Unigine Superposition 1.0

poruka: 1.372
|
čitano: 544.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Unigine Superposition 1.0
lav1000 kaže...
eywa33 kaže...

...i blok.

Jasno, ali ipak radijator ima bitniju ulogu, vidjeli smo na mom primjeru gdje je bio neoptimalno smjesten i imalo je veliki utjecaj na temp, a bloku su uvjeti ostali isti

Pod uvjetom da su isti blokovi, radijator je prva stvar koja spušta temperature. To je jasno ko dan i ne moramo ponavljat. Ja međutim tvrdim da je blok onaj koji u slučaju anshinog loopa i eiswolfa čini razliku. Jer ni po čemu drugom nebi smjelo bit to da je eiswolf u stanju držat 10°C manje na core-u. Mene sada zanima koliko uopće vrm-ovi, mosfeti i memorija imaju utjecaj na tdp? Koliko watti oni potroše? Mosfeti i kondezatori reguliraju napon i praktički nisu potrošači, već "stanice" koje usmjeravaju struju čipu, a on je primarni potrošač. Ali znamo da se i vrmovi i mosfeti znaju ugrijat. Dakle samo me zanima koliko, od - bubam - 300w tdp-a, ode na ostale komponente na pcb-u? 

evo, jednostavno objašnjeno. Pretvorba dc-dc u mosfetima stvara viškove koji naravno odu u toplinu. Al baš me zanimaju brojke. Koliko watti ode u toj pretvorbi? To bojim se da ne možemo točno znat bez: ekifasnosti mosfeta, jakosti i voltaži struje koja dolazi u sve mosfete i koja izlazi prema čipu... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 22:12 (eywa33).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

1.

Nemam objašnjenje? Pretpostavljam da je možda do toga što 99% AIO rješenja koriste jeftinije aluminijske radijatore koji se ne mogu usporedit sa copper-brass radijatorima. Tvoje je    potonje, i vjerojatno zato ima bolje temperature. Za dizajn bloka nisam siguran, al ono što jesam siguran jest da tvoje objašnjenje promašuje ceo fudbal. Lav ti je rekao - radijator je ključ. Ja dodajem i blok. I ja i lav smo ti demonstrirali da veći radijator snižava temperature, a ne rezervar ni pumpa. Evo da ti još malo naglasim, jer prosto ne kontaš

2.

Gledao sam taj video. Ne kužiš. Prosto. Ta dva bloka imaju isti dizajn. Alphacoolovi blokovi su potpuno drugačijeg dizajna (bar ovi noviji). Hajde stručnjače, reci onda zašto hladi bolje eiswolf od anshinog? Ansha ima rezervar, ima veći radijator, ima deset puta bolju pumpu? Dakle šta? Sad ćeš reć vrmovi i cpu. Ali, zanemari sada vrmove i cpu u loopu, jer da se na trepavice postaviš ne mogu napumpat 10°C razlike na gpu bound testu od 2minute.

1. Tvoje su sve pretpostvake u zraku, koristi i predator ima bakreni radijator pa moj opet osjetno bolje hladi, sta ces sad?

I naravno da odpocetka govorim da radijator snizava temperaturu uz sve ostalo navedeno, tako sam i pogodio koliko bi skinuo sa 360mm radom na grafi jos dok ga lav nije ni kupio, a ti si taj koji je pricao da nema sanse da se vise od ovoga sa 240mm radom sta imas spusti KLIK... opet sam sebi skaces u zeludac a ja po neznam koji put dokazujem da si u krivu

2. Nemaju sigurno isti dizajn ona dva u testu, a ansha hladi i procesor (koji ima i 200w klokan) u svom loop-u, uz vrmove na grafi... 

A ovu svoju teoriju oko razlicitog bloka na vuku i kod nashe na grafi nisi nigdje dokazao ni potvrdio, to ej tvoje napametno zakljucivanje bez pokrica ili nekog testa

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 22:18 (Lucidius).
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...
eywa33 kaže...

...i blok.

Jasno, ali ipak radijator ima bitniju ulogu, vidjeli smo na mom primjeru gdje je bio neoptimalno smjesten i imalo je veliki utjecaj na temp, a bloku su uvjeti ostali isti

Pod uvjetom da su isti blokovi, radijator je prva stvar koja spušta temperature. To je jasno ko dan i ne moramo ponavljat. Ja međutim tvrdim da je blok onaj koji u slučaju anshinog loopa i eiswolfa čini razliku. Jer ni po čemu drugom nebi smjelo bit to da je eiswolf u stanju držat 10°C manje na core-u. Mene sada zanima koliko uopće vrm-ovi, mosfeti i memorija imaju utjecaj na tdp? Koliko watti oni potroše? Mosfeti i kondezatori reguliraju napon i praktički nisu potrošači, već "stanice" koje usmjeravaju struju čipu, a on je primarni potrošač. Ali znamo da se i vrmovi i mosfeti znaju ugrijat. Dakle samo me zanima koliko, od - bubam - 300w tdp-a, ode na ostale komponente na pcb-u? 

Svi su blokovi izvana isti, ono sto cini razliku između našeg i dedinog je unutrašnja obrada koja očito ima ogromnu ulogu, blok naseg vuka vise topline prenosi na vodu,a dedin vise topline zadrzi i eto ti razlike, steta sto nema temp sondi na vuku da vidimo temp vode ulaz/izlaz

Ovo drugo, rekao bih 10ak% tipa na maticnoj, cpu trosi 100w a ramovi oko 5w, ovdje mozda malo vise jer je ukupni tdp veci nego komponentama na maticnoj ploci

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

stručnjaci i entuzijasti, molim za mišljenje

8 godina
protjeran

sve iznad je 60 je overheating 

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

1. Tvoje su sve pretpostvake u zraku, koristi i predator ima bakreni radijator pa moj opet osjetno bolje hladi, sta ces sad?

I naravno da odpocetka govorim da radijator snizava temperaturu uz sve ostalo navedeno, tako sam i pogodio koliko bi skinuo sa 360mm radom na grafi jos dok ga lav nije ni kupio, a ti si taj koji je pricao da nema sanse da se vise od ovoga sa 240mm radom sta imas spusti KLIK... opet sam sebi skaces u zeludac a ja po neznam koji put dokazujem da si u krivu

2. Nemaju sigurno isti dizajn ona dva u testu, a ansha hladi i procesor (koji ima i 200w klokan) u svom loop-u, uz vrmove na grafi... 

A ovu svoju teoriju oko razlicitog bloka na vuku i kod nashe na grafi nisi nigdje dokazao ni potvrdio, to ej tvoje napametno zakljucivanje bez pokrica ili nekog testa

Ne pričaj budalaštine. Moje pretpostavke su donešene na osnovi mog testiranja i činjenica. Ti si ovdje koji prognoziraš i lupetaš. 

Ja sam testirao loop sa 240 i 120 radom i nije bilo značajnijeg pomaka, temp za stupanj manja pa sam vratio taj bućkuriš nazad i sklopio ovo što je sad. Na osnovi toga, dakle - mog vlastitog testiranja sam rekao: "Mislim da je 32°C nemoguća misija ipak. Ne znam šta bi trebalo za to postić. Jučer sam svašta testirao, pa i sa DDC pumpom u loopu, i sa još jednim 120mm radom...

Lav me razuvjerio testiranjem, a ne ti svojim proročkim prognozama. A ja, vidiš, mogu reć da sam očito negdje falio u loopu pa mi temp nije išla dovoljno dolje. Ili sama činjenica da sam imao loš vent na 120ki dok sam testirao. U suštini, opet se vraćamo na tvoje laprdanje o rezervaru i pumpi. A ja na to kažem: prestani molim te jer ovo može pročitat netko. A klinac u 8 razredu osnovne kuži jednostavnu logiku o rezervaru. Ali, ti... tebi to ne ide pa da se na trepavice postaviš. 

O razlici eiswolfa i custom loopa u anshe, opet govorim na osnovi činjenica. Činjenica je da ima sve bolje nego i ja i lav. Na prvi pogled. Dok se ne osvrneš na jedinog sumnjivca - blok. vrm, mosfeti i memorija sve i da imaju 20% tdp-a, opet ansha ima radijator koji ima veći toplinski kapacitet koji onda nadomjesti taj tdp. I ja sam mislio da može bit do toga, al to ne može imat dovoljno utjecaja koliko sami dizajn bloka. Zdrava logika mi to govori. I kakav tdp od 200w sad lupetaš? Na superpositionu će mu cpu nabit 200w? Pa ja ću implodirat od ovih tvojih izvaljotki.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže... 

Lav me razuvjerio testiranjem, a ne ti svojim proročkim prognozama. A ja, vidiš, mogu reć da sam očito negdje falio u loopu pa mi temp nije išla dovoljno dolje. Ili sama činjenica da sam imao loš vent na 120ki dok sam testirao. 

O razlici eiswolfa i custom loopa u anshe, opet govorim na osnovi činjenica. Činjenica je da ima sve bolje nego i ja i lav. Na prvi pogled. Dok se ne osvrneš na jedinog sumnjivca - blok. vrm, mosfeti i memorija sve i da imaju 20% tdp-a, opet ansha ima radijator koji ima veći toplinski kapacitet koji onda nadomjesti taj tdp. I ja sam mislio da može bit do toga, al to ne može imat dovoljno utjecaja koliko sami dizajn bloka. Zdrava logika mi to govori. I kakav tdp od 200w sad lupetaš? Na superpositionu će mu cpu nabit 200w? Pa ja ću implodirat od ovih tvojih izvaljotki.

Pa đesi hebo te sunac, zaspah skoro do tvog odgovora 

Kaj da ti velim, neznam kak si testiral i kaj si ti izvodil, cinjenica je da sam ja na temelju znanja pogodio temperaturne rezultate sa vecim radijatorom dok si ti tvrdio obrnuto i ismijavao sena silu kao i u ovoj raspravi 

I dalje kazem, pricas napamet i bez pokrica o tom bloku, ja sam ti dao testove, a isto tako mozes vidjeti i da moj 280 swiftech hladi bolje od 360 predatora, a sve je bakar na jednom i drugom, cak predator ima i dosta deblji rad.... tako da se zna zbog cega dolazi prednost.

I ti imas vecu radijatornu povrsinu od anse jer imas 280mm 27mm i 240mm x 45mm, to je 480mm duzine i 45mm debljine (znaci da stanu 4 x 120mm venta) kada bi od njih dva svario jedan rad. I jos posebno hladis CPU i posebno grafu i imas push pull na radijatoru od grafe.

Cpu utjece kako god okrenes jer mu se sigurno grije na 55c tokom testa....

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 23:34 (Lucidius).
12 godina
odjavljen

Dosadno tebi malo ha? Hajd ti složi neki custom loop jer je AIO smiješan, kako si velio. Onda ćeš moć u naziv pc-a stavit "Premium enthusiast custom watercooled PC". Onda možeš natrkeljit i sve fitinge, tubing, blokove, aditive za vodu... ma roman napišeš u opis pc-a. I još se možeš onda sa drugom natjecat po benč temama. Ili s nama ako uzmeš 1080ti beštiju. Benčanje ti je nekoć išlo bolje. Pusti forumske priče.

9 godina
protjeran

Pomalo, svašta se kuha kod mene 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Cpu utjece kako god okrenes jer mu se sigurno grije na 55c tokom testa....

55°C? Ne ide preko 45°C, i to nakon sta mu grafa zagrije vodu...

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Logicno zboris ali ipak ne znamo sa sigurnoscu dok se oba cooling sistema ne isprobaju na istom cipu, tek onda bi znali pravu istinu.

Racunam da bi dobio ~1°C da zamjenim in/out na bloku, jos ~1°C sa pastom, ~1C sa backplateom a sa ciscenjem blokova i radijatora mozda jos koji stupanj. Koju desetinku bi dobio i cistom destiliranom :)

Kad budem imao vremena sve cu to napravit pa bumo vidli..

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Druže, povećaj rezervar i sve ćeš rješit, barem za početak loada, poslije ćemo vidjet gdje zapinje.

12 godina
odjavljen
ansha kaže...
eywa33 kaže...

Logicno zboris ali ipak ne znamo sa sigurnoscu dok se oba cooling sistema ne isprobaju na istom cipu, tek onda bi znali pravu istinu.

Racunam da bi dobio ~1°C da zamjenim in/out na bloku, jos ~1°C sa pastom, ~1C sa backplateom a sa ciscenjem blokova i radijatora mozda jos koji stupanj. Koju desetinku bi dobio i cistom destiliranom :)

Kad budem imao vremena sve cu to napravit pa bumo vidli..

Jel ti in port prvo hladi pcb pa onda čip? Ako je, onda sigurno da ćeš dobit nešto kad zamijeniš portove.

9 godina
protjeran
ansha kaže...

A na kolko je klokan, ja sam mislio da je na 4.7GHz... ako je na manje moguce

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Jel ti in port prvo hladi pcb pa onda čip? Ako je, onda sigurno da ćeš dobit nešto kad zamijeniš portove.

Da, s tim da u manualu kazu da je svejedno koji je in al ekipa po forumima kaze da sitna razlika postoji.

Lucidius kaže...
ansha kaže...

A na kolko je klokan, ja sam mislio da je na 4.7GHz... ako je na manje moguce

4.3ghz, nema mi smisla gazit ga za 60hz igranje..

8 godina
protjeran

30-31°C evo sad bacio malo bf1 na 4k 60hz lock, na kučištu temp 23.4°C

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ansha jel tebi ta gtx1080 uvjek na 100% @4.3ghz@1080 medium benchu?lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Ansha jel tebi ta gtx1080 uvjek na 100% @4.3ghz@1080 medium benchu?lp

Da

8 godina
protjeran

jel ima tko 2 kom 11/8 fitinga?

ovaj drek quick release se samo odvida, stavim fitinge i medo ima da da dere zajedno sa vukom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

jel ima tko 2 kom 11/8 fitinga?

ovaj drek quick release se samo odvida, stavim fitinge i medo ima da da dere zajedno sa vukom

Ma ta njihova smeca od cijevi i konektora sve treba bacit u smece i zamjenit s postenim proizvodima, to bar nije nesto skupo.

8 godina
protjeran

Pa napravit cu to za vuka, izbacit cu ove konektore iz sustava uskoro 

Za medu ce posluzit ovo postojece samo da nađem fitinge... ili cu traziti od ovih pedera da ih posalju ko refund sto su mi dali krive cijevi

9 godina
protjeran
ansha kaže...

A jesi mimoza 

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
ansha kaže...

A jesi mimoza 

Rekao sam ja da on ide u smjeru ryzena 3 na 3.7ghz 

9 godina
protjeran

Steta vode

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Namontiral ML-a...ukupna temperatura pala za 4 stupnja u testu,na jezgri čipa i više...memu sam napucal za 100mhz više i tek sad baca artefekte/blaženi micron  ali skoro pa nikakav porast...core clock isti 2063/74/50 tu se vrti kak dropa voltaža.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Reko sam ti ja, zajebi memu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ma jasno ali bilo mi je čudno da se ruši bez artefekata,do jedne granice ima utjecaja na fps a poslje toga je razlika minimalna/nikakva i samo mi je voltaža nestabilnija u testu...još to nije zlatna sredina ali...

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Steta vode

Voda mi sluzi da apsolutno nikad ne trebam ventove ubrzat preko 500-600rpm a ne da clockam u nebesa...

8 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Ma jasno ali bilo mi je čudno da se ruši bez artefekata,do jedne granice ima utjecaja na fps a poslje toga je razlika minimalna/nikakva i samo mi je voltaža nestabilnija u testu...još to nije zlatna sredina ali...

I meni 1080ti nema artiće na testu, 2076 vrti do 9/10 scene i rusi bez artića

Moram iskopati imam sa svojom ichillicom nekih 17200-17300 score, to bi bilo odmah iza lucija i anshe, oni imaju/imali ekstra primjerke, svaki drek koji taknem pretvaram u zlato

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Steta vode

Voda mi sluzi da apsolutno nikad ne trebam ventove ubrzat preko 500-600rpm a ne da clockam u nebesa...

Uzmi ryzena i hladi pasivno 

Meni ga je mugen na 3.8 drzao ispod 60 u pasivi

Edit 

I to u z3 krletki 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 22:15 (lav1000).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice