...i blok.
Jasno, ali ipak radijator ima bitniju ulogu, vidjeli smo na mom primjeru gdje je bio neoptimalno smjesten i imalo je veliki utjecaj na temp, a bloku su uvjeti ostali isti
Pod uvjetom da su isti blokovi, radijator je prva stvar koja spušta temperature. To je jasno ko dan i ne moramo ponavljat. Ja međutim tvrdim da je blok onaj koji u slučaju anshinog loopa i eiswolfa čini razliku. Jer ni po čemu drugom nebi smjelo bit to da je eiswolf u stanju držat 10°C manje na core-u. Mene sada zanima koliko uopće vrm-ovi, mosfeti i memorija imaju utjecaj na tdp? Koliko watti oni potroše? Mosfeti i kondezatori reguliraju napon i praktički nisu potrošači, već "stanice" koje usmjeravaju struju čipu, a on je primarni potrošač. Ali znamo da se i vrmovi i mosfeti znaju ugrijat. Dakle samo me zanima koliko, od - bubam - 300w tdp-a, ode na ostale komponente na pcb-u?
evo, jednostavno objašnjeno. Pretvorba dc-dc u mosfetima stvara viškove koji naravno odu u toplinu. Al baš me zanimaju brojke. Koliko watti ode u toj pretvorbi? To bojim se da ne možemo točno znat bez: ekifasnosti mosfeta, jakosti i voltaži struje koja dolazi u sve mosfete i koja izlazi prema čipu...