AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Luka123 kaže...
XXX kaže...

Zašto misliš da u raspravi može sudjelovati samo netko od koga ti to tražiš?

Nisi ti nista krivo napravio, samo si uletio umjesto njih dvoje jer se idu praviti pametni, a ocekujem ako mi netko napise nekakvu nebulozu koja nema veze sa threadom i grafickom koju sam s razlogom opteretio da mi objasni to, a svi ostali postovi su bili namjenjeni tome da se pravim "glupim" da mi oni objasne to, jer ocito imaju nesto protiv mene, mozda ljubomora? neznam...

Ja sam ocekivao veliki bottleneck od strane CPU-a na gta v, a u stvarnosti je bilo suprotno, grafa je radila na full loadu 100%.

Valjda sad razumijes...

Bitno je da si ti zadovoljan i budi zadovoljan do god ti igre rade fluidno. Kolege sa foruma ti žele reći da taj quaid iako i sam znaš dosta koći grafu.. Bez obzira što ti je u gta 5 grafa bila zakucana neki brzi cpu bi ti donio jos dosta boost-a vjerovo ili ne ali je tako..

Ja sam uvijek za da se stave full detalji i da je grafa ta prva koja bude bn..

Ovo za ljubomoru ne bih htio komentirati jer Stjepanj je jedan od onih koji stvarno svaki tjedan mijenja hw i iskreno jaaako sumnjam da je ljubomoran :(

Pozdrav

13 godina
neaktivan
LuPa mi ljudi bacaju thumbs down, a tebi milijun thumbs up i hvala, jer si mi napisao sve sto vec znam, a sto stjepanj i ovaj drugi nikad nebi znali objasniti, covjek je prodo i7 da bi kupio dual core i onda meni pise da mu dam graficku jer neznam "nista" po njegovom.

Daj molim te kaj si se ti tu umislio?

Covjek cekaj Skylake i prodao je i7 zbog toga.Imas tu 390 i mislis da si baja.Tebe da to zanima ti bi procitao malo o anti aliasing i skontao sto ne htio reci Stjepan.

Edit:potpis-Ovo za ljubomoru ne bih htio komentirati jer Stjepanj je jedan od onih koji stvarno svaki tjedan mijenja hw i iskreno jaaako sumnjam da je ljubomoran :(

Pozdrav

Cak mislim da si ti ljubomoran na njega i da si zavidan.Covjeku se moze i kupuje kako god hoce.Samo mi nine jasno odakle nabavi sve te dealove? :)

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 20:43 (drakula789).
13 godina
drakula789 kaže...
LuPa mi ljudi bacaju thumbs down, a tebi milijun thumbs up i hvala, jer si mi napisao sve sto vec znam, a sto stjepanj i ovaj drugi nikad nebi znali objasniti, covjek je prodo i7 da bi kupio dual core i onda meni pise da mu dam graficku jer neznam "nista" po njegovom.

Daj molim te kaj si se ti tu umislio?

Covjek cekaj Skylake i prodao je i7 zbog toga.Imas tu 390 i mislis da si baja.Tebe da to zanima ti bi procitao malo o anti aliasing i skontao sto ne htio reci Stjepan.

Edit:potpis-Ovo za ljubomoru ne bih htio komentirati jer Stjepanj je jedan od onih koji stvarno svaki tjedan mijenja hw i iskreno jaaako sumnjam da je ljubomoran :(

Pozdrav

Cak mislim da si ti ljubomoran na njega i da si zavidan.Covjeku se moze i kupuje kako god hoce.Samo mi nine jasno odakle nabavi sve te dealove? :)

Nisam se ja umislio, nego se on umislio tu mi nesto pise i lupa thumbs down, nek me se okani i radi sto hoce... ni meni nije jasno, a da negovorim kako je naveo da ima i7 novih koje je kupio navodno za 1800 kn..

17 godina
neaktivan
TonyKTM kaže...

Pozdrav svima. Evo neki dan mi je krepala moja 7970 koja me sluzila 4 godine. Koju bi mi preporučili grafičku 300 serije da ne bude bottleneck za moja x6 1055t na 4Ghz. Hvala

4mal kaže...

kolko love bi dao? 390 bi bila chist fajn 

Pa budžet je oko 2000 do 3000kn. Dvoumim se između 380 i 390.

14 godina

Pa ako možeš ić do do 3000 milje kuna onda se trebaš dvoumit između R9 390 i GTX 970 a ne R9 380 . Uzmi R9 390 i miran si.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ako ćeš ostavit taj proc ja bi ipak išo na gtx 970 jer je nvidija nešto bolja u cpu bottleneck situacijama.

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Pozdrav ekipa, evo dvoumim se između dvije R9 390. U pitanju su MSI i Sapphire Nitro. Primjetio sam da MSI ima 1x6pin i 1x8pin, 2 venta i backplate dok Sapphire ima 2x8pin i 3 venta bez backplate. Mala pomoć je dobrodošla. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Teška dilema, obje kartice su vrhunske. To su baš slatke muke . Ne možeš tu promašit koju god da uzmeš.

14 godina
neaktivan
Pipox kaže...

Pozdrav ekipa, evo dvoumim se između dvije R9 390. U pitanju su MSI i Sapphire Nitro. Primjetio sam da MSI ima 1x6pin i 1x8pin, 2 venta i backplate dok Sapphire ima 2x8pin i 3 venta bez backplate. Mala pomoć je dobrodošla. Hvala unaprijed.

bez razmisljanja sapphire.

xfact
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

3 venta su uvijek vise od 2, dakle sapphire! backplate ti ne igra "skoro" nikakvu ulogu u odabiru(osim ako brijes na tesku estetiku)!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Iskreno ja bih uzeo msi zbog duže garancije

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
17 0 hvala 3
12 godina
Pipox kaže...

Ako je u pitanju ovaj novi vent/sistem hladjenja koji je na 970 onda max preporuka za msi ali ako je to onaj koji je bio na msi 290 gaming onda sapphire jer je 290 gaming radila na 85c a 290 tri-x na max 74c u normalnim uvjetima(bez overclocka)

13 godina
protjeran

ovo je jos zanimljivije koliko abnormalno dropova ima gtx970 465!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Stekao sam dojam da su skockali temperature/izbacivanje topline i potrosnju ali ovo daje kompletno drukciju sliku......

In our Radeon R9 390X review, we shied away from overclocking owing to the extreme levels of power consumption and heat generated when you really pushed the envelope. It's a similar state of affairs here, particularly when Asus has already applied a 50MHz factory overclock. In combination with our 4.6GHz CPU OC, pushing clocks to 1150MHz with the R9 390 caused the system to hit 560W in overall power consumption (!), and we had real trouble getting any kind of stability with the card, requiring us to drop clocks in increments to see how far it could go without crashing. Temperatures were nightmarish too - if we're hitting 85 degrees Celsius with the DirectCU 3 cooler in an open air test-bed, we're going to have problems.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

lp

U to vrijeme je Crytek full prilagodjavao Cry 3 engine amd arhitekturi i suradjivao sa AMDom dok se u novije vrijeme nesto gadno promijenilo u njihovoj suradnji i koliko vidim i oni su se okrenuli nvidiji.

17 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...

lp

U to vrijeme je Crytek full prilagodjavao Cry 3 engine amd arhitekturi i suradjivao sa AMDom dok se u novije vrijeme nesto gadno promijenilo u njihovoj suradnji i koliko vidim i oni su se okrenuli nvidiji.

Zanimljivo jer u isto vrijeme R9 290 ima još više dropova od GTX 970. E sad da li to Crytek usko surađuje sa AMD-om, ili da nema tih dopva na GTX 970 bi svi odmah ko od šale zaključili kako AMD ima loše drivere na R9 290??!! Bilo bi fer napisati ne da Crytek usko surađuje sa AMD-om nego da je Nvidija u tom trenutku (ako se situacija uopće popravila) imala loše drivere za GTX 970..

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

R9 290 ima sada vise framedropova sa danasnjim driverima ili je imala vise framedropova sa ondasnjima driverima u vrijeme testiranja? Tojest dali se je situacija popravila za 290 seriju sa novijim driverima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

R9 290 ima sada vise framedropova sa danasnjim driverima ili je imala vise framedropova sa ondasnjima driverima u vrijeme testiranja? Tojest dali se je situacija popravila za 290 seriju sa novijim driverima?

U trenutku kada je rađena večina testova za novu 390 seriju rađena ja driverima prilagođenim za tu seriju pa od tuda i bolji rezultati u odnoszu na staru seriju. Čisto varanje kupac od strane AMD-a. Nakon zadnjih drivera situacija za staru seriju je bolja...

Ali to nema veze sa Nvidijom i njenim driverima koji neki smatraju svetom kravom. Evo čitam ljudima se ruše driveri ko blesavi na GTX 970, pa im se ruši witcher 3...sve u svemu loše jer ja na GTX 770 ni jedan jedini, ni najmanji mogući problem. Praktički nikada nisam ni vidio što to znači rušenje igre ili drivera.

Opet kada su izašle nove maxwellice prilagodili su drivere za njih pa su se čekali novi driveri koji su dali boost i na nvidija grafama iz prethodne generacije, znači isto prljava posla.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 11:43 (XXX).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

jako dobro objasnjeno 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 12:05 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...
MEGATAMA kaže...

U trenutku kada je rađena večina testova za novu 390 seriju rađena ja driverima prilagođenim za tu seriju pa od tuda i bolji rezultati u odnoszu na staru seriju. Čisto varanje kupac od strane AMD-a. Nakon zadnjih drivera situacija za staru seriju je bolja...

Ovaj test sa Digital Foundry je rađen sa najnovijim driverima tako da je opet vidljiva prednost R9 390 pored R9 290 ali je sad nešto manja jer su "ubrzali" i R9 200 seriju. Isto tako će Fury kartice dobit boost sigurno od 10% prosječno kroz koji mjesec, nakon izlaska Windows 10 sustava. Treba ponovit neke testove sa Fury X vs GTX 980 Ti sad i za recimo pola godine, to bi bilo zanimljivo

P.S. Evo napravio sam baš kalkulaciju i tablicu iz dosade, kako stvari stoje u ovoj Digital Foundry recenziji na 1440p rezi pa da se fino vidi kako koja grafa stoji u ukupnom zbiru.

AMD R9 290    47.6 fps    100%
AMD R9 290X    51,4 fps    108,00%
AMD R9 390    54,8 fps    115,00%
AMD R9 390X   58,75 fps    123,40%
GTX 970       48,3 fps    101,50%
GTX 980       56,4 fps    118,50%

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 15:37 (itomic009).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Štima ali treba biti pošten i reči da je serija 390/390X isti chip kao i prethodna uz viši tvornički klok u odnosu na referentne modele uz poboljšanu naponsku regulaciju, i uz na papiru manju potrošnju koja u realnosti nije manja nego i veča zbog višljeg takta jezgre. Tu je i bolje riješeno hlađenje što je po meni glavna prednost "nove" serije, a ne dodavenje nepotrebnih 4GB vrama, iako su te temperature već postignute kod 290/290X kartica kod boljih modela. Kada se uspoređuju obje serije na istom kloku razlike praktički nema ili je vrlo mala što se tiče golih performansi.

http://www.hardocp.com/article/2015/06/18/msi_r9_390x_gaming_8g_video_card_review/9#.VayOT_mqpBc

Eto, to bi po meni bilo fer napomenuti. Ovo su rezultati iz tri igre i sve je vrlo jasno tak da te neke testove a pogotovo one prve sa različitim klokovima kartica i "podmuklim" driverima ne treba uzimati u obzir. Po meni podmuklo varanje ali 

Znači te bolje performanse se riješavaju u par klikova dobrim starim overklokom kod 290/290X serije ako je čovjek kupio nereferntni model sa dobrim hladnjakom, ako nije jadna mu majka i tak. E sad netko će reči možeš i 390/390X overklokirati, možeš ali u principu vrlo malo jer su i tako tvornički napregnute skoro do ibera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 8:17 (XXX).
Moj PC  
9 0 hvala 4
10 godina
neaktivan
XXX kaže...

