AMD oslobađa ogromnu moć grafičkih kartica

poruka: 22
|
čitano: 3.613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vlasnici Radeona veselite se

Prosinačka verzija (8.12) Catalyst drivera omogućiti će korisnicima Radeon grafičkih kartica serije HD 3000 i 4000 ubrzanje mnogih aplikacija putem ATI Stream tehnologije. "ATI Stream je jedan od najboljih primjera moći Fusiona, i današnja najava je prvi veliki korak u približavanju ove tehnologije krajnjim korisnicima", izjavio je Rick Bergman, potpredsjednik grafičkih proizvoda (ATI) u AMD-u.

Sve veći broj softverskih tvrtki planira izdavanje raznih softvera koji će iskoristiti moć grafičkih kartica, dok će sam AMD u prosincu (10.12.) ponuditi ATI Avivo Video konverter. Ovim konverterom sa Radeon grafičkim karticama biti će moguće konvertirati video zapise mnogo većim brzinama nego što se to može sa najbržim procesorima današnjice (do 17x brže sa Radeonom 4850 u usporedbi sa Intel C2D QX9650 procesorom!). AMD tvrdi da se sat vremena videa u HD rezoluciji može konvertirati u format pogodan za portabilne uređaje za manje od 12 minuta (5x brže od realnog vremena trajanja). CoolNevinašce

MBO Gigabyte EP35DS3R Q6600 2,4 @ 3,50 Ghz Thermaltake Byg Typ 120 VX 4GB DDR2 PC 8500 OCZ REAPER BFG 850 WATTA Sapphire HD4870X2 2 x320 GB RAID 0 + 160 GB image disk.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U ATI vlada!!!!

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD oslobađa ogromnu moć grafičkih kartica
ManchesterUTD kaže...

U ATI vlada!!!!

Da mocno su krenuli naprijed. Jos jedna zanimljivost je da HD4870X2 komunicira sa drugim gpu-om preko PLX Pci-e 2.0 preklopnika. To večinom svi znate no oni mogu komunicrat i preko Sideportova brzinom od 5GB/s.  Za sada ova opcija nije uključena, a AMD ju planira omogućiti softverskim putem (driverima) čim za to bude potrebe. Kada Sideportovi budu uključeni ukupna propusnost se povećava za 320% sa 6.8 na 21.8 GB/s. Znaci iovako mocna karta postat ce jos mocnija.  Više i detaljnije o tome imate na ovom linku  http://www.forum.pcekspert.com/articles/614-2.html
MBO Gigabyte EP35DS3R Q6600 2,4 @ 3,50 Ghz Thermaltake Byg Typ 120 VX 4GB DDR2 PC 8500 OCZ REAPER BFG 850 WATTA Sapphire HD4870X2 2 x320 GB RAID 0 + 160 GB image disk.
17 godina
neaktivan

E znas sta se bojim......................Nvidia ce POpu...si...t

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ha cuj Nvidia je isfurala svoj PhysX i CUDA pa je i ATI bio prisiljen uciniti nesto. Dobro je da se kolju. Dobro za nas. Samo neka tako dalje nastave

17 godina
neaktivan
CroL1nk kaže...
ManchesterUTD kaže...

U ATI vlada!!!!

Da mocno su krenuli naprijed. Jos jedna zanimljivost je da HD4870X2 komunicira sa drugim gpu-om preko PLX Pci-e 2.0 preklopnika. To večinom svi znate no oni mogu komunicrat i preko Sideportova brzinom od 5GB/s.  Za sada ova opcija nije uključena, a AMD ju planira omogućiti softverskim putem (driverima) čim za to bude potrebe. Kada Sideportovi budu uključeni ukupna propusnost se povećava za 320% sa 6.8 na 21.8 GB/s. Znaci iovako mocna karta postat ce jos mocnija.  Više i detaljnije o tome imate na ovom linku  http://www.forum.pcekspert.com/articles/614-2.html
 Wauu..ovo nije malo!!Osmijehuz to im netreba nova generacija grafickih cipovaNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan

Ne stvar bude radila sa 3000 i 4000 serijom kartica.  Nvidia nudi sličnu stvari ali ju naplacuje. Mislim da ce ih ovo malo zaj....

17 godina
neaktivan

ma samo neka se sad AMD primi posla na svojim procesorima inače im se ne piše dobro pogotovo kadsemasovnije počnu prodavat i7-ce

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nvidia ce izdati podršku za platformu CUDA i PhysX i za grafičke procesore Radeon,

Na projektu se već neko vrijeme radi , a Nvidia  je navodno sada službeno ponudila sudjelovanje u razvojnom programu. Osim toga, Eranu je ponuđena i pomoć u vidu alata, dokumentacije, hardvera i pomoći Nvidijinih inženjera. Same CUDA biblioteke za Radeone su već skoro gotove, a u tijeku je i prilagodba cijele tehnologije na razini drivera.

CUDA i PhysX bi trebali raditi na Radeonima 2900, 3800 i 4800, a moguće su i verzije za grafičke procesore drugih proizvođača. Otvaranjem ove platforme developerima Nvidia namjerava zauzeti bolju tržišnu poziciju u borbi s Intelovim Havokom.

Hmmmmmmm kaj velite - jel da je ovo sve zanimljivije???   Nekako mi se cini da se oba giganta malo boje tog novog Havok-a od  Intela. Baš me zanima kaj ce se iz toga skuhat.

17 godina
odjavljen

Koliko sam ja pratio Havok gura Ati/AMD a ne Intel .

X2 5400 @3.0,ati 770,4850,4gb rama,22"monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CroL1nk kaže...

Hmmmmmmm kaj velite - jel da je ovo sve zanimljivije???   Nekako mi se cini da se oba giganta malo boje tog novog Havok-a od  Intela. Baš me zanima kaj ce se iz toga skuhat.

Pa Intel će 200% gurati Havok u Larabee-u, tako da oni moraju imati protuodgovor.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina

Intel kupio havok physx, a nvidia ageia physx.

I govorkalo se da ce amd na svoje procesore stavit havok u suradnji sa intelom, ali posto im procesori sporije racunaju fiziku od intelovih,izgleda da ce stavit podršku za jednu od tih physx-a(havok ili nvidia physx) na gpu zato jer imaju 800 procesora na njima i daju snagu 1,2TF a procesor quad core na 3,2 oko 90GF.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Potkralo mi se - mislio sam rec da i nvidi-u i ati malo skaklja taj novi grafijaner od intela. Bas me zanima budel li to moglo parirati današnji grafijanerima ili ce to biti prica kao i sa SIS XABRE oko koje se digla velika prasina a grafijaner je bio cista bijeda, a jos bjedniji mu driveri. Nekako ne vjerujem Intel-u kad su graficke u pitanju. Asocira me na jeftina on-board resenja. 

17 godina
neaktivan

Što bilo da bilo, dok je god ovako lijepa tržišna utakmica u tijeku super je!

Tehnologije su sve bolje, a cijene sve niže.

Jedino je pitanje dokle to tako može ići (pogotovo ako uzmemo u obzir aktualnu financijsku krizu)? Neodlučan

Mislim kako bi unifikacija standarda bila jako dobar potez (CUDA i PhysX/Havok za sve čipove).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Amd bi mogao 5% potencijala za grafičke kartice koje uništavaju sve pred sobom prenjeti na procesore, nije da su procesori loši,, mogli bi napraviti neku zvijerk od procesora koji bi bio dobar u svemu kao intelov Q9550 (da ne govotim o core i7),,ali za cijenu od 1500 do 2000 kn. To bi bilo excellent..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xero kaže...

Amd bi mogao 5% potencijala za grafičke kartice koje uništavaju sve pred sobom prenjeti na procesore, nije da su procesori loši,, mogli bi napraviti neku zvijerk od procesora koji bi bio dobar u svemu kao intelov Q9550 (da ne govotim o core i7),,ali za cijenu od 1500 do 2000 kn. To bi bilo excellent..

Hm mislim da ce ipak ispasti jos stogod dobro iz tog ATI-AMD braka. Kriza ko kriza nije to sad tema. No moramo priznati da je i ona djelom zasluzna za cijene i međusobne borbe za dio tržišnog kolača. Bilo kako bilo živimo u zanimljivo i teško vrijeme i treba stogod naucit, a ne kukat - kriza kriza. Kriza ima visoke hardverske zahtjeve to svi znamo.Smijeh
17 godina
neaktivan

Jest zaista, zanimljiva utakmica, ali nema puno igrača.  ATI  danas razvaljuje sa 4870X2, što mi je izuzetno drago jer nisam baš ljubitelj NVidie. Bilo bi dobro i zanimljivo  kada bi Intel sa svojim Larrabee-em ponudio nešto novo na tržištu te s tim potaknuo pad cijena, doveo do povećanja kvalitete i konkurencije. Mada mi nešto govori da od toga neće biti puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brezonja kaže...

ma samo neka se sad AMD primi posla na svojim procesorima inače im se ne piše dobro pogotovo kadsemasovnije počnu prodavat i7-ce

opet..
ja ne znam po čemu za običnog usera amd kaska za intelom. klokanje? ajde molim te.. premda i tu amd nekaj radi..
17 godina

Ako grafička bude sama obradivala fiziku,grafiku,konvertanje videa i svih zahtjevnijih poslova koje je procesor dosad obradivao, onda procesor nece ni trebat vise ili ce sluzit da obraduje operacije koje grafička nemoze i to samo zato sto je x86. Tada ce nam trebat procesor jacine athlona x2 3600+ ili cak single core-a, pa ce intel popusit najvise jer su im grafičke koma

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

E znas sta se bojim......................Nvidia ce POpu...si...t

Bojim se da ............... vec debelo je i pop*sila
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina

Ako stvari budu funkcionirale kako najavljuje ATI tj AMD onda ce to bit odlicno za one koji se bave videom a i za ostale stvari pa nam ostaje da se strpimo dok stvar ne profunkcionira!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ako stvari budu funkcionirale kako najavljuje ATI tj AMD onda ce to bit odlicno za one koji se bave videom a i za ostale stvari pa nam ostaje da se strpimo dok stvar ne profunkcionira!!!Cool

Samo nek puste podrsku za Physx zajedno sa mogucnoscu obrade videa pa bu to mrak.  Jedva cekam  nove drivere 8.12 da i to probamo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice