači FX puši opako u Armi što smo znali te u Dirtu što se tiče 1080 u odnosu na pun o jači ali i skuplji i7. Na 1440 praktički svejedno koji procesor. Po meni nikakav problem staviti RX 480 na FX-a osim ako ne igraš Armu. DX 12 igre će i dalje pogodovati FX-u, kao i Vulkan. Starac se drzi i dalje
Jako zanimljivo... FX 8350 novi best buy za 2K gaming