Štima ali treba biti pošten i reči da je serija 390/390X isti chip kao i prethodna uz viši tvornički klok u odnosu na referentne modele uz poboljšanu naponsku regulaciju, i uz na papiru manju potrošnju koja u realnosti nije manja nego i veča zbog višljeg takta jezgre. Tu je i bolje riješeno hlađenje što je po meni glavna prednost "nove" serije, a ne dodavenje nepotrebnih 4GB vrama, iako su te temperature već postignute kod 290/290X kartica kod boljih modela. Kada se uspoređuju obje serije na istom kloku razlike praktički nema ili je vrlo mala što se tiče golih performansi.

http://www.hardocp.com/article/2015/06/18/msi_r9_390x_gaming_8g_video_card_review/9#.VayOT_mqpBc

Eto, to bi po meni bilo fer napomenuti. Ovo su rezultati iz tri igre i sve je vrlo jasno tak da te neke testove a pogotovo one prve sa različitim klokovima kartica i "podmuklim" driverima ne treba uzimati u obzir. Po meni podmuklo varanje ali 

Znači te bolje performanse se riješavaju u par klikova dobrim starim overklokom kod 290/290X serije ako je čovjek kupio nereferntni model sa dobrim hladnjakom, ako nije jadna mu majka i tak. E sad netko će reči možeš i 390/390X overklokirati, možeš ali u principu vrlo malo jer su i tako tvornički napregnute skoro do ibera.

Na par video review-a su spomenuli kako se 390 mogla puno dalje klokati nego što se ijedna 290 mogla, ja trenutno planiram uzeti 390, makar neću overclockat sigurno jer pri 1080p ima i više nego dovoljno snage, možda ću samo malo probati da vidim koji su limiti.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Gledajte, svi hejtaju rebranding/refreshing. I sam sam hejtao to, a sam kupih refreshanu grafičku karticu...i do dan danas nisam požalio. Promijenio sam mišljenje o svemu tome. Kad malo razmisliš, mi kao krajnji konzumenti koji ulažemo naš trud kroz novac u komade hardware-a očekujemo da taj komad radi ko švicarski sat jel?! Nitko ne želi dječje bolesti na novom komadu hw-a koji košta ko plaća (ili dvi?) jedne prodavačice u konzumu... 

Sad, rebranding redovito dolazi i sa nekim preinakama, makar običnom OC-u, ali redovito sa nešto bržom memorijom (gtx680vs770 pa i 290vs390...), boljim hlađenjem etc... No sve u svemu, tu je upravo riječ o tome - otklanjanju dječjih bolesti i zapravo - usavršavanju postojećeg. Svi bi sad da svaki mjesec izlaze novi novcati čipovi na novom proizvodnom procesu ali zapravo samo želimo dobar komad hw-a, zar ne?! 

Od sad sam ALL IN u rebranding, što zbog fizičkih poboljšanja, što zbog software-a i drivera... Iskreno, da sad uzimam grafu, 390ka bi mi bila prvi izbor. Ja koristim rebrandirane kartice evo 2 godine sad, i ne žalim ni sekunde. Nisam imao apsolutno nikakvih problema s njima, ponekad sli kompatibilnost neke igre, al to je sve. Pregrijavanje, rušenja - nula bodova; na stotine sati dobrog gejmpleja - vrh...

