AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Adict kaže...

Prvo sori ako sam postavio pitanje koje je bilo . Koju seriju 390 uzeti ili koji brand . Ajmo rec imam dao bi 3500 kn za grafiku pa mi sad recite sta bi bio najbolji izbor . Ja sam nekako pikirao ovu od MSi jer mi je zgodna crvena i pase mi uz ostatak kompa ;) 

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-msi-amd-radeon-r9-390-gaming-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1019

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r9-390-nitro-tri-x-oc-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1017

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam se ipak odlučio za MSI R9 390, razlog je bio dodatna godina jamstva a uz to i fino paše crveno uz ostatak komponenti. Beba stigla danas pa evo nekoliko brzih.

Moj PC  
23 0 hvala 2
12 godina
protjeran
Pipox kaže...

Ja sam se ipak odlučio za MSI R9 390, razlog je bio dodatna godina jamstva a uz to i fino paše crveno uz ostatak komponenti. Beba stigla danas pa evo nekoliko brzih.

wuhuu prelijepa je ;) mislim da cu i ja nju uzet , zbog crvene boje koja mi pase na ostatak komponenti ;) 

16 godina
Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
17 godina
neaktivan
Pipox kaže...

Brutalno izgleda. Dal možda svijetli logo ili nešto?

12 godina
neaktivan
Pipox kaže...

Molim te provjeri temperature pa postaj na forumu da usporedimo sa mojom Safirkom, zanima me kolika je razlika izmedu Tri-X i Frozr-a. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Meni je temp na sapphire 40-45 idle, vent neradi, nego upali se tek kad igram nesto.

Evo i mojih slika, zaboravio sam bio staviti :P

1 1
2 2
3 3
Moj PC  
12 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Sve preljepi modeli,neznas koji je ljepsi od kojega.......

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...
Pipox kaže...

Brutalno izgleda. Dal možda svijetli logo ili nešto?

Logo svijetli koliko kazu na MSi stranici ;) to je jos sta me veseli , mislim da cu ovih dana po jednu takvu .

13 godina
Luka123 kaže...

Meni je temp na sapphire 40-45 idle, vent neradi, nego upali se tek kad igram nesto.

e tu sam ja mislio uzeti prije jedno 2 tjedna ali ipak sam odlučio da se malo strpim i uzmem fury x krajem ljeta...

lijepo i ova izgleda ali mi je pomalo smješno što je na kutiji istaknuto 4K, a svi znamo da ništa od toga :D

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
12 godina
neaktivan
sylar951 kaže...
Luka123 kaže...

e tu sam ja mislio uzeti prije jedno 2 tjedna ali ipak sam odlučio da se malo strpim i uzmem fury x krajem ljeta...

lijepo i ova izgleda ali mi je pomalo smješno što je na kutiji istaknuto 4K, a svi znamo da ništa od toga :D

Zasto ne, pa GTA V u benchevima na very high ide 30 FPS na 4K rezi, potpuno igrivo. A GTA je vjerojatno najzahtjevnija igra pa bi na drugima trebala davati jos vise FPS-a.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
15 godina
Mozda bude bolje kad ispeglaju drivere, ali za sad Dury x nije bogzna sto za 4k. Treba malo bencheve gledat :)
Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
15 godina
protjeran
GamerX9 kaže...

Zasto ne, pa GTA V u benchevima na very high ide 30 FPS na 4K rezi, potpuno igrivo. A GTA je vjerojatno najzahtjevnija igra pa bi na drugima trebala davati jos vise FPS-a.

Znaci trebao bi dat min. 10k kn za grafu i monitor pa onda bit zadovoljan sta je ipak igrivo? GTA nije najzahtijevniji...

16 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Evo zadnji video od Linusa na Vesselu (izac ce za par dana na youtube), 4 x Titan X u SLI polju, GTA na 4K jos uvijek nije na 60 FPS-a (tek je prosjek oko 50).... 

mojpismonosa
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

4 titanax ne skejlaju bas najbolje. Cijeli bild je bia da se pokaze da se moze, ne da se vide performanse. Ako oces pravi igru za hardver onda testiras u Witcheru 3 i Crysisu 3.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
ansha kaže...
GamerX9 kaže...

Znaci trebao bi dat min. 10k kn za grafu i monitor pa onda bit zadovoljan sta je ipak igrivo? GTA nije najzahtijevniji...

Min 10k? Grafa kosta 2900, ako ti treba monitor od 7k si bolestan, sry. A slabiji 4k monitori se mogu kupiti za 3, 4k kuna. To ti je 6k kuna ako si bas takav fanatik. Meni je 1080p dosta za sad. 

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da, 4x titana x i 4k ali detalji ultra + AA, bolje igrat na medium/high i 4k nego ultra 1080p/1440p

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

4 titanax ne skejlaju bas najbolje. Cijeli bild je bia da se pokaze da se moze, ne da se vide performanse. Ako oces pravi igru za hardver onda testiras u Witcheru 3 i Crysisu 3.

Pa i testirana je i u tim igrama, moja poanta je ako 4 ne mogu (kakvo god skaliranje imali, a bolje je od jedne, dvije, ili tri Titan X-a u SLI polju).

mojpismonosa
13 godina
ansha kaže...
GamerX9 kaže...

nažalost zasada je tako... čak bi i prešao 10k kn jer bi morao uzeti 2 grafe i 4k monitor...

mislim može se, ali je još uvijek mnogima financijski nepristupačno i dok je god tako, 4k igranje neće biti standard već luksuz...

GamerX9 kaže...

Igrivo jeste ali nije fluidno... Meni pucaju živci na sve ispod 50 FPS. (ali to je vjerojatno zato što sam u djetinjstvu imao loš PC

(HT-Hinet)

pa sada imam traume od štekanja :D

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2015 3:23 (sylar951).
10 godina
neaktivan
sylar951 kaže...
ansha kaže...
GamerX9 kaže...

nažalost zasada je tako... čak bi i prešao 10k kn jer bi morao uzeti 2 grafe i 4k monitor...

mislim može se, ali je još uvijek mnogima financijski nepristupačno i dok je god tako, 4k igranje neće biti standard već luksuz...

GamerX9 kaže...

Igrivo jeste ali nije fluidno... Meni pucaju živci na sve ispod 50 FPS. (ali to je vjerojatno zato što sam u djetinjstvu imao loš PC

(HT-Hinet)

pa sada imam traume od štekanja :D

E kad su to bili dani kad sam igrao CoD4 na 20 FPS-a, tad sam bio sretan s time, sad kad malo osjetim da padne fps ispod 50 u nekoj igri, izgubim volju. Razmazio sam se... :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2015 3:32 (VedranMik).
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

dvoumim se izmedu 380 s 4gb ili 2gb, znam da igram na 1080p monitoru ali jel bi bilo isplativo uzeti tih 4gb samo kao polog za buducnost i bolju prodaju kasnije?

takoder ovaj sapphire nitro verzija s 4g je 2k u admu tako da mi se to cini prihvatljivo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Polovna kupnja te nezanima? Za 2000kn se uzme znatno jaci gpu s garancijom!!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

ispadne me zapravo 1600 jer nabavljam po veleprodajnoj cijeni bez pdva, da sad ne idem previse u detalje

jel bi onda s takvim budzetom mogao isto nabaviti jaci gpu s garancijom?

edit: na njuskalu vidim samo hrpu 280x koje imaju jos par mjeseci garancije, koliko znam 380 je malo slabija ali je cgn1.2, malo novija iteriacija i sve to, a kad ju clockam trebala bi se smanjiti razlika

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2015 10:01 (ashcro).
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

toliko o nadanjima i očekivanjima mogućih oc potencijala fury serije

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X_Overvoltage/

EDIT: hvala kolegi kiwi_91 na informaciji, no na temi napajanja to je prošlo ispod radara

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 21:28 (picajzla0707).
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
picajzla0707 kaže...

toliko o nadanjima i očekivanjima mogućih oc potencijala fury serije

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X_Overvoltage/

EDIT: hvala kolegi kiwi_91 na informaciji, no na temi napajanja to je prošlo ispod radara

Meni to jednostavno djeluje prelose pogotovo nakon OC iskustva koje imam sa ovom grafom koju sad imam.....

Kakva su vasa misljenja?

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

pa amd clock to clock je jaci od nvidia ekvivalenta kad se usporedi zato nvidia grafe idu do 1500mhz za gpu i 2000mhz memorija, kao sto je slucaj sa Intel vs Amd

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

pa amd clock to clock je jaci od nvidia ekvivalenta kad se usporedi zato nvidia grafe idu do 1500mhz za gpu i 2000mhz memorija, kao sto je slucaj sa Intel vs Amd

Lol, cemu usporedjivat razlicite gpu arhitekture clock to clock? Sta je bitno ako je i brza clock to clock kad ne moze radit ni na priblizno istom clocku?

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

no siki riki čeka se rebrand

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

no siki riki čeka se rebrand

a jbga, pa valjda sljedeća serija neće biti rebrand

baš me zanima hoće li i amd i nvidia u sljedećoj generaciji ponuditi novu arhitekturu i hbm2.0 na svim razinama, osim možda onih najslabijih grafa

dakle da imamo nove, nerebrandirane grafe s novom memorijom i za 200 i za 500 dolara

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa zar nisu 960,970,980,980ti sve na maxwellu?A to je poprilicno cjela lepeza osim najeftinijeg kao sto si naveo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice