Kako ocistiti cd disk i leću unutar cd playera

poruka: 3
|
čitano: 29.621
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

hi

vec sam piso na forumu kako sam imo liniju od 3000kn sonijevu i da mi je na njoj cd player nakon godinu dana poceo stekati

onako kada mi pocne pjesma pa mi stane na pola recimo i pocne tiltat i stekati i onda se ne moze vise slusati

tu liniju sam dao na popravak i radio mi je cd player na njoj 3 mjeseca ok i onda je opet poceo stekati, i to mi se dogodilo s dvije linije vec pa me zanima sljedece:

kako se cisti cd medij i kako se cisti leca unutar cd playera, posto mi je frend objasnio da je vjerojatno u tome uzrok zasto mi se takve stvari dogadajui zanima me jos koji je to dio ta leca  unutar cd playera, el je ta leca onaj okrugli dio u sredini na koji se disk nabija odnosno na koju se onaj prazni dio u sredini cd a stavi ili je to nesto drugo

molim da mi netko temeljito objasni proceduru , naravno ko se kuzi

unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jednostavno je, postoje cd-ovi za ciscenje leca koji na sebi imaju male cetkice kojima prolaze preko lasera, inace na takvom cd-u dobijes kompoziciju neke pjesme, kada pjesma zavrsi ciscenje je gotovo, u kompletu s tim cd-om dobijes cd sa cetkicam i tekucinu koja se u jako malim kolicinama nanese na te cetkice i to ubacis u liniju ili neki drugi citac, cd mozes ocistiti sa nekom jako mekanom tkaninom koja nece ostaviti ogrebotine..........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Kako ocistiti cd disk i leću unutar cd playera

Ciscenje cd/dvd lece, ili ti ga lasera vrsi uz pomoc CD citaca kao sto je kolega vec naveo.Vrlo su jeftini i imas ih kupit u svakom vecem trznom centru, cijene im se krecu od nekih 1.5 KM do 2 KM u Kn, 7-10 kn.Ali uvijek postoji i rezervni plan, tj stapici za ushi i alkohol, naneses malo alkohola na stapic za usi, i otvoris vrata od CD uredzaja ukoliko je rijec o liniji obicno imaju sve otvor na vrhu i nadzes mali plavi stakleni krugic to je u stvari laser i ocistis ga alkoholom i to bi bilo to sto mozes da ucinis.Ukoliko ne bude radilo onda popravka promjena lasera :)

http://www.balkanonline.eu/chat.html
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice