AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Njet, nesto ti bottlenecka grafu ili ti je grafa u qrcu. Meni je GPU usage cijelo vrijeme na 100% u igrama.

Ovo sto ti ventovi stoje ne mora nista znaciti. Meni kad sam na desktopu/internetu isto stoje ventovi zbog ustede energije.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 11:15 (GamerX9).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Adict kaže...
softwaremaniac kaže...
Adict kaže...

Glupo pitanje , za MSI 390 moram staviti amd catalyst kao drivere jer uz nju sam dobio DVD al to je samo od MSI neki programi ? ;) 

Skini najnovije sa stranice proizvođača, a to su 15.7.1. Neki dan izašli.

Jesam i instalirao ali mi se zamrzne komp tj graficka . Jer cim se zamrzne pogledam u graficku vidim ventovi stoje i lampica koju ima grafika negori vise . To zamrzavanje mi se dogodi nakon sta koristim pc neko vrijeme . Zamrzne se ugasi se monitor i potrebam je RR kompa i onda sve radi . 

Je moguce da u GTA V used GPU neide preko 65 posto . 

Meni gpu na 100% load u gta 5, a pogledaj mi pc... imam drivere od 7dmog mjeseca

17 godina
Adict kaže...
softwaremaniac kaže...
Adict kaže...

Glupo pitanje , za MSI 390 moram staviti amd catalyst kao drivere jer uz nju sam dobio DVD al to je samo od MSI neki programi ? ;) 

Jesam i instalirao ali mi se zamrzne komp tj graficka . Jer cim se zamrzne pogledam u graficku vidim ventovi stoje i lampica koju ima grafika negori vise . To zamrzavanje mi se dogodi nakon sta koristim pc neko vrijeme . Zamrzne se ugasi se monitor i potrebam je RR kompa i onda sve radi . 

meni tu najapajnje smrdi :/ iako bi taj xtr xfx 550w trebao obavaljati posao kako treba no.. meni je to preblizu..

ja sam sa fx 8320 i gtx 970 znao doci na visokih 520 w iz uticnice kada sam sve lupio pod stress a r9 390 bi trebala biti veci potrosac od gtx 970..

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 11:29 (toxic).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Može biti svašta, od lošeg hlađenja, softvera do neispravnih komponenata, čak i do pre slabog napajanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
toxic kaže...
Adict kaže...
softwaremaniac kaže...
Adict kaže...

meni tu najapajnje smrdi :/ iako bi taj xtr xfx 550w trebao obavaljati posao kako treba no.. meni je to preblizu..

ja sam sa fx 8320 i gtx 970 znao doci na visokih 520 w iz uticnice kada sam sve lupio pod stress a r9 390 bi trebala biti veci potrosac od gtx 970..

Ma mislim da nije do napajanja jer ono radi . U bf4 graficka ide na 100% usage . Kazem danas cu se malo pozabaviti . Je moze biti do toga sta bi fali zica na 8pinskom konektoru , tj fali bi Uzemljenje ;) Sleevao sam kabele jer sam prije imao 2x6 pin sada mi je 1 x6 pin i taj sleeve je ostao a na 1x8 pin sam morao dodati 2 zice koje su samo uzemljenje , dodao sam jednu i sve radi . 

Najradije bi sada sve izbrisao sa windowsima skupa i ponovo al to mi se neda . Probat cu se danas popodne malo pozabaviti sa time 

Ma do hlađenja nije sigurno . CPU je voda a ovo je zrak , graficka je nova stara 5 dana . Grafika ide na 75 stupnjeva kad sam u GTA V sve na very high  fxaa on msaa x2 , Grass i shadow na High . 

Kako mogu izmjeriti potrosnju u W , tj kako napraviti taj stress da vidim koliko vuce cijeli PC

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 11:58 (Adict).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

http://www.techpowerup.com/gpuz/

Najbolje i najjednostavnije.

Btw. do sad sam cuo vise osoba da ima probleme iskljucivo sa MSI R9 390, a neki na forumu ju zdušno preporucuju i dalje, ne kuzim zasto...

EDIT: Sad sam skuzio da pitas za cijeli PC, na GPU-z pise samo koliko grafa vuce.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 12:21 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Ma sve pet , meni nesmeta to nego ono volio bih da radi 100 posto U gta kad sam vec iskesirao 3 milje za grafiku .

Ma vidjet cu i ovako koliko vuce gpu , danas cu nabacit tu zicu sta fali na 8 pinskom konektoru .

Probat cu snimiti gameplay gta V i postat pa da vidite kako radi . Mozda sam ja zabrijao samo pa sam uvijek pogledao akd je na 65 posot usage ;)  

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 12:22 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

meni je sa sapphirkom bilo 100% usage, koje su ti postavke da probam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Luka123 kaže...

meni je sa sapphirkom bilo 100% usage, koje su ti postavke da probam?

Full HD , fxaa on , msaa x4 isto tako msaa ref x4 , grass high , shadow high,  sve ostalo very high . Slideri svi na 100 % . Soft shadows je na softest ja mislim . Na poslu sam pa napamet govorim . 

Advance sve na on i slideri na 80 posto . 

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Igrao sam ravnih 5 min, malo vozao se, bilo par cut scena tad gpu usage padne, dok se vozam uglavnom je 100% zna pasti vidis i sam iz screenshota, fps oko avg 30-40, sve je very high/ultra i kako si rekao msaa 4x i u advanced na 80% stavio one gluposti.

gpu gpu
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 13:42 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Luka123 kaže...

Igrao sam ravnih 5 min, malo vozao se, bilo par cut scena tad gpu usage padne, dok se vozam uglavnom je 100% zna pasti vidis i sam iz screenshota, fps oko avg 30-40, sve je very high/ultra i kako si rekao msaa 4x i u advanced na 80% stavio one gluposti.

Sve ok tako je i meni fps negdje . avg 30-40 . U 3 sam doma , pa cu probat ja onda 15 minuta igrat i popratiti kako se ponasa sa tim postavkama pa stavim SS ;) 

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Moji rezultati bencha u GTA V od prije 2, 3 tjedna:

Lowest FPS 26

Avg. FPS 56

Temp. 54°C

30% Fan Speed

GPU usage 100%.

Morao bih jos provjeriti koliko W vuce grafa u GTA V.

Sve u svemu ne mogu biti vise zadovoljan, za 2900 kuna grafa je vrh vrhova.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...

ovo ti nije dobro, ali to znas i sam

kada opteresis grafu i gdje cpu ne igra ulogu ode ti na 100%

a cim dode cpu bound scene ti doslovni padas na 20 frejmova  razliku kod takivh padova moraš osjetit htio ti ili ne htio..

preporucam da probas jos nekako rezoluciju podici pa da ti cpu igra jos manju ulogu izgubiti ces mozda par frejmova ali neces imati ovakih padova bar se nadam ...

eventualno da probaš oca-t tog jos više q9550

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 17:52 (toxic).
14 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Gledam ove postove o temperaturama i ne vjerujem. Moju Sapphire 390-tku nisam vidio da prelazi 60°C na 100% GPU loada.

Sad sam pogledao rezultate svojeg Metro:LL bencha, max. postavke, 59°C sa 36% fan speeda. 

EDIT: Pricam o stock grafickoj, tj. samo tvornicki OC-anoj ako tako uzmete.

ako ti se da potkrijepi sa kojim screenshootom. Koje su to "max" postavke bile u Metro benchu, koja rezolucija? redux verzija? koliko fps-a? Na kojoj sobnoj temp si vrsio mjerenja?

11 godina
protjeran
da i power na 150% bi tribalo bit
12 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Evo usage graficke , u nekih 8 minuta igranja . Vidi se da ona varira , zna nekad ici na 100 posto ali nezakuca se i nestoji . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Adict kaže...

Evo usage graficke , u nekih 8 minuta igranja . Vidi se da ona varira , zna nekad ici na 100 posto ali nezakuca se i nestoji . 

to ti je bn.. jbga tako je i meni bilo sa fxom na gtx 970..

dakle ovo su prevelike oscilacije u kojoj je to igri?

12 godina
protjeran
toxic kaže...
Adict kaže...

to ti je bn.. jbga tako je i meni bilo sa fxom na gtx 970..

dakle ovo su prevelike oscilacije u kojoj je to igri?

Mislis da bi klokanjem na 4.5 rijesio BN . TO je u GTA V igrao sam ga 8 min cisto da vidim usage , vecina na veryhigh tj 3110mb na slideru pokazuje da koristim u postavkama .

17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Molim preporuku šta uzeti za cca 2.000kn +/- 200kn nije problem već sam pošizio tražeći a s obzirom na ljeto i nema baš nekog izbora.Išao bi na novo ali može i nešto jače a polovno sa garancijom pod obavezno.

Eto tražim prijedlog i savjet ili ako netko ima nešto što bi prodao nek se javi.Napajanje nije problem ima se corsair HX650W i cpu je X6 6300 sa 8GBmemorije.Igra se na 27" monitoru full HD rezi.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Od novih imaš samo izbor R9 380 a od polovnog R9 290. Od Nvidije GTX 960 novo a polovno ništa jer se GTX 770 ne isplati pored ovih novih a GTX 970 je preskupa.

14 godina

Ako vam se CPU pati u GTA5, u advanced settings ne dirajte slider za extended rendering distance. Nije dobro ni za koji CPU, previše draw calls. Shadows su okej, njih se može narihtat.

17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

I gledao sam novu R9 380 sa 4GB memorije ali neznam koju da uzmem, kad je sve to slićno ili da gledam tko daje najviše garancije(MSI,Điđabit) ili...... ako nije problem staviti neki link.

Naručio bi onda nešto u ponedjeljak pošto sam svoju R9 270 Sapphire utopio.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 22:24 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
Luka123 kaže...

ovo ti nije dobro, ali to znas i sam

kada opteresis grafu i gdje cpu ne igra ulogu ode ti na 100%

a cim dode cpu bound scene ti doslovni padas na 20 frejmova  razliku kod takivh padova moraš osjetit htio ti ili ne htio..

preporucam da probas jos nekako rezoluciju podici pa da ti cpu igra jos manju ulogu izgubiti ces mozda par frejmova ali neces imati ovakih padova bar se nadam ...

eventualno da probaš oca-t tog jos više q9550

Iskreno neda mi se ocat i gluposti, q sam vec rekao u puno threadova da leti, cekam skylake i cijene u hr.

14 godina
neaktivan
Adict kaže...

Da li koristis zadnju verziju igre? Da li su skidrow i ekipa u pitanju? Uostalom po meni ne mora stalno gpu usage bit na 100 % , meni je kod igranja metroa vecinom na 100, ali varira....

14 godina
Smille kaže...

I gledao sam novu R9 380 sa 4GB memorije ali neznam koju da uzmem, kad je sve to slićno ili da gledam tko daje najviše garancije(MSI,Điđabit) ili...... ako nije problem staviti neki link.

Naručio bi onda nešto u ponedjeljak pošto sam svoju R9 270 Sapphire utopio.

Hvala.

Uzmi bilo koju od 3 godine garancije, ne možeš tu pogriješiti.

15 godina
neaktivan
Adict kaže...

Ma nemoguce brate da je ovakav usage. Mozda na nizim postavkama. Ja sa svim postavkama na ultra imam usage iznad 95% uvijek i nikada ne ide ispod. Igra ide fluidno pravo.

12 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Adict kaže...

Ma nemoguce brate da je ovakav usage. Mozda na nizim postavkama. Ja sa svim postavkama na ultra imam usage iznad 95% uvijek i nikada ne ide ispod. Igra ide fluidno pravo.

Eto takav je usage ja nelazem ;) Original je u pitanju , kloknuo sam proc na 4.5 i neam pojma , nekako se cini da je malo vise . Nije mi frka ako neide na 100 posto igra ide fluidno i igriva je tako da se nezamaram time . 

Slika je od kad sam na 4.5 stavio CPU . Isto nekih 10 min igre cca . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 0:36 (Adict).
12 godina
odjavljen
Adict kaže...
Almin94 kaže...
Adict kaže...

Eto takav je usage ja nelazem ;) Original je u pitanju , kloknuo sam proc na 4.5 i neam pojma , nekako se cini da je malo vise . Nije mi frka ako neide na 100 posto igra ide fluidno i igriva je tako da se nezamaram time . 

Slika je od kad sam na 4.5 stavio CPU . Isto nekih 10 min igre cca . 

Ovo izgleda normalno. Neće grafička uvijek biti "zakucana". Nije svaki frejm i scena isto kompleksna i zahtjevna za gpu, otud i varijacije u gpu loadu. Intel bi definitivno podigao load mrvicu, ali ne bi imalo smisla jer se vjerojatno igraš dobro i sa tim fx-om :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa ako si vsyncate igru na odredjeni framerate za ocekivat je da nece stalno bit preko 90%......uzmite neki zahtijevniji naslov koji znate da je dobro optimiziran tipa Grid Motosport ili kako se zove pa nafrljite postavke na max,8xmsaa i odvrtite onaj bench od igre pa vidite koliko vam je zauzece grafe....

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dr.jazz kaže...
GamerX9 kaže...

Gledam ove postove o temperaturama i ne vjerujem. Moju Sapphire 390-tku nisam vidio da prelazi 60°C na 100% GPU loada.

Sad sam pogledao rezultate svojeg Metro:LL bencha, max. postavke, 59°C sa 36% fan speeda. 

EDIT: Pricam o stock grafickoj, tj. samo tvornicki OC-anoj ako tako uzmete.

ako ti se da potkrijepi sa kojim screenshootom. Koje su to "max" postavke bile u Metro benchu, koja rezolucija? redux verzija? koliko fps-a? Na kojoj sobnoj temp si vrsio mjerenja?

Sad ne znam tocno koje postavke i koliko, ali uglavnom najjace sto sam mogao staviti, onaj SSAA ako se ne varam na x4, AF 16x, very high ostalo... nezz tocno koje su to postavke. Na laptopu sam sad al cu sutra puknut screenshotove kad dodjem do PC-a. 1920x1080, obicna (ne redux) verzija, nisam siguran za FPS, mislim da preko 60 avg. Sobna temp. je bila oko 30 s obzirom da je bilo u vrijeme najvecih vrucina, a nemam klimu nazalost :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice