Asus Strix 470 je po meni i dalje preglasna, makar se cini boljom od Strix 480. MSI jednostavno bolje odradjuje posao ilitiga jednako odradjuje posao sa manjim brojem okretaja ventilatora od Strix.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Asus Strix 470 je po meni i dalje preglasna, makar se cini boljom od Strix 480. MSI jednostavno bolje odradjuje posao ilitiga jednako odradjuje posao sa manjim brojem okretaja ventilatora od Strix.
MSI izgleda da je jedini odradil posel kak spada barem kod 480 , ovaj sapphire je fail da me srce boli evo iskustvo jednog redditovca.
Asusuov hladnjak ima glupost u dizajnu gdje tri od pet toplovodnih cijevi dodiruju chip, od tuda i bolji rezultati na MSI grafama koje to imaju riješeno kako i treba. Toplovodne cijevi nisu direkt na tako malom chipu nego idu na metalnu ploćicu.
Ja sam valjda jedini sretan sto se odugovlaci situacija s tim grafama jer imam ispite za mjesec dana, hehe.
nisi jedini, meni tek sad počinje kapati neka lova, a zaostataka imam more, tako da sigurno još ništa od šopinga bar mjesec dana
MSI izgleda da je jedini odradil posel kak spada barem kod 480 , ovaj sapphire je fail da me srce boli evo iskustvo jednog redditovca.
sa rx470 je i gora situacija,temp +potrošnja, msi izuzetak opet
baš sam gledao testove na guru3d
msi 480 ide do čak 73 stupnja, dok je 470 malo tiša (1db niža buka, nije puno ali je niža) i puno hladnija - 66 stupnjeva
dakle kod 470 je msi odradio još bolji posao i doveo je po temperaturama i buci u rang 1060, što je izvrsno
Koliko vidim najjeftinije 470 će biti Powercolor i XFX od 4GB, 220€ na Caseking.
Nije loše odradio posao, nego nedovoljno s obzirom na ime branda i konkurenciju (npr. MSI). Od njih se više očekivalo, s obzirom da su AMDov ekskluzivni partner, tj. ne trebaju se zahebavat sa Nvidijnim proizvodima.
Daj Bože da izbace ITX verziju
Samo to ne
U svom proslom postu sam se osvrnuo na to kako je amd polarisom ciljao medium/low segment i kako je to fantasticno odradio i ova rx 470 je samo potvrda toga a rx 460 ce odradit posao do kraja u najnizem segmentu.
AMD jednostavno nije mogao odigrat bolje od ovoga,nvidia tu vise nema prostora za menevriranje,rezanje specifikacija a da bude imalo konkurentna.
Buducnost a vec i sadasnjost je low level api i sad je amd poceo ubirat plodove onoga sto je zasadio prije pola desetljeca sa GCN.....
Ako je polaris ovoliko odlican u cijenovnom segmentu koji je ciljan njime vega ce ponovit isto u visem i najvisem segmentu gpu trzista.
Napokon mi gameri opet imamo izbor i to kakav izbor....
Sada neka isto naprave i sa Zenom jer mi je dosta intela....
Malo si previse zabrijo na AMD :) Pocinjes zvucati kao Rambox 2.0
Mogli su i bolje odigrat. Koji k im znaci razmak od 20 dolara izmedju 470 i 4GB 480, bilo ref. bilo neref. verzija?
Budemo vidjeli kakva ce biti 1050. Ne kuzim kaj ti znaci da Nvidia nema prostora za manevriranje?
Ja se isto slažem da treba RX 470 bit jeftinija i onda bi bila odlična. S obzirom koliko je Nvidia nabila cijenu GTX 1060, ni GTX 1050 neće bit onda povoljna. Da se AMD još malo više distancira s nižom cijenom (a performanse će bit bolje ili iste ko nadolazeća GTX 1050) to bi bio pun pogodak.
Ja se isto slažem da treba RX 470 bit jeftinija i onda bi bila odlična.
A koliko slabija toliko otprilike jeftinija. Da je još jeftinija onda nitko ne bi uzimao 480, a AMDa proizvodnja i jedne i druge dođe isto..
Pa kod svake jače grafe se inače plaća premium + jače performanse. Na primjeru kod Nvidie GTX 1070 je skuplja više nego je srazmjerno jača od GTX 1060, isto kao što je GTX 1080 od GTX 1070 skuplja više nego ako skaliraš fps. Ovdje je RX 480 nešto malo brža i nešto malo skuplja pa će jedna kanibalizirat drugu a to ne valja.
Ovdje je RX 480 nešto malo brža i nešto malo skuplja pa će jedna kanibalizirat drugu a to ne valja.
