Samo pitanje bi trebalo biti jasno, dakle pokušavam na starome kompu koji nema sata priključke instalirati XP preko SATA 150 RAID Controller PCI kartica na koju je spojen Hard Disc. Mislim da bi u biosu nešto trebao podesiti ali neznam što, a možda ta kartica ne dozvoljava butanje win.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zar nitko, treba mi hitno.......
Ne trebas u biosu nista podesavat nego trebas kad ti krene instalacija windowsa xp pritisnuti F6 i imati spremnu disketu sa drajverima od te kartice... Pozdrav.
Ne trebas u biosu nista podesavat nego trebas kad ti krene instalacija windowsa xp pritisnuti F6 i imati spremnu disketu sa drajverima od te kartice... Pozdrav.
ali instalacija mi uopće ne krene, u biosu vidim da mi ne prepoznaje ni dvd ni hd, a i izbornik da se first boot sa cd-a se ne prikazuje
zar nitko, treba mi hitno.......
Jesi li usao u BIOS od kontrolera da vidis sto se zbiva?
As the BIOS boots, press CTRL+S or F4 to enter the raid bios utility
ali instalacija mi uopće ne krene, u biosu vidim da mi ne prepoznaje ni dvd ni hd, a i izbornik da se first boot sa cd-a se ne prikazuje
Stavi karticu u drugi slot ili resetiraj BIOS zajedno sa karticom. Valjda se neki IRQ lose podjelio unutar BIOS-a.
Stavi karticu u drugi slot ili resetiraj BIOS zajedno sa karticom. Valjda se neki IRQ lose podjelio unutar BIOS-a.
Promjenio sam tri slota, vadio baterijicu sa matične, u biosu mjenjao neke postavke na kraju vratio deafultno stanje i opet ništa
I dalje ništa od instala win xp-a preko sata raid kontrolera pci kartice.
Pokušao sam spojiti stari hard disc i cd drive preko pata priključka na matičnoj i vidim da ih uredno prepozna i pokrene instalaciju, ali pošto je hard u banani na tome sve i završi (ne da mi ga formatirati). Molim za pomoć, ako tko zna kako dignuti winse...
I dalje ništa od instala win xp-a preko sata raid kontrolera pci kartice.
Pokušao sam spojiti stari hard disc i cd drive preko pata priključka na matičnoj i vidim da ih uredno prepozna i pokrene instalaciju, ali pošto je hard u banani na tome sve i završi (ne da mi ga formatirati). Molim za pomoć, ako tko zna kako dignuti winse...
Odavno nisam koristio dodatni RAID kontroler ali zar ti ne daje kao first boot device doticni kontroler? Daj malo vise specifikacija sto se tice maticne, diskova i DVD pogona
Odavno nisam koristio dodatni RAID kontroler ali zar ti ne daje kao first boot device doticni kontroler? Daj malo vise specifikacija sto se tice maticne, diskova i DVD pogona
Matična je Asus P4SE/U2, DVD drive je LG (neznam točno model ,mislim da je ovaj DVD±RW LG GH22NS70, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk), Hard Disc je Tvrdi disk 500.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Green, SATA, 32MB cache, 5400 okr/min, za media centar
Boot-BIOS se inače pojavljuje kod paljenja (posta) obično za ulazak, CTRL+ A / I / S...
U toj kombinaciji moraš imati neki HDD koji će biti Boot disk, kojeg MBO-BIOS prepoznaje. (može bilo koji stari diks, npr 10GB, samo da je ispravan).
-u idućem koraku možeš ubaciti F6-driver.. u prvih par sekkundi instalacije, vidi dolje poruku, ''press F6'' i naravno imaj na disketi F6-DOS driver (txt-mod).
- na MBO može postojati opcija u BIOSu (nekad je bilo), za dodatni kontroler, pod SCSI u boot-orderu. Ako postoji možeš pokušati no bez chipa neće biti koristi.