Fury obećava, ali iskreno da imam te novce, otišao bih na neki sli 970/980 ili pogotovo 390ke...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Gledajte, svi hejtaju rebranding/refreshing. I sam sam hejtao to, a sam kupih refreshanu grafičku karticu...i do dan danas nisam požalio. Promijenio sam mišljenje o svemu tome. Kad malo razmisliš, mi kao krajnji konzumenti koji ulažemo naš trud kroz novac u komade hardware-a očekujemo da taj komad radi ko švicarski sat jel?! Nitko ne želi dječje bolesti na novom komadu hw-a koji košta ko plaća (ili dvi?) jedne prodavačice u konzumu... 

Sad, rebranding redovito dolazi i sa nekim preinakama, makar običnom OC-u, ali redovito sa nešto bržom memorijom (gtx680vs770 pa i 290vs390...), boljim hlađenjem etc... No sve u svemu, tu je upravo riječ o tome - otklanjanju dječjih bolesti i zapravo - usavršavanju postojećeg. Svi bi sad da svaki mjesec izlaze novi novcati čipovi na novom proizvodnom procesu ali zapravo samo želimo dobar komad hw-a, zar ne?! 

Od sad sam ALL IN u rebranding, što zbog fizičkih poboljšanja, što zbog software-a i drivera... Iskreno, da sad uzimam grafu, 390ka bi mi bila prvi izbor. Ja koristim rebrandirane kartice evo 2 godine sad, i ne žalim ni sekunde. Nisam imao apsolutno nikakvih problema s njima, ponekad sli kompatibilnost neke igre, al to je sve. Pregrijavanje, rušenja - nula bodova; na stotine sati dobrog gejmpleja - vrh...

Fury obećava, ali iskreno da imam te novce, otišao bih na neki sli 970/980 ili pogotovo 390ke...

Ovo zadnje ti nema smisla. Pogledaj cijenu za dvije te kartice i usporedi s fury x. Pogotovo 980.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Eywa33, velikim dijelom se slažem s tvojim zadnjim postom. Samo sam htio dodati da rebrand/refresh zivcira ljude kad se to ponovi treci put; i tada se nelojalno skriva kriptiranim nazivima. 

Podrzavam rebrand prosle generacije flagshipa u neki high-mid end tekuce generacije, ali uz korektno snizenje cijena. Tada se vjerojatno nitko nebi bunio protiv takve prakse.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 14:12 (metallic).
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
metallic kaže...

Eywa33, velikim dijelom se slažem s tvojim zadnjim postom. Samo sam htio dodati da rebrand/refresh zivcira ljude kad se to ponovi treci put; i tada se nelojalno skriva kriptiranim nazivima. 

Podrzavam rebrand prosle generacije flagshipa u neki high-mid end tekuce generacije, ali uz korektno snizenje cijena. Tada se vjerojatno nitko nebi bunio protiv takve prakse.

I ja sam za rebrande ako će spustit cijenu, no ako traže 100 eurića više za isti čip.......F*** them in their corporate arses....!

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ja sam je kupio eto, imao sam tih sto eura... I nije mi bilo zao dati ih. Kartica je fenomenalna, sad se samo ceka skylake.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Prvo sori ako sam postavio pitanje koje je bilo . Koju seriju 390 uzeti ili koji brand . Ajmo rec imam dao bi 3500 kn za grafiku pa mi sad recite sta bi bio najbolji izbor . Ja sam nekako pikirao ovu od MSi jer mi je zgodna crvena i pase mi uz ostatak kompa ;) 

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-msi-amd-radeon-r9-390-gaming-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1019

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 10:34 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Adict kaže...

Prvo sori ako sam postavio pitanje koje je bilo . Koju seriju 390 uzeti ili koji brand . Ajmo rec imam dao bi 3500 kn za grafiku pa mi sad recite sta bi bio najbolji izbor . Ja sam nekako pikirao ovu od MSi jer mi je zgodna crvena i pase mi uz ostatak kompa ;) 

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-msi-amd-radeon-r9-390-gaming-8gb-ddr5-dvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.1019

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-390x-dd-8gb-ddr5-dp-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.806.1028

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice