Ovako, imam jedan problem u Accessu koji me muci danima. Dakle, na formi imam search textbox koji mi je baziran na jednom queriju. Dakle kad korisnik upiše šifru, pretrazivac nade korisnika pod tom siform i u gornji dio forme ispuni podatke o korisniku (ime, adresa itd.). I to sve super funkcionira.
E sad, problem je sljedeci... nakon sto se tako gore u formi popune podaci, u donjem dijelu forme imam sub formu putem koje se onda za tog korisnika (ciji su podatci gore ispisani) unose podatci o korisnikovim plinskim priključcima koje ima u kučanstvu. Dakle, kada se jednom upisu podatci o prikljucku za jednog korisnika, on je "rijesen" i njegova sifra se NE BI VISE smjela otvarati u pretrazi! Dakle, kada upisem sifru korisnika kojem su prikljuci uneseni, trebala bi mi iskocit poruka da su "podatci za korisnika vec uneseni" i ne bi mi smio dopustit da vidim njegove osnovne podatke gore i praznu sub formu dolje kako ne bi zabunom unesao ponovo podatke za korisnika kojem su podatci vec uneseni.
U cijeloj stvari je naj veci problem to sto su mi osnovni podatci o korisniku u par tablica koje NE SMIJEM mjenjat pa sam ih spojio querijem, dok mi je sub forma "prikljuci" posebna tablica koja ima vezu sa querijem putem sifre. I sve to stima, samo ne znam kako blokirati pretragu za korisnike kojima su podatci vec uneseni.
Znaci treba mi sljedeca VB procedura... negdje unutar mojeg postojeceg koda za pretragu (koji funkcionira za queri sa korisnickim podatcima), trebam reci da prilikom trazenja sifre unutar tog queria pogleda i da li postoji unos sa tom sifrom u tablici "prikljucak"... a ako postoji, onda neka mi izbaci poruku "unos je vec unesen". Ako te sifre jos nema u tablici prikljucak, onda neka pokaze osnovne korisnicke podatke u gornjem dijelu forme.
Kako dakle unutar search naredbe reci da osim "record sourcea" forme (queri), pogleda i u tablicu "prikljucak" i zatim blokira pretragu za sifru koja postoji u obe tablice (znaci da je za tu sifru prikljucak vec unesen)?