Neće, prodat će se sve, pogotovo u ovakvoj situaciji velike potražnje a male ponude. AMDu taman dobro došlo da i škartove uspije dobro prodat, bar zasad dok nvidia ne pojeftini 1060 ili izbaci 1050.
U principu koju god da kupiš nisi fulao...iako ja bi preskočio obje barem 2-3 mjeseca. Punuda ide gore, cijena dolje. Meni je samo zao što ne troše manje, ubodeš jednu RX 470 pa za par godina drugu ali uz ovu porošnju to mi se baš i ne sviđa.
Neznam tko je rambox :)
Nisam zabrijao na amd nego cjenim sve sto rade i sto su napravili,prostora za manevriranje nvidia nema u tom smislu da iduci model koji ce ponudit ispod gtx 1060 nece na nikoji nacin bit konkurentan rx 470.
Sve grafe koje sam imao u zadnjih dosta godina su bile nvidia i samo sam imao 290 seriju od amda...to valjda govori koga sam preferirao...
Amd je postigao to da mi je doslovno nezamislivo da dam svoje novce za pascal jer sam itekako svijestan da to nisu dx12 grafe i da ce zastarit i izgubit vrijednost ali i najbitnije...performanse vrlo brzo.
Kraj ove godine i cjela iduca pa na dalje ce donjet hrpe dx12 igara a mozda i vulkan verzija i vise je nego ocito da je amd tu kralj.....
Sa ovim zadnjim nvidia driverima mi se ruse igre a to mi se nikad nije desavalo....rekao bih da nvidia toliko pokusava "ulovit" amd u dx12/vulkanu kroz softver/drivere da imse sve pocelo urusavat
Čega? Danas svako ITX kućište "pojede" full-size grafičku...
Vec imaju referentne 480ke sa ekwb hladjenjem koje znatno skrati grafu a cijena bila oko 340£

Vec imaju referentne 480ke sa ekwb hladjenjem koje znatno skrati grafu a cijena bila oko 340£
Da, ali ti treba i ostatak loopa. :)
Amd je postigao to da mi je doslovno nezamislivo da dam svoje novce za pascal jer sam itekako svijestan da to nisu dx12 grafe i da ce zastarit i izgubit vrijednost ali i najbitnije...performanse vrlo brzo.
Kraj ove godine i cjela iduca pa na dalje ce donjet hrpe dx12 igara a mozda i vulkan verzija i vise je nego ocito da je amd tu kralj.....
Hmm.. ti kao da još nisi skužio što se dogodilo s AMD karticama. Ukratko i ugrubo, hardverski su bile jače od konkurencije iz nvidije, a DX11(točnije AMDovi DX11 driveri) ih je kočio, nisu bile iskorištene u potpunosti.
DX12/Vulkan igre koje koriste blagodati low-level APIja već imaš, i opet uz sve te prednosti RX480 ne uspijeva pobjeći nvidijinim "DX11 karticama". Ovdje možeš vidjet koliko koristi AMDove kartice imaju od low-level APIja, tj. koliko su ih kočili AMDovi driveri u DX11 igrama(iako ne u svima i ne uvijek).
Dakle kad u potpunosti iskoristiš i jedne i druge, i RX480 i recimo GTX980, situacija je ovakva:
Evo i prvi benchmark "skorovi"
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/amd-radeon-rx-470-test/strona/26531.html
EDIT: kasnim, isprike...Uh kako ova Devilica izgleda sexy, jedva čekam da je uparim sa Zenom
zar sad nije očito da imaju više "škarta" nego ispravnih i eto odmah u ponudi nereferentne rx470, a tek izašle, zato nema još rx480, tu si ptico sad te imam
zar sad nije očito da imaju više "škarta" nego ispravnih i eto odmah u ponudi nereferentne rx470, a tek izašle, zato nema još rx480, tu si ptico sad te imam
di ima nereferentnih 470? odma kupujem
nije ovo sotonsko ime kartice u redu, još tu neki znakovi pentagrami po njoj, pretjerano
onda će rx 490 biti đihad verzija sa bombom u bundleu da možeš raznjeti susjede ili svoju obitelj ako ti smetaju dok igraš
grozno
nije ovo sotonsko ime kartice u redu, još tu neki znakovi pentagrami po njoj, pretjerano
onda će rx 490 biti đihad verzija sa bombom u bundleu da možeš raznjeti susjede ili svoju obitelj ako ti smetaju dok igraš
grozno
Nije pentagram bolje pogledaj ima 6 vrhova nešto kao davidova zvjezda